Retete cu Pastarnac
Păstârnac la cuptor – garnitura dulce-sărată de care ai nevoie
Păstârnacul la cuptor este ușor, plin de aromă și este gata în doar câteva minute. Astfel vei avea o garnitură perfectă, dulce și sărată în același timp.
Supă cu găluște - secretul pentru găluște pufoase
Aromată, gustoasă și parfumată cu pătrunjel proaspăt, supa cu găluște ne aduce aminte de mâncărurile pe care ni le făceau mama sau bunica, în copilărie.
Plăcintă englezească cu pește
Plăcinta englezească cu pește este o idee delicioasă de a introduce mai mult pește în alimentație. Spre deosebire de plăcintele pe care le știm noi, plăcinta englezească se face cu piure, nu cu aluat sau foaie de plăcintă.
Ciorbă de oase de porc
Ciorba de oase de porc este foarte gustoasă și sățioasă, mai ales iarna. O puteți acri cu borș sau cu zeamă de varză și savura pe post de prânz delicios. Secretul acesteia este să alegeți oase de porc ușor afumate, pentru că vor da un gust aparte ciorbei. De asemenea, o puteți face și dulce, dar este mai gustoasă atunci când o acriți cu borș sau cu zeamă de varză.
Salată de boeuf de post
Atunci când ne gândim la salata de boeuf, ne gândim automat la o masă festivă, de sărbătoare. Dar salata de boeuf poate fi preparată în orice moment și pentru orice ocazie, chiar și în perioada postului. Pentru varianta de post, vom înlocui carnea cu ciupercile și vom folosi maioneză vegetală. Maioneza de post o puteți găsi în orice supermarket, gata preparată, sau o puteți face acasă, din ulei de măsline și lapte de soia. Găsiți AICI o rețetă rapidă de maioneză vegetală.
Borș rusesc de legume
Bucătăriile internaționale sunt foarte bogate în preparate gustoase și sățioase, care au fost împrumutate și în gospodăriile de la noi. Borșul rusesc, care poate fi de vițel sau de legume, este o ciorbă extrem de gustoasă și de simplu de făcut, pe care trebuie să o încercați. Gustul acrișor, ușor iute, se potrivește perfect, mai ales în sezonul rece, pentru a ține la distanță răcelile. Astăzi vă propunem o rețetă de borș rusesc de legume, care nu este altceva decât o ciorbă clasică de legume, pe care o veți acri cu borș făcut în casă sau cumpărat.
Supă cremă de rădăcinoase
Supele cremă sunt foarte sățioase și ușor de făcut. În plus, sunt o alegere foarte sănătoasă, datorită conținutului mare de legume. Este nevoie de un boost de vitamine, mai ales în sezonul rece, când organismul trebuie să facă față schimbărilor bruște de temperatură și virozelor. Astăzi vă propunem o supă cremă de rădăcinoase, plină de vitamine și foarte hrănitoare. Se face ușor și are un gust deosebit, datorită condimentelor pe care le vom pune. În plus, este o alegere delicioasă și sănătoasă și pentru prânzul copiilor.
Ciorbă țărănească de pui. Rețeta clasică, cu multe legume
Vezi cum se prepară o ciorbă țărănească de pui, gustoasă și sănătoasă, cu multe legume și o explozie de arome și de culori în farfurie. Cea mai bună alegere pentru un prânz perfect.
Ciorbă ardelenească de cartofi cu afumătură
Ciorba ardelenească de cartofi cu afumătură este genul acela de ciorbă de care te îndrăgostești de la prima gustare. Aromată, sățioasă, puțin picantă și cu gustul inconfundabil de afumătură, această ciorbă tipic ardelenească nu are cum să nu vă placă. Se face simplu, din ingredientele la îndemână și este un fel de mâncare economic, pe care îl puteți prepara oricând, pentru întreaga familie. Puteți folosi orice fel de carne afumată, de porc sau de vită. Trebuie să luați în calcul că dacă alegeți o carne care este doar afumată și nu este gătită în prealabil, trebuie să-i acordați mai mult timp de gătire. Fierbeți carnea separat, iar când este pe jumătate fiartă, o puteți transfera în oala de ciorbă. Dacă alegeți kaizer sau costiță afumată, acestea nu au nevoie de fierbere prealabilă.
