Paste și pizza

Împrumutate din bucătăria italiană, pastele și pizza au ajuns să fie extrem de populare și la noi. Sunt genul acela de preparate care par simple la prima vedere, dar la care e cel mai ușor să greșești.

Paste carbonara, paste bolognese, spaghetti, penne, tagliatele sau farfalle, cu sos alb sau roșu, simple sau cu fructe de mare, pastele pot fi alegerea ideală pentru o masă rapidă, alături de un pahar de vin.

Pizza este genul acela de mâncare foarte versatil, pe care o poți face atât cu ingrediente sofisticate, cât și cu ce ai prin frigider.

Atât pastele, cât și pizza sunt bune la restaurantele cu specific, dar sunt mai bune atunci când le facem acasă, după rețeta preferată proprie.

Vezi mai mult

Focaccia cu parmezan

Atunci când vine vorba despre alternative pentru pâine, focaccia se numără printre opțiunile cele mai populare. Originară din bucătăria italiană, focaccia a devenit cunoscută în toată lumea. O puteți prepara simplă, sub formă de pâine. Cu parmezan, cu roșii, cu rozmarin proaspăt sau doar cu ulei de măsline. Astăzi vă propunem o rețetă de focaccia cu parmezan, delicioasă și ușoară, care poate fi servită atât ca atare, pe post de gustare, cât și pe post de pâine care însoțește alte alimente.

Paste Ratatouille (de post)

Rețetele de paste de tip ”one pot”, adică cele care se prepară într-un singur vas, fără să fie nevoie să fierbeți pastele separat, sunt printre cele mai simple și mai la îndemână. Astăzi vă propunem o rețetă de paste cu legume, de post, potrivită pentru vegetarieni sau pentru acele momente când pur și simplu nu aveți poftă de carne.

Paste alla Gricia

Pastele sunt o alegere delicioasă și sățioasă atunci când vreți să pregătiți o masă rapidă, dar consistentă. O porție de paste vă asigură necesarul de carbohidrați de care aveți nevoie și, în funcție de alte ingrediente cu care le combinați, aveți o masă completă care să vă dea energie pentru câteva ore.  Astăzi vă propunem o rețetă foarte simplă de paste, cu bacon și parmezan. Puteți folosi orice fel de paste, de la spaghetti până la penne, în funcție de ce aveți prin casă și de ce vă place. 

Spaghetti cu bacon, ciuperci și sos de vin roșu

O porție de paste este întotdeauna o alegere delicioasă și consistentă pentru a prepara o masă rapidă. Sursă de carbohidrați, pastele vă asigură energia de care aveți nevoie până la masa următoare, sunt foarte versatile și pot fi combinate cu orice fel de sos, legume sau carne. Gândiți-vă numai câte feluri de paste există și câte rețete se pot face: cu sos alb sau roșu, cu sau fără carne, cu fructe de mare, cu legume, simple etc. Astăzi vă propunem o rețetă delicioasă de spaghetti cu bacon, ciuperci și sos de vin roșu. Se face ușor și este potrivită pentru o cină în familie, mai ales că este gata repede, iar copiii o vor adora. 

Paste cu sos de avocado

Pastele sunt un ingredient foarte versatil și la îndemână, atunci când vă doriți să preparați o masă rapidă și delicioasă. Orice fel de paste ați alege, le puteți prepara în orice combinație, cu sau fără carne, cu pește, cu diverse sosuri, rețete vegetariene sau de post, potrivite pentru toate gusturile.  Rețeta pe care v-o propunem astăzi este una foarte simplă și de efect: paste cu sos cremos de avocado și busuioc, simplu de făcut și delicioase. 

Pizza la cornet

Pizza este un preparat delicios și irezistibil, indiferent sub ce formă și cu ce ocazie am servi-o. De la cei mai mici, până la cei mai mari, nimeni nu poate rezista în fața unei felii de pizza aburinde. Dar ce-ați zice dacă v-am propune o altă modalitate de a prepara și servi pizza? Sub formă de cornete mai exact. Perfectă ca gustare, dar și pentru o petrecere sau atunci când aveți musafiri. 

