Ciorba de pui

Ciorba de pui retete: cum gatesti ciorba de pui si cele mai gustoase retete de ciorba de pui ardeleneasca, ciorba de pui simpla, ciorba de pui cu usturoi si tarhon, ciorba de pui cu iaurt, ciorba de perisoare pui, ciorba pui, ciorba de perisoare de pui, ciorba de, ciorba de burta, ciorba de legume.

Ciorbă rădăuțeană de pui după rețeta originală

Descoperă cum să prepari o ciorbă rădăuțeană de pui ca la carte! Urmează rețeta originală, de la alegerea ingredientelor până la modul corect de a fierbe. Gust autentic garantat!

Ciorbă de pui cu iaurt - remediul excelent pentru răceală (rețetă arăbească)

Ciorba de pui cu iaurt este o rețetă asemănătoare cu ciorba de pui a la grec, numai că aceasta este de inspirație arăbească. Gustul de smântână este înlocuit cu un gust acrișor, de iaurt, și cu o aromă orientală, dată de cumin (chimion). Ciorba de iaurt este un remediu foarte bun atunci când sunteți răciți sau gripați și vă ajută să vă puneți rapid pe picioare. Se face foarte simplu și se servește fierbinte, cu mult pătrunjel proaspăt sau mentă verde.

Ciorbă țărănească de pui. Rețeta clasică, cu multe legume

Vezi cum se prepară o ciorbă țărănească de pui, gustoasă și sănătoasă, cu multe legume și o explozie de arome și de culori în farfurie. Cea mai bună alegere pentru un prânz perfect.

Ciorbă de pui a la grec

Ciorba de pui a la grec este una dintre cele mai gustoase și sățioase ciorbe pe care le puteți prepara. Nu este greu de făcut iar rețeta aceasta este fix ceea ce căutați!

Ciorbă de pui cu borș

Dintre toate ciorbele, cea de pui este cel mai simplu de făcut, foarte gustoasă și una dintre primele ciorbe pe care amatorii într-ale gătitului învață să le facă.  Dacă știi să faci ciorbă de pui, poți învăța foarte ușor să faci orice fel de ciorbă, pentru că poți înlocui carnea de pui cu una de curcan, porc, vită etc.  Ciorbele, în general, se împart în două mari categorii: dulci și acre. În funcție de gusturi, preferințe și carnea din care este făcută ciorba, puteți să adaptați gusturile și aromele. Astăzi vă propunem o ciorbă de pui acrișoară, cu borș și leuștean. Aveți nevoie de carne de pui, dar nu piept și pulpe, ci măruntaie, însemnând aripi, spate, organe. Puteți folosi borș la plic sau borș proaspăt. 

Mancaruri din resturi de friptura

&icircn zona noastra a doua zi dupa nunta se face &quotzama acra&quot unde pot veni nuntasii si cu copiii. Ciorba servita e extraordinara pentru ca se face din friptura ramasa(de porc si pui) plus zarzavaturi si alte cele. Daca faci acasa o petrecere ram&acircn multe bucatele pe care le poti refolosi. &Icircn afara de ciorba am mai pregatit si o m&acircncarica delicioasa pentru felul doi. pentru ciorba: carne din friptura ceapa morcovi telina tarhon sare piper Pentru felul doi: 2 pulpe de pui fripte la gratar 2 bucati de carne de porc facute &icircn tava 1 legatura de ceapa verde 1 legatura de praz tinerel 1 conserva de rosii taiate 1 conserva de lapte de cocos 1 borcan de 800 ml de fasole verde fiarta verdeata condimente cajun ulei

Ciorbă de miel cu măcriș

Ciorbă de miel cu măcriș - o mâncare tradițională și sănătoasă, bogată în nutrienți și arome autentice.

Ciorbă de pui cu tarhon

Ciorba de pui cu tarhon este o ciorbă clasică românească, perfectă pentru o zi răcoroasă sau când vrei ceva ușor și hrănitor. E atât de simplă încât o poate face oricine, chiar și cineva care nu are multă experiență în bucătărie.

Ciorba cu carne de pasare

500g carne de pasare, 1 morcov,1 telina mica,2 ardei grasi, 2 rosii (3 linguri de zarzavat de ciorba din borcan) 2 linguri de bulion, 1 ceapa, o legtaura de leustean, 1 cartof, apa, sare, 150 g taitei1 ou, 100 g smantana

Ciorbă de pui cu multe legume

Descoperă rețeta noastră de ciorbă de pui cu multe legume, perfectă pentru un prânz sănătos și gustos. Ingrediente proaspete, pași detaliați și sfaturi utile. Fii gata să impresionezi cu o ciorbă delicioasă!

