Top 10 motive pentru care îți este greu să slăbești

Dacă te-ai uitat vreodată la reclame pentru pierderea în greutate, ți s-a spus cât de ușor este să slăbești: trebuie doar să iei acea pastilă, să urmezi acea dietă sau să cumperi acel echipament și totul se va topi ca prin minune.

Literalmente, sume de bani fabuloase sunt cheltuite în fiecare an pe produse și servicii de slăbire și, cu toate acestea, milioane de oameni rămân supraponderali. Iată top 10 motive pentru care este atât de greu să slăbești.

De ce este atât de greu să slăbești?

Corpul tău este conceput să rețină cât mai multă grăsime pentru a o stoca pentru momentele în care hrana poate fi rară. Acest lucru face ca pierderea în greutate să fie dificilă pentru majoritatea oamenilor. Printre factorii care intervin se numără genetica, vârsta, rasa și etnia, dieta, activitatea fizică, hormonii și factorii sociali.

Dacă te lupți cu dificultatea de a slăbi, știi că nu există scurtături. O strategie cheie pentru a pierde în greutate este să arzi mai multe calorii decât mănânci. Oricât de ușor ar suna, de obicei nu este așa.

Nu este vorba doar de a găsi timp pentru a face exerciții fizice sau de a alege salata în locul hamburgerului. Este nevoie să ai grijă de sănătatea ta în fiecare zi, orice ar fi. În acest scop, iată 10 lucruri cărora ar trebui să le acorzi atenție pentru a te pune pe o cale sănătoasă de slăbire.


1.

Atitudinea ta

Dacă îți schimbi stilul de viață doar pentru a pierde în greutate sau pentru a arăta într-un anumit fel, îți va fi greu să slăbești permanent. Pierderea în greutate este un obiectiv bun, dar găsirea a altceva care să te motiveze te poate ajuta.

Este nevoie de timp pentru a pierde în greutate și trebuie să ai motivație pe tot parcursul călătoriei. O modalitate este de a găsi mai multe motive legate de sănătate. Amintește-ți de toate beneficiile exercițiilor fizice, inclusiv creșterea energiei, o stare de spirit mai bună și un somn mai calitativ, ca să numim doar câteva.

Ține un jurnal de exerciții fizice și notează fiecare succes, indiferent dacă pierzi în greutate sau nu. Ceea ce gândești despre tine și despre exercițiile fizice este cheia pentru a-și menține angajamentul. Nimeni nu vrea să facă ceva ce îl face să se simtă mizerabil, așa că gândește-te cum poți schimba situația și privește exercițiile fizice într-un mod diferit.


2.

Antrenamentele tale

Dacă nu te antrenezi suficient de constant, este greu să slăbești. Da, este posibil să slăbești doar prin dietă, dar probabil că vei ajunge la un platou la un moment dat.

Nu trebuie să petreci ore întregi în sala de sport; trebuie doar să îți stabilești un program de antrenament rezonabil pe care să îl poți urma în fiecare săptămână. Nu este vorba de a te omorî cu antrenamentele - este vorba de a găsi ceva ce îți place și cu care poți continua pe termen lung.

Asta înseamnă să scapi de activitățile pe care le urăști și să construiești un program în jurul a ceea ce îți place, chiar dacă nu respectă întocmai liniile directoare ale exercițiilor fizice. Trebuie să ai dispoziție ca să faci mișcare în mod regulat - nu doar pentru o săptămână ici și colo.

Orientările actuale din Statele Unite ale Americii recomandă cel puțin 150 de minute de exerciții fizice de intensitate moderată sau 75 de minute de activitate aerobică de intensitate viguroasă pe săptămână. Activitățile aerobice ar trebui să fie efectuate în episoade de cel puțin 10 minute.


3.

Dieta

Schimbarea modului în care mănânci este un alt lucru la care trebuie să te angajezi pentru o pierdere în greutate de lungă durată. Aceasta înseamnă să lucrezi pentru a înlocui alimentele nesănătoase cu alegeri mai sănătoase și să faci acest lucru în cea mai mare parte a timpului.