Tortellini al forno

Pastele rumenite în cuptor, gratinate cu brânzeturi, sunt o alegere delicioasă pentru prânz sau cină. Se fac repede, nu aveți nevoie de multe ingrediente și sunt un preparat la îndemână atunci când vreți să pregătiți o masă rapidă.  Astăzi vă propunem o rețetă clasică de tortellini al forno, cu șuncă și ciuperci, rumeniți cu mozzarella și parmezan deasupra. 

Aluat pentru pizza - rețeta lui Gennaro Contaldo

Atunci când vine vorba despre pizza, ingredientele și baza sunt secretele reușitei. Un blat ca la carte și ingrediente de calitate vă vor ajuta să obțineți o pizza ca în restaurantele italiene, la voi în bucătărie.  Și pentru că tot a venit vorba despre italieni și știm că ei sunt experții în pizza, astăzi vă propunem o rețetă de blat cu care nu veți da greș. Îi aparține celebrului bucătar Gennaro Contaldo și se face doar din patru ingrediente: făină, apă, drojdie și sare. 

Paste cu piept de pui și sos de vin rose

Pastele cu un sos cremos și, eventual, câteva bucățele de carne, se potrivesc perfect pentru orice masă și orice ocazie. Atunci când vreți să preparați ceva rapid, delicios și sățios, o porție de paste vă poate scoate din încurcătură. Astăzi vă propunem să încercați o rețetă de penne (sau orice fel de paste vă plac) cu piept de pui și sos cremos de vin rose. Simple, rapide și deliciose. 

Spaghete carbonara - rețeta originală

Alături de bolognese, spaghetele carbonara sunt printre cele mai populare rețete cu spaghete. Rețeta de spaghete carbonara originală, așa cum le prepară italienii, este una singură și nu conține smântână, așa cum am fi tentați să credem. Sosul cremos este un amestec de gălbenuș de ou, parmezan de calitate și apa în care au fiert pastele.  Astăzi vă arătăm o rețetă clasică, originală, de spaghete carbonara, așa cum le găsiți în orice restaurant cu specific italian care se respectă.   

Pizza împletită

Atunci când v-ați plictisit de pizza clasică, această variantă de pizza împletită este o alegere excelentă. Se face ușor, puteți pune orice ingrediente vă plac și este o idee nemaipomenită pentru o petrecere organizată acasă sau ca gustare.  Puteți folosi blat de pizza congelat, din comerț, sau blat făcut în casă. AICI găsiți o rețetă de blat pe care îl puteți face acasă. 

Penne Boscaiola

O porție de paste este oricând o alegere delicioasă și inspirată, pentru un prânz rapid sau chiar o cină în doi. Există atât de multe idei și combinații de paste cu sosuri, carne, pește sau fructe de mare, încât nu poți să spui vreodată că nu ai inspirație. Astăzi vă propunem o rețetă de paste boscaiola, adică paste cu bacon, ciuperci și un sos cremos care să le învăluie. Rețeta originală este cu penne, dar sigur că le puteți înlocui cu orice fel de paste vă plac sau aveți la îndemână. 

Penne alla Norma - paste cu vinete și sos de roșii

O porție de paste simplă și rapidă vă scoate din încurcătură atunci când nu mai știți ce să gătiți sau când ați ajuns acasă târziu și trebuie să preparați ceva rapid. Cu cât se prepară mai simplu și din ingrediente mai puține, cu atât este mai bine-venită. Astăzi vă propunem o rețetă de paste care, pe cât de sofisticat sună, pe atât de ușoară este. Penne cu sos de roșii și vinete, o rețetă delicioasă, potrivită și pentru perioada postului, dacă nu folosiți parmezan. 

Penne cu măsline și roșii cherry (de post)

Rețetele cu paste se numără printre cele mai simple mâncăruri pe care le puteți face. Sunt ideale dacă vreți să preparați o masă rapidă și delicioasă. În plus, dacă sunteți novice în bucătărie, puteți învăța să gătiți preparând paste.  Astăzi vă propunem o rețetă foarte simplă, de penne cu roșii și măsline, pe care o puteți prepara în varianta de post. Dacă nu țineți post, puteți adăuga parmezan ras, pentru un plus de savoare. 