Ciorba de gulii umplute

gulii (de obicei cam cate persoane sunt) - eu am pus 4 bucati - se folosesc si frunzelezarzavat pentru ciorba: morcov si patrunjel500 g carne tocata amestec vita cu porc3 linguri de orez3 ouaverdeata tocata pentru compozitia de carne1 cutie 200 g smantanasare, piper

Ciorba de pui cu ciuperci

2 cepe mari uscate o legatura de ceapa verde;1 ardei rosu;2 morocovi; o telina mica; 2 cutii de ciuperci;1 piept mare de pui;concentrat de legume;piper;verdeata;bors;rosii 4;bulion 2 linguri;ulei 2 linguri.

Ciorbă de ardei umpluți

Nimic nu se compară cu o porție delicioasă de ciorbă de ardei umpluți, cu o lingură de smântână și pâine proaspătă. Rețeta de ciorbă este foarte populară în Ardeal și are influențe ungurești, în timp ce în celelalte zone ale țării se gătește mai des ardeiul umplut, cu puțin sos. Singura diferență față de rețeta clasică de ardei umpluți este aceea că ardeii vor fierbe într-o ciorbă de roșii, foarte ușor de făcut. Veți avea nevoie de suc de roșii, dar nu pastă sau bulion, pentru că trebuie să fie cât mai subțire. Pentru umplerea ardeilor puteți folosi carne tocată de vită, porc sau amestec, cu cât mai multă grăsime. Dacă folosiți o carne slabă, ardeii vor ieși uscați și fazi. 

Ciorba de varza dulce cu iaurt

o ceapa mare si o ceapa mica, 2 morcovi, radacina de telina, un pastirnac, 2 cartofi mici, varza dulce, iaurt (lapte batut), zarzavat de ciorba (pus de asta-toamna: rosii, ardei gras, frunze de telina, frunze de patrunjel si sare). sare, delikat, marar.

Yayla Çorbasi - ciorbă turcească de iaurt

Bucătăria turcească este destul de asemănătoare cu cea românească, mai ales în ceea ce privește ciorbele și mâncărurile tradiționale. O mulțime de mâncăruri sunt inspirate din bucătăria otomană, iar această ciorbă de iaurt își face loc, timid, și între mâncărurile noastre. Ciorba de iaurt sau Yayla Corbasi este un remediu excelent pentru răceală și seamănă, ca mod de preparare, cu ciorba a la grec, mult mai cunoscută la noi. 

Terbiyeli Köfte Çorbası - ciorbă de perișoare în stil turcesc

Ciorba de perișoare, atât de populară în bucătăria românească, este, de fapt, o ciorbă tradițională din bucătăria otomană. Varianta originală se numește Terbiyeli Köfte Çorbası și este ușor diferită de rețeta din bucătăria românească. Ciorba de perișoare turcească este una dreasă cu iaurt, așadar o combinație între ciorba clasică de perișoare și ciorba de perișoare a la grec. Se face ușor și trebuie să o încercați măcar o dată, dacă vă place ciorba de perișoare în general.  Pentru această rețetă veți avea nevoie de carne tocată de miel sau vită pentru că, după cum știți, în cultura musulmană nu se consumă carne de porc. 

Ciorbă cu perișoare din carne de pui

Învață cum să pregătești ciorba de perișoare din carne de pui – o rețetă simplă, sănătoasă și delicioasă. Perfectă pentru zilele reci sau oricând îți dorești o masă ușoară și gustoasă!

Ciorba cu varza

- o varza mica- o ceapa alba- un morcov- 300 gr carne de pui- o lingurita de boia- 4-5 linguri de ulei- o legatura de patrunjel- cateva crengute de cimbru (verde sau uscat)- 2 oua- 200 gr smantana- 3-4 litri de apa

Ciorbă de văcuță cu legume. Rețetă tradițională și sățioasă!

Descoperă secretul unei ciorbe de văcuță cu legume perfecte! O rețetă tradițională, plină de arome și nutrienți, ideală pentru mesele în familie sau zilele răcoroase.

Ciorbă de miel cu leuștean și orez

Ciorba de miel cu leuștean și orez este o mâncare tradițională românească are aduce un gust rafinat meselor de sărbători și este preferată în special de Paște.

