Această rețetă de pulpe de pui la cuptor este gata în doar 35 de minute. Atunci când sunt gătite la cuptor sunt suculente, iar pielea este delicios de crocantă.
Există o mulțime de rețete de pui la cuptor, dar această rețetă este ușoară, fără complicații și plină de savoare.
Pulpele de pui sunt în mod natural mai aromate decât alte bucăți, cum ar fi pieptul. Când adăugați amestecul nostru simplu de condimente înainte de a le coace, ele devin cu adevărat delicioase.
Pielea este perfect crocantă, în timp ce carnea este suculentă și fragedă. Rețeta este foarte versatilă, deoarece merge bine cu aproape orice garnitură. Puteți chiar să extindeți lista noastră de condimente adăugând un vârf de cuțit de pudră de chilli și boia de ardei iute.
Nu trebuie să acoperiți vasul de copt înainte de a găti puiul pentru ca pielea să devină foarte crocantă. Chiar dacă lăsați pulpele prea mult în cuptor, ele oricum nu vor fi atât de uscate ca în cazul pieptului de pui. Acesta este un alt motiv pentru care preferăm pulpele. Carnea va fi suculentă de fiecare dată, atâta timp cât le gătiți până când temperatura internă ajunge la 165 de grade.
Rețeta de pulpe de pui la cuptor
Ingrediente
- 8 pulpe de pui cu os și piele
- 2 linguri de ulei de măsline
- 1 linguriță de sare
- 1/2 linguriță de piper
- 1/2 linguriță de boia de ardei
- 1 linguriță de praf de usturoi
- 1 linguriță de pătrunjel uscat
Mod de preparare
Preîncălziți cuptorul la 200 de grade și pregătiți o tavă de copt cu un strat de spray de gătit.
Ungeți pulpele cu ulei de măsline.
Într-un bol mic, combinați sarea, piperul, paprika, pudra de usturoi și pătrunjelul.
Se presară amestecul de condimente pe ambele părți ale pulpelor și se pun în vasul de copt pregătit.
Coaceți în cuptorul preîncălzit, neacoperit, timp de 30-40 de minute.
Trucuri pentru cele mai bune pulpe de pui la cuptor
- Puteți folosi pulpe dezosate și fără piele pentru această rețetă, dacă preferați.
- Folosiți pulpe de dimensiuni egale pentru ca acestea să se termine de gătit în același timp.
- Cu ajutorul unei linguri, puteți turna sucul din tavă peste carne cu aproximativ 10 minute înainte de a fi gata. În acest fel, pielea va fi delicios de crocantă.
- Puteți extinde lista de condimentele pentru această rețetă adăugând un vârf de cuțit de pudră de chili și de ardei iute.
Sosuri pentru pulpele de pui la cuptor
Vreți un preparat unic? Serviți pulpele de pui cu unul dintre aceste sosuri:
Calorii și valori nutriționale
O pulpă de pui la cuptor are 280 calorii.
-
Calorii
280kcal
-
Proteine
18g
-
Carbohidrați
1g
-
Zaharuri
1g
-
Fibre
1g
-
Grăsimi
22g
-
Grăsimi saturate
6g
-
Colesterol
111mg
-
Sodiu
378mg
-
Potasiu
241mg
-
Calciu
11mg
-
Fier
1mg
Informațiile nutriționale sunt estimative și variază in funcție de metoda de gătit și de tipurile (mărcile) de ingrediente folosite.