Portocale chinezesti

Portocale chinezesti retete: cum gatesti portocale chinezesti si cele mai gustoase retete de prune chinezesti, reteta taitei chinezesti, paste chinezesti cu pui si legume, prajitura cu portocale simpla, rata cu portocale si miere, budinca de gris cu portocale, prajitura cu portocale si nuca cocos.

Taietei chinezesti cu bambus

Avem nevoie de 100 grame de taietei chinezesti 200 grame de bambus o jumatate de morcov taiat bastonase 2 ciuperci aromate chinezesti rehidratate ( se pot inlocui si cu alte tipuri de ciuperci ) taiate felii o lingura ulei de masline o lingurita de amestec de 5 condimente un varf de cutit de ardei iute maruntit o lingura de sos de soya si o lingurita de sos de scoici/stridii.

Taietei chinezesti cu pui, ardei si zuchinni

Avem nevoie pentru 4 portii de 250 grame de taietei chinezesti un zuchinni mediu un ardei rosu mare 300 grame de piept de pui taiat cubutete o lingura ulei de masline sare piper ghimbir pudra o lingura sos soya cateva picaturi de ulei de susan eu mai folosesc un amestec de condimente pentru mancarurile chinezesti ce are ghimbir si coriandru boia si piper alb.

Pui cu trei feluri de ciuperci

Pentru 4 persoane avem nevoie de 400 grame de piept de pui taiat cubulete 300 grame ciuperci champinion taiate feliute subtiri cateva ciuperci chinezesti negre 2-3 ciuperci aromate chinezesti o jumatate de lingurita pasta de ardei iute o lingurita condimente pentru mancare chinezeasca ( sau amestec de 5 condimente) o lingurita de amidon o lingura sos de soya o lingura sos de stridii un varf de cutit de ghimbir praf o jumatate de cub de pui 2 liguri ulei masline. Ciupercile deshidratate se gasesc la magazinele chinezesti sau la Cora la raionul de condimente din toata lumea. Cam astea sunt condimentele de baza la mancarea chinezeasca.

Taietei de orez cu pui si legume

Avem nevoie pentru 2 portii de : 50 grame de taietei de orez 100 grame piept de pui taiat cubulete 2 cepe mici echalote taiete solzisori cateva ciuperci negre chinezesti si ciuperci aromate chinezesti o treime de zuchinni ( dovlecel verde) o lingura ulei de masline o lingura de sos de soya un varf de cutit de pudra de ardei iute putin ghimbir macinat sare piper.

Budinca De Portocale

Acest desert reconfortant se separa in mod magic in timpul coacerii, producand o compozitie cremoasa in partea de sus si un sos de portocale acrisor dedesubt.

Sirop concentrat de portocale

2 kg zahar4 pahare suc proaspat de portocale2 linguri coaja rasa de portocale1 pahar de apa

Tarta Cu Ricotta Si Portocale

Termina masa cu un desert usor: o tarta cu ricotta si portocale.

Mousse de ciocolata cu portocale

Un mousse fin, din doar 3 ingrediente!

Chec cu portocale si mac

500gr faina, 250gr margarina sau unt, 4 oua, coaja rasa de la 2 portocale, 100ml suc de portocale, 100gr mac, 1 praf de copt, 250gr zahar.

Marmelada De Portocale

Marmelada de casa este bucurie pura. Pur si simplu intinsa pe paine prajita la micul dejun, folosita ca glazura, sau pentru a da aroma prajiturilor, trebuie neaparat sa ai cateva borcane in camara.

Inimioare cu migdale si portocale

200 g faina100 g zahar tos150 g unt120 g migdale macinate1/2 lingurita praf de copt1 ou3 linguri suc de portocale1 lingurita coaja rasa de portocale2 lingurite amidonPentru ornat100 g zahar pudra3 linguri suc de portocalemigdale intregi

Pandispan cu portocale

¾ pahar de suc de portocale1/3 pahar ulei1 ½ pahar zahar1 lingurita praf de copt2 pahare faina, 6 oua1 lingurita coaja de portocale

Prajitura cu portocale, gutui si migdale

Gustul de migdale este minunat completat de aroma de portocale.

Jeleu de portocale

4 portocale mari 1 portocala mica 1 lamaie 100 g zahar 2 plicuri gelatina fin maruntita frisca (optional)

Jeleu De Campari Si Felii De Portocale Caramelizate

Un desert cu jeleu pe care trebuie neaparat sa-l incerci in aceasta vara.