Ciorbă de lobodă dreasă cu smântână - Rețetă tradițională

Gătește rețeta perfectă pentru ciorba de lobodă dreasă cu smântână! O rețetă ușoară și tradițională, perfectă pentru o masă sănătoasă și gustoasă. 

Ciorbă de perișoare acrită cu borș - rețetă tradițională românească

Descoperă cum să prepari o autentică ciorbă de perișoare acrită cu borș, pas cu pas. Rețeta tradițională, plină de gust și arome, perfectă pentru orice masă în familie. Sfaturi pentru a obține cel mai bun gust.

Ciorba de paste cu legume

1 punga paste, 2 morcovi,1 rosie,mazare,bors magic,vegeta

Ciorbă de ciuperci Pleurotus. Rețeta delicioasă și rapidă

Descoperă cum să faci cea mai bună ciorbă de ciuperci Pleurotus. O ciorbă ușor de făcut și plină de savoare!

Ciorbă de salată verde cu smântână

Această rețetă de ciorbă de salată verde cu smântână este mult mai delicioasă decât ar putea sugera numele. Salata verde este combinată cu ceapă dulce (șalotă), smântână dublă (grasă) și mult mărar pentru o ciorbă delicioasă de vară și nu numai.

Ardei iuți pentru ciorbă

O rețetă simplă și rapidă pentru un amestec de ardei iuți, ceapă și ardei gras, perfect pentru a adăuga iuțeală ciorbelor tale. 

Supa picanta cu taitei si creveti

Cantitati pentru 2 l supa: o punga de legume congelate pentru ciorba de vacuta (se gasesc la casa taraneasca) 3-4 linguri de suc de rosii 400 gr. de creveti decorticati 3 cubulete baza supa de pui (eu am folosit maggi supa de gaina) taitei (eu am folosit 3 pachetele de taitei de la rollton fara sa adaug si condimentele si uleiul pentru supa din pachetele) ulei de masline sare piper boia iute

Ciorba racoritoare de vara

-3 morcovi taiati rondele -3 rosii taiate cubulete -2,5 l de apa -200 ml bors -sare dupa gust

Ciorbă de dovlecei cu smântână

Ciorbă de dovlecei cu smântână este o ciorbă ușor de preparat care nu necesită mult timp.

Ciorba de salata ca la Brasov

4 buc. salata, cateva bucatele de slanina, 500 g iaurt, 200 g smantana4 oua, 2 linguri faina, usturoi, marar

Ciorba de salata verde ca la Brasov

4 buc. salata verdecateva bucatele de slanina500 g iaurt200 g smantana4 oua2 linguri fainausturoimarar

Ciorba cu spanac

Pentru 5 portii:spanac proaspat - 500 gceapa - 100 gardei gras - 50 gmorcovi - 50 gorez - 20 gpasta de tomate - 50 gulei - 50 mlbors - 1 lleustean verde - 1 legaturasare dupa gust

Ciorba de cocos

1 cocos, 1 morcov, 1 pastarnac, 1 ceapa, 1 radacina de patrunjel, 1 telina mica, 1 ardei rosu, fidea / taitei/ speghete, sare, delikat, bors proaspat, patrunjel, marar, leustean

Ciorbă de castraveți murați

Descoperă rețeta simplă și rapidă de ciorbă de castraveți murați, o mâncare tradițională românească, apreciată pentru gustul său acrișor și revigorant. 

Ciorbă de perișoare a la grec

Ciorba de perișoare este una dintre cele mai gustoase ciorbe din bucătăria românească. Dar dacă v-ați plictisit de varianta clasică, puteți opta pentru o ciorbă de perișoare a la grec, foarte gustoasă și aromată. Ciorba de perișoare a la grec este o combinație între ciorba clasică de pui a la grec și ciorba de perișoare. Dacă vă place ideea de ciorbă cu smântână, dar și perișoarele, atunci această ciorbă se va transforma rapid în preferata voastră.  Se poate face cu orice fel de carne, dar noi am ales astăzi să facem perișoarele din carne de curcan.

Ciorba taraneasca de vita

2 l apa, 1 l bors, 1 kg carne de vaca, 1 ceapa, 1 morcov,1 patrunjel, 1/2 telina, 1 mana fasole tucara, 1/4 varza mica, 2 cartofi, 2 rosii, verdeata (marar, patrunjel, leustean), sare.

