Supa de legume fara carne
Supa de legume fara carne retete: cum gatesti supa de legume fara carne si cele mai gustoase retete de ciorba de legume fara carne, supa fara carne, supa de legume, supa crema de legume, supa crema de legume coapte, retete de mancare fara carne, aperitive fara carne, mancare fara carne, ciorbe fara carne, ciorbe gustoase fara carne.Zucchini Umpluti Fara Carne
3-4 zucchini 2 rosii cateva masline verzi (eu am avut vreo 10) 3-4 catei usturoi 1 ceapa mica patrunjel tocat 50g parmesan ras 125g mozzarella sare,piper 150ml supa legume sau pui
Supa cu paste si legume
3 morcovi, 1 telina mica, 1 pastarnac, 300 gr paste de post, fara ou, 2 ardei, 1 ceapa, 4 lg ulei de masline, vegeta, patrunjel
Supa gustoasa de rosii
1,5 kg rosii,1 ceapa, 2 morcovi, 1/2radacina telina,100ml ulei, 1 lingurita zahar, 200 g paste fara ou, 1 legatura patrunjel verde, sare
Supa de carne cu fasole alba uscata
1kg carne de vita -coasta cu oase 2 felii de oso-bucco(carne cu os cu maduva) 300 gr fasole alba uscata muiata de cu seara in apa 2morcovi 2 cepe potrivite 2radacini de patrunjel 1radacina de telina verdeata -patrunjel,telina 1lingura praf de supa knor de pasare 1felie de dovleac galbena -fara samburi si coaja
Supă cremă de dovlecei cu parmezan
Dintre toate ciorbele și supele, cele de legume, cremă, sunt cel mai ușor de făcut și cele mai versatile. Le puteți face din orice legume vă plac, pornind de la aceeași rețetă de bază. Astăzi vă propunem o supă cremă de dovlecei, rapidă, delicioasă și ușoară, perfectă pentru vară. Se face ușor și este nemaipomenită pentru un prânz în familie. Este și pe placul copiilor și este un preparat la îndemână, pentru că dovleceii se găsesc peste tot în această perioadă.
Supă cremă de zucchini
Atunci când nu ai timp sau chef să gătești, o supă cremă te scoate întotdeauna din încurcătură. Se face ușor, repede, nu ai nevoie de multe ingrediente sau foarte multă îndemânare. Nici nu trebuie să tocați cu grijă legumele, pentru că oricum veți pasa supa. În plus, într-o jumătate de oră aveți o masă delicioasă, sănătoasă și rapidă. Supa cremă de zucchini este plină de vitamine, nu are multe calorii și poate fi o masă delicioasă și pentru copiii mici.
Supa picanta cu taitei si creveti
Cantitati pentru 2 l supa: o punga de legume congelate pentru ciorba de vacuta (se gasesc la casa taraneasca) 3-4 linguri de suc de rosii 400 gr. de creveti decorticati 3 cubulete baza supa de pui (eu am folosit maggi supa de gaina) taitei (eu am folosit 3 pachetele de taitei de la rollton fara sa adaug si condimentele si uleiul pentru supa din pachetele) ulei de masline sare piper boia iute
Supa-crema De Vinete
3 rosii medii1 vanata1 ceapa mica6 catei de usturoiuleicimbrucuminsare, pipersupa de legume sau de pui1 cartof (optional)
Supă cremă de cartofi dulci
Supele cremă sunt printre cele mai ușoare și la îndemână supe și ciorbe pe care le puteți prepara. Puteți combina orice fel de legume cu condimentele preferate și, în mai puțin de o oră, aveți un fel de mâncare delicios și sănătos. Rețeta pe care v-o propunem astăzi este o supă cremă de cartofi dulci, pe care o puteți prepara și în varianta de post. Trebuie doar să renunțați la smântâna lichidă din rețetă.
Supă cremă picantă cu creveți
Supele cremă sunt o alegere rapidă, delicioasă și sănătoasă pentru o masă preparată în casă. Dacă v-ați plictisit de supra cremă de legume, clasică, îi puteți da oricând un twist cu un gust picant și câțiva creveți. Supa pe care v-o propunem astăzi pornește de la rețeta banală de supă cremă de legume, dar este transformată într-o masă care s-ar putea regăsi lejer în meniurile restaurantelor cu pretenții. Unde mai pui că arată și miroase delicios, iar combinația de texturi este delicioasă.