Spaghetti cu usturoi și anșoa

Rețetele de paste simple și rapide vă scot din încurcătură de fiecare dată când nu mai știți ce să gătiți. O porție de paste cât mai simplă este alegerea ideală pentru o cină rapidă, chiar și pentru cei care sunt la început de drum în ceea ce privește gătitul. Este și cazul acestei rețete pe care v-o propunem astăzi. O porție de spaghetti cu usturoi și anșoa, aromate, delicioase și foarte simplu de făcut. Sunt gata în mai puțin de jumătate de oră și puteți adăuga la rețetă orice alte ingrediente vă plac și vă trec prin cap. 

Sos de roșii pentru paste - cea mai simplă rețetă

Sosul de roșii este baza pentru cea mai simplă rețetă de paste. O porție de paste cu un sos de roșii bine făcut și cu puțin parmezan ras este tot ce vă trebuie pentru a vă potoli foamea cu un minim efort și resurse.  Pornind de la un sos de roșii simplu, puteți adăuga carne tocată, legume, ardei iute sau orice vă place și să personalizați o nouă rețetă. Astăzi vorbim însă despre cea mai ușoară, sigură și la îndemână rețetă de sos de roșii pentru paste. 

Macaroane cu brânză și șuncă

Rețetele de macaroane cu brânză au devenit extrem de populare pe internet. Există o mulțime de moduri de a face macaroane cu brânză, sau mac & cheese, așa cum sunt mai cunoscute. Rețeta originală poate fi adaptată în funcție de gusturi și de ingredientele pe care le aveți la îndemână. De exemplu, puteți pune ciuperci, șuncă sau ierburi aromatice și ați obținut o rețetă complet nouă. Astăzi vă propunem o variantă cu șuncă, delicioasă și ușor de făcut. O idee perfectă pentru o cină rapidă și ușoară. 

Fettuccine Alfredo cu creveți

Rețetele de paste cu fructe de mare sunt unele dintre cele mai simple și mai gustoase pe care le puteți pregăti. Sunt delicioase, sănătoase și au avantajul că se fac rapid și ușor. Fructele de mare nu necesită timp îndelungat de gătire, așa că, în jumătate de oră, puteți avea o cină delicioasă sau un prânz pe cinste.  Astăzi vă propunem o rețetă de paste cu creveți și sos alb, fină, cremoasă și ușor de făcut. Puteți folosi orice fel de paste vă plac, dar sunt indicate cele lungi, precum spaghetele, tagliatelele sau fettuccinele. 

Cacio e Pepe (Spaghete cu parmezan și piper)

Ce faci atunci când nu ai nimic de mâncare prin casă și nici chef să gătești sau răbdare să comanzi? O porție de paste, simplă, te scoate întotdeauna din încurcătură. Nu trebuie decât să aveți la îndemână un pachet de paste și câteva ingrediente care se găsesc în orice bucătărie.  Astăzi vă propunem poate cea mai simplă rețetă de spaghetti dar puteți folosi orice alt tip de paste vă place. Spaghetti cacio e pepe sau, mai simplu spus, spaghetti cu piper proaspăt măcinat și parmezan ras. O porție de paste delicioasă, cu un sos cremos și simplu de făcut. Opțional, puteți adăuga și un cățel de usturoi pentru un plus de savoare. 

Sos ragu (Bolognese) pentru paste

Un sos cu carne tocată și roșii este alegerea perfectă pentru o porție delicioasă de paste, fie că vorbim de spaghetti, tagliatele sau orice alt tip de paste. Sosul ragu este un clasic al bucătăriei italiene și baza pentru celebrele spaghete bolognese. Se face ușor, dar are nevoie de timp și răbdare pentru un rezultat delicios.  Secretul unui sos ragu ca la carte este gătirea îndelungată, la foc mic. În acest fel, aromele se vor combina perfect și carnea va fi gătită corect. Un sos ragu trebuie să aibă doar un gust subtil de carne și să nu se simtă textura ei atunci când este savurat. 

