Cel mai bun tort

Cel mai bun tort retete: cum gatesti cel mai bun tort si cele mai gustoase retete de cele mai simple prajituri, cele mai bune ciorbe, cele mai bune ciorbe romanesti, ce ciorba sa mai fac, cea mai picanta mancare din bucuresti, tort nuga, tort negresa, tort silvia, tort winter, tort mars.

Unde mănânci cel mai bun Tort De Bezea din București

În București, există un loc cu deserturi de poveste, toate cu bezea la bază.

Loboda, cel mai bun înlocuitor verde al spanacului

Loboda, cel mai bun înlocuitor verde al spanacului

Ouă "norișori" - cel mai bun mic dejun

Ouăle sunt o alegere excelentă pentru micul dejun. Sunt o sursă importantă de proteine și pot fi consumate într-o mulțime de rețete și combinații. Fierte moale sau tare, ochiuri, poșate, omletă, ouă Benedict, coapte etc.  Astăzi vă propunem o rețetă mai atipică, dar foarte gustoasă și ușor de făcut. Norișori de ouă rumenite în cuptor. Arată aproximativ ca ouăle ochiuri, numai că albușul este sub formă de spumă. 

Mud Cake - cel mai bun tort de ciocolată

Ești fan al ciocolatei? Nu rata Mud Cake, tortul de ciocolată care te va cuceri de la prima încercare. Descoperă rețeta simplă și ingredientele care îl fac de neuitat.

Cel mai bun sos pentru cartofii prăjiți

Dacă vă plac cartofii prăjiți cu dressing, atunci trebuie neapărat să încercați această combinație! Cartofii vor fi irezistibili, delicioși și aromați și nu o să vă puteți opri la o singură porție.  Acest sos este unul pe bază de usturoi și parmezan, iar dacă deja vă plouă în gură, zic să trecem la ingrediente și la prepararea lui!

Prajitura rasturnata cu ananas, la slow cooker Crock Pot

50+100 g unt inmuiat la temperatura camerei 50+100 g zahar 110 g faina 2 oua 2+2 linguri Limoncello o conserva ananas (cel mai bun este cel rondele dar merge si cel taiat cuburi) &ndash folosim ananasul scurs si 2 linguri de sirop cateva visine sau cirese 2 linguri migdale 2 linguri fistic crud 2 linguri seminte de dovleac o lingura miere &frac12 lingurita praf de copt un praf sare extract de lamaie sau coaja de lamaie

Saganaki - cel mai bun aperitiv grecesc

Unul dintre cele mai gustoase lucruri din bucătăria grecească îl reprezintă aperitivele. Măsline, brânză, salată, pita grecească, toate stropite din belșug cu ulei de măsline și cu zeamă de lămâie.  Despre un astfel de aperitiv vorbim și noi astăzi. Saganaki, adică o felie de brânză prăjită în ulei de măsline și savurată cu puțină zeamă de lămâie. În unele restaurante grecești, saganaki se servește flambată, ceea ce o face să arate și mai spectaculos. Noi vă propunem o rețetă simplă, dar delicioasă, pe care o puteți face cu orice fel de brânză tipic grecească. 

Snitel "tocat"

un piept de pui fiert (in apa usor sarata mai bun e cel fiert cu legume pentru o supa) 1-2 oua sare faina 2-3 linguri apa.

Cel mai bun mujdei de usturoi

Atunci când te gândești la o friptură sau o porție de cartofi prăjiți, automat îți vine în minte și un sos de usturoi cremos și delicios. Mujdeiul pune cel mai bine în valoare o friptură pe grătar și există o mulțime de modalități de a-l prepara.

Spumă de căpșuni - cel mai bun și simplu desert de sezon

Descoperă cum să prepari spuma de căpșuni, un desert delicios și răcoritor, perfect pentru zilele de vară. Începe să te bucuri de acest desert de casă astăzi!

Salată de orez cu legume - colorată și plină de arome

Salata de orez cu legume este absolut perfectă pentru prânz, ca aperitiv la o petrecere sau ca garnitură la cină. Este nutritivă, ușoară, crocantă, colorată și răcoritoare.

Hrean ras la borcan cu oțet. Cel mai bun hrean pe care il vei mânca vreodată

Aveți o rădăcină proaspătă de hrean? Iată cum puteți prepara acasă hrean ras la borcan adăugând oțet și mărunțind-o într-un robot de bucătărie.