Supa-crema De Legume Cu Crutoane
Puteti folosi orice leguma sau zarzavat aveti si sa faceti combinatiile dorite. Eu fac aceasta supa-crema in tot timpul anului atat cu legume si zarzavaturi proaspete cat si congelate. morcov, fasole verde,mazare,ardei gras,rosii,gulie,sfecla rosie,cartofi,frunze de telina, verde. sare,piper,condimente putin ulei
Supa de curcan cu legume
1,2 l apa4 morcovi140g taietei cu ou200g carne curcan200g mazare congelata1 ceapaceapa verde
Supa de morcov si dovlecel
un kg morcov 1/2 dovleac 2 cartofi un catel de usturoi o ceapa un litru supa de legume o lingura ulei nucsoara marar sare piper
Supă cremă de sfeclă cu ghimbir
Supa cremă de sfeclă este una dintre cele mai de efect din punct de vedere al aspectului. Nu ai cum să treci cu vederea culoarea puternică, iar dacă o servești cu puțin iaurt deasupra, efectul este și mai intens. Supa cremă de sfeclă roșie cu ghimbir este foarte gustoasă și sănătoasă și se face foarte ușor. Este foarte potrivită pentru un prânz rapid și gustos.
Supa-crema de topinambur
500 g topinambur 1 fir praz 2 cartofi medii 1litru supa de legume 100 ml vin alb sec ulei de masline sare piper 2 crengute rozmarin 2 crengute cimbru proaspat
Supa A-Z
1 ceapa 2 catei de usturoi 1 morcov legume (mazare, porumb, fasole verde, telina) 2 linguri ulei 1 lingura condimente italiene 1 cutie mare de rosii 6 cani de supa de vita sau cub cu concentrat pasta cu alfabet patrunjel
Supă cremă de legume coapte
V-ați gândit vreodată să faceți supă-cremă din legume coapte? Gustul este mai intens, iar aroma nu se compară cu cea a supei făcute din legume fierte. Supa-cremă de legume coapte se face foarte simplu, nu are nevoie de foarte multă atenție și este extrem de gustoasă, nefiind nevoie să mai adăugați smântână. Se poate improviza foarte ușor, în funcție de ce legume aveți prin frigider și nu este neapărat nevoie să respectați o anumită rețetă. Pentru un gust bogat, ar trebui să predomine rădăcinoasele, în rest puteți adăuga ce vă place și ce aveți în momentul respectiv la îndemână.
Supa deasa de fasole verde
400 g aluat de pizza congelat, sare gema, cimbru, 500 g fasole verde, 300 g cartofi, 1 lingura ulei de masline, 200 g cuburi de sunca (se poate inlocui cu cubulete mici de carne de vita), cimbrisor, 1 l supa de legume, 2 rosii, piper, patrunjel
Supa de sparanghel cu creveti si grisine
380 ml supa de pasare,fulgi de migdale,500 g sparanghel verde125 ml smantana, sare si piper1 lingurita sos Worcester, tabasco2 linguri de unt, 60 g carne de crab
Supă cremă de linte în stil marocan
Supele cremă sunt cele mai ușoare și mai rapide. Dacă nu ați preparat ciorbe și supe până acum, o supă cremă este un punct de pornire excelent, pentru că nu necesită cine știe ce experiență în bucătărie, nici prea mult timp de preparare. Astăzi vă propunem o supă cremă de linte după o rețetă marocană. Există multe feluri de a face supă de linte, majoritatea inspirate din bucătăriile orientale. Diferă puțin modul de preparare și condimentele, dar rețeta de bază este aproximativ aceeași.
Supa crema de legume de vara
doi cartofi 4 morcovi un pastarnac un dovlecel o ceapa un ardei verde sare piper ulei
Supa de taietei cu carne de pui
2-3 pulpe de pui, 2-3 morcovi, 150 grame de taitei, putin patrunjel, putina sare.
Supa de castane
1 ceapa mica, 2 linguri ulei de masline, 2 mere acrisoare, zeama de lamie(optional), 300 g castane congelate, 2 dl Vin de mere,4 dl supa de legume, cuisoare macinate.
