Vă e poftă de ceva dulce, dar țineți post? Astăzi vă propunem o rețetă delicioasă, de muffins cu afine, de care vă puteți bucura fără să vă abateți de la post. 

Brioșele cu afine sunt un desert perfect, pentru că echilibrul dintre gustul dulce și cel acrișor al afinelor va fi pe placul tuturor, mai ales dacă vă plac deserturile nu foarte dulci.

Brioșele cu afine și cacao se fac ușor și le puteți pregăti și în afara postului, înlocuind uleiul cu unt. Se fac din ingrediente simple și la îndemână, dar aveți nevoie de o formă specială pentru brioșe, fie metalică, fie din silicon. 

Muffins cu cacao și afine - de post
Timp total 35 minute

Ingrediente

  • 550 g făină
  • 350 g zahăr
  • 125 g cacao
  • 100 ml ulei vegetal
  • 750 ml apă
  • 1 plic praf de copt
  • un praf de sare
  • 2 lingurițe esență de vanilie
  • 250 g afine proaspete sau congelate

Mod de preparare

Preîncălziți cuptorul la 175 de grade Celsius. Pregătiți forma pentru muffins și ungeți fiecare suport cu puțin ulei.

Într-un bol încăpător, amestecați: făina, cacaoa, praful de copt, zahărul și sarea și amestecați bine.

Adăugați apa, uleiul și esența de vanilie și amestecați bine, până când devine omogen.

Puneți compoziția în formele pentru muffins, având grijă să lăsați puțin loc gol deasupra, pentru că se vor umfla. Puneți câteva afine în fiecare muffin (nu vor rămâne deasupra, se vor duce în interior în timpul coacerii).

Dați la cuptor pentru 20-30 de minute, sau până când faceți testul cu scobitoarea și iese curată.

Poftă bună!