Rețetele de macaroane cu brânză au devenit extrem de populare pe internet. Există o mulțime de moduri de a face macaroane cu brânză, sau mac & cheese, așa cum sunt mai cunoscute. Rețeta originală poate fi adaptată în funcție de gusturi și de ingredientele pe care le aveți la îndemână.
De exemplu, puteți pune ciuperci, șuncă sau ierburi aromatice și ați obținut o rețetă complet nouă. Astăzi vă propunem o variantă cu șuncă, delicioasă și ușor de făcut. O idee perfectă pentru o cină rapidă și ușoară.
Timp total 30 minute
Ingrediente
- 1 pachet paste
- 400 ml lapte
- 150 ml smântână lichidă
- 200 g cheddar
- 50 g parmezan
- 50 g unt
- 300 g bacon sau șuncă
- sare
- piper
Mod de preparare
Puneți pastele la fiert, în apă cu sare, când apa dă în clocot. Fierbeți pastele conform instrucțiunilor de pe pachet.Într-o tigaie pe foc, puneți puțin unt și căliți șunca tăiată cubulețe. Dați la o parte de pe foc după ce s-a rumenit și puneți restul de unt, laptele și smântâna lichidă. Când amestecul a dat în clocot, reduceți focul și puneți brânza dată pe răzătoare, dar păstrați puțin parmezan și pentru decor.
Amestecați bine și asezonați cu sare și piper. Lăsați sosul să se îngroașe și să scadă până când se leagă. Adăugați din nou șunca și pastele scurse de apă. Amestecați și serviți imediat sau dați la cuptor, cu parmezan ras deasupra, pentru 10 minute, cât să se gratineze.
Poftă bună!