Cornulete cu untura

Cornulete cu untura retete: cum gatesti cornulete cu untura si cele mai gustoase retete de cornulete cu untura si smantana, retete cornulete cu untura, intorsuri cu untura, minciunele cu untura, cornulete cu iaurt, cornulete cu osanza, cornulete cu susan, cornulete cu faina integrala, cornulete fragede de post cu otet, cornulete ca la mama acasa.

Cornulete cu untura si rahat

* 150 g untura * 2 galbenusuri * 100 g smantana * 1 lingurita extract de vanilie * 1 praf de sare * faina cat cuprinde * zahar pudra pentru pudrat * rahat

Cornulețe cu smântână și untură. Un deliciu ca pe vremea bunicii

Cornulețe fragede cu smântână și untură - una din cele mai delicioase și mai bune rețete de cornulețe.

Cornulete Cu Mac De Craciun

350g faina 250g untura (1 pachet de unt sau margarina) Jumatate de ceasca apa minerala sau obisnuita 1 lingurita bicarbonat 1 lamaie 1 praf de sare 100ml lapte 200g zahar esenta de vanilie 200g mac

Cornulete Cu Dulceata

2 cani de faina, jumatate de cana de untura, un ou, 2-3 linguri de smantana, dulceata (in loc de dulceata se poate folosi rahat taiat cubulete, miez de nuca prajita sau dulceata de prune amestecata cu nuca macinata), un pliculet de zahar vanilat, 200 gr de zahar pudra

Cornulete Cu Nuci

250g faina; 200g unt; 100g nuci macinate; 70 g zahar pudra; sare, esenta de migdale.

Cornulete Cu Mere

Aluatul: 70 g unt 100 g brinza de vaci 120 g faina coaja de lamiie Umplutura: 1 mar citiva stropi zeama lamiie 3 linguri stafide scortisoara 3 linguri miere 30 g nuci macinate

Cornulete Dospite

1 ou 1 pahar mic de lapte caldut ( cam 100 ml lapte) 550-600 gr. faina 1 pachet margarina (250 gr) 1 pachetel de drojdie proaspata (25 gr.) 2 pliculete zahar vanilat

Mohnkipferl - Cornulete Cu Mac

Ingrediente: 170gr faina, foarte putin praf de copt, un sfert de lingurita rasa, 90gr. zahar pudra, 1 zahar vanilat, un praf de sare, 2 galbenusuri, 140gr margarina, 70gr mac (eu am folosit mac macinat).

Cornulete Cu Unt Si Susan

500 gr faina 1 galbenus 1/2 cub drojdie proaspata (25 gr) 1/2 lingura sare 1 lingurita zahar 300 ml lapte caldut unt albus pentru uns diverse seminte (susan, chimen, in)

Cornulete Delicioase Cu Rahat

500 gr făină, 250 gr unt, 4 gălbenuşuri, 30 gr drojdie dizolvată în 4 linguri de lapte, 1 lingură de zahăr, 2 linguri de smântână, 1 linguriţă rasă de sare, zahar pudra, rahat

Cornulete Cu Osanza

Aluat: * 2 oua * 4 linguri zahar * 4 linguri ulei * 4 linguri otet * 1 lingura amoniu * 1 kg faina * 1,5-2 pahare apa minerala * coaja rasa de lamai, portocala * arome Crema * 1 kg osanza de porc * 400 g faina * dulceata * rahat

Cornulete Cu Cascaval Si Mac

1 kg. de faina, un sfert de kg. de cascaval, 5 linguri margarina, 6 linguri smintina, (2 linguri chimen macinat era in reteta) mac.

Cornulete Cu Sunca Si Branza Afumata

Aluat: 350 g faina, 20-25 g drojdie, 5 linguri ulei, 150 ml lapte(aprox.), 1 ou, putin zahar, sare dupa gust- eu am pus o lingurita, 1 ou batut, amestecat cu ceva apa, pentru uns cornuletele. umplutura: sunca, branza afumata.

Cornulețe fragede cu gem

Cornulețele de casă fragede cu gem pot transforma o zi obișnuită într-o sărbătoare. Se pregătesc din doar câteva ingrediente, ce se găsesc aproape tot timpul în cele mai multe bucătării din țară.

