Prajitura cu albusuri si nuca

Prajitura cu albusuri si nuca retete: cum gatesti prajitura cu albusuri si nuca si cele mai gustoase retete de prajitura cu portocale si nuca cocos, prajitura victoria cu nuca, prajitura simpla cu nuca, prajitura tavalita cu nuca macinata, cuib de viespi cu nuca si miere, negresa cu glazura de ciocolata si nuca, rulada din albusuri, prajitura cu banane si iaurt, prajitura cu iaurt si biscuiti, prajitura cu caise si smantana.

Prajitura cu albusuri si nuca

Ingrediente: - 6 albusuri- 150 grame zahar- 1 lingura esenta de vanilie- 125 grame unt- 125 grame faina- 125 grame nuci, migdale, etc (eu am pus cam 200 grame nuci pentru ca imi plac foarte mult!)

Prajitura egipteana cu nuca si caramel

9 albusuri 12-13 linguri zahar 3 linguri faina 120 g nuca prajita si sfaramata 130 g nuca macinata 1 budinca de vanilie cu gust de migdale 50 g unt 2 galbenusuri 500 ml lapte 500 ml frisca 150 g zahar 1 zahar vanilat 1 praf de copt(facultativ)

Prajitura Regina Maria

- pentru blat : 8 albusuri 350 g zahar 350 g nuca macinata 3 linguri amidon 1 praf de copt - pentru crema : 8 galbenusuri 300 g zahar pudra 200 g unt - pentru caramel : 8 linguri zahar 50 g unt - pentru krantz : 150 g zahar 150 g nuca prajita si taiata

Prăjitură pufoasă cu nucă de cocos

Prăjitură pufoasă cu nucă de cocos – rețetă simplă și rapidă, gata în 40 de minute.

Prăjitură cu nucă și gem

 Rețeta de prăjitură cu nucă și gem de casă, cu blat fraged și bezea pufoasă.

Prajitura cu nuca Jerbou

Coca (pentru 3 foi): 600 g faina 3 galbenusuri 200 g margarina sau 150 g untura (eu am pus 4 linguri untura) un cub de drojdie 2 linguri de zahar 100 ml lapte Umplutura: 500 g nuca 8 linguri de zahar esenta de rom 3 albusuri un plic de zahar vanilat gem Glazura: 2 linguri de cacao 8 linguri zahar praf 2 linguri de ulei o lingura de apa fiarta

Prajitura cu nuca de cocos si frisca

Blat: 5 albusuri 200 g zahar 100 g nuca de cocos 5 linguri faina 1 plic praf de copt Dr. Oetker. Crema: 5 galbenusuri 100 g zahar 1 plic budinca vanilie Dr. Oetker 3 linguri faina 750 ml lapte 200 g unt. Sirop: 5 linguri zahar 1 pahar apa esenta rom.

Prajitura cu albusuri

10 albusuri 2 cani zahar 2 cani faina 2 cani amestec de nuci taiate stafide rahat 100 g ulei sucul si coaja de la o lamaie 1 plic praf de copt

Pricomigdale cu nuca

4 albusuri, 250 g zahar, un plic zahar vaniliat, 250 g nuca macinata, hartie de copt

Prăjitură din foi de napolitane cu două creme

Descoperă rețeta pentru prăjitura cu foi de napolitană și două creme, un desert delicios cu vanilie și nucă, perfect pentru mesele festive.

Cozonac cu nuca si migdale

Pentru aluat: * 1 kg faina * 7 galbenusuri * 4 albusuri * 300 g zahar * 250 g unt * 2 linguri de ulei * 500 ml lapte * 1 lingura esenta de rom * 50 g drojdie * 1 lingurita rasa de sare Pentru umplutura: * 4 albusuri * 150 g zahar pudra * 150 g meriosare * 50 g pudra de roscove * nuca macinata * migdale macinate * esenta de rom * zahar vanilat

Desert rapid cu nuca de cocos

150 gr nuca de cocos130 gr zahar2 albusuriun praf de sare

Pulpe de pui cu nuca de cocos la cuptor

6 pulpe fara pielita 700 g cartofi 1 morcov 1 ceapa rosie 1 gogosar 100 g mazare verde 70 g nuca cocos 2-3 albusuri sare piper rozmarin

Prajitura Cocomac

Blat : 8 albusuri, 200 g zahar, 2 lg faina, 1 plic praf de copt, 50 g mac, 150 g nuca cocos Foaie dobos: 2 oua, 4 lg zahar, 2 lg apa, 4 lg faina Crema: 8 galbenusuri, 300 g zahar, 2 lg ness, 150 ml lapte, 300 g unt Glazura: ciocolata rasa

