Cornulete cu untura si smantana
Cornulete cu untura si smantana retete: cum gatesti cornulete cu untura si smantana si cele mai gustoase retete de cornulete cu untura, retete cornulete cu untura, pui cu smantana si marar, pasca cu branza si smantana, prajitura cu smantana si lamaie, prajitura cu caise si smantana, tarta cu legume si smantana, cuscus cu pui si smantana, pui cu ananas si smantana, papanasi fierti cu smantana si dulceata.Cornulețe cu smântână și untură. Un deliciu ca pe vremea bunicii
Cornulețe fragede cu smântână și untură - una din cele mai delicioase și mai bune rețete de cornulețe.
Cornulete cu untura si rahat
* 150 g untura * 2 galbenusuri * 100 g smantana * 1 lingurita extract de vanilie * 1 praf de sare * faina cat cuprinde * zahar pudra pentru pudrat * rahat
Cornulete Cu Dulceata
2 cani de faina, jumatate de cana de untura, un ou, 2-3 linguri de smantana, dulceata (in loc de dulceata se poate folosi rahat taiat cubulete, miez de nuca prajita sau dulceata de prune amestecata cu nuca macinata), un pliculet de zahar vanilat, 200 gr de zahar pudra
Cornulete Cu Nuci
250g faina; 200g unt; 100g nuci macinate; 70 g zahar pudra; sare, esenta de migdale.
Cornulete Cu Mere
Aluatul: 70 g unt 100 g brinza de vaci 120 g faina coaja de lamiie Umplutura: 1 mar citiva stropi zeama lamiie 3 linguri stafide scortisoara 3 linguri miere 30 g nuci macinate
Cornulete Dospite
1 ou 1 pahar mic de lapte caldut ( cam 100 ml lapte) 550-600 gr. faina 1 pachet margarina (250 gr) 1 pachetel de drojdie proaspata (25 gr.) 2 pliculete zahar vanilat
Cornulete Cu Unt Si Susan
500 gr faina 1 galbenus 1/2 cub drojdie proaspata (25 gr) 1/2 lingura sare 1 lingurita zahar 300 ml lapte caldut unt albus pentru uns diverse seminte (susan, chimen, in)
Cornulete Cu Cascaval Si Mac
1 kg. de faina, un sfert de kg. de cascaval, 5 linguri margarina, 6 linguri smintina, (2 linguri chimen macinat era in reteta) mac.
Minciunele cu smântână și untură- desertul copilăriei
Cine nu iubește aroma îmbietoare și gustul pufos al scovergilor calde, pudrate cu zahăr? Aceste delicii ale copilăriei, cunoscute și sub numele de minciunele, sunt ușor de preparat și perfecte pentru o gustare dulce sau un desert rapid.
Cornulete Cu Sunca Si Branza Afumata
Aluat: 350 g faina, 20-25 g drojdie, 5 linguri ulei, 150 ml lapte(aprox.), 1 ou, putin zahar, sare dupa gust- eu am pus o lingurita, 1 ou batut, amestecat cu ceva apa, pentru uns cornuletele. umplutura: sunca, branza afumata.
Cornulete Cu Sunca Si Cascaval
- 500 gr faina - 25 gr drojdie proaspata - 150 ml lapte - 1 lingurita rasa zahar - 1 galbenus - 50 gr unt - 1 lingurita sare - 200 gr sunca presata - 200 gr cascaval * 1 albus * fulgi de chilli * chimen
Cornulețe fragede cu gem
Cornulețele de casă fragede cu gem pot transforma o zi obișnuită într-o sărbătoare. Se pregătesc din doar câteva ingrediente, ce se găsesc aproape tot timpul în cele mai multe bucătării din țară.