Briose cu jeleu de portocale

Pentru aluat: 3 oua 150 de grame de zahar 40 de grame de unt 300 de grame de faina 200 ml smantana grasa coaja rasa de la 2 portocale 1 plic de zahar vanilat sau esenta de vanilie 1 plic praf de copt Pentru jeleul de portocale: 1 plic budinca de vanilie 400 ml suc natural de portocale 3 linguri de zahar

Dulceata De Portocale

Nu mai arunca cojile de la portocale. Poti face un gem delicios din ele!

Friptura de rata cu portocale

1 rata 4 portocale 50 gr unt 1 pahar vermut sare piper

Portocale Umplute

(pentru 4 persoane): 4 portocale 1 lamaie, 50 g. de zahar pudra 3 linguri de smantana lichida

Orange-muffins

Pentru muffins: 3 oua 150 de grame de zahar 40 de grame de unt 300 de grame de faina 200 ml smantana coaja rasa de la 2 portocale 1 plic de zahar vanilat 1 plic de praf de copt Pentru jeleul de portocale: 1 plic de budinca de vanilie 400 ml suc natural de portocale 3 linguri de zahar coaja de portocale confiata

Cocktail cu suc de portocale. Băutura perfectă pentru Crăciun

Un amestec delicios de vodcă, lichior de flori de soc și suc proaspăt stors de portocale. Toate amestecate cu bere de ghimbir spumoasă și rodii.

Tort cu ciocolata si portocale

Ingredinte:250g unt, 100g ciocolata alba, 2 lingurite extract de portocale, 400g faina, 500g zahar brun fin, 1 lingurita bicarbonat de sodiu, 2 oua, 285ml iaurt de baut, coaja rasa si sucul de la o portocalaPentru glazura:500g mascarpone, 500g margarina, 250g zahar pudra, 2 linguri cacao, coaja rasa de la doua portocale + 100ml suc de portocale

Noodles De Soia Cu Portocale

100 g Noodles de soia Inedit 4 portocale mijlocii ¼ lamaie 100 ml lichior de portocale 2 linguri ulei sare, piper proaspat macinat ¼ lingurita ghimbir macinat ¼ lingurita curry ½ legatura patrunjel verde

Mere umplute cu portocale

4 mere 2 portocale putina scortisoara

Biscuiti Cu Ciocolata Si Portocale

250g faina 1 l.c. praf de copt 125g unt 125 g zahar 1 ou 2 l.s. marmelada de portocale 1.l.s. lichior de portocale 50g ciocolata amaruie 1 l.s. lapte 1 l.c. - 1 lingura de ceai (lingurita) 1 l.s. - 1 lingura supa

Tort cu portocale

300-350g miez de portocale 20ml ulei 300g zahar 150g faina 1 plic de praf de copt 4 oua

Tort cu ciocolata si crema de portocale

Blat :3 oua mari½ cana ulei250 g faina1 plic praf de copt stins cu putina zeama de lamaieEsenta de romEsenta de vanilie1 borcan de 400 g gem1 lingurita coaja de portocala1 lingurita coaja de lamaieSuc de ananas pentru insiropatCrema de portocale :4 galbenusuri7 linguri potrivite de zahar150 ml zeama de portocaleEsenta de portocaleCrema de ciocolata :200 g ciocolata (amaruie si cu lapte)200 ml frisca lichidaCateva linguri de cognacGlazura :120 g ciocolata cu lapte60 g ciocolata amaruie180 ml frisca lichidaDecor :Portocale, ciocolata, coaja de portocale

Inghetata de portocale cu frisca

4 galbenusuri,1 ou,200 gr zahar,2 portocale,500 gr frisca

Desert cu portocale si ciocolata

4 portocale 250 g zahar 1 plic zahar vanilat o ciocolata amara 1 cana de apa

Portocale cu anason stelat

2 portocale 100 ml apa zahar 1 anason stelat

Prajitura de post cu crema de portocale

Blat:1 cana (200 ml) zahar pudra, 1 cana nuci macinate, 1/2 cana ulei, 3 linguri cu varf de cacao, 2 cani faina, 1 cana apa, 1 lingurita amoniac, cateva picaturi zeama de lamaie, 1 borcan de gem (cca. 360 g). Crema:500 ml suc proaspat de portocale, 500ml suc din comert de portocale si fara acid, 2 plicuri praf de budinca de vanilie, sau si mai aromat, din capsuni, 3 linguri amidon, 7, 8 linguri zahar, 1 lingurita esenta de portocale, coaja rasa de la 2 portocale si de la 1 lamaie, 500ml frisca lichida vegetala Hulala cu un pliculet de intaritor, 2 portocale taiate bucatele mici si o cescuta de fructe de padure congelate.