Stek con salsa pimenta(muschi de vita sau porc cu sos de piper negru)

Pentru 4persoane: 4 bucati de muschi un pahar de coniac(e bine sa fie de cel bun pt flambat) 250 gr de nata(room sau smintina dar sa fie mai subtire) boabe de piper negru verzi, si piper negru macinat,e de preferat sa fie de toate culorile nu doar negru atunci gustul e mai intens.

Sarailie cu nucă și fistic - cel mai bun desert turcesc

Dacă vă plac baclavaua, cataiful și deserturile turcești, în general, atunci trebuie să încercați această rețetă de sarailie! Se face ușor și este o prăjitură extrem de gustoasă, cu care vă veți impresiona musafirii. Sarailie poate fi făcută și în varianta de post, dacă înlocuiți untul cu ulei și vă puteți bucura de gustul ei deosebit și în perioada postului. Dintre toate prăjiturile și dulciurile turcești și arăbești, sarailie este preferata noastră. În funcție de cât de dulce vă place să fie, puteți pune mai puțin zahăr decât scrie în rețetă.

Hot Toddy - băutură caldă cu whisky. Cel mai bun cocktail pentru zile friguroase sau răceli!

Descoperă rețeta de Hot Toddy, cocktail-ul care încălzește sufletul! Perfect pentru zilele reci, răceli sau simple momente de relaxare.

Tort de biscuiți cu ganache de ciocolată - cel mai simplu tort

Un tort poate fi un desert provocator și intimidant pentru multe persoane, mai ales dacă sunteți începători într-ale bucătăriei. Cremele, blatul, glazura vă pot pune în dificultate dacă nu aveți experiență. Dar există și rețete de tort extrem de simple, pe care le puteți prepara chiar dacă nu ați mai făcut deserturi până acum. Un astfel de tort este și cel de biscuiți cu ganache de ciocolată. Nu necesită coacere, aveți nevoie doar de câteva ingrediente și puteți face o surpriză dulce cuiva drag, de ziua lui și nu numai. 

Tort diplomat cu fructe (cel mai rapid)

1 kg frisca lichida ,4 plicuri gelatina Dr.Oetker (ambalaj albastru cu verde),10 piscoturi,fructe de sezon (capsuni sau citrice),1 iaurt mare,vanilie,celofan,putina apa

Briose cu goji si catina--reteta fara gluten

Iata, deci, cum am creat aceste micute si delicioase briose:Pt 6 bucati avem nevoie de:-1 ou-40 gr. zahar-muuulta scortisoara (reteta prevede cca 1 lingura, dar eu am pus mai multa, pt ca ne place mult)-125 ml lapte-50 gr unt moale-150 gr. faina de orez in amestec cu faina de cocos si de migdale (obtinute prin macinarea ingredientelor in rasnitade cafea)-1 lingurita praf de copt (d preferat este cel cu tartrat de potasiu, special pt. acest tip de retete--daca nu aveti,e bun si cel obisnuit)-1 lingura fructe de catina deshidratate din toamna-1 lingura goji berries

Fricasse de pui cu salvie si cus-cus

1 pui transat - de casa ar fi cel mai bun 2 fire ceapa verde 1 ceapa uscata 200 ml smantana pentru gatit 50 g unt 40 ml ulei de masline aromatizat 200 ml vin alb 2 linguri zeama de lamaie 1 lingura faina 500 ml supa de pui 1 galbenus de ou salvie 1 legatura patrunjel verde sare piper

Dieta Nordică - cel mai sănătos regim alimentar DIN LUME

Dieta Nordică este considerată ca fiind cea mai sănătoasă, de către Organizația Mondială a Sănătății.

Cum să alegi cel mai suculent și dulce ananas?

Te-ai întrebat vreodată cum să alegi cel mai suculent și dulce ananas? Descoperă acum pașii simpli pentru a face cea mai bună alegere.

Aranygaluska (găluște de aur) - cel mai bun desert unguresc

Bucătăria ungurească este una extrem de bogată și ofertantă în feluri de mâncare delicioase, dar mai ales în deserturi. Astăzi vă prezentăm o rețetă foarte gustoasă de Aranygaluska, adică găluște de aur. Un desert pe bază de aluat de cozonac, tăvălit prin nucă și servit cu sos de vanilie.  Găluștele de aur au devenit populare în bucătăria din Ardeal mai întâi, dar merită să le încercați, indiferent din ce zonă a țării proveniți. Un desert tradițional și delicios, pe care merită să îl gustați măcar o dată. 

