Reteta bors

Reteta bors

Borș de sfeclă roșie. Rețetă din Bucovina

Borșul de sfeclă roșie, specific Bucovinei, este o supă hrănitoare și gustoasă, perfectă pentru orice anotimp. Ingredientele principale sunt sfecla roșie, legume proaspete și borș acru. Prepararea acestei rețete este simplă și rapidă.

Ciorbă de miel - rețeta tradițională cu borș și leuștean

Ciorba de miel, acrișoară, cu smântână și leuștean. Cu o savoare aparte, ciorba de miel este foarte bună dacă la final o acriți puțin, cu borș, lămâie sau cu zeamă de varză.

Bors de peste (pastrav)

4 pastravi mai mici3 cartofi2 cepe1 morcovo cana de orez2 linguri bors instantsare,piper,patrunjel

Bors de gaina

1 gaina2 l apa½ l bors1 morcov1 patrunjel1 ceapaleustean1 rosie curatata100 g taietei de supasarepiperpatrunjel verde

Bors cu pui

500g pui(tacam), o ceapa, 2linguri zarzavat de la borcan(morcov, telina, marar, patrunjel, ardei gras), 500ml bors, o lingura pasta de tomate, 100g fidea, o lingura ulei, sare, un cartof

Bors Manastiresc cu ciuperci

bors de putina, ciuperci (ghebe), morcov, telina, patrunjel radacina, pastarnac, 4-5 cartofi, sfecla rosie, loboda, stevie, leustean (eu am folosit uscat), putin zarzavat de la borcan.

Bors cu verdeturi

Pentru 5-6 portii: 500 g spanac, 2 legaturi loboda, 1 legatura usturoi verde, 1 salata verde, 1 morcov, 1 radacina patranjel,1 pastarnac, 1 legatura ceapa verde, 1 legatura leustean, 1/2 l bors, sare, ulei.

Varza noua fiarta in bors

2-3 verze noi1 ceapa1 ardei grassuc de rosiimarar verde1 l bors de putinasare, piper, o lingura de ulei, o cana cu apa

Bors de fasole uscata

500 g fasole, 2 cepe, 1 lingura bulion de rosii, Frunze de patrunjel, tarhon , 1 patrunjel, o telina mica, 2 morcovi, 3-4 linguri de ulei, sare, 1 legatura de leustean, 1 l bors, apa.

Ciorbă de pui cu borș

Dintre toate ciorbele, cea de pui este cel mai simplu de făcut, foarte gustoasă și una dintre primele ciorbe pe care amatorii într-ale gătitului învață să le facă.  Dacă știi să faci ciorbă de pui, poți învăța foarte ușor să faci orice fel de ciorbă, pentru că poți înlocui carnea de pui cu una de curcan, porc, vită etc.  Ciorbele, în general, se împart în două mari categorii: dulci și acre. În funcție de gusturi, preferințe și carnea din care este făcută ciorba, puteți să adaptați gusturile și aromele. Astăzi vă propunem o ciorbă de pui acrișoară, cu borș și leuștean. Aveți nevoie de carne de pui, dar nu piept și pulpe, ci măruntaie, însemnând aripi, spate, organe. Puteți folosi borș la plic sau borș proaspăt. 

Bors ardelenesc de pui cu smantana

spate de pui, aripioare, 1 ceapa potrivita, 1 galeata smantana, 1 cutie rosii, 1 cartof mare, 1 kg bors, 3 morcovi, delikat, sare, cimbru, piper, patrunjel, fidea, 3 oua, optional si 100gr orez

Bors de ied cu verdeturi

morcovi (cu tot cu cozi),telina, pastarnac,salata verde,loboda,leustean,bors,ceapa verde,sare, piper,niste ardei grasicativa cartofi noi,cateva coaste de ied

Ciorba de legume cu bors si orez

2 morcovi, jumatate de telina, 2 gogosari, 2 cartofi, 100 gr orez cu bob lung, 1 plic bors, 200 ml smantana, ulei, 1 ceapa, 2 galbenusuri, patrunjel

