Ciorbe traditionale romanesti
Ciorbe traditionale romanesti retete: cum gatesti ciorbe traditionale romanesti si cele mai gustoase retete de ciorbe traditionale, ciorbe romanesti, ciorbe romanesti ardelenesti, supe si ciorbe romanesti, cele mai bune ciorbe romanesti, clatite traditionale, supe romanesti, retete prajituri romanesti, mancaruri gatite romanesti, supe retete romanesti.21 deserturi tradiționale de sărbători în lume
Descoperă o varietate de deserturi tradiționale de sărbători din întreaga lume. Găsește inspirație pentru deserturile tale de sărbători.
Istoria zacuscăi. Originea și evoluția acestei delicatese românești
Descoperă istoria zacuscăi, de la rădăcinile sale umile până la transformarea în delicatesă națională. Explorează originea și evoluția acestui preparat românesc iubit.
Top 10 superalimente românești pe care să le incluzi în dieta ta
Dincolo de preparatele tradiționale, există o serie de superalimente autohtone care merită un loc de cinste în dieta ta. Aceste alimente nu sunt doar gustoase, ci și pline de nutrienți esențiali pentru sănătate.
Top 19 preparate tradiționale de Crăciun în lume. Japonezii nu se chinuie deloc
Descoperă cele mai îndrăgite preparate tradiționale de Crăciun din întreaga lume. Inspirație pentru un meniu festiv internațional unic.
Clatite traditionale
-2 oua-60 gr faina-15 ml rom-250 ml lapte-15 ml ulei-zahar vanilat-dulceata (dupa preferinte)
Spaghete bologneze traditionale
500 g spaghete,300 g carne tocata,o ceapa,2 catei usturoi,1 ardei gras,un morcov,400 g bulion,vegeta,dafin,frunze de busuioc tocate,sare,piper,ulei de masline.
Mazare in vin si bacon cu oua romanesti
1ceapa,3 catei de usturoi, rosii,200ml smantana lichida,500gr.mazare congelata,400gr.bucati de carne,100gr.bacon(slanina cu carne,carnat sau afumatura),1dl.vin alb,1Lt apa(mai mult sau mai putin),2-4 oua,sare sau vegeta,boia optional,piper,patrunjel,cimbru.
Ciorbica de pastai
Pastai, cartofi, telina, ceapa, morcov, supa sau apa, rosii, ulei, sare, verdeata tocata
Sarbatoarea recoltei
Avem nevoie de:-1 dovleac de cca 1 kg-legume de toamna: 1 dovlecel, 1 vanata mica, 1 ardei gras, 1 morcov mic, 1 ceapa mica, 2-3 catei usturoiromanesti, verdeata, 1 mana de linte-putin ulei pt calit legumele-supa de legume
Mancare de mazare cu oua romanesti
500 g mazare boabe 1 ceapa 1 rosie 1 ardei gras 1 lingura pasta gogosari frunze marar si patrunjel verde sare piper 2 linguri ulei 2 oua 2 linguri otet
Kourabiethes - fursecuri traditionale grecesti
150 g unt, 100 g migdale, 1 lingurita praf de copt, 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu, 2 linguri zeama de lamaie, 60 g zahar pudra, 10 g coniac (ouzo), 300 g faina, esenta de vanilie, zahar pudra vanilat pentru finisare, cuisoare.
Ciorba de salata ca la Brasov
4 buc. salata, cateva bucatele de slanina, 500 g iaurt, 200 g smantana4 oua, 2 linguri faina, usturoi, marar
Lușcoș cu fasole - rețeta tradițională
Lușcoș cu fasole este o mâncare tradițională românească. De fapt este o rețetă ardelenească de inspirație ungurească.Aceasta rețetă simplă și hrănitoare este perfectă pentru oricine dorește să gătească un preparat rapid și gustos. Mai jos, vei găsi toate informațiile de care ai nevoie pentru a prepara acest fel de mâncare acasă.
Avgolemono - supă grecească de pui cu ouă
Fiecare bucătărie internațională are un fel original de a prepara supa de pui, mâncarea care nu lipsește de pe nicio masă în familie. Astăzi vorbim despre cea mai bună supă grecească de pui, o supă densă și cremoasă, dreasă cu ou și acrită cu zeamă de lămâie. Deși am fi tentați să credem că ciorba a la grec pe care o știm cu toții este supa tradițională grecească, nu este tocmai așa. Cea mai populară supă de pui din bucătăria grecească este Avgolemono, o supă care nu conține deloc smântână (spre deosebire de ciorba a la grec), ci doar un amestec de ouă și zeamă de lămâie.
Ciorbita cu afumatura
Oase de vita Ceva afumatura (eu am pus coasta si slanina)1 ceapa zdravana1 telina mica1 albitura1 ardei gras rosu2 cartofi1 legatura leusteanCateva rosii
Burgeri de casa romanesti
In tigaie sau pe gratar, burgerii de casa sunt perfecti pentru zilele insorite. Reteta video, pas cu pas, o gasiti mai jos!
