Ciorbe traditionale romanesti

Ciorbe traditionale romanesti retete: cum gatesti ciorbe traditionale romanesti si cele mai gustoase retete de ciorbe traditionale, ciorbe romanesti, ciorbe romanesti ardelenesti, supe si ciorbe romanesti, cele mai bune ciorbe romanesti, clatite traditionale, supe romanesti, retete prajituri romanesti, mancaruri gatite romanesti, supe retete romanesti.

Clatite traditionale

-2 oua-60 gr faina-15 ml rom-250 ml lapte-15 ml ulei-zahar vanilat-dulceata (dupa preferinte)

Spaghete bologneze traditionale

500 g spaghete,300 g carne tocata,o ceapa,2 catei usturoi,1 ardei gras,un morcov,400 g bulion,vegeta,dafin,frunze de busuioc tocate,sare,piper,ulei de masline.

Kourabiethes - fursecuri traditionale grecesti

150 g unt, 100 g migdale, 1 lingurita praf de copt, 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu, 2 linguri zeama de lamaie, 60 g zahar pudra, 10 g coniac (ouzo), 300 g faina, esenta de vanilie, zahar pudra vanilat pentru finisare, cuisoare.

Mazare in vin si bacon cu oua romanesti

1ceapa,3 catei de usturoi, rosii,200ml smantana lichida,500gr.mazare congelata,400gr.bucati de carne,100gr.bacon(slanina cu carne,carnat sau afumatura),1dl.vin alb,1Lt apa(mai mult sau mai putin),2-4 oua,sare sau vegeta,boia optional,piper,patrunjel,cimbru.

Luscos cu fasole

1 varza mica, 1 ceapa, 300 gr fasole alba uscata, 1 morcov, zarzavat pentru ciorbe, 300 ml bulion, vegeta, 2 lg faina, boia de ardei dulce, 50 ml ulei, marar, cimbru

Ciorba de varza cu costite afumate

1 varza, 500 gr. costite afumate, 1 ceapa, 300 ml bulion, cimbru, vegeta, sare, piper, smantana,2 lg zarzavat pentru ciorbe, 20 ml ulei, 2 lg faina

Sarbatoarea recoltei

Avem nevoie de:-1 dovleac de cca 1 kg-legume de toamna: 1 dovlecel, 1 vanata mica, 1 ardei gras, 1 morcov mic, 1 ceapa mica, 2-3 catei usturoiromanesti, verdeata, 1 mana de linte-putin ulei pt calit legumele-supa de legume

Mancare de mazare cu oua romanesti

500 g mazare boabe 1 ceapa 1 rosie 1 ardei gras 1 lingura pasta gogosari frunze marar si patrunjel verde sare piper 2 linguri ulei 2 oua 2 linguri otet

Ciorba de pui cu multe legume

1/2kg carne pui,morcov,ceaparestul ingredientelor dupa gust

Ciorbica de pastai

Pastai, cartofi, telina, ceapa, morcov, supa sau apa, rosii, ulei, sare, verdeata tocata

Ciorba de post

1kg cartofi150g ceapa100g morcovi50g patrunjel radacina30g pasta de tomate750ml bors1 legatura leustean verdesare dupa gust

Placinta de casa cu mere

Lista ingrediente:1 cub de drojdie, zahar pudra, 3 cani cu faina alba, circa 2 cani cu zahar alb. 2 pliculete cu zahar vanilat. 2 linguri de margarina, 1 cana cu apa calduta, 1 lingura cu scortisoara macinata si circa 15 mere rosii, romanesti, mici.

Ciorba de salata

150g bacon3 salate2 cepe4 catei de sturoi3 linguri zarzavat (radacinoase)500g smantana4 oua~1 cana orezmarar

Burgeri de casa romanesti

In tigaie sau pe gratar, burgerii de casa sunt perfecti pentru zilele insorite. Reteta video, pas cu pas, o gasiti mai jos!

Ciroba de potroace

1 tacam de pui1 ceapa mare2 morcovi1 telina1 pastarnac1 cana de orez500 ml bors1 legatura leusteansare

Bors de gogonele

600 gr gogonele3-4 cartofi3-4 morcovi2 cepe1 sfecla rosie frunze de telinaleusteansare, piper, ulei

Zama ardeleneasca de os afumat cu tarhon

scarita afumata,ceapa, morcovi, patrunjel, telina, orez, tarhon, galbenus de ou, smantana.

