Cum să slăbești dacă nu ai chef să ții dietă
  • Înveți să mănânci fără numărat calorii sau cântărit mâncare
  • Rezultate vizibile rapid, încă din primele zile
  • Tehnici de mindfulness pentru a combate mâncatul emoțional
  • Rutine zilnice simple pentru un metabolism accelerat
  • Șansa de a slăbi kg bune până la Paște

Există o vorbă care spune că ”abdomenul se face în bucătărie”. Cu alte cuvinte, grăsimea de pe abdomen este influențată strict de alimentație și depinde de ce mâncăm și bem. Sucurile carbogazoase, zahărul, prăjelile, carbohidrații - toate se depun pe abdomen și rămân acolo, sub formă de ”colăcei”, indiferent cât sport am face.

Așa că, dacă visați la pătrățele sau măcar abdomen plat, ar trebui să știți că exercițiile nu fac minuni, dacă nu sunt dublate de o dietă sănătoasă. Totuși, există câteva ingrediente care sunt aliatele unui abdomen plat și care vă ajută să ajungeți la silueta mult-visată.

Grăsimile sănătoase sunt necesare într-o dietă echilibrată, așa că nu ar trebui să lipsească din alimentație. La fel și fructele care conțin antioxidanți și care favorizează digestia și accelerează metabolismul. Iată cinci ingrediente care vă ajută să scăpați de grăsimea de pe abdomen și cum să le includeți în alimentația zilnică:

Uleiul de cocos

Poate fi consumat ca atare, sub formă de ulei sau unt. O linguriță dimineața, înainte de micul dejun, face minuni pentru restul zilei. O puteți consuma ca atare sau dizolva în cafea, pentru un plus de aromă.

Scorțișoara

Condimentul, atât de versatil, accelerează metabolismul și ”arderile”, de aceea este ideal să îl includeți în alimentație. Poate fi consumat sub o mulțime de forme: în cafea, în ceai, presărat peste fructe etc.

Fructe de pădure

Bogate în vitamine și antioxidanți, afinele, zmeura, coacăzele, murele etc nu trebuie să vă lipsească din alimentație. Puteți opta pentru cele congelate, sunt la fel de bune precum cele proaspete. Le puteți include în smoothie-uri sau în combinație cu iaurt și cereale integrale.

Cofeina

Cafeaua neagră, simplă, nu numai că vă dă energie pentru tot restul zilei, dar vă ajută să vă mențineți în formă și să aveți o digestie excelentă. La fel ca și ceaiul verde, o ceașcă de cafea neîndulcită, dimineața, vă garantează un metabolism excelent pe tot parcursul zilei.