Cum arată cel mai urât mirositor fruct din lume. Este INTERZIS în locurile publice

Pare greu de crezut, dar există în lume un fruct care miroase atât de urât, încât consumul lui este interzis în anumite locuri publice.

Coșulețe de parmezan - cel mai apetisant decor comestibil

Atunci când vine vorba despre mâncare, decorurile comestibile sunt preferatele noastre. Ce-ai spune de o salată Caesar, servită într-un coșuleț din parmezan, comestibil? Sau orice fel de gustare, servită dintr-un ”bol” delicios. Astăzi te învățăm cum să faci aceste coșulețe de parmezan, cu care îți vei da gata prietenii. Sunt perfecte pentru petreceri, dar pot fi făcute și fără vreo ocazie anume. În funcție de ce vreți să serviți din ele, le puteți face mai mari sau mai mici. De exemplu, pentru a servi aperitive la o petrecere, veți folosi pahare ca suport. Dacă vreți să serviți o salată, veți folosi un bol ca model.  

Inghetata de vin, cel mai nou desert care i-a innebunit pe americani

Inghetata de vin exista si daca nu esti incantat chiar acum, ar trebui sa fii pentru ca nu a existat niciodata o combinatie mai perfecta a doua dintre alimentele noastre preferate.

Paine cu quinoa si susan

Avem nevoie de:-60 gr. quinoa-50 gr. seminte de susan (de preferat ar fi cel integral, dar e bun si susanul din comert, daca nu gasiti)-75 ml lapte-1 cub drojdie proaspata-1 praf zahar-1 lingurita sare-2-3 linguri ulei (optional)-faina cat cuprinde

Lapte de migdale - beneficii și contraindicații. Este cel mai consumat lapte în timpul postului

Laptele de migdale este o băutură hrănitoare, pe bază de migdale, care a devenit foarte populară de-a lungul anilor.Are o aroma fină, așa că mulți oameni îl consideră mai gustos decât alte tipuri de lapte vegetal. Poate fi folosit ca alternativă la laptele animal în cafea, alături de fulgi de ovăz sau în rețetele care necesită coacere.

Frigarui de creveti cu iz festiv

(pentru 4 persoane)ingrediente: cozi congelate de crevete decorticat (cam 4-5 bucati de persoana) 2 lamai marar verde amestec de ierburi uscate (gen Provence) 50 ml cognac 4 catei de usturoi sare (de mare preferabil) piper alb macinat ulei de masline (dar este bun si cel de floarea-soarelui) 50 g unt betigase de bambus pentru frigarui

Cataif cu mere

300 gr taietei (iese si mai bun cu taietei mai subtiri),2 kg de mere + 150 gr zahar, 500 ml apa + 150 gr zahar, 600-700 gr frisca. scortisoara, suc de lamaie, unt.

Crochete cu dovlecei

2 dovlecei 150 gr cascaval 2 oua 3-4 linguri faina 2 catei de usturoi marar uscat(daca aveti verde e mai bun) sare piper

Foitaj cu gem, rapid si bun

1 pachet aluat foitaj Linco gem sau marmelada mai tare zahar pudra 1 pliculet zahar vanilat dr Oetker.

Sos thailandez

1/2 de ardei gras, rosu1 catel de usturoi1 ardei iute (se poate pune mai mult, daca se prefera un sos mai picant)1/8 l de apa5 linguri de otet de orez (sau cel la care aveti acces)8 linguri de zahar

Garlic bread - cel mai gustos mod de a savura pâinea

Sigur ați auzit de garlic bread. Sau pâine cu usturoi, pe românește. Se găsește congelată, la supermarket, dar este și mai gustoasă atunci când este făcută în casă.  Pâinea cu usturoi este o gustare delicioasă, care se face extrem de simplu și pentru care aveți nevoie de foarte puține ingrediente. Dacă aveți o franzelă din ziua precedentă, care s-a uscat, o puteți transforma într-o delicioasă pâine cu usturoi (garlic bread).

Tort Brinzica-capsuni

o forma cu diametrul de 28 cm, pentru aluat farimicios :200 g faina, un virf cutzit cu praf de copt, 100 g zahar, 1 lingura cu zahar vanilat, 1 galbenus-100g unt (sau margarina). Pentru garnitura : 500g brinza dulce (cine are posibilatea foloseste Schichtkäse este cea mai recomandat pt toate prajiturile cu brinza), 3 oua+1 albus (cel ramas de la aluat), 100g unt (margarina), 150g zahar1/2 lamaie, 150g Creme fraiche (smintina groasa acrisoara)50g amidon pt bucatarie-Gustin, 500g capsuni (cine doreste pune si mai multe), 1 pachet glazura rosie pt fructe-torturi, smintina lichida pt frisca+zahar vanilat.

