Cum să slăbești dacă nu ai chef să ții dietă
  • Înveți să mănânci fără numărat calorii sau cântărit mâncare
  • Rezultate vizibile rapid, încă din primele zile
  • Tehnici de mindfulness pentru a combate mâncatul emoțional
  • Rutine zilnice simple pentru un metabolism accelerat
  • Șansa de a slăbi kg bune până la Paște

De asemenea, ficatul secreta substante chimice cerute de alte parti ale corpului. De fapt, ficatul este singura parte a corpului, care este in acelasi timp un organ si o glanda.

Un ficat sanatos regleaza compozitia sangelui, elimina toxinele si converteste nutrientii absorbiti de intestine in timpul digestiei in forme pe care organismul le poate utiliza.

Deoarece ficatul indeplineste atat de multe functii vitale, este important sa-l pastrezi sanatos.

O dieta saraca si un stil de viata nesanatos pot suprasolicita ficatul, lasandu-l in imposibilitatea de a procesa toxine si grasimi in mod eficient.

Acest lucru poate creste riscul de obezitate, boli cardiovasculare, oboseala cronica, dureri de cap, probleme digestive, alergii si multe alte probleme de sanatate. Iata ce putem consuma pentru a-i "da o mana de ajutor":

1. Usturoi
Usturoiul este foarte bun pentru curatarea ficatului. El ajuta la activarea enzimelor in ficat, care ajuta la eliminarea toxinelor. Acesta contine, de asemenea, doi compusi naturali numit alicina si seleniu, care ajuta ficatul in procesul de curatare si il protejeaza de daunele toxinelor.

Mai mult decat atat, usturoiul reduce colesterolul si nivelul trigliceridelor, care poate suprasolicita ficatul. Pentru a beneficia de toate efectele pe care le are, utilizati usturoi crud in stare proaspata in loc de praf de usturoi.

2. Grefe
Fiind o buna sursa de vitamina C, pectina si antioxidanti, grefele ajuta, de asemenea in procesul natural de curatare a ficatului.

Acestea contin glutation, un antioxidant puternic care neutralizeaza radicalii liberi si detoxifica ficatul. Glutationul ajuta, de asemenea, in detoxifiere a metalelor grele. Mai mult, naringenina din ele ajuta la descompunerea grasimilor.

3. Sfecla
Sfecla este un alt aliment puternic pentru curatarea si sustinerea functiei hepatice. Bogata in flavonoide vegetale si beta-caroten, sfecla ajuta la stimularea si imbunatatirea functiei hepatice. Mai mult decat atat, este un purificator natural al sangelui.

4. Lamaie
Lamaile ajuta la detoxifierea ficatului, in principal din cauza antioxidantilor prezenti in ea, care ajuta la activarea enzimelor in ficat, care ajuta la detoxifiere.

Mai mult decat atat, cantitatea mare de vitamina C din lamai ajuta ficatul sa produca mai multe enzime pentru a ajuta digestia. Lamaile stimuleaza, de asemenea, absorbtia de minerale de ficat.

5. Ceai verde
Prin consumul de ceai verde zilnic, iti poti ajuta organismul la eliminarea toxinelor si a depozitelor de grasime, in timp ce cresti nivelului de hidratare.

Catechinele din ceai contribuie la stimularea catabolismului lipidelor in ficat, ceea ce previne acumularea de grasime in ficat. Aceasta bautura sanatoasa protejeaza ficatul de efectele nocive ale substantelor toxice, cum ar fi alcoolul.

Ceaiul verde este benefic in tratarea sau prevenirea bolilor hepatice. Conform unui studiu din 2009, persoanele care beau ceai verde au un risc mai mic de a dezvolta cancer la ficat.