Retete mancare cu mezeluri

Retete mancare cu mezeluri

Chec aperitiv cu mezeluri

200 gr faina 6 oua 100 gr masline negre fara samburi 100 gr masline verzi fara samburi 400 gr sunca,salam,kaizer su ce mezeluri aveti 150 gr telemea de oaie 200 ml lapte 2 felii de gogosar murat 4 linguri de ulei 100 gr cascaval 1 plic cu praf de copt sare, piper dupa gust

Mâncare de spanac cu sos bechamel

Piețele sunt pline de verdețuri și parcă e și păcat să nu profităm la maximum de ele. Dintre toate, spanacul este o idee excelentă și poate fi inclus într-o mulțime de rețete, de la salate, până la ciorbă, mâncare de spanac sau plăcinte.  Astăzi vă propunem o rețetă simplă, o mâncărică de spanac cu sos bechamel și usturoi, ușor de făcut și foarte gustoasă. O puteți savura ca garnitură, alături de o bucată de carne, sau simplă, ca fel de mâncare în sine. Puteți adăuga un ou ochi și câteva linguri de mămăligă și aveți o cină delicioasă și sănătoasă.   

Varza De Bruxelles Cu Parmezan

Este cel mai gustos mod in care poti gati varza de Bruxelles. Cu aceasta reteta sigur vei folosi aceasta garnitura din ce in ce mai des.

Mezeluri pane cu branza topita

400 g parizer salam sau sunca 4-5 felii de cascaval sau branza topita 2 oua 5 linguri pesmet 4 linguri faina 1 lingurita boia dulce 150 ml ulei pentru prajit cateva fire de patrunjel sare piper cimbru

Omleta a la Primavera

2-3 oua pentru fiecare persoana 1 legatura de ceapa verde (1-2 cepe vechi) 100 g mezeluri (sunca salam carnat) 1 ardei gras rosu 1-2 rosii 1-2 cartofi noi mici cateva masline (pentru decor) cateva fire de patrunjel si marar 50 ml ulei sau 1-2 lingurite unt sare piper

Pilaf De Orez Brun Cu Creveti

Daca nu ai prea mult timp la dispozitie pentru gatit, acest preparat iti va garanta o masa sanatoasa si rapida.

Mâncare de spanac la cuptor, cu brănză și cașcaval

Mâncarea de spanac la cuptor este deliciul tuturor iubitorilor de spanac! Spanac, cașcaval și o notă de nucșoară, este garnitura perfect sănătoasă pentru aproape orice masă.

Mâncare de castraveți murați, de post

Mâncarea de castraveți murați este absolut delicioasă și poate fi consumată fără probleme în timpul postului. Vezi care sunt ingredientele necesare și modul de prepare.

Bostanel de Halloween

1 triunghi de branza topita 1 ardei verde putin morcov ras

Sufleu de cartofi cu mezeluri si ciuperci

Ai nevoie de: 1 kg cartofi 200 g bacon 200 g salam 200 g sunca 1 pachet unt (200 g) 2 cepe 200 ml smantana (degresata) 4 oua 400 g ciuperci (sau 1 conserva de ciuperci intregi) 200 gr cascaval putin mustar patrunjel maghiran sare piper pesmet

Degete de vrajitoare in farfurie

5 morcovi 5 migdale un bol cu orez fiert sau crema de branza

Oua soricei

oua piper negru boabe cascaval

Briose aperitiv

1oo gr kaizer, bacon, carnati, pastrama sau ce mezeluri preferati100 gr masline verzi si negre250 gr faina50 gr cascaval ras250 ml lapte50 ml ulei1 ou1/2 pachet de drojdie1 lingurita sare1 ou pentru uns

Caracatita din crenvusti

un crenvusti un cutit ascutit apa ptr fiert sau ulei ptr prajit

Salata asortata cu avocado

Ingrediente:1 salata verde,1 avocado1-2 legaturi ceapa verdeEu am avut ceapa mai mica si am pus 2 legaturi)200gr bacon sau piept afumat de porc200 gr sunca de pui(puteti alege alte mezeluri pe care le preferati)3 oua fierteo conserva de porumb3-4 rosiicastravetesare si ulei

Bouyourdi - cea mai simplă mâncare grecească

În sezonul cald, ultimul lucru pe care ni-l dorim este să petrecem mult timp în bucătărie, în fața aragazului sau a cuptorului. De aceea, rețetele rapide și ușoare, care nu necesită mai mult de o jumătate de oră și un minim efort sunt ideale. Rețeta pe care v-o propunem astăzi este una de inspirație grecească, foarte simplă, dar extraordinar de gustoasă. Aroma ei vă va duce cu gustul la o cină pe malul mării, pe o plajă de pe coasta Mediteranei.  Bouyourdi este o combinație armonioasă de brânză Feta, roșii și ardei, toate stropite generos cu ulei de măsline, puțin iute, datorită ardeiului jalapeno. O puteți savura ca garnitură sau ca fel de mâncare în sine, pentru că este foarte gustoasă și sățioasă. 

Snitel de pui in aluat

1 piept de pui sare piper chili 100 g smantana 50 ml lapte faina patrunjel 2 oua

Masinuta de curse

1 felie de paine branza topita 1/2 ardei gras 4 rondele de morcov 2 masline 1fir de ceapa verde

Omleta cu cascaval in unt

2 oua, cascaval 40 g, unt 20 g, sare.