Ciambella al arancia, chec cu portocale

2 portocale,4 oua,250 gr zahar,200 ml ulei,200 ml suc portocale,300 gr faina,1 plic praf copt,GLAZURA:100 gr zahar praf,sucul de la jum.lamaie/portocala (am facut cu glazura de ciocolata).

Briose cu portocale si mac

3 cani faina2 cani zahar1,5 lingurita praf de copt1,5 lingurita sare1/4 cana mac3 oua1 cana smantana1/2 cana ulei1/5 cana suc de portocale2 lingurite aroma de portocale sau coaja de portocala zaharisita

Smoothie De Portocale

2 portocale 1 lamaie 1 mar 1 banana 1/4 ceasca alune de padure - zdrobite 1 pahar cu apa

Inghetata de Portocale

- 500 ml. suc de portocale proaspat (4-5 portocale mari) - 375 ml. frisca lichida - 125 ml. lapte de vaca (gras) - 100 gr. zahar tos (sau cit va place de dulcecine doreste poate folosi zahar substitut pentru prajituri) - 1 lingura coaja rasa de portocala - 1 lingurita vanilie extract (sau vanilie pudra)

Flan de portocale

2 bucati portocale 1 litru lapte 300 g zahar 1 plic zahar vanilat 6 bucati oua

Crema de portocale cu miere la cupe

160 gr miere,6 galbenusuri,2 portocale,7 linguri vin alb,300 gr frisca

Guguluf pufos cu lamaie

300g faina200g faina de malai100g unt50g zahar4 oua200ml suc de portocalezeama de la 2 lamai3 linguri lichior de portocale (sau cognac)un varf de cardamon1 lingurita praf de coptPentru sirop:200g zahar100g apa100g apa de portocale

Rata cu sos de portocale

2 rate 4 portocale-zeama 4 mere 200ml vin rosu sare si piper 2 linguri sos de rodii 1 lingura miere

Prajitura Cu Ciocolata Si Portocale

Aceasta reteta tentanta este perfecta pentru a-i invata pe copii sa gateasca.

Fursecuri cu aroma de portocale

125 gr.unt moale 60 gr.zahar 2 oua 125 gr. faina 70 gr.amidon esenta de portocale si coaja rasa de portocala

Prajitura cu orez si portocale

Pentru 8 portii:1 litru de lapte200 g orez100 g zahar3 oua50 ml lichior de portocale, noi am inlocuit cu suc de portocale amestecat cu 3 linguri de tuica40 g stafide1 plic de zahar vanilatcoaja rasa de la o lamaie micacoaja rasa de la o portocalaesenta de vanilie

negresa cu mousse de portocale si ciocolata

pt 8 portii: blat:30 g ciocolata amaruie,1 ou,70 g zahar 25 g miez nuca(5-6 nuci) 65 g unt,15 g faina,o lingurita cacao mousse de portocale:50 g ciocolata cu lapte 40 g ciocolata amaruie 200 ml suc proaspat de portocale o lingurita coaja rasa de portocale 30 g zahar 5 g gelatina 200 ml frisca lichida

Prajitura Cu Portocale, Rozmarin Si Malai

O prajitura aromata, care poate fi pastrata in frigider timp de pana la cinci zile.

Tort de duminica

panettone, lichior portocale, bucatele de portocale crema: 250g mascarpone, 1 plic budinca de vanilgie, 1/2l lapte, 3 pliculete zahar vanigliat, 1lingurita zahar, 3 foite gelatina, frisca

Prăjitură răsturnată cu portocale

Prajitura rasturnata cu portocale este un desert delicios și atrăgător, perfect pentru a impresiona invitații și a satisface pofta de dulce.

Portocale in sos cu frisca

Pentru 3-4 portii: 3 portocale, 4 linguri de zahar, o lingurita de margarina, frisca vegetala sau spuma pentru deserturi.

Marmeladă de portocale din coajă și miez

Marmelada din coajă și miez de portocale are o aromă ușor dulce și este excelentă la micul dejun. Vezi ingredientele și pașii de preparare.