Piept de porc la tava cu ciuperci

1 bucata frumoasa si nu prea grasa de piept de porc500 g ciuperci pleurotus1 ceapa1 morcov1 ardei gras1 dovlecel1 capatana usturoi3-4 fire ceapa verde3-4 fire usturoi verde1 legatura patrunjel2 rosii2 linguri ketchup2 lingurite baza pentru mancaruri2 linguri ulei de maslinecondimente traditionale pentru friptura, boia, piper, cimbru, chili, paprika, sare, etc. dupa gust

Ciorba de salata ca la Brasov

4 buc. salata, cateva bucatele de slanina, 500 g iaurt, 200 g smantana4 oua, 2 linguri faina, usturoi, marar

Ciorba de vacuta cu legume

300 g pulpa vitel 1 pastarnac 1 morcov 1 ceapa 1 ardei gras verde 1 telina mica Suc de rosii Sare Delikat Bors 1 ou Patrunjel Leustean

Bors de afumatura

600 gr. costita afumata (scarita) 3-4 cartofi 3 cepe mici 700 ml smantana 2-3 linguri zarzavat pentru ciorbe 1 legatura patrunjel verde fidea, sare de lamaie

Ciorba din gat de curcan

1 ceapa 1 morcov 1 tulpina de telina 1 cartof,mijlociu gat de curcan,taiat bucati apa sare, piper patrunjel verde fidea lamaie

Ciorba din os de porc

6 bucati os porc, 2 cepe, 2 morcovi, 1/2 telina, 1 pastarnac, 4 cartofi, 50 g orez, 1 l bors, 1 cutie rosii decojite, sare, piper, 1 ou,verdeata

Ciorba de dovlecei cu legume

3 dovlecei mediio ceapa2 morcoviun ardei gras3 rosii coapte50 g orez2 litri apa platasarezeama de la o lamaieleustean

Ciorba din Bucovina (radauteana)

2 bucati piept pui, 2 morcovi, 2 cepe, 1 radacina de patrunjel, 1 radacina pastarnac, 1 telina mica, 300 g smantana, 2 oua, 5 catei usturoi, Sare, piper alb, Otet, Ardei iuti

Avgolemono - supă grecească de pui cu ouă

Fiecare bucătărie internațională are un fel original de a prepara supa de pui, mâncarea care nu lipsește de pe nicio masă  în familie. Astăzi vorbim despre cea mai bună supă grecească de pui, o supă densă și cremoasă, dreasă cu ou și acrită cu zeamă de lămâie. Deși am fi tentați să credem că ciorba a la grec pe care o știm cu toții este supa tradițională grecească, nu este tocmai așa. Cea mai populară supă de pui din bucătăria grecească este Avgolemono, o supă care nu conține deloc smântână (spre deosebire de ciorba a la grec), ci doar un amestec de ouă și zeamă de lămâie. 

Ciorbita cu afumatura

Oase de vita Ceva afumatura (eu am pus coasta si slanina)1 ceapa zdravana1 telina mica1 albitura1 ardei gras rosu2 cartofi1 legatura leusteanCateva rosii

Canapele cu ochiuri romanesti si crema de branza

amestec din branza de vaci cu marar,smantana si unt,cascaval, gouda,telemea ori branza de capra, maturata.paineo lingurita de patrunjel amestecat cu marar, tocate si puse-n saramura.2 ouaputina valeriana stropita cu otet balsamic si ulei de masline.putin piper proaspat macinat

Ciorba cu perisoare si leustean

200 g carne tocata de miel,2 morcovi, o telina, o radacina de patrunjel, ceapa verde, o cana de orez, smantana, un ousaresuc de lamaieleustean

Ciorba cu spanac

Pentru 5 portii:spanac proaspat - 500 gceapa - 100 gardei gras - 50 gmorcovi - 50 gorez - 20 gpasta de tomate - 50 gulei - 50 mlbors - 1 lleustean verde - 1 legaturasare dupa gust

Ciorba taraneasca de vita

2 l apa, 1 l bors, 1 kg carne de vaca, 1 ceapa, 1 morcov,1 patrunjel, 1/2 telina, 1 mana fasole tucara, 1/4 varza mica, 2 cartofi, 2 rosii, verdeata (marar, patrunjel, leustean), sare.

Ciorba de fasole cu ciolan afumat

500 gr fasole uscata2 morcovi1 ceapa1 telina3 linguri pasta de tomate50 ml ulei1 ardei gras1 ceapa mai mica pentru calitleustean verdesare, cimbru

Ciorba de ciuperci Pleurotus

- 500 gr ciuperci Pleurotus - 2-3 morcovi - 1 ceapa - 150 gr smantana - 100 gr iaurt - 1 galbenus - 1 catel usturoi - sare - piper - patrunjel

Ciorba de pui cu ciuperci

2 cepe mari uscate o legatura de ceapa verde;1 ardei rosu;2 morocovi; o telina mica; 2 cutii de ciuperci;1 piept mare de pui;concentrat de legume;piper;verdeata;bors;rosii 4;bulion 2 linguri;ulei 2 linguri.

Fasolada - ciorbă de fasole în stil grecesc

Ciorba de fasole este una dintre cele mai cunoscute și apreciate ciorbe din bucătăria românească. Dar nu este o ciorbă care se regăsește doar la noi, ci și în alte bucătării internaționale. La greci, de exemplu, găsiți ciorbă de fasole cu denumirea Fasolada. Se face ușor, puțin diferit de varianta românească, și este excelentă alături de o bucată de pâine proaspătă, unsă cu puțin ulei de măsline. 

