Covrigei de post

Covrigei de post retete: cum gatesti covrigei de post si cele mai gustoase retete de aluat de post, tavalite de post, aperitive de post, ciuperci de post, boema de post, cremes de post, tocanita de post, perisoare de post, bucate de post, pizza de post.

Covrigei de post cu branza de soia

1 kg.faina,350 g margarina,150 ml.apa minerala,250 g branza de soia,1 cub drojdie,1 lingura chimen

Inghetata cu covrigei pretzel si caramel

Incercam sa fortam vara macar cu cateva zile, cu aceasta reteta de inghetata.

Tarta Cu Capsuni Si Covrigei

Savureaza un desert dulce-sarat, alaturi de familie si prieteni!

Rudolf

o briosa un biscuite rotund bomboane albe si rosii 1 lingura de nutella sau finetti covrigei

Covrigei cu lamaie

160 g faina 50 g margarina 100 g zahar pudra 50 g nuci macinate coaja si zeama de la o lamaie mare

Covrigei de casa

- 1 kg de faina - 300 gr unt - 3 oua - 1 pliculet drojdiuta sau cat o nuca daca este proaspata - 8 linguri de smantina - chimen - 1 lingura de zahar

Rudolf, renul cu nasul rosu

un triunghi de branza topita 2 covrigei o maslina neagra o bucatica de rosie sau ardei rosu pentru nas

Covrigei Peruzele

drojdie cat o nuca(proaspata) sau 2 pliculete,2 oua,2 lingurite sare,o ceasca iaurt(reteta originala era cu 3 linguri otet),3 linguri apa rece,1 kg. faina(pentru un aluat potrivita),125 gr. margarina.

Covrigei de-ai casei

100 ml ulei 1 ou 250 ml lapte o bucăţică de drojdie - 25 gr o jumătate de linguriţă de zahăr sare făină cât cuprinde

Covrigei cu susan - cea mai simplă rețetă

Dacă vrei să faci o gustare rapidă și delicioasă, încearcă această rețetă simplă de covrigei cu susan. Este ușor de pregătit și nu ai nevoie de ingrediente complicate. În doar câțiva pași, vei avea covrigei fragezi și aromati, ideali pentru orice moment al zilei. 

Biscuiti De Post

3 cani de zahar, 2 pachete de margarina, 2 cani ulei, 3 cani de bors, 2 lingurite bicarbonat, faina(cat cuprinde) , mirodenii, esente, 3 linguri cacao, fistic pentru decor

Ștrudel cu fructe de pădure - de post

În perioada postului, este o adevărată provocare să ne putem bucura în continuare de mâncărurile care ne plac, în special de dulciuri.  Din fericire, există o mulțime de rețete de post, așa încât să ne putem bucura în continuare de deserturile preferate, chiar și în perioada postului. Acest ștrudel cu fructe de pădure se face foarte simplu și rapid și puteți folosi și dulceață gata făcută, pentru a vă ușura și mai mult munca. 

Pateuri si covrigei cu branza

Aluatul: 200 g branza de vaci 200 g unt un ou 200 g faina 1/2 plic praf de copt Umplutura: un ou 3 linguri branza de oi piper

Renii Mosului din biscuiti cu cacao

Ingrediente pentru 50 buc.:400g faina, 1 plic praf de copt, 40g cacao, 200g zahar pudra, 250g unt, 2 oua intregi, 2 galbenusuri, covrigei sarati, bomboane de ciocolata rosii

Fursecuri Reni

Sunt atat de usor de facut incat le poti face impreuna cu copiii, in zilele libere de sarbatori.

Covrigei Pretzels

-2 cesti faina -1 / 2 ceasca unt -3 / 4 cana lapte -2 lingurite drojdie de bere -3 linguri de zahar -3 lingurite sare -1 lingurita apa -1 galbenus de ou -1 lingurita faina -1 lingurita de apa calda

Salată de vinete cu maioneză de post

Învață cum să prepari o salată de vinete cu maioneză de post, o variantă delicioasă și sănătoasă. Perfectă pentru zilele de post sau pentru un stil de viață vegetarian.