Ciorba cu spanac
Pentru 5 portii:spanac proaspat - 500 gceapa - 100 gardei gras - 50 gmorcovi - 50 gorez - 20 gpasta de tomate - 50 gulei - 50 mlbors - 1 lleustean verde - 1 legaturasare dupa gust
Ciorbă de perișoare a la grec
Ciorba de perișoare este una dintre cele mai gustoase ciorbe din bucătăria românească. Dar dacă v-ați plictisit de varianta clasică, puteți opta pentru o ciorbă de perișoare a la grec, foarte gustoasă și aromată. Ciorba de perișoare a la grec este o combinație între ciorba clasică de pui a la grec și ciorba de perișoare. Dacă vă place ideea de ciorbă cu smântână, dar și perișoarele, atunci această ciorbă se va transforma rapid în preferata voastră. Se poate face cu orice fel de carne, dar noi am ales astăzi să facem perișoarele din carne de curcan.
Ciorba taraneasca de vita
2 l apa, 1 l bors, 1 kg carne de vaca, 1 ceapa, 1 morcov,1 patrunjel, 1/2 telina, 1 mana fasole tucara, 1/4 varza mica, 2 cartofi, 2 rosii, verdeata (marar, patrunjel, leustean), sare.
Ciorba de pui cu ciuperci
2 cepe mari uscate o legatura de ceapa verde;1 ardei rosu;2 morocovi; o telina mica; 2 cutii de ciuperci;1 piept mare de pui;concentrat de legume;piper;verdeata;bors;rosii 4;bulion 2 linguri;ulei 2 linguri.
Fasolada - ciorbă de fasole în stil grecesc
Ciorba de fasole este una dintre cele mai cunoscute și apreciate ciorbe din bucătăria românească. Dar nu este o ciorbă care se regăsește doar la noi, ci și în alte bucătării internaționale. La greci, de exemplu, găsiți ciorbă de fasole cu denumirea Fasolada. Se face ușor, puțin diferit de varianta românească, și este excelentă alături de o bucată de pâine proaspătă, unsă cu puțin ulei de măsline.
Ciorba de varza cu afumatura
½ varza noua proaspata2 morcovi1 ceapa½ telina500 gr afumatura (costita, scarita)500 ml zaravat1 l bors100 ml ulei1 leg. patrunjel
Ciorba de ardei
500 g carne tocata, 2 linguri orez, 8 ardei, 100 g smantana, 200 ml bulion sau 2 linguri pasta de rosii, 2 oua, 1 lingurita boia dulce 2 morcovi, 100 g telina
Ciorbă de spanac cu afumătură
Ciorba de spanac dreasă cu smântână și afumătură este o rețetă specific ardelenească, foarte gustoasă și potrivită în perioada aceasta. În piață a apărut spanacul proaspăt, așa că nu există perioadă mai potrivită decât aceasta ca să vă bucurați de verdețurile de sezon. Ciorba de spanac cu afumătură seamănă cu ciorba de salată, dar dacă vă place spanacul, trebuie neapărat să o încercați!
Ciorba de salata dreasa cu ou
1 salata mare 1 ceapa potrivita 1 morcov potrivit 1 pastarnac mic 1/2 ardei gras verde suc de rosii 1 lingura delikat 1 lingura bors magic 1 legatura patrunjel 2 oua sare
Cremă de ciocolată dietetică
O rețetă de cremă de ciocolată dietetică, extrem de rapidă și ușor de făcut, perfectă pentru momentele în care ai nevoie de ceva dulce, sănătos și fără efort. Ideală pentru vegani, vegetarieni sau pentru cei care vor să reducă zahărul din alimentație.
Ciorba de loboda dreasa cu ou
2 cepe uscate,1 morcov,2 legaturi ceapa verde,5 legaturi mari de loboda,1 cartof,1 legatura leustean verde,2 oua,o lingura de sare,un varf de cutit sare de lamaie,3-4 linguri ulei.
Yayla Çorbasi - ciorbă turcească de iaurt
Bucătăria turcească este destul de asemănătoare cu cea românească, mai ales în ceea ce privește ciorbele și mâncărurile tradiționale. O mulțime de mâncăruri sunt inspirate din bucătăria otomană, iar această ciorbă de iaurt își face loc, timid, și între mâncărurile noastre. Ciorba de iaurt sau Yayla Corbasi este un remediu excelent pentru răceală și seamănă, ca mod de preparare, cu ciorba a la grec, mult mai cunoscută la noi.
Ciorbă țărănească de pui. Rețeta clasică, cu multe legume
Vezi cum se prepară o ciorbă țărănească de pui, gustoasă și sănătoasă, cu multe legume și o explozie de arome și de culori în farfurie. Cea mai bună alegere pentru un prânz perfect.
Ciorbă de pui a la grec
Ciorba de pui a la grec este una dintre cele mai gustoase și sățioase ciorbe pe care le puteți prepara. Nu este greu de făcut iar rețeta aceasta este fix ceea ce căutați!
