Prajitura polara reteta
Prajitura polara retetaPrăjitură cu cremă nuga. Rețetă simplă și delicioasă
Prăjitura cu cremă nuga este un desert delicios și ușor de preparat. Această rețetă folosește foi de napolitane și o cremă fină de nuga. E un deliciu ușor de preparat, perfect pentru orice ocazie.
Prajitura cu ricotta, nucă și miere
2-3 Foi din aluat foietaj – preparate ca in reteta de aici· faina Arpis· 50 g smantana dulce,· 100 g. zahar· 350 g branza ricotta,· nuci,· miere,· scortisoara
Prajitura cu mere - reteta bunicii
5 mere mari, 6 linguri de faina, 5 linguri de miere, 8 linguri de zahar, un pachet de unt, 3 oua, optional frisca.
Prăjitură cu gutui - cea mai simplă rețetă
Prăjitura cu gutui este un desert de sezon, ideal pentru zilele reci de toamnă. Este ușor de preparat, iar gustul ei echilibrat dintre dulce și acrișor o face perfectă pentru orice ocazie.Mai jos găsești cea mai simplă rețetă de prăjitură cu gutui, pe care o poate face oricine acasă, cu ingrediente accesibile.
Prăjitură cu iaurt și mere. Rețetă simplă și aromată
Dacă ești în căutarea unei prăjituri delicioase și ușor de pregătit, această prăjitură cu iaurt și mere este perfectă. Se pregătește rapid și este ideală pentru orice moment al zilei.
Galatopita - Prăjitura cu griș și lapte - rețeta originală
Galatopita, cunoscută și ca galopita sau prăjitura cu griș și lapte, este o rețetă tradițională grecească, extrem de populară în regiunea Peloponez, mai ales în perioada Paștelui.Dacă nu ai încercat-o până acum, trebuie să știi că are un gust bogat, o textură unică și un parfum care îți va inunda bucătăria. Această rețetă este perfectă pentru cei care iubesc deserturile simple, dar pline de savoare.
Prajitură cu mac și glazură de ciocolată
Prăjitura cu mac și glazură de ciocolată, un preparat delicios, ce merge savurat în orice moment al anului. Vezi care sunt ingredientele și pașii de preparare.
Prajitura simpla cu piersici
26 linguri ulei 30 linguri apa 30 linguri zahar 1 praf de copt(in reteta scria 3) 2 cani nuca de cocos(eu am folosit doar 100 g ) 26 linguri faina coaja de lamaie zeama de lamaie piersici
Prăjitură cu prune răsturnată - cea mai simplă rețetă
Prăjitura cu prune răsturnată – un desert simplu și aromat, care se face rapid și ușor. Prunele caramelizate îi dau un gust unic, iar prăjitura poate fi transformată într-un tort, adăugând frișcă deasupra.
Prăjitură cu mac - cea mai simplă rețetă
Îți place gustul inconfundabil al macului? Atunci, această prăjitură cu mac e ideală pentru tine. E ușor de făcut, nu necesită ingrediente complicate și rezultatul e delicios. Perfectă pentru o gustare dulce sau când ai musafiri neașteptați.
Prajitura cu afine
3 foi de prajitura cu vanilie 200 g afine 300g frisca+100 g pentru ornat 150 g zahar 1 plic gelatina 1 plic zahar vanilat
Prăjitura Petre Roman. Rețetă tradițională cu foi și cremă de unt
Rețetă simplă pentru prăjitura Petre Roman: foi crocante, cremă de unt și glazură dulce. Perfectă pentru orice ocazie.
Prăjitură cu urdă și stafide - rețetă delicioasă și ușor de preparat
Descoperă rețeta de prăjitură cu urdă și stafide, un desert simplu și delicios. Perfectă pentru orice ocazie, această prăjitură este irezistibilă.
Prăjitura Parlament. Rețeta pas cu pas pentru un desert spectaculos
Învăță cum să prepari delicioasa prăjitură Parlament acasă! Rețeta detaliată pentru un desert impresionant, cu straturi bogate și o cremă fină, perfect pentru orice ocazie specială.
Prăjitură Fanta - cea mai simplă și gustoasă rețetă
Prăjitura Fanta este una dintre cele mai arătoase prăjituri pe care le puteți face acasă. Se prepară ușor, iar combinația de blat negru, cremă albă și jeleu galben este irezistibilă.
Prajitura cu stafide si ciocolata
400 gr foi de prajitura,1 kg crema de cacao,200 gr stafide sau fructe confiate,400 gr ciocolata menaj
Prajitura Frantuzeasca Cu Lamaie
Perfecta langa ceaiul de dupa amiaza, sau chiar la cafeaua de dimineata.
Prajitura Cu Soc
Un blat pufos si o crema aromata de soc - un desert perfect pentru zilele de vara.
