Un desert fara zahar adaugat, deci nu ai de ce sa te simti vinovat!
Timp total 1 oră și 20 minute
Ingrediente
- 250g crema de branza
- 225 ml sirop de artar
- 2 oua
- 1 portocala - coaja rasa
- sucul de la 2 portocale
- 1 lingurita malai
- 1 lingurita scortisoara
- 1 kg ricotta
- 1 pastaie de vanilie
- 2 x 125g afine
- 75g alune prajite, tocate
Mod de preparare
1. Se incalzeste cuptorul la 180C. Se bate crema de branza si 125 ml sirop de artar, cu un mixer, timp de 5 minute. Se adauga ouale, coaja de portocala, malai, scortisoara si ricotta, si se bate pentru inca 5 minute sau pana la omogenizare. Se transfera intr-un vas, apoi se coace timp de 40 de minute sau pana cand capata o culoare aurie deasupra. Se raceste timp de 3 ore.2. Inainte de servire, se incalzeste cuptorul la 180C. Se combina sucul de portocale, vanilia si restul de sirop de artar intr-o tigaie mica la foc mediu, amestecand pana scade si se ingroasa. Se pun afinele intr-un vas si se adauga 2 linguri de sirop de portocale peste, oprind restul de sirop pentru a servi. Se coc afinele timp de 12-15 de minute, pana cand boabele incep sa se sparga. Se racesc timp de 5 minute.
3. Se presara prajitura cu alune, afine si sirop de portocale.