Supa de andive
Supa de andive retete: cum gatesti supa de andive si cele mai gustoase retete de supa de galuste, supa de legume, supa de pui, supa de burta, supa de chimen ungureasca, supa crema de legume, supa crema de ciuperci, supa crema de sfecla, supa de mere ungureasca, supa crema broccoli de post.Supa de andive cu praz
500 gr andive,3 cartofi,1,5 l lapte,patrunjel,marar verde,3 linguri cu smantana,2 fire praz,sare,unt,1 lingurita zahar
Salată de ton cu andive - o rețetă rapidă și sănătoasă
Salată de ton cu andive – o rețetă simplă, rapidă și sănătoasă, ideală pentru prânz sau cină. Perfectă pentru o masă ușoară, bogată în proteine și fibre, gata în doar 10 minute.
Gratin de andive cu jambon
Pentru 3 persoane: 6 andive, 6 felii de jambon, 150 ml lapte, 150 ml smintina, 100 grame brinza comte ,rasa , 2 lingurite de maizena (amidon din porumb), optional:zeama unei lamii, sare,piper,nucsoara,dupa gust.
Salata asortata de andive
200 gr andive, o telina mica, 200 gr sparanghel, 3 oua, 200 gr cartofi, 2 linguri otet sau zeama de lamaie, 2 linguri ulei, sare, piper
Salata de andive cu surimi
1-2 andive200 gr boabe porumb7 batoane surimi1 salata verde mica1/2 legatura patrunjelulei de maslinezeama de lamaieIngrediente Maioneza2 oua150 ml ulei1 lamaie1 lingura mustarsare,piper
Salata de andive cu oua
Ingrediente (4 portii) 2 andive 4 oua 2-3 frunze salata verde 2 castraveti (sau aprox. ½ castravete lung) 6- 8 ridichi Dressing 150 gr. iaurt 1-2 catei de usturoi sucul de la ½ lamâie (dupa preferinta) 1 lingurita miere 1 lingurita mustar Dijon (cu hrean) 2-3 linguri verdeturi tocate (patrunjel menta arpagic) 3-4 linguri ulei masline sare piper negru proaspat macinat (dupa gust)
Salata de andive cu ton si cartofi
Pentru 2 portii: 2 andive 2 cartofi de marime medie 75 grame de boabe porumb la cutie 1 cutie de ton maruntit (160 grame) 2 lingurite susan sare piper cateva fire de rucola si felii de rosii taiate subtire pentru ornat Sos: 100 grame iaurt 1 lingurita de mustar 1 bucata praz (10 cm) cateva fire de patrunjel
Tarta cu somon si andive
Pentru aluat aveti nevoie de:- 300g faina alba- 150g unt rece- un varf de lingurita sare- 8-9 linguri de lapte recePentru umplutura va sunt necesare:- 300-350g somon afumat- 3 andive taiate subtire pe diagonala- 1 cubulet unt- 4 oua- 50 ml smantana- o legatura de marar- 2 maini parmezan ras- sare de mare- ulei de masline
Andive: beneficii, calorii, mod de preparare
Descoperă tot ce trebuie să știi despre andive! De la rețete delicioase până la beneficiile lor pentru sănătate.
Salata de andive
5 andive (curatate si taiate 1cm de la cotorul lor).1 ceapa rosie sau alba(iese mai buna cu cea rosie)2 lingurite de mustar Dijon1/4 lingurita de sare1/8 lingurita de piper1/4 lingurita de zahar2 lingurite de otet alb6 lingurite de ulei de masline-bucati de nuca, usor prajite si taiate in bucatele mici-cam cat apuci cu un pumn-Blue Cheese, taiata marunt, cam 3 linguri cu varf-8 curmale taiate marunt.
Salată de andive cu ceapă și muștar
Descoperă cum să prepari o salată de andive cu ceapă și muștar delicioasă și plină de vitamine. Perfectă pentru o masă ușoară sau o garnitură sănătoasă, această rețetă te va încânta cu gustul său unic.
Supă cremă de zucchini
Atunci când nu ai timp sau chef să gătești, o supă cremă te scoate întotdeauna din încurcătură. Se face ușor, repede, nu ai nevoie de multe ingrediente sau foarte multă îndemânare. Nici nu trebuie să tocați cu grijă legumele, pentru că oricum veți pasa supa. În plus, într-o jumătate de oră aveți o masă delicioasă, sănătoasă și rapidă. Supa cremă de zucchini este plină de vitamine, nu are multe calorii și poate fi o masă delicioasă și pentru copiii mici.
