Cum să slăbești dacă nu ai chef să ții dietă
  • Înveți să mănânci fără numărat calorii sau cântărit mâncare
  • Rezultate vizibile rapid, încă din primele zile
  • Tehnici de mindfulness pentru a combate mâncatul emoțional
  • Rutine zilnice simple pentru un metabolism accelerat
  • Șansa de a slăbi kg bune până la Paște

Cercetarile sugereaza ca Kombucha are mai multe beneficii pentru sanatate. Acestea includ imbunatatirea digestiei si detoxifiere, precum si proprietati antivirale si antibacteriene.Se crede ca beneficiile provin din colonia de bacterii.

Kombucha se face prin adaugarea unui strat gelatinos de Kombucha si cateva drojdii (adica depuneri de pe fundul vasului) dintr-o cultura veche la o solutie de ceai negru sau verde. Apoi se lasa cel putin o saptamana, care permite ca procesul de fermentatie sa se produca.

Detoxifiere

Ficatul este principalul organ de detoxifiere al organismului, iar Kombucha este gandit pentru a-l ajuta sa-si faca treaba. Kombucha contine acid glucuronic, care "aduna" toxinele care intra in ficat si le scoate in afara sistemului prin rinichi.

Un studiu a constatat ca kombucha protejeaza celulele hepatice de la daunele toxinelor. Cercetatorii au emis ipoteza ca acest efect se poate datora activitatii antioxidante. Antioxidantii sunt substante care combat radicalii liberi, care distrug celulele corpului nostru si accelereaza procesul de imbatranire.

Kombucha poate avea efecte puternice de detoxifiere, astfel ca se recomanda consumul in cantitati mici, in prima faza. S-ar putea experimenta simptome de detoxifiere, cum ar fi dureri de cap, oboseala sau acnee daca bei prea mult sau prea repede.

Digestia

Kombucha se face prin fermentare. In timpul acestui proces, zaharuri sunt divizate de ciuperci sau bacterii si transformate in alcool sau acizi. Acest proces face Kombucha bogat in probiotice.

Probioticele sunt microorganisme vii. Sunt numite "bacterii prietenoase", deoarece acestea sunt sanatoase pentru organism intr-o varietate de moduri. Ele combat bacteriile "rele", care pot cauza infectii si boli. Acestea sunt deosebit de bune pentru stimularea sanatatii intestinului si reduc problemele digestive, cum ar fi diareea.

Proprietati antivirale si antibacteriene

Kombucha poate avea proprietati imunostimulatoare si antivirale.

Un studiu in Journal of Food a aratat ca amestecul are efecte antibacteriene si antifungice puternice impotriva unei varietati de agenti patogeni, inclusiv unele tulpini de Candida si Staphylococcus.

Un alt studiu recent a aratat ca preparatul are efecte similare cu antibioticele traditionale, datorita capacitatii sale de a lupta impotriva bacteriilor si a infectiei.