Ciorba de salata cu oua si iaurt

2 bucati salata1 legatura ceapa verde1 morcov1 borcanel iaurt,lapte batut,obtional2 oua2 linguri pasta de tomatebors dupa gust2 linguri uleisareleustean verde

Fasolada - ciorbă de fasole în stil grecesc

Ciorba de fasole este una dintre cele mai cunoscute și apreciate ciorbe din bucătăria românească. Dar nu este o ciorbă care se regăsește doar la noi, ci și în alte bucătării internaționale. La greci, de exemplu, găsiți ciorbă de fasole cu denumirea Fasolada. Se face ușor, puțin diferit de varianta românească, și este excelentă alături de o bucată de pâine proaspătă, unsă cu puțin ulei de măsline. 

Pui Backhendl - pui pane în stil vienez

Bucătăria austriacă este foarte bogată în preparate de tip pane. Să ne gândim numai la șnițelul vienez, devenit celebru în toată lumea. Dar nu numai pieptul de pui sau mușchiul de vită sau de porc pot fi gătite pane, ci și bucățile întregi de carne de pui, cum este și rețeta pe care v-o propunem astăzi.  Puiul Backhendl nu este altceva decât pui pane, prăjit. Puteți prăji o jumătate de pui odată sau pe bucăți, depinde de dimensiunea puiului și de preferințele voastre. Puteți pregăti pui Backhendl pentru orice masă și orice ocazie, alături de o porție de cartofi și un sos de usturoi. 

Ciorba de varza cu afumatura

½ varza noua proaspata2 morcovi1 ceapa½ telina500 gr afumatura (costita, scarita)500 ml zaravat1 l bors100 ml ulei1 leg. patrunjel

Ciorbă de găină la oala sub presiune

Ciorba de găină este un preparat tradițional românesc, savurat de generații întregi. Însă, în ritmul alert al vieții moderne, gătitul poate deveni o provocare. De aceea, oala sub presiune vine în ajutorul nostru, reducând semnificativ timpul de preparare al acestei delicioase ciorbe.

Ciorba de ardei

500 g carne tocata, 2 linguri orez, 8 ardei, 100 g smantana, 200 ml bulion sau 2 linguri pasta de rosii, 2 oua, 1 lingurita boia dulce 2 morcovi, 100 g telina

Ciorbă de spanac cu afumătură

Ciorba de spanac dreasă cu smântână și afumătură este o rețetă specific ardelenească, foarte gustoasă și potrivită în perioada aceasta.  În piață a apărut spanacul proaspăt, așa că nu există perioadă mai potrivită decât aceasta ca să vă bucurați de verdețurile de sezon. Ciorba de spanac cu afumătură seamănă cu ciorba de salată, dar dacă vă place spanacul, trebuie neapărat să o încercați!

Ciorbă de praz - cea mai simplă rețetă

Ciorba de praz este un preparat tradițional românesc, sănătos și ușor de preparat, ideal pentru o masă hrănitoare. Descoperă rețeta completă și beneficiile acestei ciorbe delicioase!

Ciorba de salata dreasa cu ou

1 salata mare 1 ceapa potrivita 1 morcov potrivit 1 pastarnac mic 1/2 ardei gras verde suc de rosii 1 lingura delikat 1 lingura bors magic 1 legatura patrunjel 2 oua sare

Ciorba de loboda dreasa cu ou

2 cepe uscate,1 morcov,2 legaturi ceapa verde,5 legaturi mari de loboda,1 cartof,1 legatura leustean verde,2 oua,o lingura de sare,un varf de cutit sare de lamaie,3-4 linguri ulei.

Ciorbă de fasole servită în pâine

Ciorba de fasole este unul dintre acele preparate care ne aduce aminte de gustul mâncării de acasă, făcută de mama sau bunica. Dacă vă place ciorba de fasole, trebuie să încercați această rețetă, servită în pâine. Ciorbă fierbinte, într-un bol crocant de pâine, pe care îl puteți mânca pe măsură ce mâncați din ciorbă. Sună delicios, nu-i așa? Multe restaurante servesc ciorba de fasole așa, iar astăzi ne-am gândit să vă propunem o rețetă pe care să o faceți acasă. Pâinea suport o puteți cumpăra, pentru a vă fi mai simplu, sau o puteți face voi, dacă aveți timp și răbdare. Totuși, ciorba este foarte gustoasă servită din pâine pe vatră, pe care o găsiți în supermarketuri.