Bors de dovlecei cu smantana

- 800 g dovlecei - 200 g ceapa - 150 g morcovi - 100 g radacina patrunjel - 60 g orez - 100 ml smantana - 2 oua - l legatura marar - l legatura patrunjel - 25-35 g bors cu leustean - sare, piper

Borș rusesc de legume

Bucătăriile internaționale sunt foarte bogate în preparate gustoase și sățioase, care au fost împrumutate și în gospodăriile de la noi. Borșul rusesc, care poate fi de vițel sau de legume, este o ciorbă extrem de gustoasă și de simplu de făcut, pe care trebuie să o încercați.  Gustul acrișor, ușor iute, se potrivește perfect, mai ales în sezonul rece, pentru a ține la distanță răcelile. Astăzi vă propunem o rețetă de borș rusesc de legume, care nu este altceva decât o ciorbă clasică de legume, pe care o veți acri cu borș făcut în casă sau cumpărat.

Bors de legume

cantitatile in functie de preferintele voastre 1 ceapa mare 1 morcov mare 1 mana de fasole pastai 1 ardei rosu 1 ardei galben 3 cartofi potriviti 1/2 praz 1/4 varza alba 1 ceasca orez bulion delikat patrunjel verde bors instant dupa gust

Ciorbă de perișoare acrită cu borș - rețetă tradițională românească

Descoperă cum să prepari o autentică ciorbă de perișoare acrită cu borș, pas cu pas. Rețeta tradițională, plină de gust și arome, perfectă pentru orice masă în familie. Sfaturi pentru a obține cel mai bun gust.

Bors de perisoare de pui

jumatate piept de pui 2 cepe 2 morcovi o mana de fasole pastai 2 radacini patrunjel 1 ardeii gras marar, patrunjel sare, piper dupa gust 250 ml bors 4 linguri cu varf de faina 1 lingura gris 1 lingura ulei 1 lingura pasta tomate

Bors cu carne de pui

500g carne de pui 2 morcovi1 fir patrunjel1 bucata telina2-3 cartofi2 rosii1 ceapa1 ardei grasfrunze de patrunjel, frunze de leustean250 ml bors de putina200g taitei2,5 l apa1 lingurita sare

Bors cu perisoare

un os de vită,2 litri de apă,1 litru de borş din tărîţe de grâu,o ceapă,1 morcov,1 pătrunjel,1/2 ţelină,1/2 kg de carne macră de vită (ulterior va trebui tocata),2 linguri de orez,1 ou + 1 glabenus,sare, piper,2 roşii,pătrunjel verde,smântână

Borș de pește ca în Deltă

Borșul de pește este un preparat tradițional din Delta Dunării. Acest fel de mâncare are o savoare aparte datorită ingredientelor proaspete și tehnicilor autentice de gătit. Iată cum poți prepara un borș de pește ca în Deltă, pas cu pas.

Bors de capuri de peste

cap de peste -1,5 kgcartofi- 3 bucatimorcovi-2 bucatitelina-1 bucatapatrunjel 1 bucataardei gras-1 bucatarosii -2-3 bucaticeapa-1 bucataverdeata: patrunjel, leusteanbors de putina-250 mlorez-100gapa-2,5 lsare

Ciorba de legume cu bors

1 ceapă medie 1 morcov potrivit 1 păstrârnac potrivit ½ ţelină micuţă 1 ardei rosu 1 dovlecel mediu 1 cartof măricel 15 cm tijă praz 150 g fasole verde congelată 100 g mazăre congelată suc de rosii borş magic ½ pătrunjel verde cca 2 linguri leuştean congelat

Mâncare de bame cu pui - Rețetă delicioasă și nutrițională

Descoperă rețeta de mâncare de bame cu carne de pui, un preparat savuros și sănătos. Un ghid pas cu pas pentru a crea un fel de mâncare cu adevărat delicios la tine acasă.