Supă cremă de conopidă cu cheddar maturat
Supele de legume sunt fade uneori și au nevoie de ceva consistent pentru a le da gust. Este și cazul acestei supe cremă de conopidă, pe care o puteți servi cu brânză cheddar sau orice fel de brânză maturată. Combinația de arome și de texturi este nemaipomenită și o puteți aplica și pentru alte rețete de supă cremă, din alte legume. Supa cremă de conopidă se face foarte ușor, nu necesită cine știe ce pregătire sau experiență în bucătărie. Pentru un gust mai bogat, puteți înlocui supa (stock-ul) de legume cu supă de pui și jumătate din lapte cu smântână lichidă.
Pui cu legume si sos de smantana- la cuptor
500 g piept de pui taiat fasii, 100 g broccoli, 100 g conopida, 150 g spanac, 100 g fasole verde, 200 g ciuperci, 2 ardei taiati fasii (sau 4 ardei copti), 3 lg masline fara samburi, taiate rondele, 200 g smantana 12% grasime, 200 ml supa de legume, 1 lingura amidon/faina, sare, piper, 1-2 morcovi pentru decor.
Supă cremă de roșii cu ardei copți
Supele cremă sunt pline de vitamine și nutrienți, sunt ușor de făcut și reprezintă o alegere excelentă pentru un prânz delicios, sănătos și ușor de preparat. Pot fi introduse foarte ușor în alimentația copiilor și sunt o alegere delicioasă, mai ales dacă cei mici nu prea sunt fani ciorbe. Astăzi vă propunem o rețetă simplă și delicioasă de supă cremă de roșii și ardei copți. Puteți folosi roșii la borcan, dacă nu este sezonul lor și nu aveți la îndemână roșii proaspete de grădină. De asemenea, puteți folosi ardei copți congelați.
Clatite cu pui si amestec de legume
18 - 20 bucati clatite facute clasic, fara arome, doar cu sare, un piept de pui mare fiert (in supa sau apa cu sare), taiat marunt cu cutitul, 25-30 gr de unt (dupa ochi), o cutie cu smantana (150 g), o cutie de amestec de legume fierte, sare, piper dupa gust.
Supă de linte cu roșii
Supele și ciorbele de legume salvează situația de fiecare dată când avem de pregătit un prânz rapid, delicios și sănătos. Supele de legume sunt ideale pentru că se prepară rapid, sunt pline de nutrienți și nu au foarte multe calorii. Astăzi vă propunem să încercați o supă de roșii cu linte, foarte aromată și răcoritoare. O puteți servi atât rece, cât și caldă, ca atare sau cremă. De asemenea, puteți adăuga condimentele și mirodeniile voastre preferate, pentru a-i da un gust personalizat.
Supa crema de ciuperci
Ciupercile sunt o bogata sursa de proteine si nutrienti, iar in aceasta reteta sunt de-a dreptul delicioase.
Supa greceasca
1 l supa de pui/legume,100 gr. orez,2 buc. oua,zeama de la o lamiie,o lingurita patrunjel tocat
Pilaf caribian
4 linguri de unt 1 ceapa 3 catei de usturoi 3 cup de orez 4 1/2 cup de supa de pui sau de legume daca tineti post 1 ardei iute 1 frunza de dafin 1 lingurita cimbru 1/2 lingurita sare 1/4 lingurita piper
Mâncare de prune uscate cu/ fără carne
Mâncarea de prune uscate este o rețetă tradițională românească, simplă și gustoasă. Dacă vrei să gătești ceva rapid și diferit, această mâncare poate fi o alegere bună.
Supa de rosii cu oua
1 kg rosii,zeama de carne sau de zarzavat,2-3 linguri orez,4 oua
Supa de dovlecei cu legume
2-3 linguri ulei 2 catei de usturoi,taiati marunt sau pisati 6 lingurite de pudra de curry 3-4 dovlecei,taiati cubulete 2 cartofi,taiati cubulete 4 cepe verzi,taiete rondele 1 litru de supa sau apa cu cub paprika iute(optional) sare,piper dupa gust
Supa de legume cu crutoane
2 morcovi,1 praz,1 jumatate varza,4 cartofi,2 radacini de patrunjel,1 telina,1 legaturi hatmatuchi,sare,1 lingura unt,1 ceapa,2 linguri smantana,2 I apa
Ciulama de ciuperci, de post. O mâncare consistentă, gata în mai puțin de 30 de minute
Ciulamaua de ciuperci de post este o mâncare consistentă, potrivită pentru întreaga familie, este ușoară și se face în mai puțin de 30 de minute.