Tocanita De Ciuperci Si Soia - De Post

(3-4 persoane) 2 cepe medii 1-2 morcovi razaliti 1 ardei rosu usturoi patrunjel 300-400 g ciuperci (Champignon) o punga medie de soia cubulete putin bulion ulei vegeta sare piper boia

Prăjitură cu mere și aluat răzuit, de post

Căutai o prăjitură de post care să fie și delicioasă? Descoperă rețeta noastră de prăjitură cu mere și aluat răzuit, de post. Perfectă pentru orice ocazie, fără compromisuri la gust!

Biscuiti de post

Desi postul reprezinta o perioada cu restrictii alimentare, nu inseamna ca produsele pe care le consumam nu pot fi delicioase. 

Covrigei

500 gr de faina2 lg de smantana75 gr de untura175 de gr margarina1 galbenus de ou15 gr de drojdie1/2 cana de laptePentru decor 1 ousare grunjoasasusancascavalsare de mare

6 alimente pe care să le mănânci în post

Fie ca este Postul Paștelui sau Postul Crăciunului, avem câteva sugestii de alimente care nu ar trebui să-ți lipsească din alimentație.

Prăjituri de post: 20 de rețete delicioase de prăjituri de post

Vă puteți bucura de prăjituri delicioase chiar și în perioada postului. Prăjituri de post cu nucă, prăjituri de post cu mere sau cu gem, clătite de post, gogoși de post - toate pot fi preparate și gustate în această perioadă.

Covrigei de cozonac (Polonezi)

Pentru aluat:75g margarina la temperatura camerei250ml lapte25g drojdie (sau un plic)70g zahar1/2 lingurita sare2 linguri miere400g fainaPentru uns aluatul:1 ou100g margarina1 plic zahar vanilat1 lingurita extract de vanilie

Chifteluțe din cartofi (de post) - rețeta perfectă pentru o masă fără carne

Chifteluțele din cartofi, aromate și delicioase, sunt ideale atunci când țineți post sau urmați un regim de viață vegetarian sau pur și simplu vreți o alternativă la chiftelele clasice.

Salată de post în straturi

Descoperă cum să faci o salată de post în straturi, plină de culoare și savoare. O rețetă ideală pentru zilele de post, cu ingrediente simple și sfaturi pentru un gust perfect.

Langoși cu gem de prune - de post

Plăcintele cu gem sau cu dulceață sunt un desert perfect pentru perioada postului. Se fac ușor și vă puteți bucura de gustul lor în orice perioadă a anului și cu orice ocazie, chiar dacă nu țineți post. Astăzi vă propunem o rețetă simplă de langoși umplute cu gem de prune sau cu orice gem sau dulceață vă place. Puteți folosi și gem de caise, de vișine sau de căpșuni, cu condiția să nu fie lichid, pentru că riscați să curgă în timpul coacerii. 

Prajitura cu malai si ananas de post

- 12 linguri făină de grâu - 9 linguri făină de porumb - 1/2 cană margarină topită (sau ulei de floarea soarelui) - 500 g iaurt de post - 1 praf de copt - o cană de zahăr- un compot de ananas- o mana de stafide hidratate - puțină sare

Salata usoara de post

2 morcovi o telina un pastarnac o radacina patrunjel 2-3 sfecle un catravete murat 100 g maioneza de post lamaie sare piper boabe de porumb pentru ornat

Chiftele de post în 7 rețete care îți lasă apă în gură

Chiftele de post prăjite, cu cartofi, cu dovlecei, sotate, coapte, fierte, la grătar sau gătite în sos de roșii - 7 rețete din care să alegeți cea mai bună variantă.

Pastă de ciuperci cu usturoi - de post

În zilele de post, legumele sunt baza oricărei mese, indiferent sub ce formă alegeți să le consumați. Ciupercile în mod special reprezintă o alegere foarte sănătoasă și potrivită pentru post, sunt o sursă excelentă de proteine și nutrienți și aveți o mulțime de tipuri de ciuperci din care să alegeți.  Iar dacă v-ați plictisit de clasica tocăniță de ciuperci sau supă-cremă, astăzi vă propunem ceva inedit: pate sau pastă de ciuperci, spuneți-i cum vreți. Se face rapid, este delicioasă cu o felie de pâine prăjită și este suficientă pentru un prânz sau o cină rapidă. Maioneza vegetală se face foarte simplu și găsiți instrucțiunile AICI. 

