Retete cu Rozmarin

Pui la grătar cu rozmarin și lămâie

Redescoperă puiul la grătar printr-o combinație fresh de rozmarin și lămâie. O rețetă simplă care aduce Mediterana pe masa ta.

Tocaniță de miel cu cartofi și rozmarin

Descoperă tocanița de miel cu cartofi și rozmarin, o combinație armonioasă de gusturi, perfectă pentru sărbători și mese în familie.

Cartofi la cuptor cu ierburi aromatice

Cartofii la cuptor sunt o garnitură clasică, preferată de milioane de oameni. În combinație cu ierburi aromatice proaspete și unt, devin un preparat cu un gust și aromă irezistibile.

Friptură de porc cu rozmarin

Friptura de porc este nelipsită de pe mesele românilor iarna, și mai ales de sărbători. O puteți prepara din orice carne de porc: ceafă, cotlet, mușchi sau mușchiuleț, în funcție de cât de grasă este carnea și de cum doriți să prgătiți friptura: grătar, grill, cuptor etc. Astăzi vă propunem o rețetă delicioasă de mușchi de porc la cuptor, gătit în tihnă, la foc mic, perfectă pentru masa de Crăciun și nu numai. O friptură aromată cu vin, usturoi și rozmarin, perfectă alături de o porție de cartofi sau o salată. 

Cartofi fondanți la cuptor

Cartofii sunt, fără doar și poate, cea mai versatilă legumă. Se pot prepara în zeci, poate chiar sute de feluri și, atunci când v-ați plictisit de ei, mai descoperiți o rețetă nouă. Se potrivesc de minune pe post de garnitură pentru aproape orice fel de carne și sunt nemaipomeniți la cuptor, rumeniți și crocanți. Rețeta pe care v-o propunem astăzi este una simplă, dar delicioasă. Cartofi fondanți sau, altfel spus, cartofi în unt, la cuptor. Se fac ușor, iar la final veți obține o porție de cartofi rumeniți, crocanți, înconjurați de un sos delicios de unt, usturoi și verdețuri. 

Mușchi de porc cu usturoi și rozmarin, la cuptor

Carnea de porc nu lipsește de pe mesele românilor iarna, de sărbători. Fie că vorbim despre preparate tradiționale, cum ar fi lebăr și cârnați, sau o friptură de porc la cuptor, această carne se regăsește, sub o formă sau alta, pe masa de Crăciun și nu numai. Rețeta de friptură pe care v-o propunem astăzi vă garantează o carne fragedă, suculentă și, în același timp, aromată și crocantă la exterior, datorită crustei cu care este îmbrăcată. Se face foarte ușor, la cuptor, și o puteți servi alături de cartofi, salată sau murăturile preferate.   

Cartofi cu rozmarin la cuptor

Rețetele simple și clasice sunt, uneori, mai bune decât orice mâncăruri sofisticate. Este și cazul acestor cartofi la cuptor, cu rozmarin, rumeniți și aromați, pe care îi puteți savura atât ca garnitură, cât și ca fel de mâncare în sine. Secretul cartofilor cu rozmarin perfect rumeniți este să îi lăsați în coajă, fără să îi curățați. De asemenea, încercați pe cât posibil să folosiți rozmarin proaspăt, nu din cel uscat. Va face diferența în ceea ce privește gustul.  Nu în ultimul rând, aceasta este o rețetă de care vă puteți bucura și în perioada postului. 

Tocăniță Nicoise din pulpe de pui

O tocăniță de pui, aromată și delicioasă este o alegere perfectă pentru prânz sau cină. Alături de un piure sau o porție de orez, sau chiar mămăliguță, această tocăniță pe care v-o propunem astăzi va fi pe placul întregii familii. Rețeta aceasta poate fi făcută din orice fel de carne, nu numai din pulpe de pui. Este o combinație delicioasă de carne, sos de roșii, usturoi și măsline, care vă va face să vă lingeți pe degete. 

Brânză feta marinată în stil grecesc

Brânza feta este delicioasă atât simplă, cât și inclusă în rețete. Dar astăzi vă propunem un alt fel de a păstra și savura brânza feta, titpic grecesc. Cubulețe de brânză marinate în ulei de măsline și mirodenii. Sună bine, nu-i așa? Brânza feta marinată va căpăta o aromă subtilă de ierburi aromatice și un gust ușor iute. Poate fi folosită la aperitive, salate, savurată ca atare sau în combinație cu alte brânzeturi. În plus, brânza feta marinată se păstrează mai bine și pentru o perioadă mai îndelungată. 