Bors cu sfecla si carne de vita

Pentru 5 portii:carne de vita - 500 gsfecla rosie - 600 gceapa - 125 gmorcovi - 100 gtelina radacina - 100 gulei - 30 mliaurt - 100 gbors - 750 mlsare dupa gust2 cuburi MAGGI de vita

Bors de cartofi

Pentru 6 portii:1 kg cartofi2 cepe medii1 morcov mare1 patrunjel radacina1 gogosaro jumatate de telina50 ml pasta de tomate50 ml ulei500 ml borso jumatate de legatura de patrunjel verdesare si piper dupa gust

Borș de afumatură - rețeta simplă și delicioasă

Borșul de afumatură este o ciorbă tradițională românească, sățioasă și aromată. Combinația de afumătură, legume proaspete și borș acrișor creează un gust unic, greu de egalat.

Ciorbă de văcuță - rețeta cu care nu ai cum să dai greș

Ciorba de văcuță, atât de iubită și apreciată în bucătăria românească, dar în egală măsură una dintre cele mai dificile. Asta pentru că gospodinele se feresc de ea, nu din cauză că ar fi greu de făcut, ci pentru că necesită foarte mult timp de preparare și răbdare.  În funcție de cât de ”bătrână” este carnea, ciorba de văcuță va trebui să stea la foc mai mult timp. De aceea, dacă este vită cumpărată, va fi o loterie, pentru că nu veți ști cât trebuie fiartă. Dacă aveți carnea de vită dintr-o sursă pe care o cunoașteți, atunci veți ști din start de cât timp are nevoie ciorba de văcuță pentru a fi gata.  Trebuie să mai știți că puteți folosi și oala sub presiune pentru această rețetă. Va scurta semnificativ timpul de pregătire a ciorbei, dar zeama va fi tulbure. Dacă nu vă deranjează, fierbeți carnea de vită în oala sub presiune, iar apoi urmați indicațiile din rețetă. 

Ciorbă de perișoare - cea mai simplă rețetă

Ciorba de perișoare este una dintre cele mai gustoase ciorbe din bucătăria românească. Cu toate acestea, multe gospodine consideră că este pretențioasă și greu de făcut, din cauza perișoarelor.

Sarmalute in foi de varza (la cuptor)

o varza infoiata 350 gr de carne tocata un praz o ceapa un morcov u telina micuta un polonic de orez marar si patrunjel o cutie de rosii intregi in suc propriu un ou o cana de bors (pt cei de acasa ca eu am pus doua linguri de praf de bors magic) doua linguri de concentrat de bulion de rosii sare piper negru putin cimbru

Borș de miel cu smântână

Descoperă secretele culinare ale ciorbei de miel cu smântână și borș, o rețetă tradițională românească care îmbină savoarea, prospețimea și gustul bogat al ingredientelor de calitate pentru o experiență gastronomică memorabilă.

Ciorbă de văcuță cu legume. Rețetă tradițională și sățioasă!

Descoperă secretul unei ciorbe de văcuță cu legume perfecte! O rețetă tradițională, plină de arome și nutrienți, ideală pentru mesele în familie sau zilele răcoroase.

Ciorbă de cartofi simplă - rețeta țărănească

Redescoperă gustul tradițional cu rețeta noastră de ciorbă de cartofi simplă, stil țărănesc. Ușor de preparat, această ciorbă oferă confort și savoare autentică în fiecare lingură.

Ciorbă cu perișoare din soia - Rețetă simplă și hrănitoare

Gătește o ciorbă sățioasă și gustoasă cu perișoare din soia! Rețetă ușoară, perfectă pentru zilele de post sau pentru o masă vegetariană bogată în proteine. 

