O reteta originara din Germania, foarte populara in perioada sarbatorilor.

Semilune cu vanilie
Timp total 15 minute

Ingrediente

  • 3/4 ceasca de unt
  • 1/2 ceasca de zahar
  • 2 galbenusuri
  • 1 1/2 baton de vanilie
  • 1 1/2 cani de faina
  • 1/2 cana de migdale macinate
  • 2 cani de zahar

Mod de preparare

1. Intr-un castron mediu, se amesteca untul si zaharul. Se adauga galbenusurile de ou, pe rand. Se adauga semintele in amestecul de unt, apoi faina si migdalele macinate. Se imparte aluatul in doua parti, se infasoara fiecare parte in folie, apoi se pastreaza in frigider.

2. Se incalzeste cuptorul la 175C. Se tapeteaza o tava cu foaie de copt. Se ruleaza cate o lingurita de aluat in fasii de aproximativ 2 centimetri. Se indoaie intr-o forma de semiluna si se pun, la o distanta de 2 centimetri in tava.

3. Se coc timp de 10-15 minute in cuptorul preincalzit, pana cand sunt usor rumenite. Se pudreaza cu zahar si se servesc.