Cornulete cu untura si smantana

Cornulete cu untura si smantana retete: cum gatesti cornulete cu untura si smantana si cele mai gustoase retete de cornulete cu untura, retete cornulete cu untura, pui cu smantana si marar, pasca cu branza si smantana, prajitura cu smantana si lamaie, prajitura cu caise si smantana, tarta cu legume si smantana, cuscus cu pui si smantana, pui cu ananas si smantana, papanasi fierti cu smantana si dulceata.

Cornulete Cu Smantana Si Untura

-800 gr untura -800 gr smantana -un praf de sare -faina cat cuprinde -rahat -zahar pudra pentru ornare -1 ou

Cornulete cu untura si rahat

* 150 g untura * 2 galbenusuri * 100 g smantana * 1 lingurita extract de vanilie * 1 praf de sare * faina cat cuprinde * zahar pudra pentru pudrat * rahat

Cornulete Cu Dulceata

2 cani de faina, jumatate de cana de untura, un ou, 2-3 linguri de smantana, dulceata (in loc de dulceata se poate folosi rahat taiat cubulete, miez de nuca prajita sau dulceata de prune amestecata cu nuca macinata), un pliculet de zahar vanilat, 200 gr de zahar pudra

Cornulete Cu Mac De Craciun

350g faina 250g untura (1 pachet de unt sau margarina) Jumatate de ceasca apa minerala sau obisnuita 1 lingurita bicarbonat 1 lamaie 1 praf de sare 100ml lapte 200g zahar esenta de vanilie 200g mac

Cornulete Cu Sunca Si Cascaval

100g smantana , 200g faina, 100g sunca de Praga, 100g cascaval sare, piper, 1 ou (ingredientele din reteta sunt pentru o portie mica, respectiv 25 de bucati)

Cornulete Cu Nuci

250g faina; 200g unt; 100g nuci macinate; 70 g zahar pudra; sare, esenta de migdale.

Cornulete Delicioase Cu Rahat

500 gr făină, 250 gr unt, 4 gălbenuşuri, 30 gr drojdie dizolvată în 4 linguri de lapte, 1 lingură de zahăr, 2 linguri de smântână, 1 linguriţă rasă de sare, zahar pudra, rahat

Cornulete Cu Rahat

-1 kg faina -2 cani de ulei -1 cana apa -300 gr rahat -1 lingura zahar -1 plic drojdie uscata -un praf de sare -zahar pudra pentru ornat

Cornulete Cu Rahat, Ca La Mama Acasa

150 ml ulei 300 ml apa minerala 700 g faina (mai merg citeva linguri) 250 g margarina 5 ml otet un praf de sare rahat

Rogolah, Cornulete Foarte Fragede

250 g unt, 1 galbenus, 1 cutie iaurt=200 ml, 500 g faina(eventual punem 2-3 linguri in plus,daca e nevoie), Umplutura: 1 pahar nuca macinata, 1 pahar zahar, 1 lingurita scortisoara, zahar pudra pt pudrat cornuletele.

Cornulete Cu Mere

Aluatul: 70 g unt 100 g brinza de vaci 120 g faina coaja de lamiie Umplutura: 1 mar citiva stropi zeama lamiie 3 linguri stafide scortisoara 3 linguri miere 30 g nuci macinate

Cornulete Dospite

1 ou 1 pahar mic de lapte caldut ( cam 100 ml lapte) 550-600 gr. faina 1 pachet margarina (250 gr) 1 pachetel de drojdie proaspata (25 gr.) 2 pliculete zahar vanilat

Cornulete Cu Iaurt

50 g unt topit si racit, 250 g iaurt, 1 lingura de zahar, 500 g faina, un strop de praf de copt, un praf de sare, marmelada, crema de ciocolata sau miere pentru umplutura, zahar pudra vanilat.

Mohnkipferl - Cornulete Cu Mac

Ingrediente: 170gr faina, foarte putin praf de copt, un sfert de lingurita rasa, 90gr. zahar pudra, 1 zahar vanilat, un praf de sare, 2 galbenusuri, 140gr margarina, 70gr mac (eu am folosit mac macinat).

Cornulete Cu Unt Si Susan

500 gr faina 1 galbenus 1/2 cub drojdie proaspata (25 gr) 1/2 lingura sare 1 lingurita zahar 300 ml lapte caldut unt albus pentru uns diverse seminte (susan, chimen, in)

Cornulete Cu Osanza

Aluat: * 2 oua * 4 linguri zahar * 4 linguri ulei * 4 linguri otet * 1 lingura amoniu * 1 kg faina * 1,5-2 pahare apa minerala * coaja rasa de lamai, portocala * arome Crema * 1 kg osanza de porc * 400 g faina * dulceata * rahat

Cornulete Cu Cascaval Si Mac

1 kg. de faina, un sfert de kg. de cascaval, 5 linguri margarina, 6 linguri smintina, (2 linguri chimen macinat era in reteta) mac.