Cartofi acordeon - cel mai spectaculos mod de a găti cartofii

Cartofii sunt cea mai versatilă legumă din bucătărie. Cartofi prăjiți, piure, musaca, cartofi gratinați, cartofi țărănești, cartofi umpluți, wedges, cartofi copți - iată doar câteva sugestii de a servi leguma preferată a românilor și nu numai. Sau cartofi acordeon. Poate cel mai spectaculos fel de a găti și prezenta cartofii, foarte simplu de făcut și foarte de efect. Cartofii acordeon sunt exact cum le spune numele: cartofi întregi, sub formă de acordeon sau evantai, rumeniți în cuptor. Sunt ideali atunci când aveți musafiri, dar și pentru o banală cină în familie, dacă v-ați plictisit de variantele clasice de a găti cartofii. Cartofii acordeon arată spectaculos și vor fi pe gustul celor mari și celor mici, pentru că sunt extrem de arătoși și gustoși.

Dulceață de smochine. Rețeta clasică, fără conservanți

Dulceața de smochine poate da un gust deosebit dimineților, dacă este consumată pe biscuiți sau pâine prăjită cu unt, la cafea sau ceai.

Chec cu ciocolata si ghimbir

200 gr ciocolata amaruie 60 gr margarina 2 oua 3 linguri de ulei 100 gr faina 100 gr zahar 100 gr ghimbir ras (se poate si mai putin pentru cei mai "neconvinsi" de gustul bun al ghimbirului, ca sa nu zic cu prejudecati culinare) 1 plic de praf de copt un praf de sare

Sandvișuri calde umplute cu Nutella - cel mai dulce mic dejun

Dacă vă plac mic dejunurile dulci, atunci trebuie să încercați aceste minunății! Sandvișuri calde, umplute cu Nutella, pentru un început de zi delicios și foarte dulce.  Sigur vă amintiți frigănelele din copilărie, feliile de pâine dată prin ou și prăjită, pe care le mâncam cu zahăr, nu-i așa? Ei bine, aceste sandvișuri sunt tot un fel de frigănele, dar duse la nivelul următor. Pentru că în loc de o felie de pâine sunt două, iar la mijloc este Nutella.  Sună bine, nu-i așa? Vă asigurăm că îi veți cuceri pe copii cu acest mic dejun dulce și este o idee nemaipomenită de răsfăț într-o zi de weekend și nu numai!

Orez cantonez

Pentru 4 portii: -250g orez cu bobul lung. -1/2 ceapa medie. -5 linguri de ulei (indicat uleiul de arahide,dar poate fi folosit si cel de floarea soarelui. Nu se foloseste sub nici o forma cel de masline,pt.ca schimba gustul preparatului). -250g mazare bob proaspata sau congelata (poate fi folosita si cea la conserva dar preparatul nu mai are gustul original). -150g prosciuto cotto (poate fi folofita si sunca de Praga sau sunca presata). -3 oua. -2 linguri sos de soia. -Sare. -Piper.

Cum faci saramură de calcan în cel mai simplu mod posibil

Descoperă rețeta perfectă pentru o saramură de calcan delicioasă și sănătoasă, care îți va încânta papilele gustative!

Sorbet de căpșuni - cel mai simplu și răcoritor desert

Învață cum să prepari un sorbet de căpșuni delicios și răcoritor. Rețeta explicată pas cu pas, variante și adaptări.

Tort cu capsuni simplu si bun

Aluat:-200 g. faina-100 g. unt-100 g. zahar pudra-1 ou-1 virf de cutit de sareUmplutura:-3/4 l lapte-6 linguri de zahar-3 plicuri de praf de budinca de vanilie-800 g. smintinaDeasupra:-capsuni aprox. 800 g.-2 plicuri de gelatina sau jeleu