Ciorba racoritoare de vara

-3 morcovi taiati rondele -3 rosii taiate cubulete -2,5 l de apa -200 ml bors -sare dupa gust

Borș de gogonele. Rețea simplă și rapidă

Borșul de gogonele este o rețetă tradițională românească, perfectă pentru toamnă. Este ușor de pregătit și are un gust unic, datorită gogonelelor și borșului.Această ciorbă este ideală pentru zilele răcoroase și aduce un plus de vitamine și minerale din legumele folosite.

Ciorba de cocos

1 cocos, 1 morcov, 1 pastarnac, 1 ceapa, 1 radacina de patrunjel, 1 telina mica, 1 ardei rosu, fidea / taitei/ speghete, sare, delikat, bors proaspat, patrunjel, marar, leustean

Ciorba taraneasca de vita

2 l apa, 1 l bors, 1 kg carne de vaca, 1 ceapa, 1 morcov,1 patrunjel, 1/2 telina, 1 mana fasole tucara, 1/4 varza mica, 2 cartofi, 2 rosii, verdeata (marar, patrunjel, leustean), sare.

Ciorba de varza cu afumatura

½ varza noua proaspata2 morcovi1 ceapa½ telina500 gr afumatura (costita, scarita)500 ml zaravat1 l bors100 ml ulei1 leg. patrunjel

Bors de pui

1 + 1/2 piept de pui2 ardei rosii2 ardei verzi2 cepe mari1 dovlecel mediu1 tulpina de praz medie2 rosii mari

Varza calita cu sunca

o varza nu prea mare, o ceapa, un ardei gras autohton, o rosie mare, marar si bors, sunca de casa, hrean

Ciorba de salata dreasa cu ou

1 salata mare 1 ceapa potrivita 1 morcov potrivit 1 pastarnac mic 1/2 ardei gras verde suc de rosii 1 lingura delikat 1 lingura bors magic 1 legatura patrunjel 2 oua sare

Biscuiti De Post

3 cani de zahar, 2 pachete de margarina, 2 cani ulei, 3 cani de bors, 2 lingurite bicarbonat, faina(cat cuprinde) , mirodenii, esente, 3 linguri cacao, fistic pentru decor

Varza dietetica

o varza dulce o ceapa un morcov un gogosar un ardei kapia un ardei gras cateva buchete de conopida sare piper, foaie de dafin 2 linguri ulei 2 rosii 1/2 pahar bors acru verdeata

Sarmalute umplute cu urda ,cu mamaliguta si alte bunatati

1 varza proaspata 400 g urda 200 g orez 3 fire ceapa verde 1/2 ardei gras rosu 1 rosie 50 g carnati afumat cimbru marar verde sare piper 500 ml bors

Ciorbita simpla de dovlecei

4 dovlecei potrivitiun morcovo leg.ceapa verde5-6 rosii coapte bineun ardei capiadoua linguri orezo leg. patrunjel verde50 ml ulei500 ml bors1,5 litri apacondimente Vegetapiper macinat

Ciorba taraneasca de rata

1 rata-700 ml bors- 3,5 l apa-150 gr mazare-15 gr fasole verde-2-3 morcovi-2 ardei grasi-1 ceapa-1 radacina patrunjel-1 radacina pastarnac-1 telina mica-1 cutie rosii-3-4 linguri verdeata(patrunjel, leustean)-sare

Varza dulce de post

o varza o ceapa un morcov o lingura sos iute ketchup 50 ml bors acru 5 linguri ulei sare, foaie de dafin o legatura de marar o legatura de patrunjel

Ciorba de loboda

3 legaturi de loboda5 cartofi1 legatura stevie2 bucatele de praz1 legatura ceapa verde2 morcovi1 ardei rosuborssarepiperulei1 lingura pasta de tomateleusteanpatrunjel verde

Ciorba de vacuta cu ardei copti

2 buc. rasol de vita + 200 gr pulpa de vitel;3-4 ardei copti;1 ceapa;1 morcov;1 pastarnac;1/4 telina;2-3 cartofi;1 leg patrunjel;500 ml de bors;3-4 rosii in suc propriu;sare