Retete cu Branza De Vaci

Prajitură pufoasă cu brânză de vaci

Prăjitura pufoasă cu brânză de vaci este aromată, delicioasă și se pregătește extrem de simplu și foarte repede. Preparatul oferă senzația de confort și este sățios.

Gogoși cu brânză de vaci

Gogoșile sunt un desert simplu, ieftin și la îndemână, atunci când aveți poftă de ceva dulce. Astăzi vă propunem o rețetă de gogoși nedospite, cu brânză de vaci, dintr-un aluat moale, pe care le veți pune în vas cu lingura. Unii le mai numesc ”gogoși cu lingura”, dar compoziția lor este asemănătoare cu cea de papanași, așa că le puteți servi și cu smântână și dulceață.

Ștrudel cu brânză dulce și stafide

Atunci când aveți poftă de un desert tradițional și ușor de făcut, aceste ștrudele cu brânză de vaci sunt perfecte. O combinație delicioasă între ștrudel și clasica plăcintă cu brânză dulce și stafide, pe care o pregăteau mamele și bunicile noastre, doar că făcute cu aluat foietaj sau foi pentru plăcintă din comerț. Așadar, nu trebuie să vă bateți capul cu preparatul foilor. În mai puțin de o oră obțineți un desert aromat și parfumat, fără prea multă bătaie de cap. 

Cea mai simplă rețetă de papanași

Cea mai simplă rețetă de papanași de papanași sau gogoși cu brânză de vaci, Nimic nu se compară cu o porție de papanași după rețeta bunicii.

Cheesecake cu afine și iaurt (cu coacere)

Prăjiturile cu fructe de pădure sunt delicioase, aromate și extrem de apetisante, datorită culorilor deosebite ale fructelor de pădure. Mai ales dacă vorbim despre o prăjitură cu blat deschis la culoare cum este și acest cheesecake.  Rețetele de cheesecake cu coacere sunt evitate de mulți, care le consideră dificile. Nu este deloc așa, dimpotrivă. Acesta este un exemplu de cheesecake cu coacere ușor de făcut, cu care nu aveți cum să dați greș. 

Papanași fierți (ardelenești)

Papanașii fierți sunt specifici zonei Ardealului, sunt delicioși și ușor de făcut. Chiar dacă sunt mai puțin populari decât cei clasici, prăjiți, papanașii fierți au farmecul lor și merită să îi încercați măcar o dată.

Pască fără aluat - cea mai simplă rețetă de pască

Pasca fără aluat se face foarte ușor și, dacă alegeți această variantă, ați scăpat de 50% din bătaia de cap pe care o aveți cu frământatul și dospitul aluatului.

Pască tradițională cu brânză și stafide

Puține lucruri se compară cu preparatele tradiționale românești, mai ales cu pasca cu brânză și stafide de pe masa de Paște. Există mai multe feluri de a prepara pască, cu sau fără aluat.

Papanași prăjiți - rețeta cu care nu ai cum să dai greș

Papanașii, cel mai autentic și gustos desert românesc, căruia nimeni nu poate să-i reziste. În funcție de zona țării, există papanași fierți (în Ardeal și Transilvania) și papanași prăjiți.

Cheesecake Cu Iaurt

Cheesecake-ul nu este considerat, de obicei, un desert sanatos, dar aceasta versiune cu iaurt grecesc contine mai putine calorii si grasimi decat celelalte.

Cheesecake Cu Lamaie, Lime Si Ghimbir

200g biscuiti digestivi 60g unt 1 lime ulei Pentru umplutura: 560g branza de vaci 397g frisca lichida 3 linguri de sirop de ghimbir 2 lamai (zeama) 2 lime (zeama) 1 pachet de gelatina

Cheesecake Cu Portocale, Oreo Si Aperol Spritz

Reteta este facuta cu blat de Oreo, umplutura cu mascarpone si jeleu de Aperol spritz.

