Ciupercile sunt o sursă excelentă de proteine vegetale și nu trebuie să lipsească dntr-o alimentație echilibrată, fie că urmați un regim de viață vegetarian sau nu. De la bananlele ciuperci champignon, până la hribi, gălbiori sau soiuri sofisticate, cum ar fi trufele, ciupercile pot fi gătite într-o mulțime de feluri.

Tocănițe, supe, sosuri pe bază de ciuperci, salate sau orice vă vine în minte. Astăzi vă propunem o rețetă de supă cremă de ciuperci, delicioasă și sănătoasă, ușor de făcut. O puteți face din orice fel de ciuperci, nu numai din hribi. 

Supă cremă de hribi cu usturoi
Timp total 45 minute

Ingrediente

  • 500 g hribi
  • 1 ceapă
  • 2 căței de usturoi
  • 2 linguri unt
  • 1/2 pahar vin alb
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • supă de legume sau apă
  • 120 ml smântână lichidă
  • crutoane pentu servit
  • verdeață

Mod de preparare

Pentru început, spălați hribii în apă rece și curățați părțile lovite. Tăiați hribii felii sau bucăți măricele. Tocați mărunt ceapa și usturoiul și puneți-le la călit în unt. Când acestea s-au călit, adăugați ciupercile, sare, piper și cimbru. Sotați câteva minute, până când ciupercile încep să-și lase apă.

Turnați vinul și lăsați să fiarbă până când alcoolul s-a evaporat, după care turnați apa sau supa fierbinte. Lăsați să fiarbă 20 de minute, după care adăugați smântâna lichidă. Lăsați să mai dea într-un clocot și opriți focul.

Lăsați supa să se răcorească câteva minute, după care o pasați cu ajutorul unui blender și o strecurați. La final, asezonați cu sare și piper dacă mai este nevoie și adăugați un cubuleț de unt rece. Serviți supa cu crutoane și verdeață proaspăt tocată.

Poftă bună!