Ciorba de dovlecei cu smantana

- 1 dovlecel mai mare sau 2 mai mici - 1 morcov - 1 ardei rosu - 2 felii de telina - 1 ceapa mica - 100 gr smantana - 2 galbenusuri - sare, piper, boia - patrunjel tocat

Ciorba de varza cu afumatura

½ varza noua proaspata2 morcovi1 ceapa½ telina500 gr afumatura (costita, scarita)500 ml zaravat1 l bors100 ml ulei1 leg. patrunjel

Ciorba de ardei

500 g carne tocata, 2 linguri orez, 8 ardei, 100 g smantana, 200 ml bulion sau 2 linguri pasta de rosii, 2 oua, 1 lingurita boia dulce 2 morcovi, 100 g telina

Ciorbă de spanac cu afumătură

Ciorba de spanac dreasă cu smântână și afumătură este o rețetă specific ardelenească, foarte gustoasă și potrivită în perioada aceasta.  În piață a apărut spanacul proaspăt, așa că nu există perioadă mai potrivită decât aceasta ca să vă bucurați de verdețurile de sezon. Ciorba de spanac cu afumătură seamănă cu ciorba de salată, dar dacă vă place spanacul, trebuie neapărat să o încercați!

Ciorba de macris cu orez

- 300 gr macris (eu am folosit congelat) - 100 gr orez - carne de pui/curcan/porc - 200 gr smantana - 2 galbenusuri - sare/vegeta

Ciorba de salata dreasa cu ou

1 salata mare 1 ceapa potrivita 1 morcov potrivit 1 pastarnac mic 1/2 ardei gras verde suc de rosii 1 lingura delikat 1 lingura bors magic 1 legatura patrunjel 2 oua sare

Ciorba de dovlecei a la grec

Avem nevoie de:-2 dovlecei medii-1 morcov-1 ceapa- 1 radacina patrunjel-1 radacina telina mica-2 oua-1 ceasca lapte-1 lamaie-1 legatura de marar-1 lingura ulei-sare, piper-2 l apa

Ciorba de pui cu tarhon

Pentru patru portii:doi morcovidoua linguri de uleio jumatate de piept de puiun pastarnacdoua cepeun ardei graszeama de lamaie

Ciorba de praz

4 bucati praz - taiate4 morcovio telina potrivita2 ardei grasi3 radacini de patrunjel500g cartofi1l zeama varza sau bors3-4 linguri ulei de maslineo legatura marar maruntitun varf de lingurita sare

Ciorba de loboda dreasa cu ou

2 cepe uscate,1 morcov,2 legaturi ceapa verde,5 legaturi mari de loboda,1 cartof,1 legatura leustean verde,2 oua,o lingura de sare,un varf de cutit sare de lamaie,3-4 linguri ulei.

Yayla Çorbasi - ciorbă turcească de iaurt

Bucătăria turcească este destul de asemănătoare cu cea românească, mai ales în ceea ce privește ciorbele și mâncărurile tradiționale. O mulțime de mâncăruri sunt inspirate din bucătăria otomană, iar această ciorbă de iaurt își face loc, timid, și între mâncărurile noastre. Ciorba de iaurt sau Yayla Corbasi este un remediu excelent pentru răceală și seamănă, ca mod de preparare, cu ciorba a la grec, mult mai cunoscută la noi. 

Ciorbă de perișoare a la grec

Ciorba de perișoare este una dintre cele mai gustoase ciorbe din bucătăria românească. Dar dacă v-ați plictisit de varianta clasică, puteți opta pentru o ciorbă de perișoare a la grec, foarte gustoasă și aromată. Ciorba de perișoare a la grec este o combinație între ciorba clasică de pui a la grec și ciorba de perișoare. Dacă vă place ideea de ciorbă cu smântână, dar și perișoarele, atunci această ciorbă se va transforma rapid în preferata voastră.  Se poate face cu orice fel de carne, dar noi am ales astăzi să facem perișoarele din carne de curcan.

Ciorbă țărănească de pui. Rețeta clasică, cu multe legume

Vezi cum se prepară o ciorbă țărănească de pui, gustoasă și sănătoasă, cu multe legume și o explozie de arome și de culori în farfurie. Cea mai bună alegere pentru un prânz perfect.

Ciorbă de pui a la grec

Ciorba de pui a la grec este una dintre cele mai gustoase și sățioase ciorbe pe care le puteți prepara. Nu este greu de făcut iar rețeta aceasta este fix ceea ce căutați!

Ciorbă de fasole servită în pâine

Ciorba de fasole este unul dintre acele preparate care ne aduce aminte de gustul mâncării de acasă, făcută de mama sau bunica. Dacă vă place ciorba de fasole, trebuie să încercați această rețetă, servită în pâine. Ciorbă fierbinte, într-un bol crocant de pâine, pe care îl puteți mânca pe măsură ce mâncați din ciorbă. Sună delicios, nu-i așa? Multe restaurante servesc ciorba de fasole așa, iar astăzi ne-am gândit să vă propunem o rețetă pe care să o faceți acasă. Pâinea suport o puteți cumpăra, pentru a vă fi mai simplu, sau o puteți face voi, dacă aveți timp și răbdare. Totuși, ciorba este foarte gustoasă servită din pâine pe vatră, pe care o găsiți în supermarketuri.