Câteva idei care vă pot ajuta includ:

  • Ținerea unui jurnal alimentar
  • Petrecerea unui timp mai îndelungat în magazinul alimentar pentru a citi etichetele alimentelor
  • Petrecerea unui timp mai îndelungat pentru pregătirea meselor
  • Înțelegerea dimensiunilor adecvate ale porțiilor
  • Alegerea conștientă a ceea ce mănânci, mai degrabă decât să mănânci doar de dragul de a mânca

Pentru o pierdere permanentă în greutate, trebuie să acorzi atenție la ceea ce mănânci și să faci alegeri bune de cele mai multe ori. Poate că o dietă structurată se termină în cele din urmă, dar o alimentație sănătoasă nu se oprește niciodată. Cu alte cuvinte, nu va exista niciodată un moment în care să nu mai mănânci sănătos, cel puțin nu dacă îți dorești o pierdere în greutate de durată.

În cele din urmă, nu este vorba despre a elimina tot ceea ce îți place. Te poți bucura în continuare de alimentele preferate, doar că nu în fiecare zi. Totul se rezumă la a fi dispus să te uiți sincer la dieta ta și, chiar dacă schimbi doar câte un singur lucru pe rând, să îți dai seama cum poți reduce caloriile pe care le consumi.

Contrar mitului popular, arderea a 3.500 de calorii nu va garanta exact un kilogram de pierdere în greutate. Cu toate acestea, reducerea a 3.500 de calorii în fiecare săptămână poate fi totuși o strategie eficientă de pierdere în greutate pe termen lung. Poți reduce 500 de calorii pe zi prin reducerea consumului de alimente în combinație cu exerciții fizice.


4.

Stilul de viață

Dacă vrei o viață sănătoasă, trebuie să fii dispus să îți schimbi modul de viață. Aceasta nu înseamnă să schimbi totul peste noapte, ci pur și simplu să fii deschis la noi moduri de a face lucrurile. Printre unele lucruri pe care ar putea fi nevoie să le schimbi pentru o viață mai sănătoasă se numără:

  • Renunță la rutinele zilnice nesănătoase. S-ar putea să trebuiască să te trezești mai devreme pentru a-ți pregăti prânzul sau pentru a strecura un antrenament de dimineață în programul tău, sau să îți faci timp de o plimbare. Multe persoane își folosesc programul aglomerat drept scuză pentru un stil de viață nesănătos. Este recomandat să nu cazi în această capcană.
  • Ai grijă cum îți petreci timpul liber. S-ar putea să fie nevoie să stabilești noi reguli care să limiteze cât de mult te uiți la televizor sau cât timp stai la calculator. Va trebui să acorzi atenție modului în care îți petreci timpul liber și să vezi cum reușești să adaugi ceva mai multă mișcare în programul zilnic.
  • Aruncă toate alimentele nesănătoase din casă. Altfel, drumul tău către greutatea dorită va fi mai dificil. Mediul încojurător trebuie să fie unul care să îți susțină obiectivele, nu unul care să te saboteze. 


5.

Mediul în care te afli

Uneori nu poți controla lucrurile din jurul tău. La locul de muncă, este posibil să fii înconjurat de tentații - gogoși, aparate de vending, colegi care aduc mâncare nesănătoasă și altele asemenea. Acesta este doar un lucru cu care trebuie să te confrunți, dar cum rămâne cu casa ta?

Înconjoară-te de lucruri (și de oameni) care te vor sprijini în eforturile tale de a scădea în greutate și de a-ți îmbunătăți sănătatea.

Creează-ți un mediu care să încurajeze aceste alegeri sănătoase și care să îți amintească de ele. Uneori, simplul fapt de a intra în bucătărie și de a vedea un bol cu fructe proaspete poate fi suficient pentru a-ți reaminti ce încerci să realizezi.


6.

Sursele tale de suport și încurajare

În timp ce să fii sănătos poate fi ceva ce faci de unul singur, este de mare ajutor să ai un sistem de sprijin. Obține sprijin pentru pierderea în greutate de la prietenii și de la membrii de familie care înțeleg ceea ce faci și care sunt dispuși să participe sau să te ajute.