Platou taranesc

500 g ficatei de pui 300 g sunculita taraneasca sau kaizer branza de vaci un borcan de ciuperci champignon 1 morcov 2 cepe medii 4 graunti de usturoi malai patrunjel piper sare maghiran cimbru boia dulce de ardei smantana

Prajitura Cu Pere, Super Aromata

Aluat: 320 g faina 200 g unt 100 g zahar 1 priza sare 1/4 coaja lamaie 1 ou Umplutura: 1 kg pere 2 linguri zeama de lamaie 1 zahar vanilat Crema: 250 g branza de vaci cremoasa 200 g martipan 200 g smantana acrisoara 50 g zahar 1 galbenus

Pasteta cu ficat si carne de pui

Aluatul:300 g fainaun praf de sare250 g unt rece250 g branza de vaciUmplutura:400 g ficat pui3 cepe mari400 g piept pui250 ml frisca lichida2-3 linguri piper verde uscat si oparituntsare, pipermaghiran

Rozete cu carne si branza

1 ceapa mijlocie,150 g cascaval,1/2 lingurita de cimbru uscat,1/2 legatura de patrunjel,1 ou,500 g carne de porc tocata si condimentata,2 linguri pasta de rosii,piper,150 g branza de vaci,7 linguri de lapte,6 linguri de ulei,1 lingurita de sare,300 g faina,1 pliculet praf de copt,margarina pentru tava.

Prajitura cu branza si zmeura

Aluatul: 250 g faina,2 linguri zahar, 125 g unt moale,1 ou, 1 zahar vanilatUmplutura: 500 Quark/branza de vaci, 300 g zmeura congelata, 180 g zahar, 3 oua, 60 g amidon, 1 lingura coaja de lamaie

Prajitura cu branza de vaci

Aluat: 2 oua, 11 linguri cu zahar, 2 pliculete cu zahar vanilat, 9 linguri cu ulei, 250 ml iaurt, coaja de lamaie, 1 plic cu praf de copt stins cu zeama de lamaie, 350 g faina. Umplutura: 500 g branza de vaci, 10 linguri de zahar, 2 oua, 1 lingura de gris, 3 linguri cu praf de budinca cu gust de vanilie(in loc de aceasta se poate pune gris), coaja rasa de lamaie, vanilie, stafide, caise deshidratate-optional.

Biscuiti aperitiv

100 g telemea de oi300 g branza de vaci100 g unto legatura marar,o legatura patrunjel1 bucata ardei gras 2 bucati nuci1 pachet de biscuiti

Budinca de macaroane

250 g macaroane, 2 l apa, 250 g branza de vaci, 100g smantana, 50 g unt, 3 oua, 1 cana de lapte, 1 lingura faina, zahar- 5 linguri, zahar vanilinat-1

Invartita moldoveneasca (cu branza)

Pentru aluat:500g fainaputina sare1 ceasca de lapte2 linguri de untUmplutura:500g branza de vaci6 oua1 cana de zahar1 pahar cu stafide1 lingura zahar vanilatcoaja rasa de lamaiepraf de scortisoara

Sandwich doua buburuze

1 felie de paine1 lingura branza de vaci1 felie de branza telemea1 rosie cherry1 rondela de morcov1 rondela de maslina1 fir de ceapa verde1 fir marar

Tiramisu cu zmeura si crema de iaurt

un pachet piscoturi200g iaurt100g branza de vacizmeuraesenta de portocalesirop de zahar

Placinta creata cu branza si stafide

o foaie de placinta200 g stafide5-6 oua400-500 g branza de vaci500 g iaurt naturo jumatate cna de zahar tos3 plicuri zahar vanilatcoaja rasa de lamaiesareesenta de rom1-2 linguri faina

Tarta cu branza dulce si capsuni

blat:50 g biscuiti amarettini,150 g paine prajita,100 g unt,50 g zahar,3 linguri cafea tare;crema:200 g branza de vaci,300 ml smantina,3 oua,100 g zahar tos,2 plicuri zahar vanilat,coaja rasa de portocala,500 g capsuni,250 ml suc de portocale,un plic praf glazura transparenta

Inghetata-Tort de zmeura

Blatul:100 g unt si150 g piscoturi.Crema:300 g zmeura,o lamaie,750 g branza de vaci dulce,100 g zahar si200 g frisca.Pentru ornat:100 g zmeura sicateva frunze de menta.