Blat pentru pizza fără făină

Pizza este un preparat de care mulți care țin dietă se feresc, din cauza numărului mare de calorii. Blatul cu făină este problema, în cele mai multe cazuri, pentru cei care țin o dietă săracă în carbohidrați.  Astăzi vă propunem o rețetă de blat de pizza cu conopidă, cu puține calorii și ușor de făcut, să nu vă mai simțiți vinovați atunci când aveți poftă de pizza, dar nu vreți să afectați silueta. 

Pizza margherita la tigaie

Pizza poate fi un preparat foarte simpul și deloc pretențios, dacă nu vă abateți de la rețeta clasică. O pizza bună este simplă, cu ingrediente puține și de calitate și se poate prepara în orice condiții, chiar și într-o tigaie, pe aragaz.  Ați auzit bine, nu e nevoie de cuptor neapărat pentru a face pizza. Tot ce vă trebuie este o tigaie de fontă sau de teflon și câteva ingrediente de calitate. Pornind de la această rețetă simplă, puteți adăuga și alte toppinguri care vă plac.  Pentru blat, găsiți instrucțiunile de preparare AICI.

Pide turcești cu carne tocată

Pidele turcești fac parte din categoria de street food pe care nu aveți cum să o ratați dacă mergeți într-o vacanță în Turcia. Se găsesc peste tot, sub diverse dimensiuni și cu diverse umpluturi: cu carne tocată, cu brânză etc.  Pidele sunt acele mini-pizza sub formă de bărcuțe și sunt foarte ușor de preparat acasă, în propria bucătărie. Aluatul se face la fel ca cel de pizza și găsiți instrucțiunile și rețeta AICI.

Lasagna cu spanac și ricotta

Lasagna, preparatul clasic din bucătăria italiană, se poate face și altfel decât cu carne tocată. O rețetă care merită încercată este cea de lasagna cu spanac și ricotta, ideală pentru cei care nu consumă carne sau dacă vă doriți o variantă mai ușoară față de cea clasică.  Pornind de la aceeași rețetă, puteți face și caneloni umpluți cu spanac și ricotta. Nu trebuie să schimbați nimic la rețetă, doar felul de paste. 

Spaghetti Puttanesca

Rețetele simple de paste, cu sos și legume, ne salvează de fiecare dată când vrem să preparăm o masă rapidă și sățioasă. Iar rețeta pe care v-o propunem astăzi se încadrează la fix în această categorie.  Rețeta de spaghete Puttanesca este una foarte simplă și poate fi făcută și în varianta de post, pentru perioadele de post din an sau pentru vegetarieni. Tot ce trebuie să schimbați este să renunțați la parmezan și anșoa. Vă asigurăm că veți obține o porție de paste la fel de gustoase. 

Pizza grecească

Indiferent de restaurantele cu pretenții, cea mai bună pizza rămâne cea făcută în casă. Aceea care conține doar ingredientele care vă plac și pe care o puteți personaliza și adapta la gusturile și nevoile din acel moment, de fiecare dată.  Astăzi vă propunem o rețetă de pizza inspirată din bucătăria mediteraneană. Nu degeaba se numește pizza grecească: conține, practic, ingredientele pe care le-ai pune în mod normal într-o salată grecească, dar pe un blat de pizza. O puteți face și cu tofu în loc de brânză feta, dacă doriți varianta vegetariană sau de post.  Instrucțiunile pentru prepararea blatului le găsiți AICI.

Penne milaneze (cu bacon și ciuperci)

Atunci când vrei să prepari ceva simplu și rapid, pastele te scot întotdeauna din încurcătură. Astăzi vă propunem o rețete pe cât de simplă, pe atât de gustoasă și aromată: penne milaneze cu ciuperci, bacon și parmezan.  Rețeta de penne milaneze combină câteva ingrediente care se regăsesc în mod obișnuit în rețetele de paste. Sigur că puteți face rețeta aceasta cu orice fel de paste vă plac sau aveți la îndemână în momentul respectiv, nu neapărat penne.  Opțional, puteți înlocui parmezanul cu mozzarella și să gratinați la final pastele. Asta înseamnă că veți reduce timpul de fierbere, iar la final veți pune mozzarella peste paste și veți da la cuptor pentru 10 minute, cât să se topească. 