Cornulete Cu Rahat Si Mirodenii

500 ml ulei 250 gr zahar 100 gr zahar pudra 500 ml bors 1000 gr faina 500 gr rahat 1 buc. bila medie de drojdie 1 lingura mirodenii

Cornulete Cu Sunca Si Branza Afumata

Aluat: 350 g faina, 20-25 g drojdie, 5 linguri ulei, 150 ml lapte(aprox.), 1 ou, putin zahar, sare dupa gust- eu am pus o lingurita, 1 ou batut, amestecat cu ceva apa, pentru uns cornuletele. umplutura: sunca, branza afumata.

Cornulete Cu Sunca Si Cascaval

- 500 gr faina - 25 gr drojdie proaspata - 150 ml lapte - 1 lingurita rasa zahar - 1 galbenus - 50 gr unt - 1 lingurita sare - 200 gr sunca presata - 200 gr cascaval * 1 albus * fulgi de chilli * chimen

Cornulete Cu Faina Integrala De Post

200ml ulei 120ml bors 7g drojdie uscata 1 praf de sare 1 lingura esenta naturala de vanilie 1 lingurita zahar vanilat 200g faina integrala 300g faina alba 000 1 lingura coaja de portocala dezhidratata magiun de prune sau alte umpluturi dupa gust

Cornulețe fragede cu gem

Cornulețele de casă fragede cu gem pot transforma o zi obișnuită într-o sărbătoare. Se pregătesc din doar câteva ingrediente, ce se găsesc aproape tot timpul în cele mai multe bucătării din țară.

Cornulete cu gem de caise

Aluatul: 45 dkg faina 5 dkg zahar pudra 12.5 dkg margarina 6 dkg untura un pic de sare 2.5 dkg drojdie un galbenus de ou aproximativ 1.5 dl lapte rece. Eu am pus doar 1 dl de lapte rece si am adaugat 2 linguri mari de iaurt gras a necesitat cam cu 5 dkg mai multa faina. Umplutura: Gem de caise Ungere: 2 galbenuse de ou 10 dkg= 100 gr

Paine prajita unsa cu untura

paine untura ceapa rosie boia mere jumari

Prajitura Greta Garbo / Zserbo

200 gr untura sau unt sau margaina ( eu nu am avut untura :( ) 150 gr zahar 2 oua 4 linguri smantana grasa 3 linguri lapte 1 plic drojdie uscata (7 gr) 600 gr faina Umplutura: 300 gr nuca (eu am pus mai putin dar puteam pune mai mult :) 150 gr zahar 1 borcan gem de caise Glazura: 160 gr zahar pudra 2 linguri cacao 2 linguri ulei 3 linguri apa fierbinte bombonele colorate pentru ornat

Pateu de casa - reteta slovaca

400 g ficatei de pui 4 oua 200 ml smantana pentru gatit 150- 200 g untura ( porc rata gasca) 1 lingurita sare piper negru proaspat macinat.

Pogaci cu jumari

600 gr faina 160 gr jumari 200 gr untura 4 galbenusuri ou 30 gr drojdie proaspata 400 ml smantana 1 lingurita sare piper

Curechi de dovleac

1 dovleac de 2 kg (necopt), 2 linguri de untura, 1 ceapa, cateva fire de marar uscat, 1 lingurita de boia, 1 lingura de faina, 300 ml smantana sau lapte

Supa deasa de spanac

3 l apa,500 g spanac,1 lingura unt sauuntura,1 lingura faina,1 galbenus,2 linguri smantana,sare.

Cozonac oparit

1 kg faina, 12 galbenusuri, 500 ml lapte, 50 g drojdie, 4 linguri de smantana, 250 ml ulei,coaja de lamaie, o vanilie, o lingura de untura

Prajitura cu prune

3 cani faina 200 g margarina 100 g untura 1 ou 5 linguri zahar 3 linguri smantana 2-3 linguri gris ( pesmet) 1 praf de copt 1 zahar vanilat scortisoara coaja de lamaie

Tarta taraneasca

Pentru umplutura:Costita afumata 300 g ,Smantana 150 g,Oua 3 buc,Sare, Piper,2 ardei grasi rosii.Pentru aluat:Faina 200 g,Unt 100 g,Untura 30 g,2 linguri de apa.

Prajitura cu nuca Jerbou

Coca (pentru 3 foi): 600 g faina 3 galbenusuri 200 g margarina sau 150 g untura (eu am pus 4 linguri untura) un cub de drojdie 2 linguri de zahar 100 ml lapte Umplutura: 500 g nuca 8 linguri de zahar esenta de rom 3 albusuri un plic de zahar vanilat gem Glazura: 2 linguri de cacao 8 linguri zahar praf 2 linguri de ulei o lingura de apa fiarta

Prajitura cu mere

-1 kg mere -scortisoara -1 pliculet zahar vanilat -500 gr faina -150 gr untura -250 gr zahar -3 galbenusuri -1 pliculet praf de copt -pesmet -1 lingura smantana -lapte

Prajitura delicioasa cu mere

- 1 kg mere - scortisoara - 1 pliculet zahar vanilat - 500 gr faina - 150 gr untura - 250 gr zahar - 3 galbenusuri - 1 pliculet praf de copt - pesmet - 1 lingura smantana - lapte