Roșii deshidratate la borcan

Roșiile uscate sunt delicioase, aromate și pot fi incluse într-o mulțime de rețete. În plus, se pregătesc ușor și se pătrează foarte bine pe tot parcursul anului, la borcan.  Fructele și legumele deshidratete au o aromă mult mai puternică și sunt mult mai rezistente, putând fi păstrate sau conservate timp îndelungat. Astăzi vă propunem o metodă de uscare și păstrare a roșiilor deshidratate, simplă și cu rezultate optime. 

Focaccia cu rozmarin și usturoi

Dintre toate felurile de pâine, focaccia este cea mai aromată, cea mai gustoasă și singura pe care nu o poți refuza, orice ar fi. Celebra rețetă de pâine italiană a devenit cunoscută în toată lumea și a început să câștige din ce în ce mai mult teren.  Focaccia pornește de la rețeta de bază a pâinii, doar că are o cantitate ceva mai mare de ulei de măsline și este foarte aromată. Cu usturoi, cu rozmarin, cu parmezan, cu măsline, cu busuioc... și lista poate continua. O puteți savura cu orice, de la salate până la ciorbe și supe. Caldă sau rece. Cu unt sau simplă.  Dacă deja înghițiți în sec, trebuie să încercați această rețetă de focaccia cu usturoi și rozmarin. Se face ușor și vă garantăm că, odată ce o gustați, o veți face de fiecare dată când veți avea ocazia. 

Piure de cartofi cu ierburi aromatice și usturoi, la cuptor

Piureul de cartofi este una dintre cele mai comune garnituri din bucătăria românească. Se potrivește într-o mulțime de combinații, fie că vorbim de un grătar, o friptură la cuptor, un șnițel sau chiar un pește.  Dar dacă v-ați plistisit de piureul de cartofi banal, îi puteți da o notă fresh, cu această rețetă. V-ați gândit până acum să preparați piureul de cartofi la cuptor, cu usturoi și ierburi aromatice?  Dacă răspunsul este nu, atunci trebuie să încercați această rețetă! Piureul capătă cu totul altă aromă, iar crusta crocantă care se formează deasupra și dedesubt este delicioasă!

Piept de curcan cu ierburi aromatice

Pieptul de curcan este una dintre cele mai sănătoase și sățioase cărnuri. Este ideal mai ales în curele de slăbire, pentru alimentația copiilor sau dacă vreți să mâncați sănătos.  Carnea de curcan are nevoie de mai mult timp de gătire, la foc mic, și răbdare, pentru a obține o friptură ca la carte. Astăzi vă propunem o rețetă de friptură de curcan la cuptor, cu vin și ierburi aromatice. Se face ușor și tot ce aveți de făcut este să pregătiți marinata și să o verificați din când în când, în timp ce este la cuptor.

Cartofi Boulangère

Cartoful este leguma preferată a românilor. Este accesibil ca preț, se găsește peste tot și este cea mai comună garnitură pentru o carne din bucătăria românească. Unde mai pui că este și foarte versatil. Dincolo de clasicii cartofi prăjiți sau piure, există o mulțime de alte feluri de a prepara cartofii. Astăzi vă propunem o rețetă de inspirație franțuzească, așa cum îi spune și numele, care, pe cât de pompos sună, pe atât de simplu este de făcut. Aveți nevoie doar de câteva ingrediente banale și la îndemână și veți obține o garnitură delicioasă, care se potrivește cu orice fel de carne.

Cartofi înveliți în bacon, cu sos de smântână

Piețele sunt pline de cartofi noi, așa că o gustare cu cartofi și bacon este mai mult decât binevenită. Pentru această rețetă este ideal să folosiți cartofi cât mai mici, ca să nu fie nevoie să îi tăiați, ci să îi puteți pregăti întregi.  Aveți nevoie doar de câteva ingrediente și vă garantăm că această combinație de cartofi cu cabon crocant și cu sos ușor iute vă va face să vă lingeți pe degete! Sunt ideali ca garnitură, ca gustare sau pe post de cină rapidă. 