Cornulete cu gem de caise
Aluatul: 45 dkg faina 5 dkg zahar pudra 12.5 dkg margarina 6 dkg untura un pic de sare 2.5 dkg drojdie un galbenus de ou aproximativ 1.5 dl lapte rece. Eu am pus doar 1 dl de lapte rece si am adaugat 2 linguri mari de iaurt gras a necesitat cam cu 5 dkg mai multa faina. Umplutura: Gem de caise Ungere: 2 galbenuse de ou 10 dkg= 100 gr
Cornulete Cu Sunca Si Cascaval
100g smantana , 200g faina, 100g sunca de Praga, 100g cascaval sare, piper, 1 ou (ingredientele din reteta sunt pentru o portie mica, respectiv 25 de bucati)
Cornulețe cu osânză. Ies fragede și pufoase (rețetă româneacă)
Cornulețele cu osânză sunt un desert tradițional românesc pe care mulți îl pregătesc de sărbătorile importanete, cum ar fi Crăciunul sau Paștele. Cornulețele cu osânză ies foarte pufoase și fragede și se topesc în gură.
Pateu de casa - reteta slovaca
400 g ficatei de pui 4 oua 200 ml smantana pentru gatit 150- 200 g untura ( porc rata gasca) 1 lingurita sare piper negru proaspat macinat.
Curechi de dovleac
1 dovleac de 2 kg (necopt), 2 linguri de untura, 1 ceapa, cateva fire de marar uscat, 1 lingurita de boia, 1 lingura de faina, 300 ml smantana sau lapte
Cozonac oparit
1 kg faina, 12 galbenusuri, 500 ml lapte, 50 g drojdie, 4 linguri de smantana, 250 ml ulei,coaja de lamaie, o vanilie, o lingura de untura
Prajitura cu prune
3 cani faina 200 g margarina 100 g untura 1 ou 5 linguri zahar 3 linguri smantana 2-3 linguri gris ( pesmet) 1 praf de copt 1 zahar vanilat scortisoara coaja de lamaie
Supa deasa de spanac
3 l apa,500 g spanac,1 lingura unt sauuntura,1 lingura faina,1 galbenus,2 linguri smantana,sare.
Tarta taraneasca
Pentru umplutura:Costita afumata 300 g ,Smantana 150 g,Oua 3 buc,Sare, Piper,2 ardei grasi rosii.Pentru aluat:Faina 200 g,Unt 100 g,Untura 30 g,2 linguri de apa.
Prajitura cu nuca Jerbou
Coca (pentru 3 foi): 600 g faina 3 galbenusuri 200 g margarina sau 150 g untura (eu am pus 4 linguri untura) un cub de drojdie 2 linguri de zahar 100 ml lapte Umplutura: 500 g nuca 8 linguri de zahar esenta de rom 3 albusuri un plic de zahar vanilat gem Glazura: 2 linguri de cacao 8 linguri zahar praf 2 linguri de ulei o lingura de apa fiarta
Prajitura cu mere
-1 kg mere -scortisoara -1 pliculet zahar vanilat -500 gr faina -150 gr untura -250 gr zahar -3 galbenusuri -1 pliculet praf de copt -pesmet -1 lingura smantana -lapte
Prajitura delicioasa cu mere
- 1 kg mere - scortisoara - 1 pliculet zahar vanilat - 500 gr faina - 150 gr untura - 250 gr zahar - 3 galbenusuri - 1 pliculet praf de copt - pesmet - 1 lingura smantana - lapte
Taci si inghite
1,5 litri de lape500 g faina de malai100 g unt /margarina/ unturacarnati de casaslanina afumata250 g smantanacas de oaie, branza burduf sau orice fel de branza sarataoua
Soare arzator, prajitura pentru cafea
420 g faina20 g drojdie proaspata160 ml lapte50 g zahar80 g untura (sau untura vegetala/unt/ulei)1 lingurita sare1 ou coaja rasa de lamaieGlazura: 2 linguri suc de lamaie, 1 cana (250 ml) zahar pudra, 1/4 lingurita esenta vanilieIn plus: 2-3 linguri gem/jeleu de fructe ...dupa preferinta, 1/4 cana nuci tocate sau migdale feliate
Papricaș de pui după rețeta ungurească
Papricașul de pui este una dintre cele mai iubite mâncăruri din bucătăria maghiară. Sosul aromat și cremos și carnea fragedă de pui, alături de garnitura preferată, fac ca masa de prânz sau de cină să fie cu adevărat reconfortantă.
