Buletele de cartofi sunt delicioase, mai ales dacă sunt preparate în mod corect. Ele pot fi crocante și savuroase dacă sunt prăjite pana devin aurii, sau pot fi moi dacă sunt coapte.

Bulete de cartofi - rețeta simplă, fără cașcaval

Cartofi mărunțiți, în formă de chifteluțe și ușor prăjiți la tigaie pentru a obține o textură crocantă, care se vor potrivi perfect cu orice fel de mâncare pentru micul dejun.

Credeți sau nu, sunt destul de ușor de făcut. Mai întâi, mărunțiți cartofii folosind metoda preferată - fie cu o răzătoare, fie cu un robot de bucătărie. Îi clătiți până când apa este limpede, apoi scurgeți și stoarceți tot lichidul rămas (în acest fel vor ieși foarte crocanți).

În continuare, veți adăuga făină și ou ca să se lege, precum și orice alte ingrediente sau condimente. Pentru rețeta noastră vă trebuie doar ceapă, dar ați putea adăuga în amestec și brânză, piper cayenne sau usturoi.

Formați chifteluțele de cartofi și prăjiți-le în ulei, aproximativ cinci minute pe fiecare parte.

Cum să faci buletele de cartofi crocante

Pentru a rămâne crocante, asigurați-vă că încălziți uleiul până când sfârâie înainte de a adăuga buletele și așteptați să se rumenească bine pe o parte înainte de a le întoarce.

De asemenea, puteți face buletele mai subțiri pentru că vor deveni mai crocante și se vor găti mai uniform.

Ce cartofi sunt potriviți pentru bulete

Dacă vreți bulete crocante, atunci ar trebui să folosiți cartofi pentru prăjit, care au mai mult amidon. Singurul dezavantaj este că se pot sfărâmița. Cartofii cu amidon sunt pufoși și absorbanți, ceea ce îi face excelenți pentru coacere și prăjire, așa că folosiți-i pentru a face cartofi crocanți, chipsuri, cartofi wedges sau bulete de cartofi. Pot fi, de asemenea, pasați, dar pot deveni gumoși dacă îi amestecați foarte mult.

Dacă doriți ca buletele să se lipească ușor, atunci ar trebui să folosiți un cartof ceros. Din această categorie fac parte cartofii noi sau cei roșii. Conțin mai mult lichid și se vor lipi în tigaie, însă nu vor fi la fel de crocanți ca cei cu amidon.

Cum faci ca buletele de cartofi să nu se sfărâmițeze

Buletele se destramă, în general, din cauza lichidului în exces. Cartofii trebuie storși bine înainte de a-i adăuga la amestecul de făină și ouă. Fie că îi stoarceți într-un prosop sau folosiți o centrifugă de salată, asigurați-vă că sunt cât se poate de uscați.

O altă opțiune este să adăugați mai multe ingrediente care vor acționa ca lianți. Una dintre cele mai bune variante este brânza pentru că atunci când se va topi va acționa ca un lipici.

Rețeta simplă de bulete de cartofi

Preparare 20 minute
Gătire 15 minute
Timp total 35 minute

Ingrediente

  • 2 cartofi medii, dați prin răzătoare
  • 1/2 ceapă medie, tăiată mărunt
  • 1 ou
  • 30 de grame de făină integrală
  • ulei pentru prăjit
  • sare și piper după gust

Mod de preparare

Se dau cartofii răzătoare, se clătesc până când apa este limpede, apoi se scurg și se storc. Puneți cartofii rași într-un bol și adăugați ceapa, făina și oul și amestecați până când compoziția este omogenă.

Încălziți uleiul într-o tigaie mare la foc mediu. Când uleiul este fierbinte, formați chftele din compoziția de cartofi și se pun în tigaie.

Gătiți până când se rumenesc frumos pe fund, apoi întoarceți-le și rumeniți-le pe cealaltă parte. Ar trebui să dureze cel puțin 5 minute pe fiecare parte. Dacă gătiți o singură bucată mare, se poate tăia în sferturi pentru a le întoarce mai ușor.

Se scot din tigaie pe prosoape de hârtie. Se condimentează cu sare și piper și se servesc imediat.

Cu ce pot mânca buletele de cartofi

Buletele de cartofi sunt perfecte pentru mic dejun sau gustare și pot fi mâncate cu o varietate de sosuri și garnituri. Iată câteva idei:

  • Ketchup - ketchup-ul este una dintre cele mai populare sosuri pentru buletele de cartofi
  • Maioneză - maioneză poate fi amestecată cu ierburi sau condimente pentru a crea un sos de maioneză delicios pentru buletele de cartofi
  • Sos de roșii - sosul de roșii poate fi turnat peste buletele de cartofi pentru a le da un gust mai bogat
  • Sos de brânză - sosul de brânză poate fi turnat peste buletele de cartofi pentru a le da un gust mai savuros
  • Legume - buletele de cartofi pot fi servite alături de o varietate de legume, cum ar fi morcovul, roșiile, ardeii, varză sau ceapă, pentru a le da un plus de nutriție.