Spaghetti alle Vongole

Nimic nu se compară cu o porție de paste cu fructe de mare, preparate după o rețetă tradițională italiană. Pastele alle vongole sunt o combinație de spaghetti (sau tagliatele, după preferințe) cu scoici, stropite cu vin, ulei de măsline, pătrunjel și usturoi. Se fac repede, sunt delicioase și trebuie să le încercați, dacă vă place combinația de paste cu fructe de mare. Există multe rețete de paste alle vongole pe internet, dar cea pe care v-o prezentăm astăzi este una dintre cele mai apreciate. Este inspirată de la Jamie Oliver și nu aveți cum să dați greș cu ea!

Manakeesh - pizza libaneză

Manakeesh sau Manakish, așa cum mai este numită, este un fel de pizza arăbească, delicioasă și ușor de făcut. La fel ca pizza pe care o știm cu toții, Manakeesh se poate face cu diferite toppinguri, printre care carne tocată, brânză sau zaatar.  Astăzi vă prezentăm rețeta cu brânză, ușoară și delicioasă, pe care o puteți prepara foarte simplu. Aveți nevoie de cel puțin două feluri de brânză, pe care le puteți combina între ele sau folosi separat. Puteți folosi și altfel de brânzeturi care vă plac.   

Aluat pentru paste

Nimic nu se compară cu o porție de paste proaspete, făcute în casă. Dacă ați cumpărat măcar o dată de la supermarket paste proaspete, de la frigider, ați observat probabil diferența de gust față de pastele deshidratate, la pungă. Aluatul pentru paste se face incredibil de ușor, din doar două ingrediente, și este valabil și pentru tăiței. Puteți găti apoi pastele imediat, sau puteți păstra aluatul în frigider (câteva zile) sau congelator (timp mai îndelungat).  

Penne cu zucchini și parmezan

Atunci când ești pe fugă și vrei să prepari o masă rapidă și delicioasă, în același timp, pastele te scot întotdeauna din încurcătură. Se fac repede, iar rețetele simple cum este și aceasta pot fi reproduse și de un copil.  Pennele cu zucchini și parmezan sunt gata în mai puțin de 30 de minute, aveți nevoie pentru prepararea lor doar de câteva ingrediente și nu vă vor da mari bătăi de cap, pentru că nu veți murdări multe vase. 

Pizza quatro formaggi

Pentru iubitorii de brânză, nu există ceva mai bun decât pizza sau pastele quatro formaggi. Adică preparate cu patru tipuri diferite de brânză. Veți obține o masă delicioasă, o explozie de arome și texturi care vă vor răsfăța papipele gustative.  Pentru pizza quatro formaggi puteți alege orice combinație de brânzeturi vă place, dar este ideal să aveți mozzarella și o brânză cremoasă, cu mucegai, de tip gorgonzola. Puteți adăuga și brânză feta, gouda sau cheddar, în funcție de preferințe.  Rețeta de pizza pe care v-o propunem astăzi este una extrem de simplă, gustoasă și pe care o veți face de câte ori veți avea ocazia.  Rețeta pentru blatul de pizza o gășiți AICI.

Tortellini cu brânză de capră

O porție de paste cu sos te salvează întotdeauna când vrei să pregătești o masă contra-cronometru. Iar pastele proaspete sunt mereu o alegere delicioasă și rapidă pentru un prânz sau o cină gustoasă.  Tortellini sunt un fel de paste care se pot găti într-o mulțime de moduri. Dar cea mai populară modalitate de a-i găti și savura este cu sosuri de brânzeturi și, eventual, dați la cuptor cât să se rumenească. O astfel de rețetă vă propunem și noi astăzi, doar că fără coacere. Puteți folosi tortellini cumpărați sau făcuți în casă, iar brânza de capră o puteți înlocui cu brânză brie sau brânză cu mucegai. 

