Retete cornulete cu untura
Retete cornulete cu unturaCornulete cu untura si rahat
* 150 g untura * 2 galbenusuri * 100 g smantana * 1 lingurita extract de vanilie * 1 praf de sare * faina cat cuprinde * zahar pudra pentru pudrat * rahat
Cornulețe cu smântână și untură. Un deliciu ca pe vremea bunicii
Cornulețe fragede cu smântână și untură - una din cele mai delicioase și mai bune rețete de cornulețe.
Cornulete Cu Dulceata
2 cani de faina, jumatate de cana de untura, un ou, 2-3 linguri de smantana, dulceata (in loc de dulceata se poate folosi rahat taiat cubulete, miez de nuca prajita sau dulceata de prune amestecata cu nuca macinata), un pliculet de zahar vanilat, 200 gr de zahar pudra
Cornulete Cu Nuci
250g faina; 200g unt; 100g nuci macinate; 70 g zahar pudra; sare, esenta de migdale.
Cornulete Cu Faina Integrala De Post
200ml ulei 120ml bors 7g drojdie uscata 1 praf de sare 1 lingura esenta naturala de vanilie 1 lingurita zahar vanilat 200g faina integrala 300g faina alba 000 1 lingura coaja de portocala dezhidratata magiun de prune sau alte umpluturi dupa gust
Cornulete Cu Mere
Aluatul: 70 g unt 100 g brinza de vaci 120 g faina coaja de lamiie Umplutura: 1 mar citiva stropi zeama lamiie 3 linguri stafide scortisoara 3 linguri miere 30 g nuci macinate
Cornulete Dospite
1 ou 1 pahar mic de lapte caldut ( cam 100 ml lapte) 550-600 gr. faina 1 pachet margarina (250 gr) 1 pachetel de drojdie proaspata (25 gr.) 2 pliculete zahar vanilat
Cornulete Cu Unt Si Susan
500 gr faina 1 galbenus 1/2 cub drojdie proaspata (25 gr) 1/2 lingura sare 1 lingurita zahar 300 ml lapte caldut unt albus pentru uns diverse seminte (susan, chimen, in)
Cornulete Cu Osanza
Aluat: * 2 oua * 4 linguri zahar * 4 linguri ulei * 4 linguri otet * 1 lingura amoniu * 1 kg faina * 1,5-2 pahare apa minerala * coaja rasa de lamai, portocala * arome Crema * 1 kg osanza de porc * 400 g faina * dulceata * rahat
Cornulete Cu Cascaval Si Mac
1 kg. de faina, un sfert de kg. de cascaval, 5 linguri margarina, 6 linguri smintina, (2 linguri chimen macinat era in reteta) mac.
Cornulete Cu Sunca Si Branza Afumata
Aluat: 350 g faina, 20-25 g drojdie, 5 linguri ulei, 150 ml lapte(aprox.), 1 ou, putin zahar, sare dupa gust- eu am pus o lingurita, 1 ou batut, amestecat cu ceva apa, pentru uns cornuletele. umplutura: sunca, branza afumata.
Cornulețe fragede cu gem
Cornulețele de casă fragede cu gem pot transforma o zi obișnuită într-o sărbătoare. Se pregătesc din doar câteva ingrediente, ce se găsesc aproape tot timpul în cele mai multe bucătării din țară.
Cornulete Cu Sunca Si Cascaval
- 500 gr faina - 25 gr drojdie proaspata - 150 ml lapte - 1 lingurita rasa zahar - 1 galbenus - 50 gr unt - 1 lingurita sare - 200 gr sunca presata - 200 gr cascaval * 1 albus * fulgi de chilli * chimen
Cornulete cu gem de caise
Aluatul: 45 dkg faina 5 dkg zahar pudra 12.5 dkg margarina 6 dkg untura un pic de sare 2.5 dkg drojdie un galbenus de ou aproximativ 1.5 dl lapte rece. Eu am pus doar 1 dl de lapte rece si am adaugat 2 linguri mari de iaurt gras a necesitat cam cu 5 dkg mai multa faina. Umplutura: Gem de caise Ungere: 2 galbenuse de ou 10 dkg= 100 gr
Prajitura cu nuca Jerbou
Coca (pentru 3 foi): 600 g faina 3 galbenusuri 200 g margarina sau 150 g untura (eu am pus 4 linguri untura) un cub de drojdie 2 linguri de zahar 100 ml lapte Umplutura: 500 g nuca 8 linguri de zahar esenta de rom 3 albusuri un plic de zahar vanilat gem Glazura: 2 linguri de cacao 8 linguri zahar praf 2 linguri de ulei o lingura de apa fiarta
Supă ungurească de chimen
Supa de chimen este una dintre supele populare în Ungaria. Este delicioasă, sănătoasă, simplă și rapidă.