Lipii umplute
Pentru lipii: - 400ml apa - 1 lingurita sare - 1 lingurita zahar - 100 g untura - 2 pliculete de drojdie uscata - faina cat cuprinde. Pentru umplutura: - 400 g cas de oaie - 4 oua - 1 legatura ceapa verde - 1 legatura marar - 2 linguri de smantana.
Zabic
250g malai apa untura sare
Spanac Ardeleneste
o legatura de spanac 2 linguri untura (am inlocuit cu unt) 1 lingura faina (am omis-o) o cana orez sare, piper 2 linguri lapte 1 legatura marar 2-3 linguri smantana (sau iaurt) 2-3 catei de usturoi
"Mansaf"- mancarea nationala a Iordaniei
Avem nevoie de : -2 kg carne de miel -2 bulgari de iaurt uscat de capra"jameed" -2 paini " shrak" -1 ceapa -3 cani de orez care se fierb in 4 cani de apa -sare dupa gust -1 cana de seminte de migdale -1 cana de seminte de pin"snobar" -2 lingurite condiment pentru "mansaf":all spice,piper,cuisoare,coriandru,ghimbir,cardamom,scortisoara,nucsoara,piper alb -3 lingurite curcuma -3 linguri ulei vegetal -2 linguri untura de oaie( optional) beduinii fierb orezul in apa cu sare si untura de oaie
Covrigei
500 gr de faina2 lg de smantana75 gr de untura175 de gr margarina1 galbenus de ou15 gr de drojdie1/2 cana de laptePentru decor 1 ousare grunjoasasusancascavalsare de mare
Cornulețe de post cu margarină
Această rețetă este perfectă pentru a prepara cele mai fragede cornulețe de post, cu margarină, pudrate cu zahăr, ce vi se vor topi în gură!
Pogăcele cu leurdă și cașcaval
Pogăcelele cu leurdă și cașcaval sunt foarte gustoase. Au gust puternic de leurdă, care seamănă cu usturoiul, și sunt cremoase datorită cașcavalului. Sunt perfecte pentru primăvară, când leurdă e proaspătă și adaugă un plus de sănătate și prospețime mâncărurilor.
Ardei umpluti cu carne
12 ardei grasi mijlocii, 750 g carne macra, 1 felie de paine, 1 ceapa, 3 linguri de orez, 1 lingurita de marar tocat, sare, 2 linguri de untura, 1 de bulion, 1 lingurita de faina, 2 linguri de smantana.
Empanadas cu praz si pastrama
Pentru aluat: 300g faina 150g untura sau margarina moale Un ou O lingurita de sare Pentru umplutura: 150g pastrama Un praz lung 4-5 ciuperci 150g cascaval ras 3 linguri smantana 20g unt Sare si piper Un varf de curry Un ou
Tarta Cu Melasa
175g pesmet 725g sirop auriu 1 lamaie - coaja rasa 1 1/2 lingura suc de lamaie 2 oua, usor batute 3 linguri de smantana lichida inghetata de vanilie Pentru blat: 225g faina 1/2 lingurita de sare 65g unt 65g untura rece, taiata in bucati 1-2 linguri de apa rece
Piept de porc cu ciuperci si cascaval
700 g piept de porc 1 cutie ciuperci taiate 50 g cascaval 100 ml smantana( iaurt) 1 cana supa 1 lingura faina 1 rosie 1/2 ardei gras 1 lingura mustar sare piper boia patrunjel verde ulei de masline 5-6 cartofi 1 ceapa mica 2-3 catei usturoi 1 lingura untura porc
Mâncare de cartofi cu slănină afumată
Mâncarea de cartofi cu slănină este gustoasă și foarte ușor de făcut, perfectă pentru zilele sau serile în care îți dorești să pregătești un prânz sau o cină fără să depui prea mult efort sau să petreci prea mult timp în bucătărie.
