O rețetă de musaca mai ușoară, cu piept de pui și un amestec bogat de legume. Un preparat sățios, gustos și mai sănătos, perfect pentru întreaga familie!

Musaca din piept de pui și legume

Musacaua este un preparat tradițional iubit de mulți, dar varianta clasică poate fi destul de grea, mai ales în sezonul cald. Îți propunem o variantă mai ușoară, dar la fel de gustoasă: musaca din piept de pui și legume.

Înlocuind carnea tocată de porc sau vită cu piept de pui și adăugând un amestec generos de legume, obținem un preparat mai dietetic, dar plin de savoare. Este o rețetă simplă, care se poate adapta ușor în funcție de preferințele fiecăruia și de legumele de sezon. 

Preparare 25 minute
Gătire 40 minute
Timp total 1 oră și 5 minute

Ingrediente

  • 800 grame piept de pui tocat
  • 800 grame cartofi
  • 200 grame legume asortate (morcov, mazăre, fasole verde, porumb)
  • 100 grame bulion de roșii
  • 7 ouă
  • 400 grame iaurt
  • 1-2 cepe, tocate mărunt
  • 1 cățel de usturoi, tocat fin
  • 1 legătură de mărar, tocat
  • 1 legătură de pătrunjel, tocat
  • 2-3 linguri ulei
  • Sare și piper, după gust
  • Ulei sau unt pentru uns tava

Mod de preparare

Într-o tigaie, încălzește 2-3 linguri de ulei și călește ceapa până devine translucidă.

Adaugă pieptul de pui tocat și gătește-l câteva minute, până își schimbă culoarea.

Pune bulionul, usturoiul tocat, mărarul, pătrunjelul, sare și piper. Lasă amestecul să fiarbă câteva minute, apoi oprește focul.

După ce compoziția s-a răcit, încorporează 3 ouă bătute și amestecă bine.

Rade cartofii pe răzătoarea mare. Împarte-i în două: 500 grame pentru stratul de bază și 300 grame pentru stratul de deasupra.

Într-un bol, amestecă 500 grame de cartofi rași cu 2 ouă bătute, 200 grame iaurt, sare și piper.

Într-un alt bol, combină cei 300 grame de cartofi rămași cu legumele asortate, 2 ouă bătute, 200 grame iaurt, sare și piper.

Unge o tavă cu margarină sau unt.

Așează primul strat din cartofi amestecați cu ouă și iaurt. Nivelează bine.

Pune al doilea strat cu carnea tocată preparată.

Adaugă ultimul strat format din cartofi, legume, ouă și iaurt.

Preîncălzește cuptorul la 180 de grade. Pune musacaua la cuptor și coace-o timp de 35-45 de minute, până când stratul de deasupra devine auriu și frumos rumenit.

Musacaua poate fi servită caldă, cu o salată proaspătă de roșii sau murături alături. Este la fel de bună și a doua zi, încălzită ușor.