Vitamina soarelui

Vitamina D se mai numeste si vitamina soarelui. Asta pentru ca, vitamina D se sintetizeaza in prezenta soarelui. Vitamina D ajuta la fixarea calciului in oase si este indispensabila functionarii corecte si sanatoase a sistemului muscular si osos. O cura responsabila de soare previne aparitia osteoporozei si combate artrita reumatismala si rahitismul.

Adio depresie!

Soarele blocheaza melatonina, hormonul responsabil cu somnul. Pe de alta parte, stimuleaza si secretia de endorfine, responsabile cu crearea starii de buna dispozitie. Nici nu e de mirare ca ne place atat de mult sa facem plaja!

Reduce nevoia de medicamente

Studiile au aratat ca o expunere moderata la soare poate preveni boli grave sau incurabile ca diabetul, scleroza multipla, hipertensiunea arteriala, dar si cancerul de colon, de prostata, de san si cel al ganglionilor limfatici. De asemenea, expunerea la soare scade riscul infarctului miocardic.

Trateaza afectiunile pielii

Razele ultraviolete sunt benefice persoanelor care sufera de psoriazis, acnee, eczeme sau dermatita atopica. Asta pentru ca soarele are efect antiinflamator si antibacterian asupra dermului. Expunerea controlata la soare reduce proliferarea celulelor cutanate responsabile de aparitia psoriazisului, reduce mancarimea si roseata in cazul eczemelor, minimizeaza efectele acneei. De asemenea, sub influenta vitaminei D, pielea capata elasticitate si este stimulata productia de colagen.