Salată italiană de paste, cu mozzarella și salam

Atunci când vrei să prepari o masă rapidă și consistentă, o salată sau o porție de paste este alegerea ideală. Dar cum ar fi dacă le-ai combina pe amândouă în aceeași farfurie? O salată de paste adică, un preparat tipic italian, cu care nu ai cum să dai greș. Rețeta pe care v-o propunem astăzi este o alegere perfectă pentru cină și nu numai. Un fel de mâncare care combină pastele, o sursă importantă de carbohidrați, cu ingrediente fresh. Rezultatul: o salată delicioasă și sățioasă, care se servește rece.  

Mac & cheese cu avocado

Avocado este un aliment aproape universal. Se potrivește la o mulțime de feluri de mâncare, de la aperitive, sosuri, până la paste și chiar deserturi. Textura grasă, cremoasă, și gustul neutru îl fac atât de ușor de integrat în rețete.  Dacă nu ați încercat până acum combinația de paste cu avocado și brânzeturi, trebuie să încercați această rețetă. Ideea de bază pornește de la clasicul mac & cheese, numai că gustul este îmbogățit cu avocado. Veți obține o porție de paste cu un gust bogat și cremos, de care vă veți îndrăgosti de la prima gustare. 

Pizza Barbecue

Pizza este una dintre mâncărurile pe care cu greu le poți refuza. Este pe placul tuturor, indiferent de vârstă și, chiar dacă face parte din categoria junk food, o puteți face acasă, într-o variantă mai sănătoasă și mai light. Așadar, aveți scuza perfectă pentru a vă bucura de pizza oricând aveți poftă.  Astăzi vă propunem o rețetă care combină ideea de pizza și pe cea de grătar. O pizza cu bucățele de piept de pui și sos barbecue, delicioasă și aromată, pe care să o savurați alături de un pahar de bere. Puteți folosi aluat pentru pizza congelat sau făcut în casă. Găsiți AICI o rețetă de aluat cu care nu veți da greș!

Gnocchi cu creveți și sos de parmezan

Combinația de paste cu creveți și parmezan este întotdeauna una irezistibilă. Mai ales dacă vorbim despre gnocchi, acele paste dense și sățioase, care sunt delicioase indiferent cu ce le combini. Gnocchi sunt un fel aparte de paste, pentru că sunt făcute cu cartofi, ou și făina. De aceea, datorită celor două tipuri de amidon din compoziție, gnocchi au o textură ușor lipicioasă și al dente, indiferent cât i-am fierbe sau cum i-am găti.  Îi puteți prepara în casă sau îi găsiți la supermarket, doar la raftul cu paste proaspete. Astăzi vă propunem o rețetă de gnocchi cu sos de parmezan și vin și creveți trași în unt. Sună delicios, nu-i așa?

Spaghete cu pesto și parmezan

Pastele cu sos pesto sunt cea mai simplă și la îndemână rețetă atunci când vă e foame, vreți ceva hrănitor și rapid și nu vreți să vă complicați prea tare. Oricine are în bucătărie o pungă de paste și un borcan de pesto în frigider. Tot ce vă mai trebuie este puțin parmezan, pe care îl puteți omite dacă nu îl aveți și, în 15 minute aveți o masă delicioasă.  Puteți folosi orice fel de paste vă plac și ce aveți la momentul respectiv la îndemână, Rezultatul va fi la fel de gustos și cu spaghetti, și cu penne, și cu spirale. 

Pizzagna - combinația perfectă dintre pizza și lasagna

Vă place pizza? Dar lasagna? Cum ar fi să le combinați pe amândouă într-un singur preparat? Un fel de mâncare cu foi de lasagna în loc de blat de pizza și cu sos bechamel.  Astăzi vă propunem o rețetă delicioasă care le combină pe cele două, foarte potrivită atunci când nu mai știți ce să gătiți sau când aveți poftă și de pizza, și de lasagna, dar nu știți la care dintre ele să vă opriți. 