Prăjitură cu foi de zahăr ars și cremă de cafea - rețetă de post
Prăjitură de post cu foi de zahăr ars și cremă de cafea. Un desert simplu și gustos, ușor de făcut, perfect pentru perioadele de post și momentele de răsfăț.
Prăjitură Regina Maria - rețetă din caietul bunicii
Dintre toate deserturile, prăjiturile făcute după rețete vechi, transmise din generație în generație, au un gust aparte. Este și cazul acestei prăjituri, Regina Maria, o prăjitură deosebită pe care o cunosc bunicile și chiar străbunicile noastre. Rețeta originală se găsește doar în cărți de bucate foarte vechi sau în caietele cu rețete ale bunicilor noastre. Variantele de rețete de pe internet sunt apropiate de rețeta originală și respectă modul de preparare și gustul atât de popular în urmă cu zeci de ani.
Prajitura cu nuca si dulceata - Prajitura Diminetii
3 oua 13 linguri de zahar 13 linguri de ulei 18 linguri de faina 13 linguri de lapte o lingurita praf de copt esente o cana de nuca macinata 200 gr dulceata (orice gust)
Prajitura delicioasa cu capsune
Pentru blat:6 oua,6 lg.apa,12 lg zahar,1/2 plic praf de copt,12 lg faina Pentru crema;500 ml frisca,500 gr capsuni (proaspete sau congelate),1 plic gelatina,150 ml lapte,100 gr zahar,sirop pentru insiropat prajitura Pentru decor100 ml frisca, 50 gr ciocolata
Prăjitură cu cremă de ness - rețetă de post
Prăjitura cu cremă de ness este o alegere excelentă pentru orice ocazie, mai ales când vrei ceva gustos chiar și în perioadele de post.
Prajitura cu crema de biscuiti
un blat de pandispan (dupa reteta: 5 oua, 10 Lg. zahar, 5Lg ulei, 5 Lg apa fiarta, 10 Lg faina),Crema:300g biscuiti, 250g zahar, 200g unt, 1 ceasca de cafea (pentru un gust mai puternic, am mai pus vreo 2 linguri cu varf de ness), 150g nuca.Glazura:3 Lg cacao, 3 Lg apa fiarta (daca iese o glazura prea tare, mai puteti adauga putina apa), o lingura de ulei.
Prăjitura Boema - rețetă de cofetărie
Există deserturi care nu se vor demoda niciodată și care își vor păstra farmecul indiferent de epocă. Iar prăjiturile de cofetărie, pe care le mâncam când eram mici, fac parte din această categorie. Astăzi vă propunem să ne aducem aminte de prăjitura Boema și să recreăm rețeta ei, acasă. Prăjitara Boema este o clasică a cofetăriilor și era foarte populară în perioada comunistă. De fapt, ca rețetă și mod de preparare, nu este altceva decât un fel de amandină sub altă formă și cu alt nume, ornată cu frișcă. Dar este delicioasă și merită să o încercați!
Prajitura fina de ciocolata
Pentru prajitura o100 gr ciocolata amaruie o150 gr unt sau margarina Rama o4 oua o100 gr zahar o50 gr faina Pentru sosul caramel o100 gr zahar o50 gr unt o100 ml smantana ozeama de lamaie dupa gust
Prăjitura Bounty - cea mai bună rețetă de casă
Prăjitura Bounty este genul de desert pe care îl faci o dată și apoi îl repeți de fiecare dată când vrei ceva rapid, bun și aspectuos. Nu e greu de pregătit, nu ai nevoie de ingrediente sofisticate și, cel mai important, rezultatul este delicios. Blatul pufos cu cacao, crema de cocos și glazura de ciocolată creează o combinație echilibrată – nici prea dulce, nici prea uscată.
Prăjitură delicioasă cu banane și sos caramel
Dacă ai câteva banane coapte și nu vrei să le arunci, această prăjitură este cea mai bună soluție. Se face ușor, iar rezultatul este spectaculos. Blatul este moale, aromat și ușor umed datorită bananelor, iar sosul caramel adaugă exact cât trebuie de dulceață și cremozitate. Este un desert perfect pentru orice moment.
Prăjitura Albă ca Zăpada - rețeta tradițională
Prăjitura Albă ca Zăpada este una dintre cele mai populare și iubite prăjituri din bucătăria românească. Poartă acest nume pentru că atât crema, cât și foile și decorul de deasupra sunt albe.
Salata de portocale, racoritoare
Aceasta reteta este o reteta foarte gustoasa racoritoare si cu o combinare a ingredientelor cam indrazneata sau cel putin neobisnuita. Reteta este pt o portie insa fiecare goaspodina poate sa o adapteze la nr persoanelor din familia sa. Folositi portocale reci dupa ce au stat putin in frigider. Pt prepararea acestei salate avem nevoie de: 1 portocala mare 1 crenguta de patrunjel verde tocata 1 lingurita ulei masline un praf sare un praf zahar. Optional eu am adaugat 1 frunzulita menta uscata. Recomandari: se consuma la inceputul mesei.
