Nu te poti satura niciodata de briose si, din fericire, exista o multime de retete pentru aceste deserturi simple si foarte apreciate.

Briose cu vanilie
Timp total 35 minute

Ingrediente

  • 2/3 ceasca de unt
  • 3/4 cana de zahar pudra
  • 1 1/2 cani faina
  • 3 oua
  • 1 lingurita extract de vanilie

Mod de preparare

1. Se incalzeste cuptorul la 175C. Se unge o tava de briose.

2. Intr-un castron mare, se amesteca untul si zaharul cu un mixer electric pana cand capata o consistenta cremoasa, aproximativ 5 minute. Se amesteca ouale, pe rand, amestecand bine dupa fiecare adaugare. Se adauga vanilia si faina si se incorporeaza. Se pune aluatul in tava pregatita.

3. Se coc in cuptorul preincalzit timp de 18-20 de minute. Se lasa sa se raceasca in tava, apoi se scot si se servesc. Se pot orna cu crema preferata.