Cum să slăbești dacă nu ai chef să ții dietă
  • Înveți să mănânci fără numărat calorii sau cântărit mâncare
  • Rezultate vizibile rapid, încă din primele zile
  • Tehnici de mindfulness pentru a combate mâncatul emoțional
  • Rutine zilnice simple pentru un metabolism accelerat
  • Șansa de a slăbi kg bune până la Paște

Crezi sau nu, corpul tau, de fapt nu vrea sa stocheze grasimea. Iar secretul pentru pierderea in greutate, de durata, nu se reduce la calorii de numarate si trucuri complicate. In schimb, este vorba despre a-ti intelege organismul si modul in care functioneaza. Studiile au aratat ca exista alimente care sustin pierderea in greutate, iar cele de mai jos ajuta chiar la arderea grasimilor din zona abdominala.

1. Pestele

Studiile arata ca atunci cand, in dieta ta, este un deficit de omega-3 , ritmurile naturale ale glandei pineale sunt date peste cap, ceea ce duce la diminuarea productiei de melatonina, hormonul somnului. O dieta bogata in omega-3, pe de alta parte, pot stimula sanatatea inimii si reduce riscul de dementa. In ceea ce priveste pierderea in greutate, multi dintre alimentele care contin omega - 3 sunt bogate in proteine. Si studiu dupa studiu confirma: proteinele te fac sa te simti plin. Iar digerarea proteinelor necesita mai mult efort pentru organism, deci vei arde mai multe calorii decat atunci cand mananci grasimi sau carbohidrati.

2. Nucile

Daca mai aveti nevoie de inca un motiv pentru a manca nuci, aceste leguminoase grase sunt o mare sursa de magneziu, care stimuleaza starea de spirit. Fara suficient magneziu in corp, partea creierului care regleaza melatonina este data peste cap si perturba somnul.

3. Laptele

In timp ce legatura dintre calciu si pierderea in greutate este inca slaba, se dovedeste ca laptele poate face minuni atunci cand vine vorba de grasimea abdominala. Un studiu din 2010 condus de catre cercetatorii de la Universitatea din Alabama a constatat ca, intr-un grup de mai mult de 100 de femei aflate la premenopauza, grasimea de pe burta s-a fost redus in mod semnificativ la cele care au consumat cele mai multe alimente bogate in calciu.

4. Ciresele

In jurul orei de culcare, mananca cateva cirese. Sunt unele dintre sursele importante de melatonina, hormonul somnului. Desi nu exista nici o dovada ca acestea vor ajuta sa adormiti, studiile au descoperit ca alimentele ca acestea pot ridica nivelul de melatonina din organism. Nu numai ca melatonina ajuta sa dormi, dar este un antioxidant puternic, care poate proteja celulele impotriva cancerului, Alzheimer si alte boli.