Supa greceasca
1 l supa de pui/legume,100 gr. orez,2 buc. oua,zeama de la o lamiie,o lingurita patrunjel tocat
Supă cremă de dovlecei cu parmezan
Dintre toate ciorbele și supele, cele de legume, cremă, sunt cel mai ușor de făcut și cele mai versatile. Le puteți face din orice legume vă plac, pornind de la aceeași rețetă de bază. Astăzi vă propunem o supă cremă de dovlecei, rapidă, delicioasă și ușoară, perfectă pentru vară. Se face ușor și este nemaipomenită pentru un prânz în familie. Este și pe placul copiilor și este un preparat la îndemână, pentru că dovleceii se găsesc peste tot în această perioadă.
Supă cremă de năut
Supele cremă sunt cele mai rapide și ușoare variante din categoria ciorbelor. Se fac ușor, nu vă trebuie cine știe ce calități sau pregătire culinară, nici nu trebuie să tocați legumele foarte fin, pentru că oricum vor fi pasate ulterior. Rețeta pe care v-o propunem astăzi este o supă cremă delicioasă, sățioasă și rapidă, de năut. Dacă alegeți năutul la conservă, supa va fi gata în mai puțin de o oră.
Supa rece de rosii si portocale
500ml supa de pui1 legatura verdeturi pentru supa2 foi de dafin1 lingura piper negru boabe750g rosii sareputin praf de ghimbirpiper cayenne3portocale mici frunze de menta pentru ornat.
Supa De Iaurt Cu Orez
4 cesti de supa de pui sau apa(merge si cu concentrat de supa praf) 2 linguri de orez un pahar de iaurt 2 galbenusuri de ou o lingura de unt o lingurita de menta uscata
Supa de rosii si busuioc
1 ceapa, 1 morcov,1 catel usturoi,1 lingura ulei,1 conserva rosii,200 ml supa legume,2 linguri smantana,1 mana busuioc
Supă cremă de cartofi dulci
Supele cremă sunt printre cele mai ușoare și la îndemână supe și ciorbe pe care le puteți prepara. Puteți combina orice fel de legume cu condimentele preferate și, în mai puțin de o oră, aveți un fel de mâncare delicios și sănătos. Rețeta pe care v-o propunem astăzi este o supă cremă de cartofi dulci, pe care o puteți prepara și în varianta de post. Trebuie doar să renunțați la smântâna lichidă din rețetă.
Supă cremă picantă cu creveți
Supele cremă sunt o alegere rapidă, delicioasă și sănătoasă pentru o masă preparată în casă. Dacă v-ați plictisit de supra cremă de legume, clasică, îi puteți da oricând un twist cu un gust picant și câțiva creveți. Supa pe care v-o propunem astăzi pornește de la rețeta banală de supă cremă de legume, dar este transformată într-o masă care s-ar putea regăsi lejer în meniurile restaurantelor cu pretenții. Unde mai pui că arată și miroase delicios, iar combinația de texturi este delicioasă.
Supă cremă de sfeclă cu ghimbir
Supa cremă de sfeclă este una dintre cele mai de efect din punct de vedere al aspectului. Nu ai cum să treci cu vederea culoarea puternică, iar dacă o servești cu puțin iaurt deasupra, efectul este și mai intens. Supa cremă de sfeclă roșie cu ghimbir este foarte gustoasă și sănătoasă și se face foarte ușor. Este foarte potrivită pentru un prânz rapid și gustos.
Muschiulet de porc,cu salata
2 muschiuleti de porc. 3 bucatele de carnat afumat de porc. 1 kg cartofi(cartofi de salata). 1 salata mare. 1 limeta(pentru zeama). Otet balsamic(fiecare pune cum ii place,mai mult sau mai putin,eu am pus 2 linguri) 4 andive. 1 legatura de ridichi. 6 sau 7 bastonase de surimi. 3 sau 4 linguri de ulei de masline extravirgin. sare, roz proaspat macinat,tarhon uscat,rozmarin,legume uscate(aceste legume se gasesc la magazinele bio).
Supa-crema De Vinete
3 rosii medii1 vanata1 ceapa mica6 catei de usturoiuleicimbrucuminsare, pipersupa de legume sau de pui1 cartof (optional)
Supa de melci
2 doze melci (200gr),30gr cepe mici,jumatate legatura patrunjel,jumatate legatura marar,30gr unt,1 catel usturoi,1 lingurita faina,400ml supa de vita,sare,piper,1 galbenus,1/8L frisca lichida.
