Tocanita de ciuperci ardeleneasca

Tocanita de ciuperci ardeleneasca retete: cum gatesti tocanita de ciuperci ardeleneasca si cele mai gustoase retete de tocanita miel ardeleneasca, tocanita de ciuperci, tocanita de ciuperci cu pui, ciorba de pui ardeleneasca, ciorba de burta ardeleneasca, reteta ciorba de burta ardeleneasca, ciorba ardeleneasca, ciorba taraneasca ardeleneasca, tocanita de rata, tocanita de porc.

Tocanita ardeleneasca cu ciuperci si smantana

Pentru 4 portii:1 kg de ciuperci champignons – se pot folosi si ciuperci de padure, pleurotus, etc1 ceapa medie150 ml smantana – eu am folosit o smantana groasa, de tara, foarte buna4-5 catei de usturoi2-3 linguri de faina1 legatura de marar1 legatura de patrunjel1 praf de tahon4-5 linguri de uleisare si piper dupa gust

Nokedli cu tocanita de ciuperci

Nokedli: 3 oua jumatate de kg de faina Putina apa dupa ochi sare piper Tocanita de ciuperci 1 Ardei rosu 2 linguri ulei 1 Ceapa 500 de grame de ciuperci sau doua conserve de ciuperci de 250 de grame 3 linguri de ulei 1 lingura de faina 350 De grame de smintina 1 Catel de usturoi Sare piper patrunjel verde

Tocanita de ceapa cu pasta de gogosari in blid de mamaliga

In perioadele de post in criza de timp sau orice altfel de criza una din mancarurile salvatoare este Tocanita de ceapa in diferite variante. Ori ca gatesc acest fel de mancare cu rosii si il numesc simplu Tocanita de ceapa sau cu mai multe ingrediente sub numele de Tocanita de ceapa cu ardei copt tot gustos este. Pentru azi va propun o reteta la fel de simpla in care principalul ingredient este dupa cum sugereaza titlul postarii tot ceapa. Reteta de azi se numeste: Tocanita de ceapa cu gogosari in blid de mamaliga. Ingredientul care ii confera mancarii un gust deosebit este pasta de gogosari. Toacana de ceapa este o reteta traditionala ardeleneasca in varianta ei clasica. Intotdeauna se mananca cu mamaliguta calda si muratura dupa preferinta. Iata reteta: Ingrediente: 7-8 cepe albe 150-200 ml ulei floarea soarelui 4 linguri pasta de gogosari sare piper macinat patrunjel verde.

Tocanita taraneasca de porc cu ciuperci si pita de casa.

Pentru ca este primavara si pietele abunda de ceapa si usturoi verde va prezint in cele ce urmeaza o delicioasa tocanita pregatita cu aceste minunate verdeturi pline de vitamine. 1,5 kg pulpa porc taiata cuburi 500 gr ciuperci 2 cartofi 2 legaturi de ceapa verde 2 legaturi de usturoi 500 gr rosii la cutie sare de mare piper boia dulce/iute

Tocăniță de ciuperci - de post

Ciupercile sunt una dintre cele mai sănătoase și hrănitoare legume pe care le puteți consuma în perioada postului. Sunt pline de nutrienți și proteine vegetale, sunt versatile și au avantajul că se pot găti într-o mulțime de feluri. Ciupercile se găsesc pe piață tot timpul anului, sunt accesibile ca preț și vă puteți îndrepta spre orice tip de ciuperci vă place, de la banalele champignon, până la gălbiori, pleurotus etc. Tocănița de ciuperci pe care v-o propunem astăzi este delicioasă, se face ușor și poate fi un prânz sau o cină excelentă, fie că țineți sau nu post. Se potrivește de minune cu mămăliguță, piure sau orez și, pentru un gust optim, vă sugerăm să folosiți ciuperci proaspete, nu din conservă.

