Cum să slăbești dacă nu ai chef să ții dietă
  • Înveți să mănânci fără numărat calorii sau cântărit mâncare
  • Rezultate vizibile rapid, încă din primele zile
  • Tehnici de mindfulness pentru a combate mâncatul emoțional
  • Rutine zilnice simple pentru un metabolism accelerat
  • Șansa de a slăbi kg bune până la Paște

Dieta de 8 ore este un regim de slăbit foarte popular, elaborat de David Zinczenko, autorul best seller-ului ”Eat This Not That”. Principiul dietei se bazează pe faptul că tot ce vei mânca, vei mânca într-un interval orar de 8 ore, în restul de 16 ore din zi urmând ca organismul să ardă caloriile respective.

Autorul dietei susține că poți slăbi până la 30 de kilograme, mâncând ce dorești și fără să te înfometezi. El însuși a slăbit urmând acest program alimentar și a oferit exemplul propriu. Acest regim de slăbit există sub mai multe forme, inclusiv clasicul ”nu mâncați după ora 6”.

Dieta de 8 ore - principii de bază

Dieta de 8 ore pleacă de la premisa că organismul uman funcționează după principiul: perioade de mâncat și perioade de ars calorii. Asta înseamnă că metabolismul va funcționa la cote maxime dacă vei consuma calorii într-un interval de 8 ore, iar în restul de 16 ore din zi organismul se va concentra pe odihnă și refacere, în loc de digestie continuă.

Fiecare persoană își va alege un interval de 8 ore, în funcție de stilul de viață și de program. De exemplu, poate fi de la 9 la 5 sau de la 10 la 6 seara. Intervalul poate fi diferit de la o zi la alta, nu trebuie neapărat să respectați aceleași ore.

Începeți prin a ține dieta de 8 ore 3 zile pe săptămână la început, pentru a vă obișnui organismul. Creșteți treptat, până ajungeți la 7 zile.

Ce aveți voie să mâncați

Nu există alimente interzise în dieta de 8 ore, dar Zinczenko ne sfătuiește să nu facem excese. Aveți grijă la porții și nu abuzați de dulciuri, prăjeli, fast food sau sucuri carbogazoase.

Calculul celor 8 ore începe din momentul în care ați luat micul dejun. În cele 8 ore, aveți voie să mâncați oricât de des doriți, atât mese, cât și gustări (cu mențiunea că porțiile trebuie să fie rezonabile).

Dieta de 8 ore îi încurajează pe oameni să opteze pentru mâncăruri sănătoase și nu pentru calorii goale. De exemplu, fructele și legumele, carnea, lactatele asigură mai multă energie decât o porție de cereale dulci cu lapte sau o prăjitură. Chiar dacă pe moment vă satisfaceți o poftă, caloriile goale nu vă vor ține de foame și nu vă vor furniza energie suficientă în cele 16 ore de pauză alimentară.

Dieta de 8 ore și sportul

Este recomandat să faceți și mișcare în timp ce urmați dieta de 8 ore. Este nevoie de doar 8 minute de exerciții fizice pe zi - spune autorul - pentru a accelera metabolismul și a grăbi arderile.

Dezavantajele dietei de 8 ore

Dieta de 8 ore ajută la slăbit și accelerează metabolismul, dar are și câteva dezavantaje, la fel ca orice regim de slăbit. Dacă începeți să mâncați la 8 dimineața și veți avea ultima masă la ora 16:00, până seara se va instala din nou senzația de foame. Va fi greu să rezistați fără să băgați nimic în gură până a doua zi dimineața.

Contraindicații

Dieta de 8 ore nu este potrivită pentru cei care suferă de boli care au legătură cu nivelul de zahăr din sânge, cum ar fi diabetul.