Supa crema de broccoli de post

ceapa morcov cartof broccoli sare piper

Negresă simplă de post

Deserturile și dulciurile pot fi o adevărată provocare în perioada postului. Cei care țin post nu trebuie să renunțe complet la dulciuri, ci să găsească alternative care să se preteze acestei perioade.  Deși pare greu de crezut că o prăjitură poate fi gustoasă și fără ouă, lapte sau unt în compoziție, există o mulțime de dulciuri pe care le puteți prepara și savura dacă țineți post. Un exemplu foarte bun în acest sens este această negresă simplă, rapidă și delicioasă. 

Ardei umpluți de post, cu sos de roșii și ciuperci

Ardeii umpluți sunt o mâncare foarte spornică, practică și ușor de făcut. În perioada postului, puteți face ardei umpluți fără carne, adaptați la gusturile și preferințele voastre. Ardeii umpluți de post sunt la fel de gustoși ca aceia umpluți cu carne, sunt foarte sănătoși și hrănitori și pot fi consumați și de cei care țin post, dar și de vegetarieni. Ardeii umpluți cu ciuperci se fac ușor, sunt gustoși și sunt o mâncare de care vă puteți bucura în această perioadă. 

Muffins cu cacao și afine - de post

Vă e poftă de ceva dulce, dar țineți post? Astăzi vă propunem o rețetă delicioasă, de muffins cu afine, de care vă puteți bucura fără să vă abateți de la post.  Brioșele cu afine sunt un desert perfect, pentru că echilibrul dintre gustul dulce și cel acrișor al afinelor va fi pe placul tuturor, mai ales dacă vă plac deserturile nu foarte dulci. Brioșele cu afine și cacao se fac ușor și le puteți pregăti și în afara postului, înlocuind uleiul cu unt. Se fac din ingrediente simple și la îndemână, dar aveți nevoie de o formă specială pentru brioșe, fie metalică, fie din silicon. 

Vinete pane de post, la cuptor

Vinetele pot fi incluse într-o mulțime de rețete și feluri de mâncare, care mai de care mai gustoase. Astăzi vă propunem o rețetă simplă, rapidă, economică și de post de vinete pane. În plus, sunt făcute la cuptor, cu foarte puțin ulei, așa că nu trebuie să vă faceți griji pentru siluetă, ca în cazul prăjelilor. Le puteți servi cu salată, cu sosul preferat sau în orice combinație vă place. 

Smântână de caju - smântână vegetală, de post

Smântâna de caju este cremă uimitoare, care nu conține lactate. Este perfectă pentru a fi adăugată în cereale și salate, folosită ca sos pentru paste, adăugată în supe sau pur și simplu pe post de cremă tartinabilă, pe o felie crocantă de pâine prăjită.

Frișcă de post / vegană. Este mai sănătoasă decât varianta clasică

Frișca de post este foarte simplă și ușor de preparat. Nu se pierde nimic în ceea ce privește textura sau gustul în comparație cu varianta clasică și este potrivită pentru oricine ține o dietă vegană sau post.

Reteta de post din Ardeal: lapte de bou

4 cani de seminte de dovleac, decojiteun litru de apa/ laptesare

Cannelloni cu legume – o rețetă delicioasă de post

Cauți o rețetă delicioasă și ușor de preparat pentru post? Cannelloni cu legume sunt soluția perfectă! Descoperă cum să prepari această variantă vegetariană gustoasă și bogată în nutrienți.

Rulouri de carne umpluta cu ciuperci si cascaval

Ingrediente1 pulpa de porc de aprox. 600 g sectionata din care sa obtii o fasie200 g cascaval200 g ciuperci (de care doriti)6 catei de usturoi1-2 ouapaine- 2 felii umezite cu apa si scurse apoi.2 linguri smantanacativa covrigei pasati pentru presarat200 ml beresare, piper1 ceapa

Salată boeuf de post sau pentru vegetarieni

Salata de boeuf de post este o rețetă clasică, perfectă pentru orice ocazie. Această rețetă este simplă și rapidă, iar ingredientele sunt accesibile.