Nu ai neaparat nevoie de diete pentru a scadea in greutate si nici de sacrificii foarte mari pentru a mentine un corp suplu. De multe ori, lucrurile sunt mai usoare decat ni le inchipuim, iar slabitul nu face exceptie.

Un nou studiu arata ca, pentru a slabi, este suficient sa fii... mai ordonat din punct de vedere alimentar. Ceea ce inseamna ca nu este nevoie sa te infometezi, sau sa renunti la alimente care iti plac. Trebuie doar sa fii atent la momentele din zi in care consumi aceste alimente.

Oamenii care mananca devreme au fluctuatii mai mici in ceea ce priveste senzatia de foame si au ars ceva mai multa grasime decat persoanele care mananca pe tot parcursul zilei, a demonstrat un nou studiu.

Este nevoie de mai multe cercetari, dar rezultatele arata ca "un orar al caloriilor" probabil conteaza, spune Courtney Peterson, autorul studiului si profesor asistent de Stiinte de nutritie la Universitatea din Alabama. Cu cat mananci mai mult in prima parte a zilei, cu atat mai bine, este concluzia la care au ajuns cercetatorii.

Nu toata lumea isi poate schimba oricand dieta. Dar, mai toata lumea are un fel de control asupra orei la care mananca, sau asupra cantitatii de alimente pe care o consuma la fiecare masa.