Cornulete Cu Sunca Si Cascaval

- 500 gr faina - 25 gr drojdie proaspata - 150 ml lapte - 1 lingurita rasa zahar - 1 galbenus - 50 gr unt - 1 lingurita sare - 200 gr sunca presata - 200 gr cascaval * 1 albus * fulgi de chilli * chimen

Cornulete Cu Faina Integrala De Post

200ml ulei 120ml bors 7g drojdie uscata 1 praf de sare 1 lingura esenta naturala de vanilie 1 lingurita zahar vanilat 200g faina integrala 300g faina alba 000 1 lingura coaja de portocala dezhidratata magiun de prune sau alte umpluturi dupa gust

Cornulete cu gem de caise

Aluatul: 45 dkg faina 5 dkg zahar pudra 12.5 dkg margarina 6 dkg untura un pic de sare 2.5 dkg drojdie un galbenus de ou aproximativ 1.5 dl lapte rece. Eu am pus doar 1 dl de lapte rece si am adaugat 2 linguri mari de iaurt gras a necesitat cam cu 5 dkg mai multa faina. Umplutura: Gem de caise Ungere: 2 galbenuse de ou 10 dkg= 100 gr

Paine prajita unsa cu untura

paine untura ceapa rosie boia mere jumari

Prajitura cu nuca Jerbou

Coca (pentru 3 foi): 600 g faina 3 galbenusuri 200 g margarina sau 150 g untura (eu am pus 4 linguri untura) un cub de drojdie 2 linguri de zahar 100 ml lapte Umplutura: 500 g nuca 8 linguri de zahar esenta de rom 3 albusuri un plic de zahar vanilat gem Glazura: 2 linguri de cacao 8 linguri zahar praf 2 linguri de ulei o lingura de apa fiarta

Soare arzator, prajitura pentru cafea

420 g faina20 g drojdie proaspata160 ml lapte50 g zahar80 g untura (sau untura vegetala/unt/ulei)1 lingurita sare1 ou coaja rasa de lamaieGlazura: 2 linguri suc de lamaie, 1 cana (250 ml) zahar pudra, 1/4 lingurita esenta vanilieIn plus: 2-3 linguri gem/jeleu de fructe ...dupa preferinta, 1/4 cana nuci tocate sau migdale feliate

Zabic

250g malai apa untura sare

Cornulete Cu Sunca Si Cascaval

100g smantana , 200g faina, 100g sunca de Praga, 100g cascaval sare, piper, 1 ou (ingredientele din reteta sunt pentru o portie mica, respectiv 25 de bucati)

"Mansaf"- mancarea nationala a Iordaniei

Avem nevoie de : -2 kg carne de miel -2 bulgari de iaurt uscat de capra"jameed" -2 paini " shrak" -1 ceapa -3 cani de orez care se fierb in 4 cani de apa -sare dupa gust -1 cana de seminte de migdale -1 cana de seminte de pin"snobar" -2 lingurite condiment pentru "mansaf":all spice,piper,cuisoare,coriandru,ghimbir,cardamom,scortisoara,nucsoara,piper alb -3 lingurite curcuma -3 linguri ulei vegetal -2 linguri untura de oaie( optional) beduinii fierb orezul in apa cu sare si untura de oaie

Cornulețe de post cu margarină

Această rețetă este perfectă pentru a prepara cele mai fragede cornulețe de post, cu margarină, pudrate cu zahăr, ce vi se vor topi în gură!

Cornulețe cu rahat, fragede, ca la mama acasă

(pentru aproximativ 40 de cornulețe)300 g de făină150 g de unt cu minimum 80% grăsime 70 g de zahăr tos 1 linguriță de praf de copt un praf de sare fină 1 gălbenuș 1 ou întreg 2 linguri de lapte 150 g de rahat 150 g de zahăr pudră

Cornulețe fragede de post, cu gem sau rahat

Cornulețele de post cu gem sau rahat pot fi fragede, chiar dacă sunt pregătite în varianta de post, fără ouă, unt, untură sau smântână.

Cornulețe de post cu rahat și apă minerală

În perioada postului, puteți alege să pregătiți o rețetă simplă și rapidă de cornulețe cu rahat, apă minerală și aluat fraged.

