Ce este otetul de mere?

Otetul de mere se face printr-un proces de fermentare in doua etape. In primul rand, merele sunt taiate sau zdrobite si combinate cu drojdie pentru a converti zaharul lor in alcool. Apoi, se adauga bacterii care sa fermenteze alcoolul si sa-l transforme in acid acetic.

Productia traditionala de otet de mere dureaza, in mod obisnuit aproximativ o luna, dar unii producatori accelereaza procesul, astfel incat este nevoie doar de o zi. Acidul acetic este principalul component activ al otetului de mere.

De asemenea, cunoscut sub numele de acid etanoic, acesta este un compus organic cu gust acru si miros puternic. Aproximativ 5-6% din otetul de mere este format din acid acetic. Acesta contine, de asemenea, cantitati de apa si urme de alti acizi, cum ar fi acidul malic. O lingura (15 ml) contine aproximativ trei calorii si practic nu contine deloc carbohidrati.

Acidul acetic ajuta la pierderea in greutate
Unele cercetari pe animale sugereaza ca acidul acetic din otetul de mere poate duce la pierderea in greutate in mai multe moduri:

Scade nivelul de zahar din sange
Intr-un studiu efectuat pe sobolani, acidul acetic a imbunatatit capacitatea ficatului si a muschilor de a prelua zaharul din sange.

Scade nivelul de insulina
In acelasi studiu, acidul acetic, a redus, de asemenea, raportul de insulina la glucagon, care ar putea favoriza arderea grasimilor.

Imbunatateste metabolismul
Un alt studiu efectuat pe sobolani expusi a aratat o crestere a enzimei AMPK, care creste arderea grasimilor si scade productia de grasimi si zahar in ficat.

Reduce depozitele de grasime
Tratarea sobolanilor diabetici obezi cu acid acetic sau acetat i-a protejat de obezitate si a crescut influenta genelor care reduc actiunea de stocare a grasimii.

Arde grasimea
Un studiu efectuat la soareci hraniti cu o dieta bogata in grasimi a constatat o crestere semnificativa a genelor responsabile pentru arderea grasimilor, ceea ce a dus la mai putina acumulare de grasime corporala.

Taie pofta de mancare
Un alt studiu sugereaza ca acetatul poate suprima centre din creier care controleaza apetitul, ceea ce poate duce la un aport alimentar redus.