Creeaza o atmosfera infricosatoare de Halloween cu aceste aperitive.
Timp total 1 oră
Ingrediente
- 185g faina
- 1/2 lingurita de sare fina
- ardei iute
- 150g unt
- 80g cheddar, ras fin
- 80g parmezan, ras fin
- 1 ou, usor batut
- 20 masline fara samburi
- Pentru sos de tomate:
- ulei de masline
- 1 ceapa mica, tocata marunt
- 2 catei de usturoi, zdrobiti
- 2 x 400g cutii de rosii tocate
- 3 lingurite zahar
Mod de preparare
1. Mai intai se face sosul de rosii. Se incalzeste putin ulei intr-o cratita, la foc mediu si se prajeste ceapa timp de aproximativ 7-8 minute pana se inmoaie, apoi se adauga usturoiul timp de un minut. Se toarna rosiile cu zahar si un bun varf de cutit de sare si piper si se fierbe timp de aproximativ 45 de minute pana se ingroasa, amestecand ocazional. Se pune deoparte sa se raceasca.2. Se pun faina, sarea si piperul intr-un procesor de alimente si se maruntesc. Se adauga untul si se amesteca, pana cand amestecul se aseamana cu pesmet fin. Se adauga branzeturile si 1 lingura de apa rece si se amesteca, pana cand se formeaza un aluat. Se formeaza bile si se aplatizeaza usor, apoi se invelesc in folie de plastic si se racesc timp de o ora.
3. Se incalzeste cuptorul la 220C. Se ung doua tavi si se tapeteaza cu hartie de copt. Se rupeaza aluatul pe o suprafata presarata cu faina la o grosime de 1 cm. Se taie 12 forme de craniu si se aseza pe foile de copt. Se congeleaza timp de 1 ora.
4. Se periaza usor fiecare biscuit cu oul batut si se aseaza feliile de masline pe fiecare biscuite in doua cruci pentru a face ochii. Pentru a face gura, se aseza o singura bucata pe orizontala, apoi se pun trei pe partea de sus, pe verticala pentru dinti. Se coc in cuptor timp de 11-12 minute, pana devin aurii si crocante. Se lasa sa se raceasca pe tavi timp de 10 minute. Se incalzeste usor sosul intr-o cratita mica.
5. Se pune sosul intr-un blender si se amesteca pana ce devine complet neteda, apoi se serveste alaturi de biscuiti.