Prajitura cu nuca si dulceata - Prajitura Diminetii

3 oua 13 linguri de zahar 13 linguri de ulei 18 linguri de faina 13 linguri de lapte o lingurita praf de copt esente o cana de nuca macinata 200 gr dulceata (orice gust)

Prajitura cu kiwi

Pentru blat: 8 albusuri 300 g zahar 50 g mac 50 g nuca de cocos 7 linguri faina Pentru crema: 8 galbenusuri 500 ml lapte un plic budinca vanilie Dr. Oetker 1 pachet margarina 5-6 linguri zahar. Alte ingrediente: cam 8 kiwi 2 plicuri gelatina Tort Gelee transparent Dr. Oetker

Rulou cu nuca

Aluat:1 kg faina mai buna;7 g drojdie uscata;600 ml lapte caldut;6 lg zagar;300 g unt;1 litza sare;1 ou si 3 galbenusuri.Umplutura:4 cani nuca macinata;4-5 lg zahar;200 lapte fiert;2 albusuri batute spuma;rom;scortisoara.

Prajitura cu ciocolata si caramel

Pentru blat6 albusuri200 g zahar200 g nuci macinate5 linguri faina1 linguriţă amoniacPentru creme250 cicolata alba250 g ciocolata neagra12 linguri ulei10 linguri zahar1 pachet margarina6 galbenusuri1 esenta de vanilie1 esenta de rom200 g nuca macinata

Prăjitură cu prune răsturnată - cea mai simplă rețetă

Prăjitura cu prune răsturnată – un desert simplu și aromat, care se face rapid și ușor. Prunele caramelizate îi dau un gust unic, iar prăjitura poate fi transformată într-un tort, adăugând frișcă deasupra.

Prajitura Tosca, cu mac

Pentru blat:-8 albusuri-200 g zahar-100 g mac-50 g nuca de cocos-4 linguri faina-1 praf de copt-300g biscuitiPentru crema:-8 galbenusuri-8 linguri de zahar-400ml lapte-6 linguri amidon.-50 g unt-vanilieGlazura:-100 g ciocolata- 4 linguri lapte-50 g margarina

Prajitura cu ness si foi de bezea

Pentru foi: - 12 albusuri - 400 gr. zahar pudra - 400 gr. nuca prajita si macinata. Pentru crema: - 12 galbenusuri - 12 linguri zahar pudra - 4 lingurite ness (praf nu preparat) - 400 gr. unt - 200 gr. nuci sau alune macinate.

Prăjitură semilună cu nucă

Prăjitura semilună este una foarte populară în bucătăria românească. Se face extrem de ușor, dar este foarte aspectuoasă, datorită formei în care este tăiată. De aici vine și numele ei, pentru că bucățelele de prăjitură sunt tăiate folosind marginea unui pahar, în formă de semilună. Baza pentru această prăjitură este un pandișpan simplu, la care se adaugă nucă măcinată. Puteți adăuga și praf de copt în compoziție, dacă nu sunteți siguri că albușurile sunt bătute suficient și că prăjitura va crește de la sine. 

Prajitura zebra din albusuri cu visine si ciocolata

aprox. 600 gr visine 8 + 3 albusuri (cca 350 gr) 300 gr zahar 250 gr faina 150 ml ulei 100 gr iaurt 50 gr cacao (cca. 2 linguri cu v&acircrf) 100 gr ciocolata 2 plicuri zahar vanilat un praf de sare pentru decor: ciocolata pentru ras

Coronita cu nuca si cacao

700 g faina40 g drojdie proaspata200 g zahar 300 ml lapte150 ml ulei sau unt topit2 oua3 galbenusuri1 lingurita rasa de sarearomecoaja rasa de lamaie coaja rasa de portocala esenta de rom vanilie1 mana de stafidePentru umplutura:200 g nuca macinata1 lingura cacao200 g zahar2 albusuri1 mana nuca de cocos1 ou pentru uns coronita

Prajitura Tosca

Pentru Blat:8 albusuri,100g mac,50g nuca de cocos,160g zahar praf,4 linguri de faina,1 lingurita rasa praf de copt.Pentru Crema:8 galbenusuri,160g zahar praf,700ml lapte,100g amidon,225g unt,un baton vanilie /esenta vanilie. Pentru Decor:25 biscuiti-Petit Beurre,o ceasca de cafea espresso indulcita,200g ciocolata,100 ml frisca lichida,50g unt.

