Învață cum să faci acasă un Pumpkin Spice Latte delicios, gata în doar 10 minute. Rețeta perfectă pentru a te bucura de gustul toamnei oricând dorești.

Pumpkin Spice Latte, gata în doar 10 minute

Dacă a venit toamna și nu ai băut măcar un Pumpkin Spice Latte de la Starbucks, ai trăit degeaba. Sau nu îți place aroma de dovleac în combinație cu cafea, ceea ce e de înțeles.

În fiecare toamnă, de când a fost lansată deja celebra băutură, e suficient să te uiți pe Instagram ca să vezi (măcar) o fată cu un pahar de la Starbucks în mână și hashtag-ul #PumpkinSpiceLatte.

Dacă nu ai chef să mergi până la cea mai apropiată cafenea sau vrei să te bucuri de gustul de latte cu dovleac și condimente la tine acasă, îți arătăm noi cum se face.

Cel mai bun Latte Pumpkin Spice de casă, făcut cu piure de dovleac și condimente de plăcintă de dovleac este un răsfăț pe care îți recomandăm să ți-l pregătești și tu în diminețile liniștite de weekend sau concediu sau în orice moment în care simți nevoia de așa ceva.

Îl poți face în doar zece minute. Cu piure de dovleac, condimente pentru plăcintă de dovleac și un strop de sirop de arțar amestecate direct în el, acesta este probabil cel mai cremos latte pe care l-ai putea savura vreodată.

Dacă vrei, adaugă puțină frișcă bătută și condimente suplimentare deasupra și savurează această băutură reconfortantă la micul dejun, ca o gustare de după-amiază sau chiar ca un mic răsfăț după cină. 

Avantajele acestei rețete de Pumpkin Spice Latte

Știai că un latte mare cu condimente de dovleac de la un important lanț de cafenele are 50 de grame de zahăr? Din fericire, poți face acasă un latte cu condimente de dovleac și mai delicios, îndulcit natural și plin de aromă de dovleac.

În această rețetă de Latte Pumpkin Spice de casă, am sărit peste siropul zaharat cu aromă de dovleac și am folosit piure de dovleac adevărat, condimente și puțin sirop de arțar pur pentru a-l îndulci. Este atât de ușor și atât de bun încât s-ar putea să nu te mai întorci niciodată la cafenea.

Ingrediente necesare

Vei avea nevoie doar de o mână de ingrediente pentru a face acest Pumpkin Spice Latte super cremos și aromat. Iată de ce vei avea nevoie pentru a-l prepara:

Espresso: Este recomandat să folosești espresso în latte, pentru a obține acea aromă mai puternică de cafea.

Lapte: Pentru acel element delicios și cremos. Nu ezita să folosești orice lapte dorești, de preferință unul pe care îl poți spuma bine. O alternativă bună la laptele integral este cel de ovăz.

Aroma de dovleac: Folosește piure de dovleac adevărat, plus niște condimente pentru plăcintă de dovleac pentru a obține toată aroma bogată și delicioasă ce este specifică toamnei.

Aceasta este o modalitate excelentă de a folosi orice piure de dovleac ce ți-a rămas la prepararea unei plăcinte. 

Îndulcitor: Folosește doar una-două linguri de sirop de arțar pur pentru a îndulci în mod natural latte-ul Pumpkin Spice de casă. Vei dori, de asemenea, să adaugi puțin extract de vanilie pentru a scoate în evidență aromele dulci.

Opțional: Nu ezita să adaugi puțină frișcă deasupra pentru un răsfăț perfect.

Rețeta de Pumpkin Spice Latte

Preparare 5 minute
Timp total 5 minute

Ingrediente

  • 2 shot-uri de espresso (sau 75 de mililitri de cafea fierbinte proaspăt preparată, dacă nu ai espresso)
  • 250 de mililitri de lapte la alegere, de preferință un lapte pe care îl poți spuma bine (cum ar fi laptele de ovăz)
  • 3 linguri de piure de dovleac
  • Una sau două linguri de sirop de arțar, pentru a îndulci latte-ul
  • O linguriță de condimente pentru plăcintă de dovleac
  • O linguriță de extract de vanilie
  • Frișcă bătută pentru topping (opțional, dar recomandat)

Mod de preparare

Acest Pumpkin Spice Latte de casă este ușor de făcut și se prepară în doar aproximativ 10 minute. Tot ce ai de făcut este să urmezi următorii patru pași simpli:

Primul pas: Toarnă laptele într-o oală mică și încălzește-l la foc mediu spre mic, până când este fierbinte și aproape fierbe. Însă, atenție! Nu lăsa laptele să fiarbă.

Al doilea pas: Pregătește cele două shot-uri de espresso sau cafeaua tare. Toarnă espresso sau cafeaua tare într-o cană mare sau într-un borcan de sticlă. Adaugă piureul de dovleac, siropul de arțar, condimentele pentru plăcintă de dovleac și extractul de vanilie și amestecă totul până când se combină bine.

Al treilea pas: Folosește un spumant de lapte pentru a spuma laptele timp de aproximativ 30 de secunde sau până când devine spumos, apoi toarnă-l în cană peste amestecul de espresso cu dovleac. Păstrează spuma în plus și pune-o cu lingura deasupra.

Al patrulea pas: Nu ezita că completezi latte-ul Pumpkin Spice cu frișcă, dacă vrei să fie mai aspectuos. În plus, dacă vrei, decorează-l cu puțin condiment de dovleac sau scorțișoară.

Ce ingrediente poți schimba în această rețetă

Ai rămas fără câteva dintre ingredientele de mai sus? Iată ce cu ce le poți înlocui, fără probleme:

Pentru espresso: În cazul în care nu ai espresso în casă, nu ezita să folosești 75 de mililitri de cafea proaspăt preparată. Însă, este recomandat să o faci puțin mai tare decât o faci în mod normal.

Pentru îndulcitor: Este recomandat să folosești puțin sirop de arțar pur, pentru că acesta adaugă și mai mult din acea aromă reconfortantă specifică toamnei, dar nu ezita să folosești miere de albine sau chiar zahăr brun.

Pentru condimentele de plăcintă de dovleac: În cazul în care nu ai condimente preamestecate pentru plăcintă de dovleac, nu ezita să adaugi o jumătate de linguriță de scorțișoară, un vârf de linguriță de nucșoară, un vârf de linguriță de ghimbir și un vârf de linguriță de cuișoare sau de piper măcinat.