Pui în crustă de sare - cel mai gustos mod de a găti puiul

Puiul în crustă de sare este unul dintre cele mai gustoase moduri în care puteți găti carnea de pui. Se face la cuptor, iar puiul va rămâne fraged și aromat, nu se va usca deloc, pentru că va fi ”protejat” de crusta de sare.  Nu vă faceți griji, carnea nu va fi excesiv de sărată, pentru că își va trage din sare doar atât cât este necesar. Puiul copt în sare, la fel ca peștele copt în sare, este o rețetă de inspirație asiatică și are o poveste cel puțin interesantă. Se spune că un negustor de sare a primit în dar un pui de la un client. Pentru că nu știa ce să facă cu el și avea drum lung până acasă, s-a gândit să îl acopere cu sare, pentru a conserva bine carnea și a nu se strica.  Pe drum însă, nu a rezistat și a gătit puiul pe jar, în sare, exact cum era. A fost atât de gustos, încât atunci când a ajuns acasă, i-a povestit și soției despre rețeta pe care tocmai o inventase și a învățat-o și pe ea să o facă. Nu știm dacă este adevărat sau e doar o legendă, cert e că rețeta de pui copt în sare a făcut înconjurul lumii și cunoaște acum o mulțime de variațiuni, de la cele mai simple până la unele complicate.  Pentru această rețetă veți avea nevoie de foarte multă sare - în jur de 1,5 kg, în funcție de mărimea puiului și a vasului. Este bine să fie sare grunjoasă, nu sare fină, astfel încât carnea de pui să nu absoarbă foarte multă.  

Prăjitura îngerilor - cel mai delicat desert

Care credeți că ar fi desertul preferat al îngerilor, dacă ar avea unul? Cu siguranță printre preferințele lor s-ar număra și această prăjitură, care chiar așa se numește: prăjitura îngerilor.  Motivul pentru care poartă acest nume este foarte simplu: este o prăjitură albă și pufoasă în interior, aerată ca un nor. Asta pentru că se face doar din albușuri, zahăr și făină, fără niciun ingredient colorat.  Dacă vreți să transformați prăjitura, puteți înlocui jumătate din cantitatea de făină cu cacao și, astfel, veți obține o prăjitură neagră. 

Peste - rapid si bun

peste (eu folosesc de cele mai multe ori printesa nilului pt ca nu are oase),2 ardei grasi rosii,1 capatana de usturoi,1 legatura de coriandru proaspat,2 lingurite paprika dule, 1 lingurita paprika iute,1/3 pahar ulei, sare dupa gust

Sos de maioneză cu iaurt, combinația ideală în sezonul cald. Cum să-l prepari și cu ce mâncăruri se potrivește cel mai bine

Sosul de maioneză cu iaurt este o rețetă foarte simplă, pe care o puteți realiza în mai puțin de 10 minute. Află cum îl prepari și cu ce mâncăruri se potrivește cel mai bine.

Ciorba De Perisoare Cu Dovlecel

2-3 morcovi o ceapa dovlecel ( eu am folosit 2 bucatzi dintr-un batran care nu mai era bun de pane) bors o rosie patrunjel 2 linguri ulei pt perisoare: 200 gr carne tocata 3 linguri bune de orez sare piper un albus de ou patrunjel

Briose Raw Cu Fructe De Padure

Avem nevoie de: -fructe uscate (eu am folosit din productia proprie: piersici, pere, praf de pere, prune,pudra de mere) -putina miere (dupa gust) sau siropuri (ce aveti prin casa--ideal ar fi cel de agave) -pudra de migdale -pudra de cocos -putina pudra de psyllium, ca sa lege compozitia (optional) -extract de vanilie (eu l-am folosit pe cel facut de mine) -putina cacao (sau, si mai bine, pudra de roscove--buna pt. copii, ca sa nu-i agitam , dar si pt.persoanele cu intoleranta la cacao/cofeina) -arome,optional -fructe proaspete sau congelate, pt decor (eu am avut fructe de padure culese din curte)

Tort Tiramisu Cu Rom

1 kg mascarpone 8 galbenusuri 200g zahar o cutie de frisca lichida Meggle (500 ml) 450 g savoiardi (1 pachet) + inca o punguta din cel de-al doilea cafea espresso (2 ceasca) rom Jamaica (150 ml) 2 plicuri zahar vanilat cacao pentru decor nutela pt ultimul strat cereale integrale cu ciocolata (nu am avut alune sau nuci)

Peste crocant

Peste prins de sotul vostru sau in cel mai rau caz cumparat (cam 500 ,600g) Poate fi crap,caras,biban,salau etc 6 linguri cu varf faina alba 1 lingurita malai Sare dupa gust 1 lamaie 500 ml ulei 10 catei de usturoi 1 rosie