Prajitura cu morcov si nuca de cocos

300 gr morcovi, 200 gr nuca cocos rasa 150 gr zahar 75 gr faina un plic praf de copt 3 oua 15 gr unt

Prajitura Alaska cu negresa

2 patrate ciocolata neindulcita, 1/2 cana de grasime vegetala, o cana de zahar 2 oua, 3/4 cana de faina alba (12 linguri) 12 lingurita praf de copt, o jumatate lingurita sare, o cana de nuca tocata(optional), 1 litru inghetata de capsuni, 1 litru inghetata de vanilie. Bezeaua: 5 albusuri de ou, 10 linguri de zahar, o jumatate lingurita sare de lamaie.

Prăjitură Raffaello cu nucă de cocos

Încearcă rețeta delicioasă de Prăjitură Raffaello cu nucă de cocos! O prăjitură fină, ușor de preparat, cu blat pufos, cremă de ciocolată albă și aromă intensă de cocos.

Prajitura cu crema de oua

500 ml frisca lichida400 g Finetti2 cani nuca prajita7 linguri nuca macinata7 oua14 linguri zahar3 linguri faina1 praf de copt300g biscuiti petit beurre

Prajitura cu cacao si cafea

Blat: 3 galbenusuri 5 albusuri 250g unt 250g zahar 1 lingurita cafea macinata 4 lingurite cacao 400g faina 2 lingurite praf de copt 1 lingurita esenta de rom. Crema:4 galbenusuri 200g zahar 1 lingurita cacao 1 lingurita cafea macinata 1 lingurita esenta de rom 20g nuca macinata.

Prajitura cu nuca si ciocolata

-blat:8 albusuri,250g zahar,150g nuca macinata,4 linguri faina,un praf de sare. -crema:750ml lapte, plicuri budinca de ciocolata,8 linguri zahar,200g unt sau margarina. -decor:100g ciocolata cu lapte.

Cozonac cu ciocolata si nuca "Bradut"

500 gr faina 300 ml lapte 2 galbenusuri 150 gr zahar 100 gr unt coaja de la 1/2 lamaie 1 lingura esenta de rom 1 lingura esenta de vanilie 15 gr drojdie proaspata Umplutura: 40 gr crema de ciocolata din comert 1 cana de nuca macinata 2 lingui zahar 2 albusuri

Prajitura cu nuca si dulceata

1cana zahar,1cana apa,1/2 cana ulei ,5 linguri gem sau dulceata(eu am folosit dulceata de gutui)3 linguri cacao,1cana nuca macinata ,1lingurita praf de copt ,2 cani de fainamirodenii

Prajitură cu cremă de vanilie și frișcă

Prăjitură cu cremă de vanilie și frișcă – rețetă simplă și gustoasă, cu blat de cacao și cremă de vanilie. Rapid de făcut, perfectă pentru orice moment.

Prajitura cu visine si nuca

2 oua 14 linguri zahar 14 linguri de ulei 14 linguri de lapte praf de copt arome (fiecare ce doreste) o cana faina (200-250 gr) 100 gr nuca macinata

Prajitura Monica cu foi de napolitană, cocos și mac

Prăjitura Monica cu foi de napolitană, cocos și mac este o prăjitură de casă care se potrivește de minune pentru orice ocazie.

Prajitura cu mere si bezea

400 g aluat foietaj 1 kg mere 150 g zahar 3-4 linguri gris 4-5 albusuri( pot fi si mai multe) 1 lingurita scortisoara putin unt( ulei)

Prajitura Alaska

O prajitura care este gata in mai putin de 30 de minute si care arata spectaculos, pentru a-ti uimi invitatii.

Prajitura Cu Caise Si Nuca De Cocos

Transforma fructele intr-un desert decadent plin de caise si de nuca de cocos.

Prajitura cu capsuni, bezea si crumble

Aluat: 6 galbenusuri 5 linguri zahar 2 linguri ulei 200 gr unt 6 linguri smantana coaja rasa de la o lamaie zeama de la 1/2 lamaie 1 lingurita esenta de lamaie 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu 1 plic praf de copt faina cat cuprinde( cca. 600gr) 1 varf lingurita sare Umplutura: 300 gr capsuni 3 linguri gris Bezea: 6 albusuri 5 linguri zahar zeama de la 1/2 lamaie 6 linguri nuca macinata 2 linguri faina 2 plicuri zahar vanilat

Prăjitură semilună cu cacao și nucă

Prăjitura semilună este una foarte populară în bucătăria românească. Se face extrem de ușor, dar este foarte aspectuoasă, datorită formei în care este tăiată. De aici vine și numele ei, pentru că bucățelele de prăjitură sunt tăiate folosind marginea unui pahar, în formă de semilună. Baza pentru această prăjitură este un pandișpan simplu, la care se adaugă nucă măcinată. Astăzi însă vom face varianta cu cacao, care este un fel de negresă cu nucă deasupra. Puteți adăuga și praf de copt în compoziție, dar nu este obligatoriu. Prăjitura va crește oricum și fără. 

