Quinoa cu legume în stil mexican, plină de arome îndrăznețe și ingrediente sănătoase. Proteine, fibre și legume în fiecare lingură.
Quinoa are o aromă unică și reprezintă o soluție bună pentru o alimentație variată. Este ideală pentru vegani, dar și pentru persoanele care urmează o dietă fără gluten. Este o sursă completă de proteine, furnizând 8 grame per porție!
Dacă sunteți fan al aromelor bucătăriei mexicane, vă așteaptă un deliciu! Această quinoa cu legume, condimentată cu mirodenii este tot ce vă doriți de la un prânz consistent.
Toată lumea caută noi modalități de a da gust meselor sănătoase, iar rețeta noastră este o adevărată explozie de arome. Doar tocați, fierbeți, acoperiți și gata, aveți o masă delicioasă care așteaptă să fie devorată.
Atâtea legume sănătoase într-o singură tigaie! Pe măsură ce fierb la foc mic și se gătesc, se topesc în gură. Noi am adăugat ardei gras, porumb, roșii, dovlecei și ardei jalapenos pentru puțină iuțeală. Fasolea neagră adaugă un plus de proteine și fibre, așa că veți avea o masă completă.
Rețeta de quinoa cu legume în stil mexican
Ingrediente
- 1 lingură de ulei de măsline
- 2 căței de usturoi, tocați mărunt
- 40 de grame de ceapă roșie, tăiată în cubulețe
- 300 de grame de quinoa, nefiartă, clătită cu apă rece și scursă
- 1 ardei jalapeno, tocat mărunt
- 175 de grame de ardei gras, tăiat cubulețe, roșu sau verde
- 140 de grame de dovlecel, tăiat în cubulețe
- 150 grame fasole neagră, la conservă, scursă și clătită
- 400 grame roșii, tăiate cubulețe, 1 conservă cu suc
- 150 grame boabe de porumb, proaspete sau congelate
- 1/2 linguriță de pudră de chilli
- 1 linguriță de chimen (opțional)
- 1 linguriță de sare kosher
- 1/2 linguriță de piper negru
- 600 ml supă de legume sau de pui
- 2 linguri de ceapă verde, tăiată felii subțiri
Mod de preparare
Încălziți uleiul de măsline într-o tigaie mare la foc mediu.
Adăugați usturoiul și ceapa roșie, amestecați și gătiți până când sunt fragede, aproximativ 1 minut.
Adăugați quinoa (clătită bine înainte), ardeiul jalapeno, ardeiul gras, dovleceii, fasolea neagră, roșiile, porumbul, pudra de chilli, chimenul, sarea, supa și amestecați.
Dați în fiert, apoi acoperiți și reduceți focul. Se fierbe la foc mic până când quinoa este gătită și lichidul este absorbit, aproximativ 20-25 de minute. Nu trebuie să amestecați în timp ce se fierbe.
Opriți focul și lăsați să stea acoperit timp de 5 minute.
Se condimentează cu sare și piper suplimentar, după caz, se amestecă quinoa cu o furculiță și se presară cu ceapă verde.
De ce ar trebui să clătiți boabele de quinoa înainte de a le găti
Clătiți întotdeauna quinoa înainte de a o găti. Dacă nu o spălați, este posibil să observați o notă amară de la un înveliș natural de pe boabe numit saponină. Tot ce trebuie să faceți este să puneți boabele de quinoa într-o strecurătoare cu ochiuri fine și să le clătiți timp de aproximativ 30 de secunde sub apă rece.
Scuturați excesul de apă și transferați boabele în vasul de gătit. Chiar dacă gustul amar va mai persista puțin, condimentele, sarea și roșiile vor echilibra preparatul.