Pulpe de pui cu portocale și miere

Dacă v-ați plictisit de gustul banal de pulpe de pui simple, astăzi vă propunem o rețetă cu care nu aveți cum să dați greș. O porție de pulpe de pui marinate în suc de portocale și miere, cu o crustă crocantă și dulceagă.  Deși unii nu agreează ideea de mâncare dulce și sunt reticenți la combinația dintre carne și miere, aceasta ajută la caramelizarea cărnii, îi oferă o crustă crocantă și o aromă dulce subtilă, dacă aveți grijă la cantitate.  Astăzi vă propunem o altfel de rețetă de pulpe de pui marinate în suc de portocale cu miere. Pentru ca gustul să fie echilibrat și nu prea dulce, rozmarinul și usturoiul vin să dea aromă cărnii și astfel veți obține o cină sau un prânz delicios.

Cum să faci o friptură de vită PERFECTĂ

O friptură bună are câteva caracteristici: nu e uscată, este rumenită la exterior și fragedă în interior, nu este nici prea gătită, nici în sânge și este gutoasă ca atare, fără să fie nevoie de sosuri, garnituri sau salate. Ca orice lucru în bucătărie, o bucată de friptură perfectă are câteva secrete pe care, dacă le respectați, nu aveți cum să dați greș. Vorbim despre fripturi în general, dar despre friptura de vită în particular. În primul rând, pentru o friptură bună aveți nevoie de materie primă bună. Carne de calitate, cu procentul corect de grăsime și care să nu fie plină de apă. Puteți alege mușchi sau antricot, important este să fie o carne bună.

Pui în crustă de sare - cel mai gustos mod de a găti puiul

Puiul în crustă de sare este unul dintre cele mai gustoase moduri în care puteți găti carnea de pui. Se face la cuptor, iar puiul va rămâne fraged și aromat, nu se va usca deloc, pentru că va fi ”protejat” de crusta de sare.  Nu vă faceți griji, carnea nu va fi excesiv de sărată, pentru că își va trage din sare doar atât cât este necesar. Puiul copt în sare, la fel ca peștele copt în sare, este o rețetă de inspirație asiatică și are o poveste cel puțin interesantă. Se spune că un negustor de sare a primit în dar un pui de la un client. Pentru că nu știa ce să facă cu el și avea drum lung până acasă, s-a gândit să îl acopere cu sare, pentru a conserva bine carnea și a nu se strica.  Pe drum însă, nu a rezistat și a gătit puiul pe jar, în sare, exact cum era. A fost atât de gustos, încât atunci când a ajuns acasă, i-a povestit și soției despre rețeta pe care tocmai o inventase și a învățat-o și pe ea să o facă. Nu știm dacă este adevărat sau e doar o legendă, cert e că rețeta de pui copt în sare a făcut înconjurul lumii și cunoaște acum o mulțime de variațiuni, de la cele mai simple până la unele complicate.  Pentru această rețetă veți avea nevoie de foarte multă sare - în jur de 1,5 kg, în funcție de mărimea puiului și a vasului. Este bine să fie sare grunjoasă, nu sare fină, astfel încât carnea de pui să nu absoarbă foarte multă.  

Burger de somon cu rozmarin

Un sandvis sanatos si gustos pentru mese in fuga.

Bruschete cu ficat de pui si struguri caramelizati

Un starter special, pentru seri speciale.

Tarta cu mascarpone, rosii si ceapa caramelizata

Mascarpone cremos si topping de legume de sezon, totul pe o crusta crocanta de aluat. Un preparat delicios, pe care il vor indragi inclusiv cei care nu se dau in vand dupa legume.

Paine cu sfecla si feta

O reteta rapida de paine delicioasa, care iti va completa perfect mesele.

Placinte cu ciuperci

Acest aluat este folosit, in special, pentru placintele cu carne, insa merge de minune si alaturi de ciuperci.

Tarta Cu Ceapa Caramelizata

Fiind gatita pentru timp indelungat, aceasta tarta este un aperitiv ideal.

Prepelita Marinata Cu Stafide Si Seminte De Pin

O reteta italieneasca, simplu de preparat, dar suficient de sofisticata pentru a-ti impresiona invitatii.

Biscuiti Cantuccini Cu Grana Padano Si Alune

Aceasta reteta cu branza Grana Padano si este o alternativa pentru biscuitii italienesti.

Supa De Rosii Coapte

Este mai mult decat o supa de rosii - este un amestec minunat de ardei, ceapa rosie si rozmarin care ii dau un gust divin.

Tarta De Ceapa Caramelizata

O reteta vegetariana si fara gluten cu o crema de caju, ceapa dulce, spanac si kale.

Placintă cu dovleac, feta și semințe de pin

Aceasta reteta vegetariana de placinta are un gust dulce, de dovleac, feta sarata si seminte crocante de pin.

