Aperitive cu brânză
Souffle Cu Branza
Aceasta reteta este fabuloasa si poate fi servita cu o salata de nasturel si cateva nuci prajite.
Soufle De Branza
300 g branza de vaci dietetica 150 g cascaval 4 oua sare, piper
Rulada Cu Cascaval, Pate Si Muraturi
Pentru 'foaie'. 300 de grame de cascaval sau brinza gen Gouda, jumatate de pachet de unt piper (cine vrea) Umplutura: 250 grame pate de ficat, un sfert de pachet de unt, citeva masline (negre), un castravecior murat (sau doi mai mici), gogosar (cam jumatate). Plus un ou sau doua (fierte bine).
Tarta Cu Dovlecel Si Telemea
Aluat fraged: 120 g unt, 150 g faina, o lingurita sare, un galbenus Umplutura: 500 g dovlecel, 3 oua, 3 linguri smantana, 250 gr. telemea, marar
Terina De Branza
400 g mozzarela (eu am pus branza telemea) 2 cutii philadelphia 1/2 ardei rosu 1/2 ardei verde marar, un pic de ceapa 5 foi gelatina cimbru, sare, piper seminte de doveac prajite (optional)
Knedly(galuste) cu branza dulce si carne
500 gr branza dulce, 2 oua, 100 gr. pesmet, 50 gr.faina, 50 gr.unt, sare. Umplutura:150 gr carne afumata (kaizer afumat), 1 ou, 20 gr. unt (optional), 1 lingura pesmet, decor: unt, cascaval ras.
Bruschette cu crema de oua si branza
6 oua, 50 g ricotta proaspata, 4 crengute de busuioc, 4 fire ceapa ciorii, 30 g unt, sare, piper, 2 rosii coapte.
Camembert prajit cu dulceata de afine
branza Camembert, faina, oua,pesmet, gem de afine.
Rulada cu diverse umpluturi
160 gr unt sarat la topit, 140 gr faina, 300 ml lapte, 4 oua, umplutura:ciuperci congelate, branza gruyere, spanac, branza feta.
Rulada cu unt si cascaval
3 linguri de faina (eu cern faina), 3 linguri de smantana, 3 oua, 50 gr. unt, 150 gr. cascaval, un pic de sare.
Prajitura cu cascaval
2 oua, 2.5-3 linguri de faina, 2.5-3 linguri de lapte, o linguritza de maioneza, un virf de linguritza de bicarbonat, otet, cascaval, sare, piper
Cosulete cu cascaval
Aluat:500 de grame de faina, 25 grame de drojdie proaspata, 75 grame de unt cu 80% grasime, 300 ml de lapte, 1 lingurita de sare, 1 lingura de zaharUmplutura: 100 de grame de branza proaspata de vaci, 150 de grame de cascaval ras, 50 de grame de unt moaleFinisat: ou batut sau galbenus
Tofu Peperoncino
300g tofu, 1 catel de usturoi tocat, cateva frunze de busuioc, putin ardei iute (eu am pus din cel uscat si macinat), ulei de masline, sare, piper,faina
Quiche
400g tofu, 100g dovleac, 300g cascaval ras, 2 oua, 120ml lapte de soia, 2-3 fire de patrunjel, 1 lingura plina cu amidon, sare, piper Sos de rosii si ardei: 2 rosii potrivite, 1 ardei gras rosu, 2 catei de usturoi pisati, 1/2 ceapa tocata, 3 linguri vin alb, 1 lingura ulei de masline, 1 lingurita zahar, sare, piper, 5-6 frunze de busuioc tocate
Chec cu ceapa verde si cascaval
- 200g cascaval razuit- 1legatura ceapa verde, am avut dupa ce am curatat si tocat 75g- 4oua-150ml lapte la temp camerei- 60g unt,la temp.camerei- 250g faina- 1plic praf de copt- sare, piper,- putin patrunjel verde tocat
Aperitiv parizian cu branza, rosii si pesto
400 g aluat pentru pateuri 4 linguri sos pesto4 rosii taiate felii, in lipsa lor eu am folosit pasta de tomate300 g mozarella sau orice tip de cascaval
Biscuiti aperitiv
100 g telemea de oi300 g branza de vaci100 g unto legatura marar,o legatura patrunjel1 bucata ardei gras 2 bucati nuci1 pachet de biscuiti
Brânză de vaci cu maioneză
Descoperă o rețetă simplă și rapidă pentru o gustare clasică românească: brânză de vaci cu maioneză. Perfectă pentru micul dejun, prânz sau o cină ușoară, este delicioasă și ușor de preparat.
