Aceasta reteta tentanta este perfecta pentru a-i invata pe copii sa gateasca.

Prajitura Cu Ciocolata Si Portocale
Timp total 1 oră și 20 minute

Ingrediente

  • 225g unt
  • 1 portocala - coaja rasa fin
  • 225g zahar pudra
  • 4 oua
  • 200g faina
  • 25g cacao
  • Pentru ornare:
  • 2-3 linguri de zahar pudra
  • 4 linguri de suc de portocale (sau sucul de la o portocala)
  • 100g ciocolata
  • 30g unt
  • felii de portocale confiate

Mod de preparare

1. Se incalzeste cuptorul la 180C. Se unge o tava cu un pic de unt. Se tapeteaza cu hartie de copt.

2. Se pune untul intr-un bol cu ​​coaja de portocala si zaharul, si se bate folosind o lingura de lemn, pana cand amestecul devine palid si pufos.

3. Se bat ouale intr-un castron cu o furculita. Se adauga treptat ouale la amestecul de unt, amestecand bine dupa fiecare adăugare. Se cerne faina si cacao peste amestecul de unt si se incorporeaza.

4. Se toarna amestecul in tava si se coace timp de aproximativ 50 de minute-1 ora, pana cand este crescut si ferm la atingere. Se lasa prajitura sa se raceasca in tava timp de 10 minute.

5. Se inteapa peste cu un bat. Se pune zaharul pudra si sucul de portocale intr-un castron si se amesteca, apoi se toarna peste toata prajitura. Se scoate din tava si se lasa sa se raceasca.

6. Se rupe ciocolata in bucati, se pune intr-un castron si se adauga untul. Se incalzeste o cantitate mica de apa intr-o cratita, la foc mic. Se pune castronul deasupra cratiei cu apa care fierbe. Se lasa pana ce ciocolata s-a topit, apoi se amesteca pana la omogenizare.

7. Se pune ciocolata peste prajitura si se decoreaza cu felii de portocale. Se lasa sa se intareasca, apoi se feliaza si se serveste.