Ciorbă de varză - ideală pentru curele de slăbire
Ciorba de varză este cel mai cunoscut aliment recomandat în diete. Regimul de slăbit pe bază de ciorbă de varză este unul foarte eficient, datorită numărului mic de calorii pe care îl are această ciorbă. Dar o puteți prepara oricând, fără să țineți dietă. Dacă vreți să vă bucurați de o ciorbă gustoasă de varză, o puteți ”înnobila” cu afumătură sau costiță, dar evident că numărul de calorii va crește. Rețeta pe care v-o propunem astăzi este una simplă, de ciorbă de varză cu legume, pe care o puteți adapta. Pornind de la rețeta light, de dietă, puteți să o transformați într-o ciorbă mai sățioasă, călind legumele sau adăugând carne de porc.
Ciorbă de fasole servită în pâine
Ciorba de fasole este unul dintre acele preparate care ne aduce aminte de gustul mâncării de acasă, făcută de mama sau bunica. Dacă vă place ciorba de fasole, trebuie să încercați această rețetă, servită în pâine. Ciorbă fierbinte, într-un bol crocant de pâine, pe care îl puteți mânca pe măsură ce mâncați din ciorbă. Sună delicios, nu-i așa? Multe restaurante servesc ciorba de fasole așa, iar astăzi ne-am gândit să vă propunem o rețetă pe care să o faceți acasă. Pâinea suport o puteți cumpăra, pentru a vă fi mai simplu, sau o puteți face voi, dacă aveți timp și răbdare. Totuși, ciorba este foarte gustoasă servită din pâine pe vatră, pe care o găsiți în supermarketuri.
Ciorbă din aripi de curcan
Cirobele sunt alegerea preferată pentru un prânz sănătos și gustos a românilor. Se pot face într-o mulțime de feluri, cu sau fără carne, dulci sau acre. Cele mai gustoase rămân însă ciorbele de carne, acrite cu puțin borș. Ciorba de curcan, în special, este un extrem de gustoasă și sănătoasă. Aripile de curcan dau un gust nemaipomenit ciorbei, mai ales dacă folosiți carne de curcan de țară. Dar vă asigurăm că veți obține o ciorbă delicioasă și cu carne cumpărată.
Ciorbă de miel - rețeta tradițională cu borș și leuștean
Ciorba de miel, acrișoară, cu smântână și leuștean. Cu o savoare aparte, ciorba de miel este foarte bună dacă la final o acriți puțin, cu borș, lămâie sau cu zeamă de varză.
Ciorbă de pui cu borș
Dintre toate ciorbele, cea de pui este cel mai simplu de făcut, foarte gustoasă și una dintre primele ciorbe pe care amatorii într-ale gătitului învață să le facă. Dacă știi să faci ciorbă de pui, poți învăța foarte ușor să faci orice fel de ciorbă, pentru că poți înlocui carnea de pui cu una de curcan, porc, vită etc. Ciorbele, în general, se împart în două mari categorii: dulci și acre. În funcție de gusturi, preferințe și carnea din care este făcută ciorba, puteți să adaptați gusturile și aromele. Astăzi vă propunem o ciorbă de pui acrișoară, cu borș și leuștean. Aveți nevoie de carne de pui, dar nu piept și pulpe, ci măruntaie, însemnând aripi, spate, organe. Puteți folosi borș la plic sau borș proaspăt.