Supa-crema de ciuperci irlandeza
100 gr unt1 ceapa4-5 cartofi albiaprox 800 gr ciuperci champignon1 cana de supa de puisarepatrunjel proaspat
Supa crema de sparanghel
700g sparanghel verde1 ceapa mare tocata3 linguri unt600ml supa de pui100g smantanazeama de lamaie dupa gustsare si piper
Rulouri din muschi file cu salata de andive si legume
-3 fileuri de porc -1/2 lingurita sare -1/2 lingurita piper macinat -1 lingurita cimbru -1 ou -2 linguri faina -1/2 lingurita sare -ulei pentru prajit -2 linguri cascaval ras pentru salata -1 bucata andiva -3 linguri porumb - o mana masline -1 lingura ulei de masline - sare un praf - zeama de la un sfert de lamaie
Supă cremă de linte în stil marocan
Supele cremă sunt cele mai ușoare și mai rapide. Dacă nu ați preparat ciorbe și supe până acum, o supă cremă este un punct de pornire excelent, pentru că nu necesită cine știe ce experiență în bucătărie, nici prea mult timp de preparare. Astăzi vă propunem o supă cremă de linte după o rețetă marocană. Există multe feluri de a face supă de linte, majoritatea inspirate din bucătăriile orientale. Diferă puțin modul de preparare și condimentele, dar rețeta de bază este aproximativ aceeași.
Supă cremă de cașcaval
Supa cremă de cașcaval este un preparat care poate părea sofisticat și pretențios, dar nu este deloc așa. Se face ușor, ca orice altă supă cremă. Secretul este să alegeți un cașcaval de calitate, ideal cheddar, și să serviți supa imediat ce ați pregătit-o. În caz contrar, își va schimba consistența și nu va mai putea fi reîncălzită.
Supa de frecatei
Pentru supa:1 rasol de vaca3-4 cartofi2 cepe2 morcovi2 pastarnaci1 tzelinapatrunjel verdesare, pipersmantanaPentru frecatei:150 gr faina3 ouasare
Supa cu perisoare din ficat
1 litru de supa sau apa cu cub concentrat 100-150 gr de ficat de pui 1 oua 1 felie de paine sare piper pesmet patrunjel
Supă cremă de sparanghel, simplă și rapidă
400ml supa de pui 1/4 cana apa 1 cartof curatat si taiat cubulete 1 ceapa, taiata marunt 1 catel de usturoi, maruntit 1/2 lingurita cimbru 1/2 lingurita menta uscata 1/8 lingurita sare 350g sparanghel 45g prosciutto, taiat piper
Supă cremă de roșii cu ardei copți
Supele cremă sunt pline de vitamine și nutrienți, sunt ușor de făcut și reprezintă o alegere excelentă pentru un prânz delicios, sănătos și ușor de preparat. Pot fi introduse foarte ușor în alimentația copiilor și sunt o alegere delicioasă, mai ales dacă cei mici nu prea sunt fani ciorbe. Astăzi vă propunem o rețetă simplă și delicioasă de supă cremă de roșii și ardei copți. Puteți folosi roșii la borcan, dacă nu este sezonul lor și nu aveți la îndemână roșii proaspete de grădină. De asemenea, puteți folosi ardei copți congelați.
Supa de morcov si dovlecel
un kg morcov 1/2 dovleac 2 cartofi un catel de usturoi o ceapa un litru supa de legume o lingura ulei nucsoara marar sare piper
Supa picanta cu taitei si creveti
Cantitati pentru 2 l supa: o punga de legume congelate pentru ciorba de vacuta (se gasesc la casa taraneasca) 3-4 linguri de suc de rosii 400 gr. de creveti decorticati 3 cubulete baza supa de pui (eu am folosit maggi supa de gaina) taitei (eu am folosit 3 pachetele de taitei de la rollton fara sa adaug si condimentele si uleiul pentru supa din pachetele) ulei de masline sare piper boia iute
Supa crema de usturoi cu smantana
1 litru supa de pui sau apa 50 g unt 2 linguri faina 10 catei de usturoi 5 cartofi potriviti 100 ml smantana dulce crutoane cascaval patrunjel piper sare
Paste cu tofu, andive, germeni mix de mustar, gulie, rapita, iaurt de caju si parmezan vegan
250 g paste 4 linguri ulei de nuca presat la rece 150 g tofu 1/2 andiva rondele 2 linguri germeni mix de de mustar gulie rapita ,1/2 ardei taiat 1 fir ceapa verde taiata o ridiche taiata bucati 1 fir busuioc maruntit sare neagra de Himalaya piper roz macinat
Supa crema de morcov
morcovi 0,800 kgceapa 0,200 kgunt 0,075 kglapte 0,200 l2 galbenusuripaine alba 0,150 kgfaina 0,050 kgsupa de oase 1,500 lsare 0,020 kg
Supă rece de castravete (gazpacho)
Vara, supele reci, gazpacho, sunt ideale pentru un prânz rapid și răcoritor. Se fac repede, în 5 minute supa este gata, nu necesită preparare termică și pot fi făcute din orice combinație de legume și arome. Supa pe care v-o propunem astăzi este extrem de ușoară, răcoritoare și gustoasă. În plus, are puține calorii și vă puteți bucura de câteva porții fără să vă simțiți vinovați.