Struguri umpluti cu crema de branza
struguri, crema de branza
Biluțe din brânză de burduf
Biluțe din brânză de burduf – un aperitiv românesc gustos și simplu de preparat, ideal pentru orice ocazie.
Sufleu de mamaliga
- 380 grame mamaliga preparata (nu foarte tare, de s-o tai cu ata.. potrivita).. - 260 g urda, - 220 grame smantana, - 2 oua. - cascaval ras
Turta cu branza si chimen
1 cubulet drojdie, un varf cutit de sare, 1/2 lingurita zahar, 4 linguri de ulei, 250 ml apa calduta, 1 ou, faina, branza sarata, chimen.
Briose italiene condimentate
1½ cana faina2 lingurite zahar1½ lingurita amestec de condimente italiene1 lingurita amestec de condimente½ lingurita sare½ cana lapte1 lingurita mica (de cafea) bicarbonat de sodiu alimentar¼ cana unt topit1 ou½ rosii uscate, taiate marunt50 g cas de capra taiat marunt
Crema de branza de vaci
250 gr branza de vaci,100 gr smantana,1 ceapa, usturoi,sare, piper, boia
Rulouri cu mozzarella si legume
300 g mozzarella Granarolo (se recomanda utilizarea mozzarella Granarolo 100g, in zer sau mozzarella Granarolo mini 1kg) 1 ardei gras rosu 1 ardei gras galben 1 dovlecel 1 vanata 3-4 fire de busuioc proaspat 2 linguri de otet balsamic4 linguri de ulei de maslineSeminte de pinPiper
Placinta cu amestec de branza si verdeturi
un pachet de foi de placinta din comert1 kg de branza dulce300 grame de branza de putina (iute)cateva legaturi de mararun snop bun de foi de ceapa verde4 ouacateva linguri de pesmet sau gris2-3 linguri de faina400 grame smantana sau iaurt grasun pahar mic de uleiun ou intreg pt unsun pachet de praf de copt
Clatite cu chimen
Pentru clatite:250 g de faina, 4 oua, 1 lingura rasa de chimen, lapte cat cuprinde, sare, putin ulei;Pentru umplutura:300 g branza proaspata, 5 linguri smantana, 160 g de cascaval ( o rotita mica ), 2 catei de usturoi, 1 legaturica de marar, sare si piper dupa gust.
Branza feta marinata
250 gr feta, taiata in cuburi 1 lingurita boabe de coriandru 1-2 frunze de dafin 2 catei de usturoi, pisati 1 lingurita coaja de portocale 1 lingurita oregano 1/2 cana de ulei de masline,extra virgin
Tarta cu branza si spanac
o foaie aluat foietaj congelat 300 gr spanac congelat 1 ceapa mica 250 telemea nesarata (poate fi si sarata dar apoi aveti grija la sarea cu care veti condimenta tarta) 2 oua sare, piper dupa gust 1 lg marar tocat 2 lg ulei
Telemea marinata
250 gr telemea 10 masline negre jumbo 2 catei de usturoi pisati coaja de lamaie 3 linguri ulei de masline extra virgin
Pachetele de branza feta la gratar
300 gr branza feta 2 rosii 150 gr dovlecel 2 catei usturoi 3 linguri ulei masline putin busuioc maruntit
Placinta cipriota cu branza
100 gr.cascaval, 100 gr. telemea (am pus feta in loc deci 200 gr.feta), 100 gr. feta, 100. gr svaiter, 150 ml ulei, 150 ml lapte, 3 oua, 1 lingurita busuioc, 200 gr. faina, 1/2 plic drojdie uscata, 3 linguri susan, sare, ulei pt uns tava, si gris pt tapetat tava.