Ciorbă de perișoare a la grec
Ciorba de perișoare este una dintre cele mai gustoase ciorbe din bucătăria românească. Dar dacă v-ați plictisit de varianta clasică, puteți opta pentru o ciorbă de perișoare a la grec, foarte gustoasă și aromată. Ciorba de perișoare a la grec este o combinație între ciorba clasică de pui a la grec și ciorba de perișoare. Dacă vă place ideea de ciorbă cu smântână, dar și perișoarele, atunci această ciorbă se va transforma rapid în preferata voastră. Se poate face cu orice fel de carne, dar noi am ales astăzi să facem perișoarele din carne de curcan.
Supă de pui cu tăiței de casă
Una dintre cele mai bune supe pe care le puteți prepara este cea de pasăre cu tăiței de casă. Este foarte gustoasă, aromată, sănătoasă și este remediul perfect pentru răceală. Supa cu tăiței se face foarte ușor, iar pentru un gust desăvârșit, folosiți tăiței făcuți în casă. Este important ca, dacă folosiți tăiței proaspeți, să îi adăugați în supă înainte de servire. Altfel vor absorbi foarte multă apă și se vor umfla. Tăițeii de casă pot fi făcuți în cantitate mare și lăsați la uscat, după care îi puteți păstra într-un recipient care să-i ferească de umezeală și folosi ulterior.
Ciorbă de pui cu iaurt - remediul excelent pentru răceală (rețetă arăbească)
Ciorba de pui cu iaurt este o rețetă asemănătoare cu ciorba de pui a la grec, numai că aceasta este de inspirație arăbească. Gustul de smântână este înlocuit cu un gust acrișor, de iaurt, și cu o aromă orientală, dată de cumin (chimion). Ciorba de iaurt este un remediu foarte bun atunci când sunteți răciți sau gripați și vă ajută să vă puneți rapid pe picioare. Se face foarte simplu și se servește fierbinte, cu mult pătrunjel proaspăt sau mentă verde.
Supă cremă de legume coapte
V-ați gândit vreodată să faceți supă-cremă din legume coapte? Gustul este mai intens, iar aroma nu se compară cu cea a supei făcute din legume fierte. Supa-cremă de legume coapte se face foarte simplu, nu are nevoie de foarte multă atenție și este extrem de gustoasă, nefiind nevoie să mai adăugați smântână. Se poate improviza foarte ușor, în funcție de ce legume aveți prin frigider și nu este neapărat nevoie să respectați o anumită rețetă. Pentru un gust bogat, ar trebui să predomine rădăcinoasele, în rest puteți adăuga ce vă place și ce aveți în momentul respectiv la îndemână.
Ciorbă de văcuță - rețeta cu care nu ai cum să dai greș
Ciorba de văcuță, atât de iubită și apreciată în bucătăria românească, dar în egală măsură una dintre cele mai dificile. Asta pentru că gospodinele se feresc de ea, nu din cauză că ar fi greu de făcut, ci pentru că necesită foarte mult timp de preparare și răbdare. În funcție de cât de ”bătrână” este carnea, ciorba de văcuță va trebui să stea la foc mai mult timp. De aceea, dacă este vită cumpărată, va fi o loterie, pentru că nu veți ști cât trebuie fiartă. Dacă aveți carnea de vită dintr-o sursă pe care o cunoașteți, atunci veți ști din start de cât timp are nevoie ciorba de văcuță pentru a fi gata. Trebuie să mai știți că puteți folosi și oala sub presiune pentru această rețetă. Va scurta semnificativ timpul de pregătire a ciorbei, dar zeama va fi tulbure. Dacă nu vă deranjează, fierbeți carnea de vită în oala sub presiune, iar apoi urmați indicațiile din rețetă.
Ciorbă de perișoare - cea mai simplă rețetă
Ciorba de perișoare este una dintre cele mai gustoase ciorbe din bucătăria românească. Cu toate acestea, multe gospodine consideră că este pretențioasă și greu de făcut, din cauza perișoarelor.
Ciorbă rădăuțeană de pui după rețeta originală
Ciorba rădăuțeană de pui este un preparat extrem de popular în bucătăria românească. Vezi rețeta originală și află cum se prepară ciorba rădăuțeană cu carne de pui.
