Dar, in cazul in care aceste informatii nu te-au motivat suficient sa faci mai multa miscare, probabil, promisiunea de a trai 100 de ani, te va motiva mai mult. Iata ce spun cele mai noi cercetari!

Iti cumpara timp

La propriu! Datele unui studiu desfasurat pe 5.209 persoane arata ca oamenii care au mers pe jos 30 de minute pe zi, timp de cinci zile pe saptamana, au adaugat aproximativ un an si jumatate la viata lor.

Cei care fac un efort mai mare si alearga in loc sa mearga, de exemplu, adauga trei ani si jumatate, in medie.

Te tine in priza

O multime de studii sugereaza ca activitatea fizica regulata poate ajuta la mentinerea memoriei si alte aspecte ale intelectului.

Un studiu din 2007 din Texas Tech University a aratat ca exercitiile fizice stimuleaza o substanta chimica cheie care permite celulele creierului sa comunice.

La Oregon Health & Science University, cercetatorii care au studiat un grup de oameni trecuti de optzeci de ani au descoperit ca cei care au ramas activi au de doua pana la cinci ori mai multe sanse sa evite pierderi de memorie si alte deficite cognitive.

Mentine agilitatea

Rezultatele cercetarilor din cadrul Rush Memory and Aging Project, desfasurat la Chicago's Rush University Medical Centerdin au aratat ca exercitiile franeaza declinul functiei motorii, asociate cu varsta.

Asta, alaturi de faptul ca iti conserva forta au condus la concluzia ca activitatea fizica ajuta la prevenirea cazaturilor, una dintre principalele cauze ale problemelor de sanatate pentru persoanele in varsta.