Soare arzator, prajitura pentru cafea

420 g faina20 g drojdie proaspata160 ml lapte50 g zahar80 g untura (sau untura vegetala/unt/ulei)1 lingurita sare1 ou coaja rasa de lamaieGlazura: 2 linguri suc de lamaie, 1 cana (250 ml) zahar pudra, 1/4 lingurita esenta vanilieIn plus: 2-3 linguri gem/jeleu de fructe ...dupa preferinta, 1/4 cana nuci tocate sau migdale feliate

Taci si inghite

1,5 litri de lape500 g faina de malai100 g unt /margarina/ unturacarnati de casaslanina afumata250 g smantanacas de oaie, branza burduf sau orice fel de branza sarataoua

Zabic

250g malai apa untura sare

Prajitura ieftina si rapida

1 kg faina alba 200 ml smantana 150 g zahar 150 g untura( unt) 2 oua 1 plic zahar vanilat 1 plic praf de copt 10 g drojdie zahar praf coaja de la o lamaie 1 borcan gem mai tare

Lipii umplute

Pentru lipii: - 400ml apa - 1 lingurita sare - 1 lingurita zahar - 100 g untura - 2 pliculete de drojdie uscata - faina cat cuprinde. Pentru umplutura: - 400 g cas de oaie - 4 oua - 1 legatura ceapa verde - 1 legatura marar - 2 linguri de smantana.

Spanac Ardeleneste

o legatura de spanac 2 linguri untura (am inlocuit cu unt) 1 lingura faina (am omis-o) o cana orez sare, piper 2 linguri lapte 1 legatura marar 2-3 linguri smantana (sau iaurt) 2-3 catei de usturoi

"Mansaf"- mancarea nationala a Iordaniei

Avem nevoie de : -2 kg carne de miel -2 bulgari de iaurt uscat de capra"jameed" -2 paini " shrak" -1 ceapa -3 cani de orez care se fierb in 4 cani de apa -sare dupa gust -1 cana de seminte de migdale -1 cana de seminte de pin"snobar" -2 lingurite condiment pentru "mansaf":all spice,piper,cuisoare,coriandru,ghimbir,cardamom,scortisoara,nucsoara,piper alb -3 lingurite curcuma -3 linguri ulei vegetal -2 linguri untura de oaie( optional) beduinii fierb orezul in apa cu sare si untura de oaie

Pogacele cu leurda si cascaval

-1 cartof mai mare -450 gr faina -100 gr untura -2 lingurite mici sare -3 galbenusuri -150 gr smantana -20 gr drojdie proaspata -50 ml lapte caldut -1 lingurita zahar -100 gr unt topit -leurda maruntita (congelata) -100 gr cascaval ras/parmezan

Covrigei

500 gr de faina2 lg de smantana75 gr de untura175 de gr margarina1 galbenus de ou15 gr de drojdie1/2 cana de laptePentru decor 1 ousare grunjoasasusancascavalsare de mare

Minciunele sau scovergi

Minciunelele sau scovergile sunt deliciul copiilor, mai ales dacă sunt calde și pufoase, abia luate de pe foc. Se servesc fiebinti, presarate cu zahar, gem, branza sau simple.

Empanadas cu praz si pastrama

Pentru aluat: 300g faina 150g untura sau margarina moale Un ou O lingurita de sare Pentru umplutura: 150g pastrama Un praz lung 4-5 ciuperci 150g cascaval ras 3 linguri smantana 20g unt Sare si piper Un varf de curry Un ou

Ardei umpluti cu carne

12 ardei grasi mijlocii, 750 g carne macra, 1 felie de paine, 1 ceapa, 3 linguri de orez, 1 lingurita de marar tocat, sare, 2 linguri de untura, 1 de bulion, 1 lingurita de faina, 2 linguri de smantana.

Piept de porc cu ciuperci si cascaval

700 g piept de porc 1 cutie ciuperci taiate 50 g cascaval 100 ml smantana( iaurt) 1 cana supa 1 lingura faina 1 rosie 1/2 ardei gras 1 lingura mustar sare piper boia patrunjel verde ulei de masline 5-6 cartofi 1 ceapa mica 2-3 catei usturoi 1 lingura untura porc

Tarta Cu Melasa

175g pesmet 725g sirop auriu 1 lamaie - coaja rasa 1 1/2 lingura suc de lamaie 2 oua, usor batute 3 linguri de smantana lichida inghetata de vanilie Pentru blat: 225g faina 1/2 lingurita de sare 65g unt 65g untura rece, taiata in bucati 1-2 linguri de apa rece

Musaca de dovlecei cu carne macra

3 dovlecei mijlocii,750 g carne macra, 1 morcov,1 cartof,2 cepe,1 ou,2 linguri smantana,sare,piper,4 linguri untura,2 linguri faina,1 Iingura pesmet,4 rosii sau1 lingura bulion,1 ceasca zeama de carne sau apa.