Atunci când aveți poftă de un desert tradițional și ușor de făcut, aceste ștrudele cu brânză de vaci sunt perfecte. O combinație delicioasă între ștrudel și clasica plăcintă cu brânză dulce și stafide, pe care o pregăteau mamele și bunicile noastre, doar că făcute cu aluat foietaj sau foi pentru plăcintă din comerț. Așadar, nu trebuie să vă bateți capul cu preparatul foilor. În mai puțin de o oră obțineți un desert aromat și parfumat, fără prea multă bătaie de cap. 

Ștrudel cu brânză dulce și stafide
Timp total 45 minute

Ingrediente

  • 400 g aluat foietaj sau foi pentru plăcintă
  • unt (opțional)
  • 500 g brânză de vaci
  • 2 ouă
  • 2 linguri griș
  • 70 g zahăr
  • 1 plic zahăr vanilat
  • 100 g stafide
  • ou pentru uns
  • zahăr pudră pentru decor

Mod de preparare

Pentru început, decongelați foile de plăcintă sau aluatul foietaj. Dacă folosiți foi de plăcintă, va trebui să le ungeți cu unt topit între ele. Puneți brânza de vaci la scurs într-o sită. Puneți stafidele în apă caldă să se hidrateze. Pregătiți o tavă pe care o tapetați cu hârtie de copt și preîncălziți cuptorul la 180 de grade.

Într-un bol, amestecați brânza scursă de zer cu cele două ouă, zahărul, grișul și stafidele. Grișul are rolul de a absorbi excesul de apă, iar ouăle vor lega compoziția.

Tăiați aluatul foietaj în 6 sau 8 bucăți, în funcție de cât de mare este bucata și câte ștrudele vreți să obțineți. Puneți două linguri de umplutură pe fiecare bucată de aluat și împăturiți, presând ușor marginile. Înțepați cu o furculiță din loc în loc.

Dacă vreți să obțineți un singur ștrudel, mare, lăsați foaia de aluat întreagă, așezați umplutura și rulați ușor.

Așezați ștrudelele pe tavă și ungeți cu ou bătut. Dați la cuptor pentru 30-35 de minute sau până când au devenit aurii și s-au rumenit frumos.

După ce s-au răcit puțin, pudrați cu zahăr sau serviți ca atare.

Poftă bună!