Balmos din porumb alb sau galben, cu oua si carnati de casa
1 kg faina de porumb alb sau malai Gold Maya 4 linguri de untura de porc sau ulei, 4 oua, 1,5 l de lapte acru cu smantana, 300 g de carnat de porc de casa, sare dupa gust
Spirale cu telemea
aproximativ 800 - 900 gr faina 4 linguri pline cu untura de porc curata 100 gr unt 3 linguri smantana 1 ou 150 gr telemea de capra 1 lingurita zahar brut 1 lingurita chimen macinat 1 lingurita sare 1 praf nucsoara 1 plic drojdie uscata (7 gr) in plus condimente: seminte chimen boia oregano etc 1 ou pentru uns
Snickers - reteta originala
Foi:5 galbenusuri450 grame faina150 grame zahar1/2 pachet margarina sau 200 grame untura1 praf de copt3-4 linguri smantana5 albusuri300 grame nucaCrema:4 oua12 linguri de zahar1 pachet mic de cacao1/2 pachet de margarinaCiocolata pentru ornat,1 lingura de lapte ,putin unt
Cornulețe cu rahat, fragede, ca la mama acasă
(pentru aproximativ 40 de cornulețe)300 g de făină150 g de unt cu minimum 80% grăsime 70 g de zahăr tos 1 linguriță de praf de copt un praf de sare fină 1 gălbenuș 1 ou întreg 2 linguri de lapte 150 g de rahat 150 g de zahăr pudră
Baigli, cozonaci nedospiti
Ingrediente pentru 5 baigli mici sau 3 mari:1 kg faina, 4 galbenusuri, 3 linguri untura, 200 g Rama (vanilie), smantana cat cuprinde (cat mai grasa), 1/4 praf de copt stins cu zeama lamaie.Umplutura cu nuca :nuci macinate, rom, stafide, zahar vanilat.Umplutura cu mac:mac macinat, lapte, zahar, coaja rasa lamaie, zahar vanilat,stafide.
Tarta picanta
Blat 100 gr untura de porc 225 gr faina 1 ou un varf cutit sare Umplutura o vanata un dovlecel 1/2 ardei gras rosu o ceapa 150 gr jambon afumat (sau orice doriti) 200 gr smantana 2 oua 4 lg cascaval ras rosii cherry ardei iute cimbru proaspat (sau uscat) boia dulce praf de usturoi sare ulei de masline
Prajitura cu biscuiti si ciocolata
Cantitati blat biscuiti: 300g biscuiti fragezi (dati la robot sau macinati), mai puteti folosi cornulete intarite sau felii de cozonac - dar sa fie tari.o esenta de rom,250g margarina pentru crema,150 g crema de ciocolata (finetti),150 g miez de nuca macinat,o lingura de cacaoCantitati crema:150 g frisca proaspata(sau smantana grasa),250 g crema de branza de vaci grasa(eu folosesc Lacteea),2 pliculete de zahar vanilat,5 linguri de zahar pudra,2 bucati tableta ciocolata cu lapte de menaj, data prin razatoare,un plic de gelatinaPentru ornat:cativa biscuiti glazurati sau cu jeleu,cateva bombonele de ciocolata,150 g frisca cu ciocolata
Cornulețe fragede de post, cu gem sau rahat
Cornulețele de post cu gem sau rahat pot fi fragede, chiar dacă sunt pregătite în varianta de post, fără ouă, unt, untură sau smântână.
Cornulețe cu faină integrală. Rețetă de post
Cu această rețetă simplă și gustoasă, poți pregăti cornulețe cu făină integrală de post delicioase, perfecte pentru orice ocazie