Ciorbă de pui a la grec
Ciorba de pui a la grec este una dintre cele mai gustoase și sățioase ciorbe pe care le puteți prepara. Nu este greu de făcut iar rețeta aceasta este fix ceea ce căutați!
Placinta De Pui Cu Porumb
O reteta apreciata atat de copii cat si de adulti, pentru zilele in care te saturi de mancarurile traditionale.
Tartiflette De Pastarnac Si Bacon
Aceasta reinventare a retetei clasice frantuzesti de tartiflette foloseste pastarnac, in loc de cartofii traditionali.
Morcovi și păstârnac cu glazură de miere
Daca vrei o garnitura speciala, atunci trebuie neaparat sa incerci acest preparat.
Miel La Cuptor Cu Oregano Si Grapefruit
6 pastarnaci, taiati fideluta 80 ml ulei de masline 2 lingurite boia dulce 2 lingurite scortisoara 2 lingurite chimen 4 crengute de cimbru, 2 grapefruit roz, taiat bucati 2 x 450g muschi de miel 1/2 legatura de oregano 2 ardei rosii mici, fin tocati 100g feta
Supa Crema De Legume
1 lingura unt 1 lingura ulei de masline 1 ceapa 2-3 cartofi 2 morcovi 1 pastarnac 1 l supa de legume 100ml smantana
Friptura de gasca exceptionala
-1 gasca de 2,8 kg -1 potocala -2 mere mari -1 ceapa mare Reteta asta am gasit-o pe blogul lui cami ,pe care o pretuiesc in mod deosebit.E o reteta absolut extraordinara.In afara de gasca si rata cred ca poate fi adaptata pentru pui si mai ales curcan,desi gustul carnurilor e diferit.Uitati-va la pozele ei,asta o sa va convinga asa cum m-a convins pe mine.Eu am facut reteta asta de Pasti.Fiind in graba ,cu multe de facut,nu am facut poze intermediare.Dar le gasiti la cami pe blog.Ingredientele difera foarte putin fata de ale ei,dar rezultatul e gourmet si asa! -1 gasca de 2,8 kg -1 potocala -2 mere mari -1 ceapa mare -1 Lg (Lingura ) salvie sau magheran(ea a folosit magheran) -1 lg (lingurita ) scortisoara -sare .piper -2 morcovi -1 pastarnac -1 ceapa mare -1 radacina de telina mica,sau o felie de telina mare -aprox 200 ml de vin rosu bun si aromat (eu am pus feteasca neagra veche si buna )Ea a folosit vin de porto la prepararea sosului.
Pui cu ardei gras
2 pulpe de pui orasenesc 1 ceapa rosie 1 ceapa alba 1 ardei gras verde 1 ardei gras galben 1 ardei gras rosu 1 morcov 1/2 telina 1/2 pastarnac patrunjel verde oregano cimbru bulion cateva boabe coriandru piepr boabe ienupar 1 lgt curry 1/2 lgt curcuma 1 catel usturoi vegeta boia dulce garnitura: 1 cana de orez 1 ceapa alba mica 1 ceapa rosie mica 1 morcov 1/2 ardei gras verde 1/2 ardei gras galben 1/2 ardei gras rosu unt ulei de masline supa de pui 1/2 lgt curry 1/2 lgt tumeric 1 praf de sumac piper boabe boia dulce
Iahnie De Fasole
500-600 g fasole boabe,2 cepe 1 morcov 1 pastarnac 1 radacina patrunjel (facultativ) telina suc de rosii sau 1-2 linguri bulion piper boabe foi de dafin marar sau patrunjel verde (la alegere) 50 ml ulei sare cimbru (facultativ).