Tocanita de iepure cu ciuperci

-500 gr carne de iepure -2 cepe(potrivite) -200 gr ciuperci -sare -piper -boabe mustar -maioran -vin alb -50 gr unt -apa

Tocanita din pulpe cu ciuperci de toamna

2 puplpe 1/2 kg ciuperci de toamna (ghebe) supa de pui 1 ceapa 50 g unt 2 catei de usturoi 200 g smantana sare piper cimbru patrunjel marar

Tocanita de vita cu ciuperci la slow cooker

O reteta gatita la foc mic, pentru un plus de savoare.

Tocanita de pipote cu ciuperci

300 g pipote 250 g ciuperci (preferabil proaspete) 1 ceapa mai mare 2-3 linguri pasta de rosii 1 lingurita pasta ardei iute sare, piper patrunjel tocat

Tocanita de pipota cu ciuperci

-300 gr pipote -250 g ciuperci (preferabil proaspete) -1 ceapa mai mare -2-3 linguri pasta de rosii -1 lingurita pasta ardei iute -sare piper -patrunjel tocat

Tocanita de curcan cu ciuperci

800 g piept de curcan 800 g ciuperci 6 rosii sau cateva linguri de bulion concentrat 2 cepe cativa catei de usturoi patrunjel ulei de masline sare piper alb

Tocanita De Ciuperci Si Soia - De Post

(3-4 persoane) 2 cepe medii 1-2 morcovi razaliti 1 ardei rosu usturoi patrunjel 300-400 g ciuperci (Champignon) o punga medie de soia cubulete putin bulion ulei vegeta sare piper boia

Tocanita delicioasa de ciuperci

- 1 varf piper negru - 2 lingura bulion - 300 gr ciuperci - 1 buc. ceapa alba - 2 lingura patrunjel - 1 lingura rozmarin - 1 lingurita sare - 1 buc. ardei - 1 buc. rosie - 2 buc. catei de usturoi - 150 gr faina de porumb

Couscous cu tocanita de ficatei si inimi de pui si ciuperci

-5 cepe -350g ficatei si inimi -180g ciuperci in conserva -500ml apa -ulei pt prajit -2 lingurite de boia dulce -sare -piper -200g couscous -unt cat o nuca

Tocanita de naut cu ciuperci si rosii

400 g naut Sun Food 300 g ciuperci taiate Sun Food 400 g rosii cuburi Sun Food 1 ceapa rosie 2 linguri ulei 1 lingurita chimen 1/2 ardei gras frunze patrunjel verde sare piper

Tocanita de naut cu ciuperci rosii si galuste bavareze

400 g naut Sun Food 300 g ciuperci taiate Sun Food 400 g rosii cuburi Sun Food 1 ceapa rosie 2 linguri ulei 1 lingurita chimen 1/2 ardei gras frunze patrunjel verde sare piper -pentru galuste bavareze: 3 chifle de 1 zi 80 g pesmet 2 oua 70 g unt 2 linguri ulei 1 ceapa mica( 2 verzi) 1/3 gogosar patrunjel verde 200 ml lapte sare piper nucsoara Daca serviti tocanita fara galustele bavareze veti avea o mancare de post buna de tot gata in 15 minute !

Tochitura ardeleneasca

600 g pulpa porc 250 g sunculita afumata 150 g carnati 2 caciulii usturoi 100 ml vin alb 2 linguri pasta de gogosari 2 linguri ulei sare piper

Zama ardeleneasca de os afumat cu tarhon

scarita afumata,ceapa, morcovi, patrunjel, telina, orez, tarhon, galbenus de ou, smantana.

Tocanita cu dovleac

- un sfert dovleac (~400 grame) - 2 bucati piept pui (sau 3 pulpe) dezosat - un borcan mic ciuperci - 4-5 rosii - 2 cepe medii - 2 ardei grasi - sare piper condimente dupa gust - patrunjel.

