Nu există desert mai romantic decât cele cu ciocolată, așa că, dacă vrei să impresionezi pe cineva cu ceva dulce, tarta de ciocolată cu zmeură este cea mai bună idee. Se face ușor, o puteți prepara în formă clasică, de tartă, sau în mai multe forme mici. Folosiți ingrediente de calitate și rezultatul va fi garantat!
Timp total 45 minute
Ingrediente
- 150 g unt
- 75 g zahăr
- 2 gălbenușuri
- 70 g cacao
- 200 g făină
- Cremă:
- 6 ouă
- 80 g zahăr
- 200 g ciocolată
- 100 g zmeură
Mod de preparare
Pentru început, puneți într-un bol untul și zahărul și mixați bine. Adăugați, pe rând, gălbenușurile, cacaoa și făina cernute. Dacă aluatul este prea tare, îl puteți dilua cu 2 linguri de lapte. Faceți un aluat care se poate modela cu mâna. Acoperiți-l cu folie alimentară și dați-l la frigider pentru o jumătate de oră.După acest timp, întindeți aluatul pe blatul de lucru. Puteți face o tartă mare sau mai multe tarte mici, dacă aveți forme potrivite. Ungeți forma sau formele cu unt și așezați aluatul în ele. Apăsați cu degetele, astfel încât aluatul să acopere și pereții formei. Dați la congelator pentru 10 minute.
Puneți hârtie de copt deasupra aluatului în forme și adăugați boabe de fasole sau orez. În acest fel, aluatul se va coace sub formă de crustă și nu se va umfla la cuptor.
Dați în cuptorul preîncălzit, la 180 de grade, pentru 12-15 minute. Dați la o parte boabele de fasole și, cât timp crusta se răcește, pregătiți crema.
Bateți spumă albușurile împreună cu zahărul. Topiți ciocolata la bain marie sau la microunde. Amestecați ciocolata topită cu gălbenușurile, după care încorporați spuma de albuș. Amestecați ușor, de jos în sus, pentru a păstra textura aerată a cremei.
Turnați crema peste crustă, decorați cu zmeură proaspătă și dați la cuptor din nou pentru încă 12 minute.
Serviți tarta după ce s-a răcit. Poftă bună!