Ghiveci de legume
2-3 cepe 2-3 morcovi telina pastarnac 1 ardei,2 dovlecei tineri 500g fasole verde (din conserva sau de la congelator fara sa fie dezghetata inainte) 3-4 cartofi 3-4 rosii sau suc de rosii 4-5 catei de usturoi condimente (busuioc marar patrunjel piper etc) sare ulei
Legume crocante
1 morcov 2 cartofi 1 pastarnac 1 felie de telina sare 2 linguri faina ulei de masline
Osso bucco milanez
4 buc rasol de vita faina cateva linguri ulei de masline in care sa rumenim cotletele unt cat o nuca 2 cepe 1 pastarnac 2 morcovi 1 ardei gras rosu 3 rosii 1-2 linguri pasta de tomate 2 catei de usturoi patrunjel verde 2-3 foi de dafin 1 pahar cu vin alb demi-sec circa 500 ml supa de vita sare piper macinat piper boabe
Limba rasol si rulouri cu spanac si oua fierte
500 g limba de porc 4 oua crude 3 oua fierte tari 350 g faina 200 ml lapte 150 g cabanos sau cascaval (optional) 500 g frunze de spanac 3 cepe 1 pastarnac 2 morcovi 1 ardei gras rosu 2 castraveti acri 5-6 rosii mici 6 linguri ulei de masline 8 lingurite ulei pentru prajit 1 cub concentrat de ciuperci sare piper curry condimente pentru gratar
Pulpa de curcan in suc propriu cu piure de cartofi
1 pulpa superioara de curcan (aproximativ 1 kg) 2 cepe 2 morcovi 1 pastarnac 5-6 cartofi mai mari 5-6 catei de usturoi 1 legatura patrunjel verde 7-8 rosii mici 2 ardei peperoni unt cat o nuca 50 ml ulei 2 lingurite zahar 100 ml lapte sare piper cimbru paprika
Salata de legume crude si sardine marinate
pentru salata 200 g morcovi dulci 400 g telina 80 g pastarnac 50 g masline fara samburi 1 buc ceapa mare alba 400 g sardine marunte pentru maioneza 1 galbenus de ou crud 1 galbenus de ou fiert 1 cartof mic fiert 150 ml ulei floarea soarelui zeama de la o lam^aie sare si piper negru macinat pentru ornarea salatei 100 g morcov dulce 2 linguri maioneza masline 2 sardine intregi
Pui la cuptor cu legume
1 pui de curte de cca 1,2 kg 2 morcovi 1 pastarnac 1/2 ardei gras rosu 1/2 conopida medie 1 dovlecel marisor 3 cartofi 2 rosii cimbru sare piper boia iute ulei de masline sucul de la o lamaie
Mancare de fasole cu ciolan afumat
Pentru fiertul boabelor: - 500 g fasole boabe - 1 morcov - 1 pastarnac - radacina de telina - 1 ceapa - 1 ardei gras - sare - piper - dafin Pentru mancarica de fasole: - 1 kg de ciolan afumat fara os( eu am luat de la Gebeto si este foarte bun) - 2 cepe albe uscate - 4-5 rosii - 1 legatura ceapa verde - 1 legatura usturoi verde - 1 ardei gras rosu - 1 adrei gras galben - 1 ardei gras verde - 1 legatura marar - 3-4 frunze de menta - sare - piper - cimbru - boia de ardei - 1 cana suc de rosii - zeama in care a fiert fasolea - 50 ml ulei.