Soare arzator, prajitura pentru cafea
420 g faina20 g drojdie proaspata160 ml lapte50 g zahar80 g untura (sau untura vegetala/unt/ulei)1 lingurita sare1 ou coaja rasa de lamaieGlazura: 2 linguri suc de lamaie, 1 cana (250 ml) zahar pudra, 1/4 lingurita esenta vanilieIn plus: 2-3 linguri gem/jeleu de fructe ...dupa preferinta, 1/4 cana nuci tocate sau migdale feliate
Zabic
250g malai apa untura sare
Cornulete Cu Sunca Si Cascaval
100g smantana , 200g faina, 100g sunca de Praga, 100g cascaval sare, piper, 1 ou (ingredientele din reteta sunt pentru o portie mica, respectiv 25 de bucati)
"Mansaf"- mancarea nationala a Iordaniei
Avem nevoie de : -2 kg carne de miel -2 bulgari de iaurt uscat de capra"jameed" -2 paini " shrak" -1 ceapa -3 cani de orez care se fierb in 4 cani de apa -sare dupa gust -1 cana de seminte de migdale -1 cana de seminte de pin"snobar" -2 lingurite condiment pentru "mansaf":all spice,piper,cuisoare,coriandru,ghimbir,cardamom,scortisoara,nucsoara,piper alb -3 lingurite curcuma -3 linguri ulei vegetal -2 linguri untura de oaie( optional) beduinii fierb orezul in apa cu sare si untura de oaie
Cornulețe de post cu margarină
Această rețetă este perfectă pentru a prepara cele mai fragede cornulețe de post, cu margarină, pudrate cu zahăr, ce vi se vor topi în gură!
Cornulețe cu rahat, fragede, ca la mama acasă
(pentru aproximativ 40 de cornulețe)300 g de făină150 g de unt cu minimum 80% grăsime 70 g de zahăr tos 1 linguriță de praf de copt un praf de sare fină 1 gălbenuș 1 ou întreg 2 linguri de lapte 150 g de rahat 150 g de zahăr pudră
Cornulețe fragede de post, cu gem sau rahat
Cornulețele de post cu gem sau rahat pot fi fragede, chiar dacă sunt pregătite în varianta de post, fără ouă, unt, untură sau smântână.
Conopidă la airfryer - rețete delicioase & crocante
Rețete delicioase de conopidă la airfryer, crocante și ușor de preparat, perfecte pentru o masă sănătoasă și gustoasă.
Conopidă la cuptor în 3 feluri: italian, mexican și indian
Conopida la cuptor este varianta de top în cazul preparatelor din conopidă. Vezi cum o condimentezi în stil italian, mexican sau indian.
Cornulețe de post cu rahat și apă minerală
În perioada postului, puteți alege să pregătiți o rețetă simplă și rapidă de cornulețe cu rahat, apă minerală și aluat fraged.
Placinta cu spanac si branza
pentru foi: 500 gr.faina drajdie,sare,oregano cca.60 ml.ulei apa claduta pt.compozitie: 1 kg.spanac proaspat 2 oua 1 lingura untura cca.300.gr.branza telemea marar(optional) 1 legatura ceapa verde
Tocana munteneasca
3-4 cartofi, 500 g carne de porc, 2 morcovi, 2 ardei grasi, 100 g. ciuperci, 2 cepe mari, sare si piper dupa gust untura malai
Urzici la tigaie (sote) cu usturoi - delicioase în doar câteva minute
Urzici sote, trase la tigaie cu usturoi - o mâncare tradițională de primăvară, simplă, delicioasă și plină de vitamine, gata în doar câteva minute.
Intorsuri
-1 kg de faina alba. -1 ou. -50 g untura de porc. -150 ml de ulei sare dupa caz 200 g brinza sarata sau dulce mere pregatite ca pentru placinte.
Placinta cu varza
15 linguri de faina drojdie cit o nuca untura cit o nuca 1 ou apa calduta varza verde sare piper ulei
Pateu de casa - reteta slovaca
400 g ficatei de pui 4 oua 200 ml smantana pentru gatit 150- 200 g untura ( porc rata gasca) 1 lingurita sare piper negru proaspat macinat.
Biscuiti aromati in forma de stea
- 300 g faina - 200 g untura - 100 g zahar - 1 ou - un praf de sare - putina vanilie, sau scortisoara pentru extra flavors..
Scovergi
500 g faina 350-400 ml apa calduta un cub de drojdie 2 linguri zahar o lingura untura solida (2 linguri ulei) 1/2 lingurita sare Pentru prajit: 1/2 l ulei
Cornulețe cu iaurt - ies fragede de fiecare dată
Cornulețele cu iaurt se numără printre deserturile preferate din copilărie pentru mulți români.
Cornulețe de post cu apă minerală
Cornulețele de post cu apă minerală sunt foarte ușor de făcut și normal, nu conțin nici ouă, nici unt și niciun gram de smântână.
Puseuri
faina-500g, oua- 2 bucati, margarina (unt, untura)-250 g, lapte-150 ml, zahar- 4 linguri, 1 praf sare, 1 lingura cacao, 1 lingura gem (prune), drojdie-25 g, esenta de rom, 1 farfurie nuca macinata
Focaccia cu prosciutto
500g faina alba 250ml apa 25g drojdie 150g prosciutto sau bacon afumat 50g untura sau unt 8 g sare 12 lingurita zahar 1 ou batut pt uns
Curechi de dovleac
1 dovleac de 2 kg (necopt), 2 linguri de untura, 1 ceapa, cateva fire de marar uscat, 1 lingurita de boia, 1 lingura de faina, 300 ml smantana sau lapte
Cozonac oparit
1 kg faina, 12 galbenusuri, 500 ml lapte, 50 g drojdie, 4 linguri de smantana, 250 ml ulei,coaja de lamaie, o vanilie, o lingura de untura
Prajitura cu prune
3 cani faina 200 g margarina 100 g untura 1 ou 5 linguri zahar 3 linguri smantana 2-3 linguri gris ( pesmet) 1 praf de copt 1 zahar vanilat scortisoara coaja de lamaie