Supa vieneza de cartofi
1 kg de cartofi 1 fir de praz 3 morcovi 100 gr telina 2 cepe 50 gr unt (am folosit de casa) 125 gr smantana 1litru de supa de pui sau de legume patrunjel tarhon sare si piper
Cocos cu legume si orez la cuptor
Ingrediente:o cana de orez(200g), 1l de supa de carne, copanele si piept de cocos(fiertein supa), 3 ardei grasi rosii, o ceapa, 2 morcovi, o bucatica de telina, 400 g ciuperci Champignion, cateva fire de patrunjel verde, sare, piper, 50 ml ulei, o foaie de dafin
Ardei umpluti cu cuscus
O masa usoara, dar satioasa, care este gata in putin peste o jumatate de ora.
Supă cremă de rădăcinoase
Supele cremă sunt foarte sățioase și ușor de făcut. În plus, sunt o alegere foarte sănătoasă, datorită conținutului mare de legume. Este nevoie de un boost de vitamine, mai ales în sezonul rece, când organismul trebuie să facă față schimbărilor bruște de temperatură și virozelor. Astăzi vă propunem o supă cremă de rădăcinoase, plină de vitamine și foarte hrănitoare. Se face ușor și are un gust deosebit, datorită condimentelor pe care le vom pune. În plus, este o alegere delicioasă și sănătoasă și pentru prânzul copiilor.
Supa crema de usturoi de post
o ceapa medie 18 catei usturoi 2 linguri ulei de masline extravirgin 750 ml supa de legume 25o ml smantana de gatit vegetala 2 linguri faina zeama de la o jumatate lamaie sare piper o legatura ierburi aromate proaspete (cimbru, rozmarin,dafin)
Supa-crema de gogonele
Pentru patru portii: 1 kg gogonele, 2 catei mari de usturoi, 1 lingura de zahar, 1 l supa de legume, 200 g cas de oaie, 200 g smantana, vreo 20 frunzulite de busuioc, vreo 10 inflorescente de busuioc, 7 linguri ulei de masline, sare piper.
Supa rece cu castraveti cruzi
500 gr. resturi de carne,2 buc. morcovi,2 buc. ceapa,2 buc. castraveti proaspeti,250 gr. smantana, sare, piper
Pui frantuzesc cu bacon si legume
100g bacon taiat cubulete 8 pulpe de pui fara os 2 catei de usturoi pisati 150g ciuperci champinion mici (button) Un manunchi de ceapa verde taiata grosier 300ml supa de pui 200g mazare congelata O salata mica (gem lettuce) 2 linguri smantana Patrunjel Ulei Oregano
Supa cu legume, kaiser si chimen
200 g kaiser, 1/2 lingurita chimen, sare, piper, 2 morcovi, 2 cepe, 1 ardei, 3 cartofi, 2 linguri orez, 2 rosii, frunze dafin, 1 bucata telina, 1 bucata pastarnac
Supa crema de legume cu marar
- 1 rosie mare- 1 ardei- 1 ceapa medie- 1 cartof dulce- 2-3 morcovi- 1 radacina patrunjel- 1 dovlecel- marar- sare si piper
Supa sanatoasa din legume de vara
apa (2l),ceapa (1 buc),dovlecel,mazare (o mana),conopida (6 buchetele)rosii (3-4 buc.),sare,telina (1/2 buc),varza (2 frunze),verdeata.
Supa de cartofi cu somon ( Juha s krumpira lososom )
300 g - 400 g somon fara piele si oase1 morcov1 ceapa2-3 cartofi100 ml smantana pentru gatitpiper alb macinat5- 6 boabe de ienibahar1 frunza de dafin1 lingura Vegeta Podravka2 linguri suc de lămâieverdeata proaspata
Supa De Legume Cu Ravioli
Ravioli proaspete sau congelate sunt gata in cateva minute si transforma aceasta supa de legume intr-un fel de mancare principal.