Untul de arahide este cel mai cunoscut, dar il poti face din orice fel de fructe oleaginoase (alune, nuci braziliene, caju).

Unt De Arahide
Timp total 25 minute

Ingrediente

500g arahide 1 lingura ulei vegetal 1/2 lingurita sare 1 lingura de miere (optional)

Mod de preparare

1. In primul rand, se prajesc arahidele. Se raspandesc intr-o tava si se gatesc la cuptor, la 150C timp de 10 minute. Se decojesc.

2. Se pun intr-un blender si se macina timp de 10-12 minute, pana incep sa lase uleiurile si se transforma intr-o pasta neteda. Daca mai este nevoie, se adauga o picatura de ulei vegetal si se amesteca din nou.

3. Se asezoneaza untul cu putina sare si se amesteca. Poti alege aroma favorita, adaugand mirodenii diferite sau se poate indulci cu putina miere.

4. Se pune in borcane sterilizate. Se poate pastra in frigider timp de 2 saptamani.