Paste cu somon și parmezan

Atunci când nu mai știi ce să gătești, o porție de paste te scoate întotdeauna din încurcătură. Iar dacă le combini cu sosul sau cu carnea preferată, obții o masă delicioasă și rapidă. Astăzi vă propunem o rețetă ușoară și rapidă de paste cu somon, gata în 30 de minute. Fără sosuri grele, ușor de făcut și foarte gustoasă. Puteți folosi orice fel de paste vă plac, dar sunt indicate cele de dimensiuni mici: penne sau rigatoni, chiar și spirale. 

Pui Alfredo - paste cu piept de pui și parmezan

Atunci când ai poftă de ceva bun și rapid, pastele sunt o idee excelentă. Iar dacă le combini cu piept de pui și parmezan, ai un fel de mâncare delicios, gata în mai puțin de 30 de minute și pentru care nu trebuie să murdărești multe vase.  Astăzi vă propunem o rețetă de pui Alfredo, adică paste cu pui și sos alb. Se fac ușor și, cu o pungă de paste, un piept de pui, smântână și parmezan, obțineți o cină pentru toată familia. Dacă gătiți pentru două porții, înjumătățiți cantitățile din rețetă. Puteți folosi orice fel de paste vă plac, dar rețeta originală este cu fettuccine. Le puteți înlocui foarte bine cu penne sau cu tagliatele, în cazul în care nu aveți. 

Mini pizza - gustări rapide și delicioase

Dacă vă place pizza, veți adora această rețetă de mini pizza, apetisante și delicioase. Cu câteva ingrediente la dispoziție, puteți face o mulțime de combinații de arome și gusturi, care să fie pe placul întregii familii. Dacă în mod normal o pizza are aceleași ingrediente pe toată suprafața, aceste mini pizza le puteți face diferite, combinând câte 2-3 topping-uri. Sunt perfecte ca gustare într-o după-amiază în familie sau atunci când aveți musafiri. Ca să nu mai vorbim despre petrecerile pentru copii, unde îi veți cuceri pe cei mici cu pizza pe care o vor devora imediat.  Puteți folosi aluat pentru pizza cumpărat sau îl puteți face în casă. Aveți instrucțiunile AICI.

Penne cu cârnați și ciuperci

O porție de paste este alegerea perfectă pentru o masă rapidă, hrănitoare și care să fie pe placul întregii familii. Există atâtea rețete de paste, încât puteți improviza și adapta în funcție de gusturi și de ce aveți prin frigider. Pornind de la rețetele clasice, renumite în toată lumea, puteți crea propriile rețete de paste, de fiecare dată diferite. Astăzi vă propunem o rețetă de penne cu cârnați și ciuperci, delicioase, cu parmezan și smântână. Vă recomandăm să alegeți cârnați afumați, pentru că vor da o aromă deosebită pastelor. 

Cea mai simplă și gustoasă rețetă de PIZZA

Cea mai bună pizza e cea care are exact ingredientele care îți plac. Cu alte cuvinte, nu cu de toate, ci doar cu ce trebuie. Se spune că numărul de topping-uri de pe o pizza bună nu ar trebui să depășească patru, pentru a fi într-adevăr o pizza de calitate.  Dar astăzi vorbim despre ceva și mai simplu, o pizza cu adevărat simplă, dar delicioasă: margherita. Secretul constă în produsele care trebuie să fie de calitate, nu cât mai multe.  Așadar, pentru a face o pizza bună ai nevoie de câteva ingrediente și un pic de exercițiu.

Paste cu brânzeturi la cuptorul cu microunde

Pastele sunt o idee bună atunci când vreți să pregătiți o cină rapidă. Se pot face într-o mulțime de combinații și rar găsești pe cineva căruia să nu-i placă pastele.  Rețeta pe care v-o propunem astăzi e cu atât mai ușoară cu cât se face exclusiv la microunde. O porție delicioasă de paste pentru care nici nu trebuie să aprinzi aragazul. Sună bine, nu-i așa? Puteți să pregătiți rapid cina în timp ce faceți și altceva și nu aveți nevoie nici de prea multe vase. Puteți folosi orice fel de paste doriți și puteți dubla cantitatea, dacă gătiți pentru mai mult de două persoane. De asemenea, puteți adăuga orice fel de brânză vă mai place, pornind de la această rețetă. 