Prajitura cu branza si visine

1 ou 125 g unt 250 g faina 2 linguri zahar pudra zahar vanilat Umplutura de branza 450 branza de vaci proaspata 200 g visine 200 g zahar 3 oua 2 linguri faina coaja de lamaie

Tort cu capsuni

80 g unt topit, 4 oua, 120 g zahar, 1 plic vanilie, 60 g faina, 60 g amidon si 50 g mac macinat. Crema: 800 g capsuni, 1 kg branza de vaci, 150 g zahar, sucul si coaja de la o lamaie, 6 foi de gelatina, 250 ml frisca, 1 pachet praf gelatina alba, 250 ml suc de visine si 150 g martipan

Prajitura cu branza fara aluat

- 500 g branza de vaci- 3 oua mici (sau 2 mari)- 125 g zahar- 2 plicuri zahar vanilat- 100 ml smantana- 180 ml lapte- 70 ml ulei- 1 plic budinca vanilie- margarina pentru uns tava- zahar pudra pentru ornat

Prajitura cu branza, lamaie si bezea

Pentru blat :4 galbenusuri,frecate spuma cu:9 linguri zahar,9 linguri lapte,9 lnguri ulei,12 liguri faina + un praf de copt.Crema :600 g brinza de vaci grasa (de la piata),200 g zahar,3 oua intregi,vanilie,coaja si zeama de la 2 lamai.Bezeaua:4 albusuri (cele de la blat) batute foarte bine cu7 linguri de zahar.

Tarte cu rosii si mozzarella

Ingrediente pentru 12 portii:1-2 catei de usturoi,150 g. de branza de vaci,6 linguri de ulei,6 linguri de lapte,sare si piper,10 g. praf de copt,1-2 lingurite de praf de condimente,300 g. faina,3 rosii,220 g. branza tip mozzarella,1 legatura de busuioc,ulei de masline,24 de forme de hartie cerata pentru muffins.

Mini clatite pufoase cu mere si lamaie

250 g branza de vaci,2 oua,1/2 cana faina,2-3 linguri iaurt,5-6 linguri de zahar,1/2 lamaie,2 mere,1 pliculet praf de copt,1 pliculet zahar vanilat

Rulada cu crema de branza si mure

- 5 oua- 5 linguri de zahar pudra- 5 linguri de ulei- 5 linguri faina- 1/2 lingurita praf de copt- coaja rasa de la o lamaie- 1 plic de zahar vanilat- 2 linguri de smantana- 1 lingura de cacaoumplutura- 300 gr branza de vaci- 200 gr mure(sau sirop de mure)- 4 linguri zahar pudra(sau dupa gust)- 3 linguri de smantana

Spuma de branza cu capsuni si cirese

Ingrediente:125g zahar pudra,250g branza de vaci,200ml frisca lichida,100g mascarpone,200g capsuni,200g cirese.

Tort cu fructe de padure

Pentru blat:* 6 oua* 6 linguri faina* 6 linguri zahar* 6 linguri ulei* 1 praf de copt* 1 zahar vanilat* esenta de vaniliePentru crema:* 400 g fructe de padure* 200 g branza de vaci* 200 g frisca lichida* 200 g zahar pudraPentru asamblare mai folosim un blat dreptunghiular care se prepara din:Pentru desenarea modelului de pe blat folosim:* 30 g piure fructe de padure* 30 g unt* 20 g faina* 20 g zaharPentru blat:* 4 oua* 4 linguri faina* 4 linguri zahar* esenta de vanilie* 2 linguri ulei* jumatate lingurita praf de copt