Prajitura cu cocos si ciocolata
* pt blat: 5 oua * 1 si 1/2 pahar zahar * 3 linguri cacao (eu am pus doar 2 ) * 3 linguri faina * esenta rom * 200 gr fulgi cocos (tb mai putin ca sa iasa mai cremos) * pt glazura: 200 ml frisca lichida * 160 gr ciocolata( eu am pus primola amaruie cu 57% cacao) * putin unt (eu nu am mai pus) * esenta de rom (in reteta de baza nu era cu esenta la glazura)
Gem de prune la cuptor. Rețeta gustoasă și simplă
Gemul de prune la cuptor are o consistență groasă, este dulce, cu o culoare frumoasă. Poate fi preparat cu o cantitate minimă de zahăr, sau chiar fără.
Prăjitură cu gem. Rețetă simplă de post
Dacă ții post, ești vegan sau pur și simplu vrei un desert rapid, această prăjitură cu gem este perfectă.
Prăjitură cu mere și cafea - combinația perfectă pentru desert
Descoperă cum să prepari o prăjitură uimitoare cu mere și cafea. Rețetă simplă, aromată și ideală pentru orice ocazie. Surprinde-ți invitații cu acest desert inedit!
Prăjitură 7 minute în Rai
Mai țineți minte când v-am prezentat rețeta pentru ”prăjitura îngerilor”? Ei bine, pornind de la acel blat simplu, astăzi vă propunem o prăjitură puțin mai elaborată, dar extrem de bună: 7 minute în rai. Este vorba despre un desert cu blat, budincă de ciocolată și frișcă și vă asigurăm că nu are cum să vă dezamăgească. Surpriza acestei prăjituri constă în niște găuri făcute în blat, umplute apoi cu ciocolată. Astfel că, atunci când o veți tăia, veți avea parte de gust de ciocolată intens, conbinat cu blatul pufos și frișca ușoară.
Prăjitura Krem a la Krem - probabil cea mai bună prăjitură
Prăjitura Krem a la Krem este o alegere excelentă pentru orice ocazie. Se prepară rapid, ingredientele sunt accesibile, iar rezultatul este întotdeauna delicios. Este o prăjitură cu blat pufos, cremă fină și glazură de ciocolată.
Prăjitura Buturugă - rețeta originală de ruladă cu cremă de Crăciun
Prăjitura Buturugă este un desert de Crăciun spectaculos, făcut dintr-un aluat pufos rulat cu cremă delicioasă și acoperit din belșug cu glazură de ciocolată.
Prăjitură cu morcovi - cea mai simplă rețetă
Încearcă cea mai simplă rețetă de prăjitură cu morcovi! Moale, aromată și ușor de făcut, această prăjitură cu cremă de brânză e ideală pentru orice ocazie.
Prăjitură cu mălai și ananas de post
Prăjitura de post cu mălai și ananas este ideală pentru un desert simplu și gustos, fără ouă, lapte sau unt. Combinația de mălai și ananas dă o textură interesantă și o aromă plăcută. Este ușor de făcut și perfectă pentru zilele de post.
Prăjitură Greta Garbo. Rețeta originală cu gem de caise
Prăjitura Greta Garbo sau Jerbo este unul dintre deserturile care nu lipseau în copilărie de pe mesele de la zilele de naștere sau de sărbători.
Prajitura de ciocolata
Prajitura: 225 gr unt nesarat 300 gr zahar 4 oua 1 lingurita esenta de vanilie 315 gr faina 65 gr cacao pudra 1/2 lingurita praf de scortisoara 1 lingurita bicarbonat de sodiu 1 lingurita sare 80 gr fulgi ciocolata semi-dulce (ciocolata tocata bucatele) 50 gr nuca taiata marunt (optional) 245 gr lapte batut Glazura: 100 gr ciocolata amaruie 85 gr zahar 50 gr unt nesarat 120 gr frisca lichida 2 linguri rom/ cognac (optional)
Dulceață de smochine. Rețeta clasică, fără conservanți
Dulceața de smochine poate da un gust deosebit dimineților, dacă este consumată pe biscuiți sau pâine prăjită cu unt, la cafea sau ceai.
Fursecuri de Craciun (cu ness si nuci)
Reteta 1: 75 g zahar pudra 200 g faina sare esenta rom si vanilie 150 g unt 1 ou 2 linguri ness zahar pudra vanilat Reteta 2: 100 g zahar 3 galbenusuri 150 g unt 250 g faina 50 g nuci macinate coaja rasa de lamaie 2 linguri rom sare zahar pudra vanilat
Rețeta de spaghetti care a înnebunit internetul
O rețetă de paste a devenit virală pe internet. Se bucură de extrem de multă popularitate și este foarte simplu de făcut.