Tocanita cu vitel si ciuperci champignion

1 Kg pulpa de vitel. 1 Kg ciuperci champinion. 5 Cepe rosi potrivite. 5 Catei de usturoi. 3 Linguri de ulei extravirgin. 500 Ml supa de vita(cubulete). 250 Ml vin alb. 3 Boabe de enibahar. 1 Foaie de dafin. 1/2 Lingurita cimbru uscat. 2 Linguri de unt. 2 Linguri de faina. Sare piper roz proaspat macinat si ce condimente ne plac mai mult.

Tocanita de iepure cu arpagic la slow cooker Crock Pot

pentru marinat carnea: cateva linguri de ulei de masline rozmarin sare de mare piper boabe enibahar rozmarin dafin 1 lingura otet balsamico 1/2 lingurita turmeric Pentru tocanita la Crock Pot o bucata de iepure spate sira o mana de arpagic 2 ardei bianca de marime medie 1/2 ardei gras rosu taiat bucati 200 gr ciuperci feliate 200 ml suc de rosii 2 rosii mari o mana de pastai galbene 1 morcov 1 doza de bere neagra sare piper 1/2 lingurita harissa rozmarin

Tocanita bihoreana

1kg carne de porcpiper, sarepaprika1 pahar vin alb2 linguri pasta de rosii250g creierulei pentru prajit500g ciuperci2 oua2 cepe1kg mazare1 legatura patrunjel verde

Tocanita de galbiori

500 gr galbiori, 2 catei de usturoi, 200 ml smantana, patrunjel, marar, 1 ceapa, sare, piper, 30 ml ulei, 200 ml lapte dulce

Tocanita cu spaghete

5-6 pulpe 200g de kaizer 500g ciuperci un ardei rosu o ceapa mare sau doua mai mici ,ulei pentru prajit o sticla de sos de rosii sare piper o cana cu vin si spaghete

Tocanita de porc cu macaroane

-500 gr carne porc (pentru tocanita eu asa am luat-o din magazin) -pasta de tomate -2 cepe -1 morcov -1 ardel rosu -jumatate de cubulet de pui -sare -piper -2 catei de usturoi -macaroane -1 lingurita boia dulce -1 lingura faina

Ciorbă de burtă ardelenească

Ciorba de burtă este una dintre cele mai iubite și populare ciorbe din meniul românilor. Aproape că nu există reutaurant în meniul căruia să nu se regăsească. Astăzi vă propunem să încercați o ciorbă de burtă după rețeta ardelenească. Ce are aceasta în plus față de ciorba de burtă obișnuită? Rasol sau picioare de porc, care aduc un plus de gust și puțină grăsime, cât să îi dea aroma care trebuie. 

Tocanita de pasare cu legume

o pasare(fara piept) Eu am avut o curca mai t^anara. legume de sezon ceapa verde cartofi c^ateva ciuperci ulei sau unsoare verdeata piper sare boia faina pentru sos

Tocăniță de hribi cu smântână și usturoi

Dintre toate ciupercile comestibile, hribii au un gust aparte, datorită aromei de pădure și texturii cărnoase. Se găsesc proaspeți sau uscați și pot fi folosiți într-o mulțime de feluri și incluși în la fel de multe rețete, încât nici nu știi la care să te oprești. Astăzi vă propunem o tocăniță de hribi cu smântână, ideală alături de o porție de mămăliguță. Dacă folosiți hribi uscați, trebuie să îi rehidratați înainte de a-i găti: cel puțin 30 de minute în apă fierbinte. De asemenea, textura hribilor uscați și hidratați va fi mai elastică și mai gumată decât dacă ați folosi hribi proaspeți.

Tocanita cu ficat si plaman de porc

500g ficat de porc 400g plaman de porc 500g ciuperci pleurotus 4 cartofi mari 4 cepe medii 1 morcov mare 1 ardei gras 1 legatura patrunjel sare,piper bulion

Ciuperci la cuptor pentru vegetarieni.