Penne Cu Rosii, Busuioc Si Mozzarella

O reteta rapida si usoara de paste cu toate aromele clasice din Italia.

Tarta Cu Broccoli Caramelizat Si Feta

Aceasta tarta vegetariana este plina de aromele primaverii. Broccoli caramelizat, alaturi de ceapa verde si feta, este o reteta rapida si usoara pentru orice cina a saptamanii.

Pulpa De Miel Umpluta Cu Verdeturi, Nuci Macadamia Si Lamaie

Aceasta pulpa de miel are oasele indepartate, facand loc pentru o umplutura cu verdeata si gust de nuca. O idee noua, perfecta pentru friptura de Paste.

Pui Cu Cartofi Si Usturoi La Cuptor

Cartofii sunt ingredientul principal al acestei retete, iar alaturi de pui si usturoi sunt combinatia perfecta.

Somon In Folie De Staniol Cu Usturoi Si Unt

Cea mai simpla reteta pe care o prepari cu ajutorul foliei de aluminiu! Si este si foarte gustoasa!

File De Biban Pe Pat De Linte

Serveste-ti oaspetii cu aceste fileuri de biban, cu sos cremos; un preparat impresionant, care nu este prea dificil de facut.

Biban La Gratar Cu Rozmarin Si Pesto De Patrunjel

Bibanul de mare la gratar cu rozmarin proaspat si pesto de patrunjel este un preparat italian rapid, cu o aroma fantastica.

Pui Prajit Cu Ciuperci Si Rozmarin

Sa faci mancare pentru una sau doua persoane este in mod paradoxal dificil. Desi ar putea parea ca este mai usor sa gatesti pentru un numar mai mic de persoane, in cele mai multe cazuri nu este asa. Iata o reteta pe care o poti gati intr-o singura portie.

Farinata Italieneasca

250g faina de naut 100ml ulei de masline 3 crengute de rozmarin

Prajitura Cu Portocale, Rozmarin Si Malai

O prajitura aromata, care poate fi pastrata in frigider timp de pana la cinci zile.

Cheesecake Cu Caise

Cheesecake si aroma de caise - un desert divin.

Tagliata De Miel Cu Rosii Coapte

Doar 5 ingrediente pentru un preparat aromat.

Supa De Peste Italieneasca

Impresionanta, rapida si plina de arome.

Miel Cu Iaurt Si Usturoi

500 ml iaurt grecesc 75g de usturoi, zdrobit 1/2 cana menta 1/2 cana de oregano 2 fire de rozmarin 5g boia 2 lamai - coaja si sucul 150ml ulei de masline 1.4 kg carne de miel sare

Cotlet De Miel Cu Crusta De Capere Si Compot De Rubarba

La fel ca menta, rubarba merge perfect cu carnea de miel.

Rigatoni Cu Bacon Si Praz

250g bacon, felii 3 catei de usturoi, tocati fin 1 lingurita fulgi de chilli 2 linguri de frunze de rozmarin tocat fin 250g rosii cherry 1 legatura praz, taiat in 4cm lungime 250 ml vin alb 400g rigatoni 25g unt parmezan ras

Pulpa De Miel Cu Gem De Ardei Iute Si Rozmarin

Un preparat deosebit pentru o masa speciala.

Ciuperci Cu Rozmarin Si Usturoi

Acest sote de ciuperci e perfect pentru o garnitura. Pentru a-l transforma intr-un fel principal de mancare, adaugati paste fierte si o mana generoasa de parmezan.

Patatas Bravas (Cartofi Condimentati)

O gustare perfecta, de inspiratie spaniola - cartofi crocanti cu sos de tomate si maioneza cu usturoi.

Quinoa Cu Dovleac Si Spanac

1/2 dovleac mic, decojit si taiat in bucati de 2,5 cm 2-3 linguri ulei de masline 1 ceapa, tocata 4 catei de usturoi, zdrobiti 200g quinoa 750ml supa de legume 400g conserva de rosii taiate 1 lingura de rozmarin oregano si cimbru, maruntite 1/2 lingurita sare de mare 1 lamaie - coaja si sucul 1 lingura otet 150g baby spanac

T-bone Steak Cu Sos De Rosii, Rozmarin Si Capere

350g rosii cherry 1/2 ceapa 3 linguri ulei de masline 2 catei de usturoi 2 fire de rozmarin 3 linguri capere (conserva) 1 lingura otet balsamic zahar 2 buc T-bone steaks (600-700g fiecare) ulei de floarea soarelui