Brânză feta marinată în stil grecesc

Brânza feta este delicioasă atât simplă, cât și inclusă în rețete. Dar astăzi vă propunem un alt fel de a păstra și savura brânza feta, titpic grecesc. Cubulețe de brânză marinate în ulei de măsline și mirodenii. Sună bine, nu-i așa? Brânza feta marinată va căpăta o aromă subtilă de ierburi aromatice și un gust ușor iute. Poate fi folosită la aperitive, salate, savurată ca atare sau în combinație cu alte brânzeturi. În plus, brânza feta marinată se păstrează mai bine și pentru o perioadă mai îndelungată. 

Pops de Branza

300 grame branza feta 1 lingura smantana rozmarin proaspat piper 1 ou 20 bastonase rezistente la copt aluat de foietaj

Ficatei cu ciuperci

500 g ficatei proaspeti de pui 200 g ciuperci proaspete 8 rosii cherry 1 lingurita ulei verdeata 3-4 catei usturoi 1 ramurica rozmarin sare

Onigiri

1 cup orez cu bobul rotund 1 1/4 cup apa sare 1 foaie de nori pentru umplut: conserva de ton scursa de ulei

Salata Chinezeasca Cu Suc De Mandarine

varza china 1 buc mandarina 2buc ulei de masline sare ardei gras rosu ardei gras portocaliu

Morcovi in unt

3 morcovi, sare, 50 gr unt

Medalion de legume

300g broccoli 1 ceapa 15ml ulei 2 linguri de unt 60g mozzarella 120g cartofi 1 ou 2 linguri pesmet 2 linguri lapte sare, piper si alte condimente la alegere

Mancare de fasole cu afumatura

Ciolan Kaizer afumatFasoleCeapaArdei gras rosu1 morcovMararFoi de dafinPiperPasta de tomate

Galuste cu urda si spanac

200gr urda2 oua200gr gris1 catel usturoi200gr spanac congelat

Mancarica de cartofi pentru copii

5 cartofi 3 ciocanele de pui o lingurita de bulion putina sare

Biscuiti cu branza pentru Halloween

125 g crema de branza4 cesti faina plus 3 linguri3 linguri amidon de porumb3 linguri de unt nesaratpipersare

Omleta cu branzica de vaci

2 oua, 50 gr unt, 50 gr branza proaspata de vaci, sare

Aperitive pentru copii

felii de castravete, felii de rosii, crema de branza, masline.

Cescute cu crema de branza

rosii, crema de branza, albus de ou fiert, fasii de castraveti.

Mancare de cartofi delicioasa cu masline

1 kg cartofi,eu am pus albi,sunt mai dulci2 rosii2 ardei grasi2 cepe1 teline1 morcov100 gr masline negre100 ml suc de rosiisarepatrunjel verde3 linguri ulei

Crocantele de pui

1 piept de pui dezosat cca 500g 1 ou 2 linguri de faina 1 lingura de kechup 1 lingura de mustar 200g corn flakes sare piper

Tocanita de perisoare de pasare cu gris

250 grame carne de pasare,2 oua,1 lingura gris,ulei de masline,1 morcov, ardei gras,patrunjel,1 cub cu gust de vita pentru supa,1 catel de usturoi

Tarta cu branza si stafide

Ingrediente: 300g faina 150ml apa 2 linguri ulei 1 praf de sare 200g unt/margarina Pentru umplutura de branza : 250 g branza 2 oua 2 plicuri zahar vanilat stafide

Rata Condimentata Cu Sos De Coacaze Negre

Un preparat rapid si elegant pentru o cina in doi.

Pizza pentru copii

Blat de pizza: 1 cana apa calduta,1 praf de sare, 100 g unt, 10 g drojdie, faina. Topping: sunca, branza sau cascaval, masline, sare, piper, ou, rosii, verdeata.

Ardei umpluți cu 4 tipuri de brânză

Atunci când te gândești la ardei umpluți, îți vin în minte ardeii umpluți cu carne de porc sau de vită, cu sos de roșii, pe care îi savurezi cu smântână și pâine proaspătă. Dar ce spuneți de o rețetă de ardei umpluți cu brânzeturi? O rețetă fără carne, dar extrem de gustoasă și sănătoasă, care poate fi savurată pe post de fel principal sau garnitură.  Astăzi vă propunem o rețetă de ardei umpluți cu patru feluri de brânză, pe care îi puteți face în cuptor sau pe grătar. Puteți alege orice tipuri de brânză vă plac sau de care aveți prin frigider. Important este să nu fie numai brânzeturi tari sau cremoase, pentru ca amestecul să fie omogen. De asemenea, asigurați-vă că nu toate brânzeturile sunt foarte sărate, pentru că gustul final va fi și el foarte sărat. Pentru această rețetă, noi am folosit mozzarella, parmezan, brânză de capră și ricotta și proporțiile au fost perfecte. 

Ou cu branza

1 ou, 50 gr branza de oaie, 50 gr unt

Chifteluțe din dovlecei - de post

Chifteluțele din dovlecei sunt cele mai gustoase chifteluțe de post pe care le puteți încerca și vă asigurăm că o să vă placă atât de mult, încât veți vrea să le faceți și când nu veți mai ține post.

Musaca de legume. Rețeta tradițională românească

Musaca de legume este perfectă pentru persoanele vegetariene sau vegane, pentru cele care țin post sau pur și simplu pentru cele care își doresc să se bucure de o mâncare sățioasă, gustoasă și ușoară. 

Vacuta din branza topita

1 felie de franzela 1 felie de salam uscat german 2 triunghiuri de branza topita 1 maslina verde 1 maslina neagra

Mancare de dovleac cu snitel vegetal

1 borcan dovleac razuit 1 ceapa 1 lingura pasta de tomate 1 lingura pasta de ardei ulei vegeta marar verde snitel vegetal Aldis