Cannelloni cu ricotta și spanac

Dacă v-ați plictisit de rețetele clasice de paste, astăzi vă propunem un alt fel de paste, umplute cu brânză și spanac. Cannelloni sunt un tip de paste foarte versatile, pot fi umplute cu orice, de la carne tocată, până la brânză și spanac sau chiar ciuperci, dacă vreți o rețetă de post.  Cannelloni cu brânză și spanac se fac foarte ușor și pot fi o cină rapidă, care să sature întreaga familie. Puteți folosi ricotta sau altfel de brânză cu mai puține grăsimi, dacă vă doriți o rețetă dietetică. 

Penne cu legume coapte și pesto - de post

Pastele cu legume sunt una dintre cele mai rapide idei pentru un prânz sau o cină delicioase. Le puteți face cu orice legume aveți la îndemână în momentul respectiv și ce legume vă plac. Sunt ideale în post sau dacă sunteți vegetarieni, pentru că nu conțin carne, iar parmezanul de la final îl puteți omite. Pennele cu legume coapte reprezintă o masă ideală și pentru copii, pentru că sunt echilibrul perfect între carbohidrați și vitaminele și fibrele din legume. Puteți folosi paste integrale sau penne în trei culori, pentru că sunt mai sănătoase. Legumele coapte vor da o aromă deosebită preparatului și nici nu va mai fi nevoie de un sos special sau de parmezan pentru a le pune în valoare. 

Paste cu sos pesto - cea mai simplă rețetă de paste

Pastele cu pesto sunt unele dintre cele mai gustoase rețete de paste și, de departe, cele mai simple. Dacă folosiți pesto la borcan, veți avea nevoie de fix trei ingrediente pentru această rețetă de paste.  Veți obține cea mai rapidă și simplă cină, dar gustoasă în același timp. Puteți folosi orice fel de paste: spaghetti, penne, linguine etc. Dacă vreți să vă ”complicați puțin”, puteți folosi pesto proaspăt făcut. E adevărat că aroma de busuioc va fi mai pregnantă și gustul final mai bun, dar vă asigurăm că rețeta va ieși foarte gustoasă și cu pesto la borcan. Astăzi vom face rețeta de la zero, adică cu pasta de busuioc făcută în casă.   

Spaghetti carbonara - rețeta originală

Nimic nu se compară cu o porție de spaghetti carbonara cu extra parmezan. Dacă vă plac pastele, aceasta este una dintre rețetele de bază din bucătăria italiană, preluată în toată lumea.  Una dintre cele mai frecvente greșeli pe care oamenii le fac atunci când gătesc spaghetti carbonara este că pun smântănă lichidă. Pastele carbonara NU se fac cu smântână! Sosul alb se face din apa în care au fiert pastele, cu gălbenuș de ou și cu parmezan. Nimic mai mult.  Rețeta de spaghetti carbonara, cea originală, pe care v-o prezentăm astăzi, este mult mai simplă decât vă imaginați. Se face din ingrediente puține, iar cheia este apa în care ați fiert pastele. Așa că, atunci când scurgeți pastele de apă, nu o aruncați, pentru că veți avea nevoie de ea mai târziu. 

Pizza de post - cea mai gustoasă rețetă

Chiar dacă a început postul, vă puteți bucura în continuare de unele dintre mâncărurile voastre preferate, în varianta de post sau în varianta vegetariană.  Pizza este una dintre acele mâncăruri care se pot adapta și pentru perioada postului. Renunțați la mozarella și la carne și vă bucurați, în schimb, de o pizza delicioasă cu legume și tofu. Vă asigurăm că și pizza de post este gustoasă, este foarte sănătoasă și vă puteți bucura de ea în orice perioadă a anului și cu orice ocazie, nu neapărat când/ dacă țineți post. Pizza de post se poate face cu orice legume vă plac/ aveți la îndemână în momentul respectiv. În funcție de gust și preferințe, puteți adăuga sau elimina unele legume din rețetă.  Preparați aluatul după instrucțiunile de AICI.