O rețetă delicioasă și aromată de ciocolată caldă picantă, în stil mexican. Cu un gust bogat și intens, această ciocolată este perfectă pentru o zi rece de iarnă.

Ciocolată caldă picantă, în stil mexican

Când este frig afară, nimic nu-ți poate încălzi inima și sufletul mai mult decât o cană de ciocolată caldă picantă, în stil mexican. Dacă vrei, îi poți adăuga și o doză de espresso sau puțin rom.

De asemenea, această ciocolată caldă face pereche excelentă cu niște churros proaspeți pentru înmuiat. Așadar, pune-ți hainele confortabile, ia-ți pătura preferată și pregătește-te să savurezi confort pur cu această rețetă de ciocolată caldă.

Ce face ca ciocolata caldă mexicană să fie diferită de alte sortimente

Ciocolata caldă mexicană nu este menită să fie la fel de dulce ca și ceștile de cacao pe care copiii din întreaga țară le savurează atunci când este frig afară. De fapt, ciocolata de băut originală de care se bucura civilizația Olmecă nu avea deloc zahăr.

Ciocolata caldă era o băutură amară, condimentată cu chili, folosită pentru ritualuri sau ca medicament. Mergem repede înainte cu câteva mii de ani și nenumărate inovații culinare interculturale și avem ciocolata caldă mexicană modernă.

Această băutură este bogată, ușor dulce, condimentată subtil și pur și simplu delicioasă. Ardeiul iute și scorțișoara merg extraordinar cu ciocolata, deși aceste ingrediente picante pot fi omise pentru gusturile mai delicate.

În cele din urmă, este neobișnuit (deși, bineînțeles, nu este ceva nemaiauzit) să găsești frișcă sau bezele plutind în jurul unei căni de ciocolată caldă mexicană. Deși aceste adaosuri sunt foarte gustoase, această băutură este în mod tradițional spumată.

Rețeta de ciocolată caldă picantă, în stil mexican

Preparare 10 minute
Timp total 10 minute

Ingrediente

  • 960 de mililitri de lapte integral
  • Un baton de scorțișoară
  • 230 de grame de ciocolată cu 60% cacao, tocată sau 200 grame praf de ciocolată caldă
  • două linguri de zahăr pudră și un vârf de scorțișoară măcinată
  • O linguriță de extract de vanilie
  • Un vârf de cuțit de sare
  • Un vârf de cuțit de pudră de ardei iute măcinat sau de pudră de chili, opțional

Mod de preparare

Într-o cratiță medie, amestecă laptele și batonul de scorțișoară. Încălzește laptele la foc mediu până când amestecul începe să aburească. Adaugă ciocolata tocată mărunt sau praful de ciocolată caldă și amestecă bine. Este în regulă dacă rămân câteva pete de ciocolată.

Ia cratița de pe foc și aruncă batonul de scorțișoară. Adaugă extractul de vanilie, sarea și pudra de ardei iute, dacă dorești. Folosește un tel pentru a amesteca energic ciocolata caldă până când devine foarte spumoasă, timp de trei până la patru minute. 

Altfel, pune amestecul într-un blender și amestecă timp de unul până la două minute până când devine spumos. Servește fierbinte. Asigură-te că amesteci bine ciocolata. Un mixer electric de mână este, de asemenea, un instrument util pentru această rețetă.