Supa-crema de topinambur
500 g topinambur 1 fir praz 2 cartofi medii 1litru supa de legume 100 ml vin alb sec ulei de masline sare piper 2 crengute rozmarin 2 crengute cimbru proaspat
Salata cu creveti la gratar
Pentru creveti: o punga de creveti decorticati de dimensiune medie sau mare, doi catei de usturoi, o lingurita de ghimbir pudra, sare piper, o lingura de otet din vin alb, o lingura de sos de soia Pentru salata: amestec de salate verzi  (valeriana radicchio salata verde etc), un avocado, doua andive Pentru dressing: zeama de lamâie, ulei de masline, sare piper
Supa A-Z
1 ceapa 2 catei de usturoi 1 morcov legume (mazare, porumb, fasole verde, telina) 2 linguri ulei 1 lingura condimente italiene 1 cutie mare de rosii 6 cani de supa de vita sau cub cu concentrat pasta cu alfabet patrunjel
Supă cremă de legume coapte
V-ați gândit vreodată să faceți supă-cremă din legume coapte? Gustul este mai intens, iar aroma nu se compară cu cea a supei făcute din legume fierte. Supa-cremă de legume coapte se face foarte simplu, nu are nevoie de foarte multă atenție și este extrem de gustoasă, nefiind nevoie să mai adăugați smântână. Se poate improviza foarte ușor, în funcție de ce legume aveți prin frigider și nu este neapărat nevoie să respectați o anumită rețetă. Pentru un gust bogat, ar trebui să predomine rădăcinoasele, în rest puteți adăuga ce vă place și ce aveți în momentul respectiv la îndemână.
Supa lui Unchiul Bill
8 cani de apa 1 ciolan afumat sau oase afumate 2 cani de mazare verde uscata 2 cepe,taiate marunt 2 morcovi mari,taiati cubulete 2 tulpine de telina,taiate cubulete 1 foaie de dafin 2 cuburi de supa de vita sare,piper putin cimbru
Supa de castane
1 ceapa mica, 2 linguri ulei de masline, 2 mere acrisoare, zeama de lamie(optional), 300 g castane congelate, 2 dl Vin de mere,4 dl supa de legume, cuisoare macinate.
Supă cremă de conopidă cu cheddar maturat
Supele de legume sunt fade uneori și au nevoie de ceva consistent pentru a le da gust. Este și cazul acestei supe cremă de conopidă, pe care o puteți servi cu brânză cheddar sau orice fel de brânză maturată. Combinația de arome și de texturi este nemaipomenită și o puteți aplica și pentru alte rețete de supă cremă, din alte legume. Supa cremă de conopidă se face foarte ușor, nu necesită cine știe ce pregătire sau experiență în bucătărie. Pentru un gust mai bogat, puteți înlocui supa (stock-ul) de legume cu supă de pui și jumătate din lapte cu smântână lichidă.
Supa de sparanghel cu creveti si grisine
380 ml supa de pasare,fulgi de migdale,500 g sparanghel verde125 ml smantana, sare si piper1 lingurita sos Worcester, tabasco2 linguri de unt, 60 g carne de crab
Supă de linte cu roșii
Supele și ciorbele de legume salvează situația de fiecare dată când avem de pregătit un prânz rapid, delicios și sănătos. Supele de legume sunt ideale pentru că se prepară rapid, sunt pline de nutrienți și nu au foarte multe calorii. Astăzi vă propunem să încercați o supă de roșii cu linte, foarte aromată și răcoritoare. O puteți servi atât rece, cât și caldă, ca atare sau cremă. De asemenea, puteți adăuga condimentele și mirodeniile voastre preferate, pentru a-i da un gust personalizat.
Supă udon cu carne de vită
Descoperă cum să pregătești o delicioasă supă cu tăiței udon și carne de vită, un clasic al bucătăriei japoneze. Rețetă autentică, simplă și plină de savoare.
Supa crema de ardei copt
supa aceasta este foarte gustoasa si se poate servi atat calda, cat si rece.Avem nevoie de:- 750 gr. ardei kapia copt si curatat (eu l-am scos din congelator si l-am lasat sa se dezghete-1/2 lingurita pasta de susan-legume pt. supa (morcov, telina, pastarnac, etc)--cca 100 gr. fiecare-condimente-1 lingura smantana-1 cubulet unt-2 l apa