Supa cremă de cașcaval este un preparat care poate părea sofisticat și pretențios, dar nu este deloc așa. Se face ușor, ca orice altă supă cremă. Secretul este să alegeți un cașcaval de calitate, ideal cheddar, și să serviți supa imediat ce ați pregătit-o. În caz contrar, își va schimba consistența și nu va mai putea fi reîncălzită. 

Supă cremă de cașcaval
Timp total 30 minute

Ingrediente

  • 50 g unt
  • 2 cepe
  • 2 linguri făină
  • 700 ml supă de pui
  • 600 ml lapte
  • 400 g cheddar
  • 2 căței de usturoi
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Puneți untul la topit într-o oală pe foc. Adăugați ceapa tocată mărunt și usturoiul. Căliți câteva minute, fără să le ardeți. Adăugați făina și amestecați bine. Turnați supa de pui și asigurați-vă că nu există cocoloașe.

Asezonați cu sare și piper și lăsați să scadă puțin lichidul, după care adăugați laptele. Mai lăsați pe foc 10 minute, după care opriți focul. Lăsați supa să se răcorească 5 minute, apoi o pasați cu un blender vertical.

Adăugați treptat cașcavalul ras și mixați bine. Temperatura supei îl va ajuta să se topească, iar faptul că îl blenduiți ajută supa să devină cremoasă. Supa de cașcaval este gata. Serviți-o cu crutoane sau simplă.

Poftă bună!