Zi sincer, de câte ori citești atent eticheta atunci când cumperi un produs alimentar? Iar dacă te lovești de ingrediente pe care nu le cunoști, treci mai departe fără să dai prea multă importanță, nu-i așa?

Unele alimente conțin ingrediente la care nici nu te-ai gândit vreodată și care te vor face să spui ”NU” data viitoare când mergi la supermarket.

Orice aliment de culoare roșie

Siropurile, topping-urile, bomboanele, cerealele... în general orice aliment roșu conține colorant alimentar. Una dintre metodele de obținere a colorantului roșu este extragerea lui dintr-un gândac numit Cochineale. E natural, dar... chiar vrei să mănânci așa ceva?

Chips-urile de cartofi

În afară de o cantitate mare de grăsimi și sare, multe sortimente de chips-uri conțin și bisulfit de sodiu, un ingredient chimic care se găsește în geluri de duș și șampoane. Specialiștii spun că, în cantități mici, nu este periculos, dar totuși.

Pâinea și produsele de panificație procesate

Acel tip de pâine foarte foarte moale, cu termen de valabilitate lung, conține un aditiv extras din păr uman sau din pene de rață. Acest aditiv face aluatul moale și ușor de manipulat. Produsul rămâne pufos multe zile, ceea ce este convenabil pentru comerciant.

Energizantele

În afară de cantitatea mare de cofeină, energizantele conțin taurină, un ingredient sintetic despre care multă vreme s-a crezut că are o proveniență scandaloasă. Chiar dacă e făcută în laborator și nu provine de la tauri, energizantele rămân una dintre cele mai nesănătoase băuturi.

Jeleurile

Apăruți în Germania, în urmă cu aproape 100 de ani, celebrii gummy bears sunt făcuți pe bază de gelatină. Multe companii extrag gelatina din oase, piele și tendoane de animale.