Un desert perfect atat ca aroma cat si ca dimensiuni.

Mini-Cheesecake Cu Lamaie
Timp total 45 minute

Ingrediente

  • unt topit
  • 325g biscuiti
  • 125g unt, topit
  • 500g crema de branza
  • 100g zahar pudra
  • 2 lingurite coaja de lamaie, rasa fin
  • 2 oua
  • Crema de lamaie:
  • 2 lingurite coaja de lamaie, rasa fin
  • 60ml suc proaspat de lamaie
  • 100g zahar pudra
  • 40g unt, tocat
  • 2 oua, usor batute

Mod de preparare

1. Se ung patru vase cu unt topit. Se pun biscuiti intr-un blender si se zdrobesc pana cand se transforma in firimituri fine. Se adauga untul si se amesteca bine. Se imparte amestecul de biscuiti intre vasele preparate. Utilizand un pahar, se preseaza amestecul de biscuiti pe baza si partea laterala a fiecarei forme. Se acopera cu folie de plastic si se lasa la frigider timp de 30 de minute sa se calmeze.

2. Se incalzeste cuptorul la 180C. Folosin un mixer, se bate crema de branza, cu zaharul si coaja de lamaie, pana la omogenizare. Se adauga ouale, pe rand, amestecand bine dupa fiecare adaugare, pana se omogenizeaza. Se toarna amestecul in mod egal intre forme. Se pun pe o tava de copt. Se coc in cuptor timp de 30 de minute. Se lasa in cuptor, cu usa intredeschisa, timp de 2 ore sau pana cand s-a racit complet. Se acopera cu folie de plastic si se lasa in frigider timp de 2 ore.

3. Intre timp, pentru a face crema de lamaie, se combina coaja de lamaie si sucul, cu zahar, unt si oua intr-o cratita la foc mic. Se gateste, amestecand, timp de 5 minute sau pana cand amestecul se ingroasa. Se strecoara printr-o sita fina intr-o cana. Se pune deoparte timp de 15 minute sa se raceasca.

4. Se toarna crema de lamaie peste fiecare cheesecake. Se pun in frigider timp de 1 ora, pentru a se raci.