Friptura de curcan cu legume la cuptor
1,2-15 kg pulpa superioara de curcan 4-5 morcovi 1 ceapa mai mare 1 pastarnac 1 dovlecel (350-400 g) 50 g telina 1 ardei gras rosu 2 castraveti cornichon acri 2 rosii si 5-6 rosii micute cateva frunze de telina si patrunjel 1 capatana usturoi 200 ml vin roze 2 cuburi/lingurite concentrat pui/legume 2 lingurite zahar 50 ml ulei sare piper paprika curry cimbru condimente pentru friptura
Supa crema de morcovi
800 ml supa sau puneti la fiert 800 ml apa cu un cub de concentrat 2-3 linguri unt 5 morcovi 1 ceapa 1 rosie 1 catel de usturoi 1/4 telina 1/2 pastarnac 1 cartof 1/2 cana lapte sare piper patrunjel
Piept de pui cu legume la slow cooker Crock Pot
1/2 piept de pui aproximativ 200 g 1/2 ciuperci feliate din conserva 200 g legume congelate: morcov brocoli pastarnac sare rozmarin frunze dafin boabe de piper 2 linguri de ulei pentru preparat carnea de pui: 2 linguri ulei de masline, 1 lingurita turmeric un strop de sare 1/4 lingurite ghimbir praf
Supa De Rosii
O sfecla de marime potrivita 2 legaturi de ceapa verde sau o ceapa uscata 1 morcov un pastarnac jum de telina 2 catei de usturoi 2 buc ardei gras 1 kg de rosii proaspete sau conservate daca este nevoie sa se mai dea culoare o lingura pasta de tomate patrunjel tocat marunt marar tocat marunt taitei sau fidea sare,
Salata Spring Time
2 mere 2 morcovi mari 1 pastarnac 1/2 telina 5 fire de ceapa 1 ardei gras rosu 1 castravete verde 200 g varza alba sarepiper sos de maioneza cu usturoi usturoi praf daca e nevoie patrunjel verde 1 lamaie
Ardei umplut la tava
-ulei de masline-4 fileuri de piept de pui taiate bucatele-200 g orez cu bob lung-1 patrunjel radacina-1 pastarnac-2 morcovi rasi-patrujel verde tocat-1 lingurita de cimbru uscat-1 l de supa de pui-250 g rosii tocat din conserva-1 cutie ciuperci din conserva-6 ardei rosii si galbeni grasi-1 ceapa-sare,piper-1 ceasca vin rosu
Friptura de curcan
1 pulpa mare de curcan2 linguri zahar bruncondimente specifice de pui (eu le folosesc pe cele facute de mine - retete aici)sare, piper3 linguri sos de soiaputina miere1 morcov mare1 patarnac2 catei de usturoi1 ceasca supa de pui100 ml vin alb dulce
Crema de fasole boabe cu sunca afumata de porc
Va invit la o masa delicioasa si foarte satioasa ! Sper ca va place fasolea cu sunca si ceapa calita rosie ! 1kg fasole uscata alba 2 bucati morcovi 2 buc. pastarnac 2 buc. patrunjel 1/2 buc. telina 2 fire ceapa verde 1 kg sunca de porc afumata (de casa) Sare Piper Garnitura: 4 cepe rosii mari 60ml ulei 1 lingurita boia dulce de ardei Ardei iute murat Gogonele murate
Piftie de pui
1,5 kg capete si picioare de pui 300 g piept sau pulpa 1 capatana usturoi 2 cepe 2 morcovi 1 albitura (patrunjel pastarnac) 3-4 foi de dafin 10-12 boabe piper sare
Pilaf cu ciuperci si pui
1 Pui ( Copanele si pieptul ) 2 Morcovi 2 Cepe 1 Pastarnac 1 Cana de Orez ( la 1 5 l de apa ) 5 Linguri de ulei 10 Ciuperci proaspete 2 Foi de dafin 1 Lingura de delicat ( Secretul gustului )
Muschiulet de porc impletit servit cu diferite feluri de piure-uri
300-350 g muschi de porc 6 bucati de bacon 3-6 fire de ceapa verde sau praz(partea verde) sare piper nucsoara 120 g unt ulei 2 cartofi 2 morcovi 2 pastarnaci
Supa de legume cu lapte si smantana
2-3 cartofi albi mai mari 2 morcovi 1 pastarnac 50-100 g telina 1-2 cepe 200 g ciuperci proaspete (sau conserva) 2-3 buchetele conopida (optional) 100 g dovlecel 20 ml ulei (sau 20 g unt) 1 lingurita zahar 50 ml lapte 1-2 linguri smantana sare piper (concentrat de legume) cateva fire de patrunjel