Prajitura din foi cu miere cu crema de nuca

- pentru foi 2 oua 1 cana zahar praf 3 linguri miere 125 g unt( margarina) 500 g faina 1 lingurita bicarbonat se sodiu - pentru crema 200 g nuca 100 g zahar 150 ml -200 ml lapte esenta de rom 200 g unt -pentru ornat 3 linguri gem de caise 3 linguri nuca de cocos

Prajitura cu nuca si dovleac

300 gr nuca 1 cana si jumatate dovleac copt 300 gr curmale 1/2 lingurita nucsoara 1 lingurita scortisoara 1/2 lingurita ghimbir proaspat ras 1/2 lingurita cardamom 2 Linguri ulei cocos topit (optionat)

Prajitura fina cu blat de albus

Avem nevoie de: Pt blat: - 8 albusuri - 400g nuci macinate -100 gr. alune 100 gr nuca de cocos - 250g zahar - 1 plic praf de copt - 4 linguri rase faina - 3 linguri rase cacao -1 esenta de cafea Pt crema: - 1 pachet de unt -4 galbenusuri - 200 gr. zahar pudra - 2 plicuri zahar vanilat - 1 fiola esenta de rom -3 linguri cacao -1 ciocolata amaruie (100 gr) -visine de la congelator Pt. glazura - 100 gr. ciocolata amaruie -100 ml frisca lichida

Prajitura racoroasa cu mere

1.5 kg mere 4 plicuri praf budinca vanilie 3 pliculete zahar vanilat 12 linguri zahar margarina 1 l lapte 3-4 albusuri 4-5 linguri zahar pudra

Prajitura cu gem si cocos

Pentru blat: o tava dreptunghiulara sau patrata 3/4 pahar faina 1 lingurita praf de copt 1/2 pahar zahar brun 1/4 pahar ulei 6 galbenusuri 1 lingura de coniac putina sare Pentru uns: 2-3 linguri dulceata de capsune 1 lingura de coniak 50 gr de ciocolata rasa Pentru topping: 6 albusuri 2 linguri suc de lamaie 3/4 pahar de zahar brun 1 pahar si 1/2pahar de cocus fulgi 50 gr ciocolata rasa 1/4 pahar de nuca sau migdale tocate marunt

Briose cu crema din nuca de cocos

Pentru briose:3 oua intregi2 galbenusuri125 g smantana100 g unt topit150 g zahar2 linguri cu cacao neagra1 praf de coptesenta de rom200 g faina ( aprox. 15 linguri)Pentru crema :2 albusuri100 g fulgi de nuca de cocos10 linguri cu zahar farinesenta de rom

Prajitura cu nuca

300 g nuca (jumatati) Blatul: 6 oua 200 g zahar pudra 2 linguri cacao 4 linguri faina 1 lingura apa minerala 1 praf de copt 1 plic zahar vanilat Crema: 300 g Finetti (sau Nuttela) 1,5 pachet unt esenta de rom Glazura: 75 g zahar 50 g unt 2 linguri zeama de lamaie

Prăjitură 7 minute în Rai

Mai țineți minte când v-am prezentat rețeta pentru ”prăjitura îngerilor”? Ei bine, pornind de la acel blat simplu, astăzi vă propunem o prăjitură puțin mai elaborată, dar extrem de bună: 7 minute în rai. Este vorba despre un desert cu blat, budincă de ciocolată și frișcă și vă asigurăm că nu are cum să vă dezamăgească. Surpriza acestei prăjituri constă în niște găuri făcute în blat, umplute apoi cu ciocolată. Astfel că, atunci când o veți tăia, veți avea parte de gust de ciocolată intens, conbinat cu blatul pufos și frișca ușoară. 

Prajitura cu ciocolata si lichior

110 g unt 120g ciocolata cu 70% cacao 150g zahar 3 albusuri 50 ml lichior de cirese sau visinata 200 ml frisca