Rulada cu branza

3 oua5 linguri iaurt1/2 lingurita sare1/2 praf de copt400 g faina100 ml lapte50 ml ulei1 lingurita pasta de ardeiUmplutura:300 g branza de vaci1 legatura ceapa verde1 ardei rosu100 g smantanasunca

Cheesecake cu piersici

250 g biscuiti digestivi2 linguri unt topit1 lingura zahar300 g branza de vaci3 linguri smantana dulce1 lamaieesenta de migdaleesenta de lamaie2-3 piersicicolorant alimentar

Paine cu branza

600 g faina1 plic drojdie uscata1 lingurita sare1 lingurita zahar150 g branza de vaci50 g crema de branza1 ou1 galbenus2 linguri margarinaapa calduta1 albus

Rulada din albusuri cu crema de mascarpone si fructe de padure

Pentru blat:6 albusuri6 linguri de zahar5 linguri de faina2 linguri de gris1 praf de sare1 lingurita zahar pudra cu pastai de vanilieCrema:250 gr mascarpone5 linguri branza de vaci4 linguri zahar pudra2 lingurite zahar pudra cu pastai de vanilie1 lingura coaja rasa de lamaie1 lingura zeama de lamaiefructe de padureciocolata cu lapte

Budinca dulce de macaroane

1 punga de macaroane500 g branza de vaci200 g crema de branzacoaja de lamaie200 g zahar5 oua

Budinca de paste cu branza de vaci

200g stafideromsuc de portocalescortisoara200g mascarpone200g branza de vaci2 linguri amidon de porumb3 oua100g zahar1 lingura zahar vanilat2 linguri smantanazeama de la 1 lamaie

Chifle rumenite cu somon afumat

Pentru 2 portii:2 chifle cu seminte100 g somon afumatjumatate de legatura de marar – daca nu aveti, puteti pune busuioc100 g branza de vacijumatate de ceapa rosie micasare si piper – optional

Crema de branza cu marar

Pentru 4-6 portii:300 g branza de vaci75 g unt1 legatura mica de mararsare si piper dupa gust

Coltunasi cu branza de vaci si smantana

400g faina1 ou300g branza de vaci2 galbenusuri100g untsaresmantana

Focaccia umpluta cu branza

500g faina150g branza de vacicondimente pt pizaa (mediteraneene)ulei de maslinedrojdie350ml apa calda

Briose cu caise si crema azurie de branza

250g faina2 lingurite praf de copt1/2 lingurita bicarbonat de sodiusare1 ou80ml ulei200ml lapte batut200g crema de branza de vaci130g zahar100g pulpa de caise taiata cubulete1 lingura zahar pudra3 linguri suc de lamaiecolorant alimentar albastru

Prajitura cu mure

Ingrediente pentru 18 bucati: Blat: 6 oua 5 linguri rom 180 g. zahar 200 g. faina de hrisca 2 pliculete de zahar vanilat 2 lingurite praf de copt   Umplutura: 10 g. gelatina 500 g. mure 750 g. branza de vaci 5 linguri miere 2 pliculete de zahar vanilat sucul si coaja de la 2 lamai 400 ml. frisca 1 plic Tort Gelee 250 ml. suc de visine

Tort cu ricotta

blat: 6 oua 6 linguri zahar 6 linguri faina 1 varf cutit sare 1/2 praf de copt 1 plic zahar vanilat crema 1: 250 g ricotta 200 g ciocolata amaruie 200 g frisca crema 2: 200 g branza de vaci 100 g iaurt 1 ciocolata amaruie 200 g frisca 100 g zahar pudra

Strudel Tirolez cu mere sau branza dulce

Pentru aluat: faina Arpis ou smantana, margarina miere (pentru uns aluatul) Pentru umplut strudelul cu mere: mere zahar scortisoara Pentru umplut strudelul cu branza: branza de vaci oua, zahar stafide esenta de vanilie