1/2 kg ciuperci champignon2 pahare lapte2 oua ciuperci uscate ( sare cu ciuperci )sarepiper mozaic macinatmarar uscatpatrunjel uscat1 pahar ulei+unt topit

Ciorbă ardelenească de fasole verde (cu afumătură)

Dintre toate influențele din bucătăria românească, ciorbele ardelenești au un gust aparte. Și asta se datorează în general celor trei ingrediente-cheie: afumătura, tarhonul și boiaua de ardei. Sigur că puteți face ciorbe foarte gustoase și fără carne, dar gustul nu va mai fi același. Astăzi vă propunem o ciorbă ardelenească de fasole verde (sau galbenă, de care aveți la îndemână), aromată cu costiță afumată. Puteți renunța la costiță, dacă vreți să preparați varianta de post. 

Fasole verde ardeleneasca cu smantana

Pentru 5 portii:fasole verde proaspata/conserva - 900 g/500 gulei - 50 mlceapa - 100 gfaina - 25 gotet - 10-15 mlzahar - 5 gsmantana - 100 gboia de ardei dulce - 10 gpatrunjel verde - 1 legaturasare dupa gust

Tocanita cu soia boabe

400g boabe de soia 1ceapa mare 1morcov 1radacina de pastarnac 1felie de telina radacina 1cana sos de rosii 1ardei gras 1ardei iute 400g ciuperci 1frunza de dafin 20ml ulei sare cimbru 1leg.marar

Belezdruga - reteta Ardeleneasca

untura sau ulei Arpisceapabranza de oaie framantata cu sareslanina sau carnatifaina de malai Arpis sub forma de cir de mamaliga (continutul acela subtire care se obtine inainte de a mesteca mamaliga sau o mamaliga foarte subtire)

Tocanita de bureti de pom

800gr bureti de pom(e o specie de ciuperci care se fac in livezile de pomi fructiferi in luna aprilie si jumatatea luni mai) o legatura de ceapa verde o legatura de patrunjel 2 linguri de faina 100ml de lapte 100gr de smantana o lingurita boia dulce sare piper

Tocanita de cartofi cu salata de sfecla coapta

Pentru tocanita avem nevoie de: - 1 kg cartofi fainosi - 1 ceapa mare - 1/2 lingurita piper - 1 lingurita de srae - 3 linguri ulei de masline - cateva fire de partunjel Pentru salata de sfecla avem nevoie de: - 2 sfecle - o lingura de ulei - zeama de lamaie - sare

Reteta ardeleneasca: crap unguresc

Crap fara cap 7,500 kg Ceapa 1,000 kgBulion 1,000 kgArdei verde 0,250 kgCostita afumata sau slanina afumata 0,500 kgSmantana 1,250 kgUlei Arpis 1,000 litruBoia dulce 0,050 kgCartofi 7,500 kgRosii 2,000 kgSare 0,150 kg

Tocanita De Ceapa Cu Carne

Se poate folosi carne de porc,costita,cap de piept slanina,bacon,carnati proaspeti sau afumati,carne de pasare. Eu am folosit pentru aceasta tocanita 3 pulpe de pui. 1 kg de ceapa un ardei gras sau capia cateva felii de telina 6 rosii sare,piper,cimbru dupa gust o frunza de dafin cateva boabe de piper si coriandru bulion sau pasta de tomate dupa gust

Ciorbă ardelenească de cartofi cu afumătură

Ciorba ardelenească de cartofi cu afumătură este genul acela de ciorbă de care te îndrăgostești de la prima gustare. Aromată, sățioasă, puțin picantă și cu gustul inconfundabil de afumătură, această ciorbă tipic ardelenească nu are cum să nu vă placă. Se face simplu, din ingredientele la îndemână și este un fel de mâncare economic, pe care îl puteți prepara oricând, pentru întreaga familie. Puteți folosi orice fel de carne afumată, de porc sau de vită. Trebuie să luați în calcul că dacă alegeți o carne care este doar afumată și nu este gătită în prealabil, trebuie să-i acordați mai mult timp de gătire.  Fierbeți carnea separat, iar când este pe jumătate fiartă, o puteți transfera în oala de ciorbă. Dacă alegeți kaizer sau costiță afumată, acestea nu au nevoie de fierbere prealabilă. 