Ciorbă de fasole servită în pâine
Ciorba de fasole este unul dintre acele preparate care ne aduce aminte de gustul mâncării de acasă, făcută de mama sau bunica. Dacă vă place ciorba de fasole, trebuie să încercați această rețetă, servită în pâine. Ciorbă fierbinte, într-un bol crocant de pâine, pe care îl puteți mânca pe măsură ce mâncați din ciorbă. Sună delicios, nu-i așa? Multe restaurante servesc ciorba de fasole așa, iar astăzi ne-am gândit să vă propunem o rețetă pe care să o faceți acasă. Pâinea suport o puteți cumpăra, pentru a vă fi mai simplu, sau o puteți face voi, dacă aveți timp și răbdare. Totuși, ciorba este foarte gustoasă servită din pâine pe vatră, pe care o găsiți în supermarketuri.
Canapele cu ochiuri romanesti si crema de branza
amestec din branza de vaci cu marar,smantana si unt,cascaval, gouda,telemea ori branza de capra, maturata.paineo lingurita de patrunjel amestecat cu marar, tocate si puse-n saramura.2 ouaputina valeriana stropita cu otet balsamic si ulei de masline.putin piper proaspat macinat
Ciorba de fasole verde
1 kg fasole3 morcovi2 radacini de patrunjel1 bucata telina (200 gr)3-4 catei usturoi250 ml bulion (suc de rosii)1 lingura faina2 ouasare, condimente (busuioc, cimbru, marar, leustean ... ce va place)
Ciorba taraneasca de rata
1 rata-700 ml bors- 3,5 l apa-150 gr mazare-15 gr fasole verde-2-3 morcovi-2 ardei grasi-1 ceapa-1 radacina patrunjel-1 radacina pastarnac-1 telina mica-1 cutie rosii-3-4 linguri verdeata(patrunjel, leustean)-sare
Ciorbita simpla de dovlecei
4 dovlecei potrivitiun morcovo leg.ceapa verde5-6 rosii coapte bineun ardei capiadoua linguri orezo leg. patrunjel verde50 ml ulei500 ml bors1,5 litri apacondimente Vegetapiper macinat
Ciorbă de pui cu borș
Dintre toate ciorbele, cea de pui este cel mai simplu de făcut, foarte gustoasă și una dintre primele ciorbe pe care amatorii într-ale gătitului învață să le facă. Dacă știi să faci ciorbă de pui, poți învăța foarte ușor să faci orice fel de ciorbă, pentru că poți înlocui carnea de pui cu una de curcan, porc, vită etc. Ciorbele, în general, se împart în două mari categorii: dulci și acre. În funcție de gusturi, preferințe și carnea din care este făcută ciorba, puteți să adaptați gusturile și aromele. Astăzi vă propunem o ciorbă de pui acrișoară, cu borș și leuștean. Aveți nevoie de carne de pui, dar nu piept și pulpe, ci măruntaie, însemnând aripi, spate, organe. Puteți folosi borș la plic sau borș proaspăt.
Ciorba de loboda
3 legaturi de loboda5 cartofi1 legatura stevie2 bucatele de praz1 legatura ceapa verde2 morcovi1 ardei rosuborssarepiperulei1 lingura pasta de tomateleusteanpatrunjel verde
Ciorba de vacuta cu ardei copti
2 buc. rasol de vita + 200 gr pulpa de vitel;3-4 ardei copti;1 ceapa;1 morcov;1 pastarnac;1/4 telina;2-3 cartofi;1 leg patrunjel;500 ml de bors;3-4 rosii in suc propriu;sare
Sarmale tradiționale de porc în foi de varză acră
Sarmalele tradiționale de porc în foi de varză acră sunt unul dintre cele mai preferate feluri de mâncare din bucătăria românească.
Ciorba cu varza
- o varza mica- o ceapa alba- un morcov- 300 gr carne de pui- o lingurita de boia- 4-5 linguri de ulei- o legatura de patrunjel- cateva crengute de cimbru (verde sau uscat)- 2 oua- 200 gr smantana- 3-4 litri de apa
Ciorba de pastaie cu ardei iute
1 punga de pastaie (fasole verde) congelata cu ardei iute,1 capatana usturoi,500 ml bulion,2 lg zarzavat pentru ciorbe,2 lg faina,50 ml ulei,patrunjel,sare,piper,vegeta
Ciorbă din aripi de curcan
Cirobele sunt alegerea preferată pentru un prânz sănătos și gustos a românilor. Se pot face într-o mulțime de feluri, cu sau fără carne, dulci sau acre. Cele mai gustoase rămân însă ciorbele de carne, acrite cu puțin borș. Ciorba de curcan, în special, este un extrem de gustoasă și sănătoasă. Aripile de curcan dau un gust nemaipomenit ciorbei, mai ales dacă folosiți carne de curcan de țară. Dar vă asigurăm că veți obține o ciorbă delicioasă și cu carne cumpărată.
Gulyas de peste
ceapa,600 g cartofi,boia de ardei,1 ardei verde,1 rosie,2 catei de usturoi,500 g file de somn curatat de pielita,pasta de ardei iute (Piros arany),1 cub de ciorba de peste,ulei sau untura.