Briose aperitiv cu spanac si crema de branza
pentru briose(8bc.):100 g spanac congelat,250 g faina,o lingurita cu varf de praf de copt,sare,2 oua,75 ml ulei de masline,150 ml laptepentru umplutura:Diferite tipuri de branza, dupa preferinta(eu am ales branzica de vaci si branza Feta),2 linguri de smantana
Chiftelute din nuci, alune si migdale
60 g alune padure60 g nuci60 g migdale85 g pesmet115 g cascaval (afumat)1 ou7 lg lapte1 ceapapatrunjel1 lgt boia ardei1 ardei rosu (copt)sare dupa gustputin piper (optional)
Rulouri de somon cu branza si ceapa verde
100 g felii somon afumat ,200 g brânză dulce,2-3 linguri smântână, 100 g brânză de burduf, 3-4 fire de ceapa verde, piper
Briose aperitiv cu pui
pui - 200g ;Smântâna - 200 ml ;aluat - 1 foaie ;cascaval ras - 100 g ;ou batut - 1 buc;sare - 1 vf de cutit
Budinca de paine cu sunca si branza (bread pudding)
1 paine toast 400 gr sunca,300 gr branza de vaci sarata,200 gr smantana,8 oua,500 ml lapte,Sare, piper,100 ml sos de rosii
Rulada in trei culori
Pentru aluatul verde :- 3 oua- 3 linguri de patrunjel verde (congelat)- 3 linguri de ulei- 3 linguri de faina- 1 si 1/2 linguri smantana- 1 lingurita praf de copt- sarePentru aluatul portocaliu :- 3 oua- 3 linguri pasta de ardei (sau de rosii)- 3 linguri de ulei- 3 linguri de faina- 1 lingurita praf de copt- 1 si 1/2 linguri smantana- sarePentru aluatul galben :- 3 oua- 3 linguri de ulei- 3 linguri de faina- 1 si 1/2 linguri smantana- 1 lingurita praf de copt- 4 linguri de branza telemea rasaPentru umplutura :- 300 g branza telemea de oi (sau de vaca)- 4 linguri de smantana- 1 ardei gras rosu taiat cubulete- piper
Aperitiv rece grecesc
masline cu samburi de migdale (se gasesc la Billa)masline negre cu pestebranza feta (sau telemea de vaca)castravetipiper rosucimbrisorrozmarinulei de maslinezeama de lamaie
Aperitiv cu crema de branza si morcov
un pachet foi de patisserie - 275go cutie crema de branza cu verdeata - Ceva fin pufos Delacoo cutie crema de branza cu usturoi - Ceva fin cremos Delacoun morcovo legatura de mararpiper macinat(optional)
Crema de branza cu marar
Pentru 4-6 portii:300 g branza de vaci75 g unt1 legatura mica de mararsare si piper dupa gust
Pateuri cu praz si branza de burduf
- foitaj (eu am cumparat Bella),- praz- branza de burduf- ou- sare, piper
Rosii umplute cu crema de branza
4 rosii1 cutie Delaco Ceva Fin Cremos Crema de branza cu smantana1 lingurita seminte de chimen1 ceapa
Brioșe cu ton și cașcaval
Cauți o rețetă rapidă și delicioasă pentru o gustare sărată? Încearcă aceste brioșe cu ton și cașcaval! Sunt ușor de făcut, gata în mai puțin de o oră și pot fi servite calde sau reci.O modalitate perfectă de a folosi conservele de ton rămase și o gustare sățioasă pentru orice moment al zilei.
Rulouri cu sunca si mascarpone
• 250g Galbani Mascarpone• 12 felii de sunca Parma• 1 legatura de busuioc proaspat• 1 ceapa• sare• ulei de masline extra virgin
Crutoane cu nuci si smochine
100g Gorgonzola Cremoso Galbani120g bagheta de paine250g smochine bine coapte20g miez de nuca
Pasta de branza cu castraveti
1 cutie Delaco Ceva Fin Pufos Crema de branză cu smantana4 castraveti medii1 ceapa mica10 masline1 oupiper
Chiftelute cu branza
branza de oaie,ardei iute,cimbru,ceapa rosie ( feliata si sarata),ouapesmetulei (pentru prajire)
Cascaval de casa
500 grame branza proaspata de vaci,500 ml lapte,75 g branza de oi,100 g unt,1/2 lingurita bicarbonat de sodiu,sare.
Branza Raw Din Caju
1+1/2 cani caju 1/3 cana apa 2 lingurite suc de lamaie (proaspat stors) 2 catei usturoi un varf de sare