Tocanita de bureti de roua cu mamaliguta

Buretii de roua- Marasmius oreades-au palarie subtire de forma conica apoi ^intinsa si cresc in grupuri numeroase pe pajisti si pasuni insorite cu iarba scurta. 500 g ciuperci 3 buc ceapa verde 1 ardei gras 1 rosie ulei 2 buc usturoi verde sare piper patrunjel verde tocat smantana(optional)

Ciuperci pane umplute

20 ciuperci, 2 linguri pate 1/2 ardei gras rosu, ceapa verde, sare, piper, 2 oua,faina, pesmet

Ciuperci la tava

Pentru 6 portii:1 kg ciuperci2 oua100 g unt1 legatura de patrunjelsare si piper dupa gust

Tocaniță de pipote cu ceapă

Acestea sunt ingredientele de care ai nevoie pentru a prepara tocăniță de pipote cu ceapă: Un kilogram de pipote proaspete de pui Patru sau cinci cepe mari Două sute de grame de roșii în suc propriu O cană de pastă de roșii de casă Sare și piper, după gust O lingură de boia de ardei dulce O lingură de mărar uscat Trei linguri de ulei Trei căței de usturoi

Iahnie de ciuperci

Pentru 5 portiiciuperci proaspete/conserva - 700 g/500 gulei - 100 mlceapa - 250 gvin alb - 50 mlpatrunjel verde - 1 legaturalamaie - 1 bucatapasta de tomate - 100 gsare1/2 cub MAGGI de ciuperci

Ciuperci deshidratate pentru iarnă

Ciupercile sunt o sursă excelentă de proteine vegetale și pot fi incluse într-o mulțime de rețete. Proaspete, murate sau deshidratate, ciupercile sunt delicioase indiferent de soi și de combinație.  Astăzi vă propunem o metodă simplă prin care puteți deshidrata ciupercile. Se păstrează foarte bine peste iarnă și, astfel, aveți oricând la îndemână ciuperci pe care le puteți rehidrata. Puteți aplica metoda pentru orice soi de ciuperci, singura condiție este să aveți grijă să nu fie ciuperci otrăvitoare sau provenite din surse necunoscute. 

Budinca de ciuperci cu cascaval

Pentru 10 portiiciuperci din conserva - 900 gceapa - 150 gmargarina - 250 gfaina - 150 gcascaval - 200 goua - 5 bucatilapte - 700 ml1 cub MAGGI de ciupercipesmet - 50 gsare si piper

Tocanita de vitel cu piure de cartofi

Pt tocanita trebuie: 800-1000 g carne de vitel 2 cepe 1 morcov 1 ardel 3 catei de usturoi ulei sare piper boia dulce un cub de vita de la Knorr patrunjel 2 linguri de faina apa Pt piure trebuie: 1000 g cartofi sare ulei lapte 3 catei de usturoi

Gulas de ciuperci

1 kg ciuperci proaspete, 3-4 cartofi, 1-2 cepe, 100 ml ulei, 1 lingura boia dulce, 1 lingurita coriandru, 1 lingurita faina, sare, piper.

Tortelloni cu ciuperci

2 pachete tortelloni cu ciuperci (250 de gr fiecare), ciuperci uscate 40 gr, ulei extravirgin de masline, doi catei de usturoi, smantana 200 gr, sare, peperoncino, 1/2 cub de delicat de ciuperci.