Placinta cu spanac si branza

pentru foi: 500 gr.faina drajdie,sare,oregano cca.60 ml.ulei apa claduta pt.compozitie: 1 kg.spanac proaspat 2 oua 1 lingura untura cca.300.gr.branza telemea marar(optional) 1 legatura ceapa verde

Tocana munteneasca

3-4 cartofi, 500 g carne de porc, 2 morcovi, 2 ardei grasi, 100 g. ciuperci, 2 cepe mari, sare si piper dupa gust untura malai

Intorsuri

-1 kg de faina alba. -1 ou. -50 g untura de porc. -150 ml de ulei sare dupa caz 200 g brinza sarata sau dulce mere pregatite ca pentru placinte.

Placinta cu varza

15 linguri de faina drojdie cit o nuca untura cit o nuca 1 ou apa calduta varza verde sare piper ulei

Pateu de casa - reteta slovaca

400 g ficatei de pui 4 oua 200 ml smantana pentru gatit 150- 200 g untura ( porc rata gasca) 1 lingurita sare piper negru proaspat macinat.

Biscuiti aromati in forma de stea

- 300 g faina - 200 g untura  - 100 g zahar - 1 ou - un praf de sare - putina vanilie, sau scortisoara pentru extra flavors..

Scovergi

500 g faina 350-400 ml apa calduta un cub de drojdie 2 linguri zahar o lingura untura solida (2 linguri ulei) 1/2 lingurita sare Pentru prajit: 1/2 l ulei

Cornulețe cu iaurt - ies fragede de fiecare dată

Cornulețele cu iaurt se numără printre deserturile preferate din copilărie pentru mulți români.

Varza cu taitei de casa

1 kg Faina4 Oua2,5kg Varza alba dulce250g Untura5g Piper50g Sare

Cornulețe de post cu apă minerală

Cornulețele de post cu apă minerală sunt foarte ușor de făcut și normal, nu conțin nici ouă, nici unt și niciun gram de smântână.

Puseuri

faina-500g, oua- 2 bucati, margarina (unt, untura)-250 g, lapte-150 ml, zahar- 4 linguri, 1 praf sare, 1 lingura cacao, 1 lingura gem (prune), drojdie-25 g, esenta de rom, 1 farfurie nuca macinata

Pogaci cu jumari

600 gr faina 160 gr jumari 200 gr untura 4 galbenusuri ou 30 gr drojdie proaspata 400 ml smantana 1 lingurita sare piper

Focaccia cu prosciutto

500g faina alba 250ml apa 25g drojdie 150g prosciutto sau bacon afumat 50g untura sau unt 8 g sare 12 lingurita zahar 1 ou batut pt uns

Curechi de dovleac

1 dovleac de 2 kg (necopt), 2 linguri de untura, 1 ceapa, cateva fire de marar uscat, 1 lingurita de boia, 1 lingura de faina, 300 ml smantana sau lapte

Cozonac oparit

1 kg faina, 12 galbenusuri, 500 ml lapte, 50 g drojdie, 4 linguri de smantana, 250 ml ulei,coaja de lamaie, o vanilie, o lingura de untura

Prajitura cu prune

3 cani faina 200 g margarina 100 g untura 1 ou 5 linguri zahar 3 linguri smantana 2-3 linguri gris ( pesmet) 1 praf de copt 1 zahar vanilat scortisoara coaja de lamaie

Supa deasa de spanac

3 l apa,500 g spanac,1 lingura unt sauuntura,1 lingura faina,1 galbenus,2 linguri smantana,sare.

Tarta taraneasca

Pentru umplutura:Costita afumata 300 g ,Smantana 150 g,Oua 3 buc,Sare, Piper,2 ardei grasi rosii.Pentru aluat:Faina 200 g,Unt 100 g,Untura 30 g,2 linguri de apa.

Prajitura cu foaie sfaramata

400 g zahar 700 g faina 200 untura 50 g margarina Unirea 150 g unt 3 oua 2 zahar vanilat 1 praf de copt 1 lamaie 300 ml lapte gem visine gem caise 70 g ciocolata

Lintzer

2 oua 3 linguri de untura 1/2 cana de zahar sare 1 borcan cu gem de 400 g ,1 plic praf de copt ,500g faina ,esenta de rom si zahar pudra pentru ornat .

Felii de porc rumenite in sos dulce

600 g pulpa porc 1 lingurita zahar 1 caciulie usturoi 70 ml vin alb 2-3 linguri untura 1 lingura sos de soia sare piper boia

Piadina (lipie)

1kg faina, 130g untura, o lingurita de sare, o lingurita bicarbonat(nestins), 2 plicuri praf de copt pentru dulciuri 12g unul sau 15g depinde de marca.