În cazul în care ai un soț sau o soție care vrea să continue să mănânce alimentele care te ispitesc, ai nevoie de un plan pentru a face față acestei situații, astfel încât să îți poți atinge în continuare obiectivele și să păstrezi armonia în relație. Încearcă să te înconjori de persoane care susțin ceea ce faci și să eviți persoanele care nu o fac. Un partener de antrenament este, de asemenea, o idee excelentă pentru sprijin.

Ia în considerare formarea sau aderarea la un grup de pierdere în greutate. Cere-le prietenilor, rudelor sau colegilor de muncă să ți se alăture. Poți înființa sau găsi un grup pe Facebook sau pe alte rețele sociale.


7.

Starea ta psihică

Dacă ai alte motive pentru care te confrunți cu kilogramele în plus, cum ar fi traume din trecut pentru rezolvarea cărora ai folosit mâncarea, depresia sau alte probleme, este greu să slăbești. Pentru mulți, mâncarea este un confort și ceva pe care s-au bazat toată viața lor pentru a-i ajuta să facă față problemelor emoționale.

Identificarea acestor comportamente și înțelegerea lor sunt importante pentru a deveni conștient de ceea ce faci și de ce.

Un specialist te poate ajuta să afli mai multe despre mâncatul emoțional și despre modul în care este posibil să o faci fără să îți dați seama. Fii dispus să înveți de ce faci alegerile pe care le faci și să le confrunți.


8.

Obiectivele tale

În cazul în care ți-ai stabilit obiective imposibile, eșecul îți este garantat. Cheia este să îți stabilești obiective rezonabile. Ceea ce este rezonabil este diferit pentru fiecare persoană, în funcție de moștenirea genetică, obiceiurile alimentare, exercițiile fizice și metabolism, pentru a numi doar câțiva factori.

Este mai bine să îți stabilești un obiectiv pe termen lung, cum ar fi pierderea în greutate sau participarea la un maraton. Apoi, concentrează-ți atenția asupra obiectivelor zilnice sau săptămânale. Obiectivul tău săptămânal ar putea fi să faci cel puțin trei antrenamente cardio. Alege lucruri pe care știi că le vei face, astfel încât să ai întotdeauna succes.


9.

Inflexibilitatea ta

Probabil că ai auzit multe lucruri despre schimbarea stilului de viață, dar alegerile zilnice sunt cele care te pun la încercare cu adevărat. Ce se întâmplă dacă trebuie să lucrezi până târziu și nu poți ajunge la sala de sport? Ce se întâmplă dacă rămâi blocat în trafic și ratezi ora de fitness? Orice se poate întâmpla într-o zi și te poți abate de la drumul cel bun.

Trucul este să fii flexibil. Ajută dacă ești mereu pregătit pentru situații imprevizibile. Păstrează-ți pantofii de antrenament în mașină, astfel încât să te poți opri în parc pentru o plimbare rapidă. Ține la îndemână ceva de mâncare, astfel încât, dacă ai rămas blocat în trafic, să poți lua o gustare înainte de antrenament. De multe ori, oamenii sar peste antrenamente pentru că apare ceva și pur și simplu nu sunt pregătiți pentru asta sau nu sunt dispuși să își ofere alte opțiuni.

Dacă nu poți face un antrenament de 45 de minute, acordă-ți permisiunea de a face ceea ce poți, chiar dacă este vorba de 10 minute. Ține minte că ceva oricât de mic este întotdeauna mai bun decât nimic.


10.

Frica de eșec

Nu vei fi perfect în fiecare zi. Dacă ai o fire perfecționistă, acesta este un concept frustrant de acceptat, dar nu putem controla fiecare aspect al vieții.

În zilele bune, vei mânca toate fructele și legumele, vei refuza acea pizza și îți vei face antrenamentul chiar dacă vei simți oboseală. În zilele proaste, te vei trezi târziu, vei uita să îți pregătești prânzul, vei mânca o bucată de tort în plus la ziua de naștere a unui prieten sau a unui coleg sau vei sări peste antrenament.

Zilele proaste se vor întâmpla, dar trucul este să nu renunți niciodată, chiar și atunci când greșești. Lucrează la depășirea fricii de eșec și amintește-ți că nu contează dacă faci unele greșeli, dacă nu îți abandonezi obiectivele. Felicită-te pentru că încerci constant să iei cele mai bune decizii pentru tine și pentru sănătatea ta.